- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasskent
csendes tag
válasz niklebi #174503 üzenetére
Meglehetősen jó, köszönöm!
Térkép appokhoz és szkennelt térkép .jpg/.png-hez keresek olyan appot, mellyel rárajzolhatok vagy tervezett útvonalat gyárthatok a térképre, és a rajzomat elmenti átlátszó képként vagy térkép overlayként. A lényeg, hogy a rajzom legyen elérhető a térkép nélkül is később, ha új kiadású térképet szkennelek vagy változik a térkép app.
Tehát a megoldás lehet képfájlra készíthető, külön menthető rajz vagy a képernyőn készített, külön menthető térkép overlay.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #173554 üzenetére
Minden.. Es nem volt frissitve nagyon reg.
Hasznald a zygisk-detach-et. -
Cs1csó
félisten
válasz niklebi #168092 üzenetére
Az energiagazdálkodásnál mutatta, hogy az volt a legnagyobb fogyasztó? Esetleg nem lehet korlátozni a futását pl. kikapcsolt módban vagy egyéb?
Nemrég egy LED értesítő app-ot kukáztam mert érezhetően jobban merült a telefonom (ha jött értesítés akkor egy apró led jelent meg az egyik sarokban de ez a LED volt, hogy egész nap egyszer-kétszer jelent meg és akkor is csak rövid időre de mégis nagyon merítette és ezt az energiagazdálkodási központ is mutatta, úgyhogy kukáztam . -
Cs1csó
félisten
válasz niklebi #168092 üzenetére
Érdekes, én is kikapcsolom éjszakára. Teljesen leállítom. Az okosórámat (otthon nem viselem) amikor hazaérek és tudom, hogy már nem megyek sehova kikapcsolom ha pl. hétvégén nem megyek sehova akkor pénteken miután hazaérek kikapcsolom (kb. péntek kora délután ) aztán hétfő reggel bekapcsolom és biza nem fogyaszt.
Plusz én hiszem azt, hogy néha jót tesz egy telefon újraindítás is.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #160338 üzenetére
Na az nem fog még így se menni ha a ROM-ban a konfig az XML-ben előre meg van írva hogy ne lehessen, hiszen a MIUI okosabb. Mondjuk 3rd party alkalmazásnál még nem láttam hogy ne lehessen állítani - rendszeralkamazásnál viszont ezerszer.. A kidobálásokra ha minden igaz van egy csak adb-t igénylő megoldásom de még tesztelés alatt áll de eddig jók a tapasztalatok (olyan dolog ami a lakatolás, stb. mellett jöhet jól).
De azért Activity Launcher-ben ha rákeresel hogy optimization akkor ki kellene hogy dobja a Settings-ben azt az activity-t hogy:
com.android.settings.Settings$HighPowerApplicationsActivity
És itt a bal oldalon a legördíthető menüben válaszd ki hogy minden alkalmazás és ott válaszd ki hogy nincs optimalizálva. Ez a menü nem a MIUI beállítások menüje hanem az Android natív. A MIUI-ét App Battery Saver-nek hívják, a Battery and performance aka. PowerKeeper-ben van:
com.miui.powerkeeper.ui.HiddenAppsContainerManagementActivity
Itt jobb felül három pötty és minden alkalmazás megjelenítése, meg ugyanott van egy olyan hogy szűrés beállítások szerint és akkor kettészedi a listát olyanra hogy Egyéni meg minden amit a MIUI állítgat.. alkalmazást megkeresed.. ki tudod itt is kapcsolni.
De szerintem ezt ne itt tárgyaljuk tovább (ha lesz még kérdés) hanem a MIUI topikban.
Ja, igen "csak pont annál az egynél nem amit írtam" - mi ez pontosan?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #160335 üzenetére
Ezt alkalmazással állítani nem lehet. Ezt a ROM-ban tudod beállítani hogy mire menjen az optimalizálás. Ha most a Xiaomi-dról van szó ott van a beállításokban ilyen menü de az Activity Launcher-ben ha rákeresel hogy optimization akkor ki fogja dobni a Settings-ben azt az activity-t. De ha bármi más rendszered van (Pixeltől Samsungon át bármilyen Android) akkor is kidobja, a beállításokban a felső kereső menü is.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #158847 üzenetére
Idézem magamtól innen [link].
TeMeFi-vel invalidálható a Play-ben az adatbázisban az egy-egy app "linkje" ("detach v4"): TeMeFi: Menü -> Application Info/Manage -> Detach App From Playstore -> DETACH: Select Package -> megkeresed amit detach-elni szeretnél, pl. com.google.android.youtube volt a Youtube meg a Vanced.. -> Protection Level v4 -> kész.. [Vagy leírás a v3-hoz] magától a TeMeFi fejlesztőjétől, képekkel, csak már azóta van v4 method, de a leírás ugyanaz csak nem v3 kell hanem már v4 vagy ami aktuálisan a legmagasabb.
Van még két detach-re való Magisk modul is, pl. a Magisk Repo-ból elérhető Detach modul és egy másik, XDA-n elérhető Detach3 nevű modul erre a célra (csak annyi, hogy megemlítem: volt olyan app, ami "látta hogy root-olt a készülék" de csak annyit látott, hogy pl. a Detach modulhoz tartozó Detach.txt-t (ami tulajdonképp a konfig file-ja) látta a belső táron..).
Play Store frissítéssel volt már, hogy az adatbázisba visszakerült a valid link - de a módszerek is finomodtak már, elég régen nem volt már olyan hogy magától visszakerült volna.. Akkor van cink pl. ha egy detach-elt app-re rákeresel Play-ben vagyis megnyitod a Play-ben az app oldalát mert akkor olyan folyamatok indulnak el amivel pkgID alapján keres a Play és úgy megtalálja a base APK-t a keszüléken és megnézi az app többi file-ját is -> valid installáltnak fogja látni és vissza is írja az adatbázisban. Ekkor a detach megint segít..
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- EA Sports WRC '23
- One mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest