-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz zeon.hu #172784 üzenetére
Felmerült ez a lehetőség is, főleg azért, mert nem igazán tartok attól, hogy eltévedünk, inkább a biztonság kedvéért szeretem, ha van működő navi. Ellenben határinfó miatt jó, ha van net.
V.Stryker, DrKapocs, sopruk köszönöm szépen, megnézem ezeket.
Közben még a Mapy.cz-re jött egy javaslat egy kollégámtól. Ismeritek? -
st6969
őstag
Sziasztok,
manapság melyek az ajánlott offline autós navigációs appok? Szerbia és Észak-Macedónia térképét tölteném le, ott nem fog menni a mobilnetem.
Köszi -
st6969
őstag
válasz cigam #162237 üzenetére
Én sem tudom elképzelni, hogy létezne ilyen. A telefontársaságnak meg kell tudnia mondani, hogy milyen szolgáltatásra, milyen cég emel le pénzt. Onnantól meg lehet keresni a céget, hogy akkor mutassák már be a szerződést (mi a szolgáltatás, kik a felek, egyéb feltételek), ami alapján a pénzt vonják, és utána rögtön kezdeményezni a lemondást, írásban.
-
st6969
őstag
Olyan alkalmazást keresnék, aminek van 1x1-es, esetleg 1x2-es méretű widgetje, és nyomon tudok követni vele 1 vagy 2 devizaárfolyamot. XE-t használtam, de valamiért most csak 3x2-es widgetet enged kitenni, pedig napokkal ezelőtt volt kint 1x2-es is, csak átalakítottam a kezdőlapomat (kár volt)
-
st6969
őstag
válasz gyulank #162118 üzenetére
Én is próbálkoztam ilyennel...pont az általad említett problémák miatt nem volt sokáig kedvem hozzá Utána benéztem az ip kamera topicba, és ott az általam elfogadható költségkeretnek megfelelően ajánlottak céleszközt (=ip kamerát), azóta gond nélkül mennek.
Nekem fontos volt, ha rá akarok nézni a házra, akkor lássak is jó minőségű képet és ne laggoljon. Közben meg mentsen mindent. Pár éve fillérekért lehetett venni Reolinket. Bentre is az lett utána. Mára megdrágult -
st6969
őstag
válasz punky10 #162100 üzenetére
Ne a zárójeles részt nézd először
Akkor picit másképp fogalmazva: tételezzük fel, hogy a mobilnet non-stop be van kapcsolva. Ennek ellenére mégis gyakran a tárcsázóval, normál hívást indít Messenger helyett (elfelejti, ez áll jobban kézre neki, nem tudom...). Tehát az kellene, hogy ilyen esetben, ha a hívott fél "APA", akkor először Messengeren keresztül irányítsa a hívást a tárcsázó, ha ez nem megy, akkor automatikusan (vagy megerősítést kérve?) indítsa GSM-en. Ha a hívott fél "NAGYI", akkor hagyományos módon, csak GSM hívást indít.#162101BitRider Igen, akár ilyesmi Pl. olyat láttam már, hogy hívás indításkor felteszi a kérdést, hogy SIM1 vagy SIM2-ről menjen a kimenő hívás. Itt meg lehetne pl. SIM1 vagy Messenger.
De ok, ha nincs ilyen, hát nincs. Sokszor csak annyit beszélünk, hogy "apa, elindultam", vagy "megérkeztem", "4-re gyere, ne 5-re", stb. Ez perc alapon számlázva, szabad szemmel is látható összeg lehet, ha sokszor előfordul
-
st6969
őstag
Sziasztok,
létezik olyan megoldás (pl. tárcsázó app), ahol beállítható, hogy adott kontaktok esetén elsősorban wifi-t/mobilnet-et használva messengeren keresztül induljon a hívás, és ha valamiért egyik sem elérhető/nem jön létre a hívás, akkor menjen a GSM, egyéb kontaktok esetén pedig csak GSM?
Arra próbálok megoldást keresni, hogy a lányomnak egyelőre feltöltőkártyás mobilja van, és percalapú a számlázás (drága), de sokszor elfelejti, hogy messengeren keresztül kellene hívnia (sőt, van, hogy a mobilnetet is elfelejti bekapcsolni). Ezt próbálnám megkönnyíteni. -
st6969
őstag
válasz Beaumont #159562 üzenetére
Szuper, nagyon köszönöm
Viszont van egy újabb probléma ide kapcsolódóan: miután lementettem, hogyan tudom az összes képet kitörölni, hogy felszabaduljon a tárhely? Eddig csak olyan tippeket találtam kattints az első képre, meg shifttel az utolsóra, de ez max pár száz képpel működik (vagy még annyival sem).
Szóval tudtok olyan módszert, hogy egyszerre az összes képet törölni Google Fotókból?
Köszi -
st6969
őstag
Üdv, elnézést, ha nem ez a megfelelő topic...
Megtelt a 15GB Google tárhely. Fotókat szeretnék menteni onnan külső HDD-re (a jelenlegi telefonon csak az újabb képek vannak, a Fotókba pedig régebbi telefonokkal készült képek is szinkronizálva lettek).
Hogyan tudom a Fotókból lementeni a képeket (anélkül, hogy 15ezer képre egyenként rákattintok)?
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz st6969 #156258 üzenetére
Sziasztok!
Hátha valakinek hasznos lesz: erre a problémára van megoldás. Távolról is ki lehet jelentkeztetni egy usert Androidos eszközről. A linkelt hsz-ben a probléma az volt, hogy nem hozzáértő tanár nem hozzáértő gyerekekkel azt csináltatta, hogy a random kiosztott tableteken be kellett jelentkezni a Google Classroom applikációba. Sokakat biztos nem érdekelt, de a lányom itthon jelezte, hogy nem tudott kijelentkezni. Először nem akartam elhinni, de tényleg nem lehet.
Megoldás: otthon be kell jelentkezni abba a google fiókba, amibe a sulis tableten "bent ragadt", majd google fiók kezelése, biztonság, és ezen belül megtalálható, hogy per pillanat milyen eszközbe van bejelentkezve a user. Itt ki is jelentkeztethető. -
st6969
őstag
válasz kovacs65 #156304 üzenetére
Én használok Voxpay-t. Igaz, csak parkolásra, de tökéletes. Ugyanabból az okból váltottam: a Simple töketlenkedése miatt. "Rosszul esett", hogy Zamárdiban, főszezonban, 50 fokban 20 perc alatt sem tudtam elindítani egy parkolást, mert az utolsó alkalom óta több idő telt el, mint amit a Simple tolerál, hogy bejelentkezve maradhassak. Így újból be kellett jelentkeznem, ami még rendben is van, de bankkártyát is hozzá kellett adnom, mivel vagy eldobta, vagy épp lejárt az előző, már nem emlékszem. Na, ez az egyébként 1 perces művelet nem ment végig, különböző hibaüzeneteket dobott. Meguntam, miután láttam, hogy az éhes családom már az árnyékban várja, hogy meddig nyomkodom még a telefont a parkolóóra mellett. És közben a parkolóőr is odajött, hogy segíthet-e.
Na, ekkor járt a telefonomon utoljára a Simple -
st6969
őstag
Rendben van, tiszta sor, akkor ez az oldal ilyen, nincs is több kérdésem ezzel kapcsolatban.
@mobilizmo: Szerintem nem voltam agresszív. A figyelmeztetést nem tudtam mire vélni, olyan volt, mintha többszöri felszólításra sem hagytam volna abba, holott - ismétlem magam, semmi szándékom nem volt warezolni.
Elnézést, ha megbántottam valakit. -
st6969
őstag
Én egy szót nem beszéltem warezről...OK? Egy jó ideje fórumozok már, tudom, hogy mindenki szent, konkrétan eszembe sem jutott warezolni. Egy játékról volt szó, ami nem elérhető play-en. Ettől az még miért ne lehetne legális tartalom? Vagy attól lesz warez, hogy a topikgazda azt mondja?! Egy ilyen általam legálisnak vélt, ismeretlen eredetű alkalmazásnak a biztonságos feltelepíthetőségéről vagy a veszélyeiről érdeklődtem itt.
A VirusTotal-os tippet köszönöm.#156292 kaciokos Pontosan erre irányult a kutatásom, köszönöm.
-
st6969
őstag
válasz Indiant #156276 üzenetére
Hmm..jobban megnézve itt valami félreértés lesz. A lányom konkrétan a Toca World happymod-ot keresi (mivel a sima Toca world fent van neki). De úgy tűnik, hogy ez nem egy változata a játéknak, hanem a happymod egy weboldal, amiről ezeket a Toca...játékokat le lehet tölteni. Na akkor ennek újra nekifutok, mert amit ő happymod változatnak hisz, az valószínűleg (remélhetőleg) egy Play áruházban is elérhető Toca World vagy Life verzió.
#156278 flash-
Ez durva , ezt nem gondoltam volna. Hát akkor nem alaptalan a félelmem
Most rögtön elveszem a hozzáférést a telefonhívások/SMS-ek kezelésétől az összes játéknál.
Olyat nem ismerek, hogy n*ore.pro. Sima pro nélkülihez van hozzáférésem -
st6969
őstag
Kíváncsiságból kérdezem, mert volt egy kis vitánk tegnap itthon. Előrebocsátom, sajnos nem vagyok jártas az Androidos biztonsági kérdésekben.
Lányom jött azzal jött haza, hogy van most egy nagyon "menő" játék a suliban (konkrétan ez), és hogy ugye ő is letöltheti. Mondom, persze, miért ne. Csakhogy kiderült, sem a Play áruházban, sem apkmirror-ról nem elérhető. Valahol a neten van (ld. fenti link). Na innentől kezdve, mondom szó se lehet róla, mivel (én úgy tudom) a Play áruházba bekerülő alkalmazások azért legalább alapvető ellenőrzéseken átmennek, mielőtt elérhetők lesznek, tehát induljunk ki abból, hogy azok biztonságosak, a többi meg esélyes, hogy nem az. Magyaráztam, hogy ismeretlen helyről származó alkalmazások veszélyesek lehetnek, adatot lophatnak, levelezéshez, banki adatokhoz férhetnek hozzá, stb. Aztán jött a dehogyatöbbieknekisfentvanrégóta...ésnincssemmigond...blabla. Nem volt könnyű menet, nyilván nem engedtem. Van family link is.
Kérdés, vajon megfelelően jártam el? Vagy esetleg le lehetett volna tölteni a játék saját honlapjáról, de indítás előtt minden engedélyt megvonni? Ha így is elindul, akkor mindenféle engedély nélkül biztonságos egy app?
Köszi -
st6969
őstag
válasz st6969 #156262 üzenetére
Na, ez működik.
Hátha valakinek hasznos: ha valakinek MIUI rendszeren fent van az Xbox app, és a sötét mód miatt bugosan jelenik meg (appon belül nem látszanak az ikonok), akkor az azért van, mert a rendszer játéknak ismeri fel az appot. A játékokat viszont nem listázza ott, ahol ki lehet kapcsolni a sötét módot alkalmazásonként.
Megoldás: az Xbox app helyett az Xbox beta appot kell feltenni. Ezzel működik, hozza a listában, kikapcsolható a sötét mód, és látszanak az ikonok. -
st6969
őstag
válasz st6969 #156261 üzenetére
Ahha, azt hiszem, meg is van a válasz
Ismert probléma a Miui-nál: játéknak ismeri fel, és ezért nem listázza a sötét mód beállításoknál.
Xbox beta app használata elvileg megoldja. Azt listázza. -
st6969
őstag
Ért valaki a Classroomhoz? A gyerekeket bejelentkeztették az iskolai tableteken (amit random osztanak ki óra elején, már akinek jut, máskor ugyanezeket más osztálynak) a Google Classroomba, az applikációba (nem böngészőbe). Azt mondja a lányom, nem tudott kijelentkezni. Mondom, ez lehetetlen, jobb felső kör (ami a profilkép tulajdonképpen), aztán kijelentkezés. Mondja, hát ott ilyen nincs.
Megnéztem az appot, hát tényleg nincs (böngészőben nyilván simán kijelentkezel, oszt' kész).
Olyan van, hogy Google fiók kezelése, fiókok, stb...vagy 3 almenü, és a végén fiók eltávolítása.
Tényleg ez az egyetlen módja, hogy egy tableten applikációba bejelentkezett felhasználó "kijelentkezzen"?!
Mert akkor egy csomó gyerek állandóan (most is) be van jelentkezve, és innentől kezdve a levelezéshez, meg minden egyéb Google tartalomhoz hozzáfér bárki, aki kézbe veszi a tabletet és felhasználót vált (kódot ugyanis felhasználó váltáskor nem kér).
Egy helyettesítő tanár volt, nem informatika óra, nem is tudom, mit akartak a Classroomban...A tanár nyilvánvalóan nem hozzáértő (nem is akart rosszat), na de akkor is.
Valahogy egyszerűbben ki lehet jelentkezni? Vagy még inkább távolról? (Mondjuk mindegy, mert ki tudja, melyik tablet volt az...bár egy levelet küldött, hogy "új eszközről jelentkeztek be, Ön volt az?") -
st6969
őstag
Sziasztok,
megpróbálom, hátha van valakinek tippje erre: Xiaomi Mi 8-as telefonra (MIUI 12.0.1.) feltettem az Xbox appot. Sötét mód van beállítva rendszer szinten (gyári rom, nincs mókolva). Bugosan jelenik meg az app, az ikonok sötétek benne, nem látszanak. Ha rendszer szinten kikapcsolom a sötét módot, akkor jól jelenik meg, de azt nem akarom, mert egyébként meg sötét módban használom a telefont.
A sötét mód beállításoknál van egy lista, amiben egyesével jelenik meg elvileg az összes feltelepített app, és egyedileg kapcsolható ki-be a sötét mód. De az Xbox app nincs benne . Újraindítás, app újratelepítés megvolt, témát is váltottam, hátha az a baja, de semmi. Factory resetet nem szeretnék, mert be van lakva a telefon, és ennyit nem ér.
Van még valami ötletetek, amit még megpróbálhatnék? Vajon miért nem teszi bele abba a listába, ahol a sötét módot ki-be tudom apponként kapcsolni?! -
st6969
őstag
válasz SzabóTamàs90 #147149 üzenetére
Igen, ez jó eséllyel megoldaná, viszont korábban erre nem volt szükség, enélkül sem lőtte ki. Ezzel viszont az a bajom, hogy használat után úgy marad, el fogom felejteni kilakatolni. És nem akarom, hogy a háttérben fusson, merítve az akkut.
-
st6969
őstag
Gyalogos, kerékpáros túra útvonalrögzítésre mit használtok? Korábban (talán pont itt) a Locus Map tippet kaptam, és használtam is, megelégedéssel. Mostanában azonban elindítom a rögzítést, és egy idő múlva leáll. Elég kellemetlen, hogy a túra végén azt látom, hogy indulás után 20 perccel megállt, és nem rögzített tovább, miközben már 4 órája megyünk...
A telefonom Xiaomi Mi8. Tudom, hogy a MIUI hajlamos bezárni alkalmazásokat, de az akkumulátorkímélőt kikapcsoltam erre az alkalmazásra a kezdetektől fogva. 1,5 évig jól működött, nem nyúltam hozzá. Van valami más, ami ennél megbízhatóbb?[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Üdv,
Messenger szakértő van-e itt? Ha a keresésre rányomok, van az a rész, hogy emberek. Itt valószínűleg azok jelennek meg, akikkel a leggyakrabban chatelek. Na már most van valaki, akivel már fél éve egy szót sem váltottam, és nem szeretném, hogy itt megjelenjen. Sem pedig a főoldalon, ahol mutatja, hogy ki az aktív éppen. Van-e erre mód? Letiltani nem szeretném, csak akkor, ha másképp nem lehet.
Olyat próbáltam, hogy minden adat törlés az alkalmazásokban, illetve újratelepítés is megvolt, de ez csak pár napig jó, utána ugyanazok a személyek jelennek meg, mint korábban. -
st6969
őstag
Üdv, tudtok olyan egyszerű video lejátszó alkalmazást, ami a telefon (Xiaomi Mi8) kamerájával rögzített videot visszafelé le tudja játszani?
-
st6969
őstag
Üdv,
online furulyaórához keresnék valami videochat-es appot. Messenger, Viber, Skype borzalmas minőségben viszi át a furulyahangot (torzít, szaggat, nagyon gáz). Ezen kívül valami, esetleg olyan, ami mondjuk 4-5s késéssel (pufferelés miatt) viszi át a hangot?
Létezik egyáltalán erre megoldás (esetleg a felsorolt appon belül valami beállítás)? Sávszélesség elvileg OK 150/10 Mbit/s UPC (bár most 60/10-et mérek...hm sose volt ilyen alacsony). -
st6969
őstag
Üdv
Tudtok olyan appot, amivel mp3-at fel tudok tölteni Youtube-ra, egyszerre úgy 30-at? Rövid angol nyelvű oktató anyag, lejátszási lista készülne belőle online oktatáshoz. Hiába konvertálom avi-ra, vagy mp4-re, mivel nincs benne kép anyag, így nem megy fel. Állókpet hozzáadni, videót szerkesztgetni, főleg egyesével nincs kedvem, és nem is tudom, hogy kell.
Tunestotube 2-t enged egyszerre -
st6969
őstag
Üdv,
offline autós navigációt keresek Magyarország-Szerbia-Macedónia-Görögország útvonalra. Jól tudom, hogy a Here we go az ajánlott? Az "ismeri" ezeket az országokat? Vagy van esetleg egyéb alternatíva? -
st6969
őstag
Bocs, remélem nem gond, beraknám ide is, hátha tudja valaki.
Google címtár névjegyes kérdés. -
st6969
őstag
Sziasztok,
ismertek olyan applikációt, ami azt tudja, hogy pl. kiteszek egy régi telefont és beállított időközönként (mondjuk fél percenként) lő egy fotót, és rögzíti a memóriakártyára. Megfigyelnék egy területet, ahol nincs net. Videót nem akarok felvenni, biztonsági kamerát sem akarok emiatt venni. Ez csak egy ideiglenes megfigyelés lenne.
Köszi -
st6969
őstag
válasz WhiteWalker #134595 üzenetére
Ezt hogy érted? A MIUI optimalizáció kikapcsolása a fejlesztői menüben csak a hangerő gombokra van hatással? Nem veszi külön a csengőhang és az értesítés hangerejét?
-
st6969
őstag
válasz WhiteWalker #134578 üzenetére
Na, mondom, majd egy 3rd party appal jól átverem, ahol külön van szedve a notification slider...
Nem lehet külön szabályozni, együtt mozog a ring csúszkával
Erről ennyit. -
st6969
őstag
Üdv
MIUI 10-es rendszert ismeri valaki?
A hangok és rezgések-nél olyan csúszkák vannak, hogy csengés hangereje, ébresztés hangereje, média hangereje. Melyik van hatással a bejövő üzenetek (messenger, hangouts és sms) értesítésének hangerejére? Gondolom nem az első kettő...
Szeretném viszonylag hangosra állítani ezeket az üzenet értesítéseket, mert sosem hallom meg...Ugyanakkor ha pl. néha ránézek a facebookra, le szoktam halkítani (igény szerint visszahangosítani) a videók hangját, ami gondolom a "média hangereje" csúszka. De ha ez az üzenetek hangereje is, az szívás, mivel össze-vissza állítgatom. Nem lehet ezt függetlenül vezérelni?
Ha csak egy 3rd party appal lehet megoldani, az is érdekel, nekem ez fontos lenne.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Google Fotókban nem lehet valahogy törölni a duplikált képeket?
Egy véletlen folytán több száz lett belőle... -
st6969
őstag
válasz tknof1871 #133844 üzenetére
Nem írtad, de ha Gmailről van szó: az applikáció képarányban biztos, hogy telefonra van optimalizálva, értesítéseket is beállíthatsz, könnyebben kezelheted a felhasználóváltást, maradhatsz bejelentkezve. Böngészőnél, ha törlöd a cache-t pl., akkor a webcímet be kell újra gépelned (esetleg kedvencekből kikeresni), lehet, hogy újra be kell jelentkezned...
De a legjobb, ha kipróbálod te magad, hogy neked megfelel-e e böngészős nézet vs. applikáció. Ha MIUI rendszered van, abban azt hiszem, alapból ott a Gmail, de talán más rendszerben is, tehát még telepíteni se kell.szerk.: hopp, közben jócskán megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Sziasztok,
olyan alkalmazást keresnék, ami logolja a gyalogtúrát (mikor indultam, hány km-t mentem, milyen útvonalon, milyen átlagsebességgel, stb). Miui 10-es rendszeren kellene működnie úgy, hogy indulás után lezárhatom a kijelzőt és zsebre tehetem a telefont (közben nem áll le a logolás).
Az plusz pont, ha tud gyalogtúrás térképet, illetve városi gyalogos navigációt, de a legfontosabb a zárt képernyőn való logolás lenne.
Előre is köszi! -
st6969
őstag
Egy ideig én is kerestem zenelejátszó appot, de végül feladtam. Az alábbiakat szerettem volna, ha tudja:
- mp3-ak a PC merevlemezén vannak, egy mappában, azon belül almappákban tárolva
- a zenelejátszó otthoni hálózatról látja ezt a mappát és nem szkenneli végig az almappák tartalmát lejátszási listák létrehozására "kényszerítve", hanem mintegy sima fájlkezelő, mappa szinten tud lejátszani
- ha elindítok egy számot, azt ne tegye ki teljes képernyőre, és így eltűnik, hogy mik következnek, hanem lássam az adott mappán belül az mp3-akat, és tudjak váltani másikra, ha meg nem váltok, akkor játssza folyamatosanAnno a Folder player volt, ami a legjobban tetszett, de ezzel az volt a baj, hogy helyi hálózatról nem tudtam lejátszani, csak a telefonban lévő SD kártyáról.
Esetleg valakinek ötlet?
-
st6969
őstag
válasz zsoltzsolt #124216 üzenetére
Ez még egy nagy plusz! Köszi!
-
st6969
őstag
válasz zsoltzsolt #124207 üzenetére
Nocsak...Osmand-ot leszedtem, igaz csak a szobában indítottam el, de tökéletesen pontosan mutatja az irányt, és nem is mozdul el. Persze ez még nem valós teszt, de nagyon ígéretesen indul, az már biztos
Kösz a tippet -
st6969
őstag
válasz Tesztelo.hu #124208 üzenetére
Pedig van
Az más kérdés, hogy borzasztó pontatlan. Leteszem az asztalra, mutat egy irányba. Megmozgatom, megint beáll, de már úgy 30 fokkal arrébb. Akár 90 fokot is képes elmászni, minél többször emelem fel. Lehet, hogy inkább hardveres lesz a gond, nem a Google map.
A linkelt appokat kipróbálom. -
st6969
őstag
Sziasztok,
elnézést, ha sokszor volt már kérdés, de gyalogos navigációra mit érdemes használni? Elsősorban magyar nagyvárosokban használnám. Google Maps egyszerűen össze-vissza mutatja az irányt, hiába sétálok, gyakran rossz irányba forgatja (látom, hogy előre van az utca, ahol mennem kéne, de balra mutatja, aztán srégen, amerre nincs is utca...). Redmi 4A telefon, iránytű kalibrálás is megvolt. Másnak ez működik?
Szóval megbízható gyalogos navigáció kellene, nem baj az se, ha nem offline, de az jó lenne, ha ingyenes lenne. (Esetleg kíváncsian megnézném, hogy adott napon milyen utat jártam be, hány km-t gyalogoltam, de erre más app is jöhet).
Köszönöm -
st6969
őstag
Üdv,
€/HUF árfolyamot kellene figyelnem. Tud vki olyan appot, ami widgetként kitehető és frissül is? XE-t próbáltam anno Kitkat 4.4.4-en, de az nem frissült (még akkor sem, ha rányomtam a widgetre). 6-oson még nem próbáltam, de hátha valaki használ olyat, ami bevált. -
st6969
őstag
válasz ViharVadász #106215 üzenetére
Köszönöm, közben ugyanezt a tippet kaptam mástól is
-
st6969
őstag
Üdv, új vagyok a mobilnet világában. Azt szeretném elérni, hogy folyamatosan aktív legyen az adatforgalom, mert a FB messenger, gmail, hangouts üzeneteket napközben (amikor nincs wifi) is szeretném látni, de más egyéb app ne férjen hozzá. Az adathasználat menüpontban minden appnál bepipáltam a "háttér-adatkapcs, korlátozása" részt, de az előtérben szépen használják az adatforgalmat. A minap pl. a Cut the rope játékkal játszott a gyermek, és csak most vettem észre, hogy (gondolom a reklámok miatt) 64MB-ot leszippantott.
Hogyan korlátozzam ezt? -
st6969
őstag
Üdv. Itthon van egy wifi repeater/amplifier, azért, hogy a ház többi részén is megfelelően erős legyen a jel. Az normális, hogy magától nem vált át az erősebb jelű adóra? Talán a wifi manager app segítene...de alapból nem lehet beállítani?
-
st6969
őstag
válasz ollie #101476 üzenetére
No, kipróbáltam, félsiker Annyi kis kiegészítés, hogy nem a Fotókban, hanem a Drive-ban kell beállítani, hogy megjelenjenek a Google Fotók. Ekkor valóban csinál egy Google Fotók mappát. Viszont, ez alá csinál évenként egy-egy mappát (évszámmal elnevezve), és minden év mappa alá 12 almappát 01-12-ig elnevezve, gondolom ezek lennének a hónapok. Ez a mappa struktúra logikus, el tudnám fogadni, bár furcsa, hogy a Google Fotókba belépve teljesen más struktúrát látni...
A gond ott van, hogy a létrehozott Google Fotók mappát megosztva, az almappák (évek) és az alatti mappák (hónapok) még látszanak annál, akivel megosztottam, de a tartalmuk nem (üresek a mappák). Pedig ha megnézem egy almappa jogosultságait, mutatja, hogy megtekintésre meg van osztva az adott személlyel. Ha én belépek, természetesen minden képet látok az almappákban.
Valakinek esetleg ötlete? -
st6969
őstag
Google Fotók alkalmazást használom, hogy a képeim a felhőbe "mentődjenek" (vesztettem már el képeket sajna). Szeretem, mert automatikusan megteszi, ha wifi-t lát, és a tárhely is ingyenes, korlátlan (nekem a butított felbontás elegendő). Viszont így csak én férek hozzá. És mivel ezek családi képek többnyire, jó lenne, ha többen is (akiknek én jogosultságot adok) automatikusan hozzáférnének a feltöltött képekhez. A Google fotókkal lehet ilyet? Vagy mivel lehetne ezt megoldani?
-
st6969
őstag
"Solid Explorer-rel létrehozok egy LAN/SMB kapcsolatot, így lehet egyből streamelni,"
Ez így akár arra is alkalmas lehet, hogy a Folder playerrel a pc-n lévő mappákból játtszak le zenét a telefonról indítva? Ez jól jönne kertben grillezéskor bluetooth hangszóróval (Azért a Folder player, mert mappa szintű lejátszást tud, méghozzá úgy, hogy nem teszi ki rögtön az elindított számot teljes képernyőbe, hanem látszik a mappa többi eleme is, így bármikor gyorsan át tudok váltani egy másik dalra)
Köszi -
st6969
őstag
Keresek olyan appot, amivel egyszerűen tudok oda-vissza másolgatni zenéket, filmeket helyi hálózaton lévő PC és Android 4.4.4. root nélküli telefon között wifin keresztül. Share it-et próbáltam, de az nekem csak egy irányba működik (és hol működik, hol nem). Legjobb lenne, ha közvetlenül az SD kártyára másolna, de az gondolom az Android verzió miatt nem fog menni. Melyiket javasoljátok? Köszi
-
st6969
őstag
válasz st6969 #97313 üzenetére
Megint névjegyek...
Megcsináltam így (új gmail account, ott beimportáltam a vcard-ot, kigyomláltam). Így már leszinkronizálja a névjegyeket. Sőt, ha beállítom, hogy csak ezeket a névjegyeket mutassa, akkor ha görgetek, látom, hogy tényleg csak ezek vannak már a listában. Szóval ez eddig OK. Már majdnem örültem, amikor elkezdtem gépelni a keresőbe (500 névjegyet ugye nem görgetünk végig, ha keresünk valakit), és azt tapasztaltam, hogy kereséskor már megint nem csak a beállított gmail account (amit most gyomláltam ki) névjegyeit veszi figyelembe, hanem ismét valami nagy katyvaszból keres...régi email címeket, stb. mindent bedob...de honnan?! És csak kereséskor. Érti ezt valaki? (Esetleg az eszköz tárhelyet töröljem ki, és akkor tényleg csak a gmail tárhely marad, más már nem jut eszembe). -
st6969
őstag
válasz mobilizmo #97304 üzenetére
Android 4.4.4. Megnéztem egy névjegyet, az szerepel, hogy "eszköz" (telefon ikon), és szerkesztéskor valóban nem tudom állítani. Viszont, ha új névjegyet akarok menteni, akkor még választható, hogy SIM kártya, eszköz, vagy gmail fiók. Gondolom ez utóbbit kellene választani ahhoz, hogy lehessen szinkronizálni...csakhogy most egyik sem az. Akkor a jelenlegi címtár vcard-ba kiment és (mondjuk erre a célra létrehozott) email fiókba elküld, ott rendbe rak, és szinkronizál? Ez így működhet? És akkor lenne az Androidon a fiókok között 2 gmail-es cím is, egyikről a maileket, másikról meg a telefonszámos névjegyeket szinkronizálná
(#97305) Viktor0610
Gmail-be belépve nem látom a telefonszámos névjegyeket, pont ez a probléma, szóval így nem tudok rendet tenni (persze a nem telefonszámos email címek között se ártana egy kis rend) -
st6969
őstag
Üdv,
azt szeretném megoldani, hogy a névjegyzékben lévő 500+ nevet/telefonszámot szinkronizáljam gmail fiókba, és ott (PC-n) kigyomláljam, majd visszatöltsem. Hiába engedélyezem a szinkronizálást, gyakorlatilag nem történik semmi. contacts.google.com-on megnézve, csak az automatikusan elmentett email címeket látom, meg van egy "leggyakrabban használt" csoport (szintén automatikusan kreálva). Vajon mit csinálok rosszul? Hol találom akkor a telefonszámaimat?
Egyébként sem értem, hogy működne ez... Kis Pistának megvan mondjuk a telefonszáma jelenleg az Android készülékre mentve, a gmail-ben meg mondjuk Kis Pista névvel (automatikusan mentve) 2 email cím. Ha hívni akarom Kis Pistát, beírom a tárcsázó keresőjébe a nevet, kidobja 3x, de csak az egyiket engedi hívni (értelemszerűen, amihez telefonszám is meg van adva). A cél az lenne, hogy itt rendet tegyek.
Valakinek ötlete? -
st6969
őstag
Üdv, Google Fotók kérdés:
Ha a telefonon az SD kártyára van állítva a fényképek mentése, és a Google Fotókba automatikusan szinkronizálja, akkor hogyan tudok az SD kártyán helyet felszabadítani, magyarán az ott lévő fotókat kitörölni? Attól tartok, ha csak simán kitörlöm, akkor a felhőben is törli (mivel szinkronizál). A programban van ilyen a beállításokon belül, hogy tárhely felszabadítása. Ha erre rányomok, homokórázik egy kicsit (tárolt képek keresése vagy valami ilyesmi szöveg), de a végén kiírja, hogy nincs törölhető kép.
Mit kellene tenni? Köszi -
st6969
őstag
Azért gondoltam, hogy létezhet valami ilyesmi, mert pl. a wifi analyzer is megmutatja, hogy milyen wifi hálózat milyen erősséggel szór, dB talán, ezekre szintén nem tudok feljelentkezni (tudom, hogy az wifi és nem mobil hálózat). Nem értem, ez mitől lenne olyan ördögtő való...ha a hálózatkeresésre nyomok, akkor is megmutatja, milyen szolgáltató érhető el, még ha nem is tudok feljelentkezni. Gondoltam, hátha a jelerősséget (kb. ezt értem minőség alatt) és a sávot (900MHz, 2100Mhz, stb.) is meg lehet tudni.
Nem tudom, mennyire érthető, amit szeretnék. Nyilván elfogadom, ha nincs ilyen. -
st6969
őstag
üdv
Van-e valamilyen alkalmazás, amivel látható, hogy adott helyen milyen szolgáltató, milyen minőségben sugároz 3G-n? Mobilnetet szeretnék majd, de nem tudom, hogy ahol vagyok, ott melyik szolgáltatóval járok a legjobban. 4G-t nem tud a telefon. Android 4.4.4. a telefon, nem rootolt. Vagy hogy tudnám én ezt megállapítani? Tudom, hogy van lefedettségi térkép, aszerint van, de jobb lenne tapasztalati infó (beltér, vasbeton épület). Köszi -
st6969
őstag
Jegyzet alkalmazásból a jegyzeteket hogyan tudom lementeni? Mondjuk gmail-re, külső sd kártyára...bárhova?
-
st6969
őstag
Biztonsági mentést nem rootolt telefonon mivel és hogyan érdemes csinálni? Android 4.4. "Beépített" lehetőség van? Mentés és visszaállításnál meg van adva a google fiókom, de (látszólag) nem történik semmi...
-
st6969
őstag
Üdv, RH-01 hibát ír ki a play áruház. Erről azt olvastam, hogy google fiókokat kitörölni, play, ill. google keretrendszer gyorsítótárat szintén, telefont újraindít és újra létrehozni a fiókokat. Megcsináltam, de nem javult meg. "Homokórázik" a play, nem enged belépni. Samsung Galaxy Ace4, Telenor-os, nem rootolt, nem piszkált, Android 4.4.
Valami ötlet? -
st6969
őstag
Sziasztok!
Bajban vagyok, help please! (Elnézést, ha volt már téma). Véletlenül letöröltem egy komplett mappát 500 fényképpel. Hogyan állíthatnám vissza? Android 4.4, nincs root, Samsung Galaxy Ace 4, a képek a 16GB-s SD kártyán voltak.
Remélem van rá lehetőség! Köszönöm! -
st6969
őstag
Üdv, milyen alkalmazást javasoltok erre a célra:
számítógépen tárolt mp3-akat szeretnék lejátszani mobilon (Ace 4) wifi-n keresztül. Egész pontosan a mobil egy külső bluetooth hangszóróval van párosítva. Az lenne jó, ha tudnék tallózni a PC-n lévő mp3 mappák között és egy adott mappa tartalmát le tudná játszani folyamatosan (szóval nem áll meg minden szám után, és nem is kell lejátszási listákat szerkesztgetni).
Köszi(szerk. az ES explorer-t már használtam, azzal látom a pc file-jait, de most nem tudom kipróbálni, hogy a lejátszás is működik-e, munkahelyen vagyok)
-
st6969
őstag
Üdv,
olyan naptárprogit ismer valaki, ami nem a JB saját naptárbejegyzéseit jeleníti meg, hanem egy külön gmail-en tárolt naptárbejegyzéseket (és működik widgetként is)? Tehát valójában egy telefonon 2 féle naptárat szeretnék kezelni. -
st6969
őstag
Udv, olyat szeretnek, hogy a szamitogepen levo avi videokat wifin keresztul nezem a telefonon. Mxplayert probaltam, 5-10 masodpercig minden ok, aztam megall (gondolom betelik a puffer...) Van vmi megoldas? Huawei Y300
-
st6969
őstag
Üdv,
tud valaki olyan progit, amivel JB-n lehet olyan biztonsági mentést csinálni SD kártyára, ami tényleg abba az állapotba állítja vissza a telót, ahol mentettem.
A gyárilag meglévő nem rendezi vissza az ikonokat, a letiltott progikat újraengedélyezi, csengőhangokat sem állítja vissza, meg egy csomó egyebet...
Köszi! -
st6969
őstag
-
st6969
őstag
Huawei Y300-asom van, ez kínai, szóval van remény... Azért kellene, mert az M1 híradót szeretném esténként megnézni (éjfél körül jutok oda, de a család akkor már alszik, és így ágyból fülessel, wifi-n nekem pont megfelelő lenne), de ha elérhető bármilyen más kb. fél órás friss híradó online video, amihez nem kell flash, az még jobb lenne.
#23572) LonGleY köszönöm, ez jó ötletnek tűnik
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz punky10 #23517 üzenetére
"egy olyan böngészőt, ami támogatja a flasht"
Engem ez érdekelne, de nagyon. Létezik ilyen egyáltalán? Másik fórumban azt mondták, h felejtsem el... (JB-m van)
Más: Google maps-et le lehet tölteni esetleg, hogy offline-ban működjön (műhold nézet kellene, de ha navigáció is megy, az se baj)
Köszönet!
-
st6969
őstag
hi, olyan appot tud valaki, hogy amikor hívnak, ne csak a fogadás és elutasítás lehetőség jelenjen meg, hanem némítás is kihangosítás is? Nekem fontos lenne. Kösz (első okostelefonom, Huawei Y300, JB)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest