-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
Az EDS fizetős változata és a Cryptonite tudja mount-olni a titkosított konténert, és akkor a többi program is eléri a benne levő file-okat. Ehhez root kell és fuse (filesystem in userspace) támogatás a kernelben. Ettől még persze nem ez a legkényelmesebb megoldás, de ha valóban szenzitív adatok vannak a telón, amiket védeni kell, akkor egyszerűbb módszereknél ez nagyobb biztonságot jelent.
-
kovisoft
őstag
válasz Balinov #40778 üzenetére
A Cool Reader-nél is így megy a fényerő állítás: a képernyő bal szélén kell fel-le csúsztatni. És az így beállított fényerő csak az olvasóra érvényes, kilépéskor visszaáll az eredeti system fényerő.
-
kovisoft
őstag
Még éppen akciós a Locus Pro, gyorsan megvettem (most 950+áfa). Kipróbáltam, prímán megjeleníti a turistautak rátét réteget. A vektoros Magyaország térképpel szintvonalak is vannak, mindez offline. Tetszik.
-
kovisoft
őstag
válasz vadászcsiga #40433 üzenetére
Én szintúgy megváltam tőle. Egyrészt feldobott olyan alkalmazásokat is törlésre, amiket apk-ból telepítettem, másrészt hiába kapcsoltam ki az összes értesítést, mégis rendszeresen megjelent az értesítési sávban mindenféle okossággal.
-
kovisoft
őstag
A MortPlayer kezeli a mappákat. És ingyenes. Tud a háttérben is futni, de ki is lehet rendesen lépni belőle.
-
kovisoft
őstag
válasz EmberXY #39743 üzenetére
Nem az van, hogy az Operát apk-ból telepítetted, nem pedig a Play-ről? Mert nálam ugyanezt csinálja: Az összes apk-ból telepített programot felsorolja itt, mint "haszontalan" programokat. Engem is meglepett. Plusz újabban rákapott arra, hogy rendszeresen értesítéseket küld, hogy takarítani kéne már. Az összes pipát kivettem már, de mégis csinálja. Alighanem kukázni fogom én is, és keresek valami kevésbé agresszív takarítóprogramot.
-
kovisoft
őstag
Ezzel azt a kijelentésedet támasztod alá, hogy A "mocorgás" pedig nem utal semmire.?
Egyébként amit linkeltem, azok között pont egy olyan tanulmány volt (pdf), ami az iPhone gyorsulásmérőjének használhatóságát elemezte. Nem mintha én használnék ilyen programokat. Én az asszonnyal alszom.
-
kovisoft
őstag
válasz mcsm88 #35988 üzenetére
Itt kitárgyaltuk, hogyan lehet offline vektoros térképet berakni Locus alá (illetve ha rákeresel a topikban a Locus szóra). Viszont rátét réteget (pl. túristautak) csak a fizetős változata kezel. Tehát túrázáshoz nem biztos, hogy jó neked az ingyenes. Az OsmAnd is offline, ingyenes és kezeli a túristautakat is, de ott meg a szintvonalakhoz kell a fizetős változat.
-
kovisoft
őstag
Igen, ezt akartam is korábban írni, hogy maga a közelségérzékelő szenzor nem fogyaszt sokat, de ha gond van a programmal, ami kezeli, és az túl sokszor ébreszti a készüléket, akkor összeségében mégis megnőhet a fogyasztás.
Én a Proximity Tool Extension-t használom (magyar termék, ha minden igaz). Nálam ez bevált, ám volt más, aki próbálta, de neki nem működött. Szóval nem biztos, hogy neked is beválik. Már korábban is javasolták a Gravity Screen On Off-ot, ez is jó program, de nekem valamiért nem működött rendesen, beragadt vele a szenzor.
-
-
kovisoft
őstag
válasz handrash #35883 üzenetére
Nekem megy folyamatosan, most is szinkronizál. Viszont a Google levette a letöltési linket. Ezt írják:
Google Calendar Sync: The Google Calendar Sync download link will be removed on December 14, 2012. Existing users can continue to use it to sync with Microsoft Outlook Calendar, but it will no longer be supported by Google as of December 14, 2012.
-
kovisoft
őstag
válasz user01 #35867 üzenetére
Tökéletesen igazad van. Root a mount-oláshoz kell, de azt nem is tudja a Lite verzió, csak a fizetős változat.
-
kovisoft
őstag
válasz mcsm88 #35863 üzenetére
De van, általában root kell hozzájuk és fuse támogatás a kernelben. Ilyenek pl. az EDS vagy a Cryptonite (ez még csak beta, de jónak tűnik). Én felraktam mindkettőt, jelenleg próbálgatom őket.
Szerk.: Mármint a fuse ahhoz kell, hogy a titkosított mappát vagy konténert fel lehessen mount-olni, mint egy meghajtó. Enélkül is használhatóak, csak nem olyan kényelmesen.
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
válasz punky10 #35860 üzenetére
Az eredeti helyükről elrakja a fájlokat a /mnt/sdcard/.hermit/recovery_area mappába (ami egy rejtett mappa, mert ponttal kezdődik a neve) és .hider lesz a kiterjesztésük. Tehát az eredeti helyen nem fogja látni egy fájlkezelő sem, de aki tudja, hogy hol és mit keressen, az megtalálja a rejtett fájlokat.
Tökéletesen írtad: ha nem a CIA elől kell elrejteni, akkor teljesen jó ez a módszer. Csak arra akartam figyelmeztetni, hogy nem abszolút biztos a megoldás, én pl. nem tárolnám így a bankkártya pin-kódomat.
-
kovisoft
őstag
válasz tomy86 #35856 üzenetére
EU rendelkezés van rá, hogy az autók sebességmérője soha nem mutathat alacsonyabb értéket, mint a tényleges sebesség, és legfeljebb annak 110%-a + 4 km/h lehet a felső határ. Mivel a gumik állapotából eredő eltéréseket nem tudják ebbe belekalkulálni, ezért a gyártók alapból kissé feljebb kalibrálják az órákat.
-
kovisoft
őstag
Ja, magas a wakelock számláló, de az össz ébrenléti idő nem sok. Ennél sokkal magasabb számláló és ébrenléti időket mutatnak nekem a Google processzek, a Media scanner, stb. Gyakorlatban is tapasztaltad, hogy ha fut a My Data Manager, akkor észrevehetően jobban fogy az akksi, mint ha nem fut?
-
kovisoft
őstag
válasz aasgier #35014 üzenetére
Megint köszi, ezt is kipróbáltam (mármint Locus-ba betölteni a tuhu-s vektoros térképet). Sikerült, és itt meg is jelentek a szintvonalak, de sajnos a turistautas rátétet tényleg csak a Pro változat hajlandó felrakni, nekem meg - egyelőre - csak a free van telepítve. A jó hír, hogy legalább a vektoros térkép megy az ingyenes Locus-ban is.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz zsoltzsolt #34985 üzenetére
Azt hiszem, a Locus a teljes turistautak.hu-s térképet tartalmazza, az általam említett másik kettőbe még nem került be minden részlet. Pl. a Locusban van rendes szintvonalazás, a többiben emlékeim szerint nincs (vagy nem olyan részletes). Általánosságban nekem szebbnek, teljesebbnek tűnik a Locus által generált térkép.
Cserébe a Locushoz kell internetkapcsolat, vagy csak egy szűkebb területet tudsz offline letölteni, mivel jóval nagyobb helyet foglalnak a térképek.
-
kovisoft
őstag
Ezek a túrázáshoz ajánlott GPS progik mind tudják azt, hogy kikapcsolt képernyő mellett is folyamatosan mentik (beállított időközönként) a pozíciót? Másképp: melyik az, amelyik a legkevésbé meríti a készüléket, amelyik egy feltöltéssel a legtovább tudja trackelni az útvonalat (kikapcsolt képernyővel)?
-
kovisoft
őstag
A Handcent-nek nem is ez a fő erőssége, hanem az, hogy automatikusan átalakítja a magyar ékezetes karaktereket olyan balra dőlő ékezetessé, ami benne van az alap SMS karakterkészletben. Emiatt nem kell Unicode-dá konvertálni az SMS szövegét, így nem esik vissza az elküldhető karakterek száma 70-re az eredeti 160 helyett.
-
kovisoft
őstag
válasz asdasdasd #34743 üzenetére
A Better Wifi On/Off-nek lehet megadni SSID whitelist-et. Olyat is tud, hogy a legerősebb jelűhöz csatlakozzon ("connect to strongest ap"). Habár szerintem azt nem tudja, hogy már meglévő kapcsolat esetén is átkacsoljon egy erősebbre. De ez nem is biztos, hogy szerencsés megoldás lenne, mert alkalmanként oda-vissza váltogatna az AP-k között, ha egyszer az egyik, másszor a másik jele lenne az erősebb.
-
-
kovisoft
őstag
válasz sumsang #34710 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod a Better Wifi On/Off-ot. Ez is tudja azt, amire szükséged van.
-
kovisoft
őstag
Az is lehet, hogy nálad sem működik rendesen a progi. Nálam legalábbis nem működik, pedig amúgy szimpatikus lenne. Én ezért a Proximity Tool Extension-t használom.
-
kovisoft
őstag
válasz Lehiñito #34567 üzenetére
Ha lehet, próbáld meg átkapcsolni a lejátszóban a hardveres lejátszást szoftveresre. Ez sok esetben meg szokta oldani a hiányzó kép problémáját. Van több jó lejátszó is, pl. a már említett MX Player, a BSPlayer, Mobo, VLC. Ezekben általában lehet váltani a hw-sw dekódolás között.
-
kovisoft
őstag
válasz steeel35 #34541 üzenetére
Ha fizikailag akarod titkosítani az adataidat (és nem csak jelszavazni akarod a programokat, amik hozzáférnek az adataidhoz), akkor az EDS-t ajánlom. Ez hasonlóan működik, mint PC-n a TrueCrypt: létrehoz egy titkosított konténert, abba tudod bemásolni az érzékeny file-jaidat.
Ha az adataid nincsenek fizikailag titkosítva, akkor azokat el is tudja valaki olvasni. Ha másképpen nem, akkor a filerendszerből direktben kiolvasva (pl. SD kártyán lévő adat esetében kiveszi a kártyádat és berakja egy kártyaolvasóba).
Ha viszont csak az após elől szeretnéd elrejteni az asszonyról készített intim fotókat, arra egyszerűbb megoldások is megfelelőek.
-
kovisoft
őstag
A MortPlayer is kezel mappákat, és ingyenes. Én ezt használom zenelejátszásra.
-
kovisoft
őstag
válasz Vanekvanek #33853 üzenetére
Ezen oldal szerint be lehet kapcsolni a LAN mode-ot a TeamViewben. A PC-t ekkor a LAN-beli lokális IP címével kell elérni. Ha csinálsz egy wifi hotspot-ot a telefonodon, amire csatlakozik a PC, akkor LAN módban elvileg nem kellene kimennie az internetre. Viszont meg kell mondjam, hogy ezt a módszert magam még nem próbáltam.
-
kovisoft
őstag
válasz Vanekvanek #33714 üzenetére
Esetleg a TeamViewer? A mobilról tudod vezérelni a PC-t, látod annak a képernyőjét is. A PC-re is telepíteni és futtatni kell (természetesen a PC-s változatát).
-
kovisoft
őstag
Sajnos jól működő közelségérzékelővel is előfordulhat, főleg nagyobb méretű telefonoknál és ha nem pont középen van az érzékelő. Az enyémen pl. egészen jobb oldalt van, tehát ha a fülem a telefon bal oldalánál van, akkor azt nem érzékeli. Persze én tudok erről, és ügyelek rá, hogy jól tartsam a telefont, de sokszor mikor másnak odaadom, akkor látom, hogy bekapcsol náluk a képernyő miközben telefonálnak.
-
kovisoft
őstag
válasz futizoli #33595 üzenetére
Szerintem a készülékekben alapvetően csak feszültségérzékelő szokott lenni, ill. amelyikben van áramerősség szenzor is, azt sem olvassa ki a kernel, legfeljebb néhány típusban. Minden egyéb adatot a feszültségből (és a megadott kapacitásból) szoktak számolni. Esetleg azt szokták tudni észrevenni az akkukezelő programok (mint pl. a Battery Monitor Widget), hogy hogyan változik a feszültségtartomány az idő elteltével sok feltöltési ciklus után.
De ha mondjuk tudod, hogy a töltőd mekkora töltőárammal tölti a készüléket, akkor ezt is fel lehet használni arra, hogy bekalibráld az akksi értékeit. Nekem pl. 700 mA-rel tölti a töltőm a telómat, így be tudnék állítani olyan kapacitást (ha kellene), hogy ezt a töltőáramot mutassa a Battery Monitor. Vagy szimplán kiszámolom az akku kapacitást a töltőáramból és a teljes feltöltéshez szükséges időből.
-
kovisoft
őstag
Nem csak a videólejátszás miatt lehet szükség több böngészőre. Nekem pl. eléggé korlátozott a havi mobilenet keretem. Emiatt ha mobilneten lógok, akkor az Opera Minit szoktam használni, mert tapasztalatom szerint ez forgalmaz a legkevesebbet (az oldalakat és a képeket átereszti egy saját szerveren, és tömörít rajtuk). Viszont néha bizonyos oldalak emiatt nem tökéletesen jönnek be.
Ha meg wifin vagyok, akkor nyugodtan használhatok olyan böngészőt, ami fullosan jeleníti meg az oldalt, nem kell törődnöm a letöltött adatmennyiséggel. -
kovisoft
őstag
válasz persnongrat #33264 üzenetére
Az is vicc, amit egyesek a "hárombetűs" elnevezéssel művelnek. Tisztára mint a Harry Potterben a "netuddki". Ha nem ejtjük ki az igazi nevét, akkor már nem is ugyanarról beszélünk, mi?
Hogy ON is legyek: Nem az E-Robot-ra gondoltál véletlenül?
-
kovisoft
őstag
válasz spiritex #33182 üzenetére
1. Szerintem nem kell külön beállítani, magától átalakítja az ékezeteket. Ha beírtál egy sort, utána megjelenik a számlálója, ott ellenőrizni tudod, hogy lecsökkent-e a megengedett karakterszám 70-re. Az elküldött SMS-ben pedig meg tudod nézni, hogy valóban átalakította-e az ékezeteket.
-
kovisoft
őstag
válasz gipsztigris #33171 üzenetére
Akkor engem is becsapott, mert a hibernált programok listájában mutatja nekem a google térképet is. Kösz az infót!
-
kovisoft
őstag
válasz keke69 #32766 üzenetére
Szerintem a Handcent magától automatikusan át kellene konvertálja az ékezeteket. Hogy néznek ki az ékezetek az elküldött SMS-ben? Balra dőlnek az á vagy ó betűn a vesszők? Ha igen, akkor megcsinálta a konverziót.
Ha elkezdesz írni egy SMS-t és már beírtál több, mint egy sort, akkor a jobb oldalon mutatnia kellene, hogy hány karaktert tudsz még beírni. Ezt a számlálót szoktad figyelni gépelés közben? Leugrik-e az értéke 60-70 körülire az első ékezet beírásakor?
-
kovisoft
őstag
válasz tomy86 #32701 üzenetére
Nekem nincs telepítve magyar nyelvi pakk a Handcent-hez, mégis átalakítja az ékezetes karaktereket. Nem is találok olyan beállítást, ami ezzel kapcsolatos lenne. Szerintem automatikus az átalakítás. A magyar nyelvi pakk csak a felhasználói felület nyelvét állítja magyarra.
-
kovisoft
őstag
válasz spanyoll #32671 üzenetére
Esetleg a WidgetLocker-rel?
-
kovisoft
őstag
válasz Casanova* #32654 üzenetére
Ez egy jó kis beetetés. Már mások is említettek ilyet valamelyik androidos fórumon. Ne foglalkozz vele, így akarnak lehúzni.
Egyébként én is találtam a készülékeden pár vírust. Visszaigazolásként add meg, kérlek a bankkártyád számát, lejárati idejét és ellenőrző kódját.
-
kovisoft
őstag
válasz keke69 #32648 üzenetére
Vannak ékezetek az alap SMS karakterkészletben is, de azok általában a balra dőlő ékezetek (mint pl. a francia nyelvben). Ha viszont rendes (és teljes) magyar ékezeteket akarsz, akkor a rendszer automatikusan átvált a 16 bites UCS-2 kódolásra. Emiatt csak kb. feleannyi karakter fér bele egy SMS-be, ha akár csak egy nem alapkészletbeli ékezetes betű is van az üzenetben. Ezt ki lehet kerülni pl. a Hancent SMS-sel, ami automatikusan átírja a magyar ékezeteket alapkészletbeli ékezetekre.
-
kovisoft
őstag
Ja, ez engem is érdekelne. Gondolom, nem a T-Home Műsorújságról van szó, amivel mobilon is nézni lehet az otthoni IPTV-t.
-
kovisoft
őstag
Ez úgy tudom, egy ismert bug az androidos Firefox-ban, amit még az új Beta-ban sem javítottak ki.
Azt javasolják, hogy állítsd a legkissebbre betűméretet. Ekkor nagyjából egyforma méretű (mikroszkopikus) betűk lesznek, ezért persze fel kell nagyítani az oldalt. Ettől meg ki fog lógni a sorok vége. Szóval így sem az igazi. Nem is használom a Firefox-ot, nálam inkább az UC Browser játszik. -
kovisoft
őstag
válasz darvinya #32166 üzenetére
Előrebocsátom, hogy nem használtam az appot, de úgy tudom, hogy PC-n kell gyárts hozzá egy .img diszk image-et (pl. QEMU-val), aztán ezt az image-et felmásolod a telóra egy adott könyvtárba. Ezt az image-et fogja bebootolni az emulátor. Maga az emulátor szintén a QEMU-n alapul. Legnagyobb hiányossága, hogy nem kezel virtuális billenyűzetet, kell hozzá egy külső (pl. bluetooth) billentyűzet. A kommentek alapján nem tűnik egy kiforrott darabnak, pl. nem kezel külső USB eszközöket, SD kártyát, .iso formátumú CD image-et.
-
kovisoft
őstag
válasz dokee78 #32150 üzenetére
A Widgetsoid is meg tudja jeleníteni a memóriát, de talán a használt és a szabad közül csak az egyiket. Viszont tetszés szerint lehet átlátszóvá tenni.
-
kovisoft
őstag
válasz dauphin #32133 üzenetére
Én a Proximity Tool Extension-t használom. Sokan dicsérik a Gravity Screen On/Off-ot, de sajnos ez nálam nem működik rendesen.
-
kovisoft
őstag
válasz Viper26 #31926 üzenetére
Talán a Kingsoft Office.
-
kovisoft
őstag
válasz dauphin #31844 üzenetére
Azért szerintem nem feltétlen olyan vészes a helyzet az érzékelők fogyasztása terén. Nekem pl. 0,13 mA-t fogyaszt a közelségérzékelőm, a telefon meg alvó üzemmódban kb. 15-20 mA-t, vagyis több, mint százszor annyit. A gyorsulásmérőm is 0,13 mA-t fogyaszt, tehát nálam nincs nyereség abból, ha vegyesen vannak használva. Persze ez nyilván telefonfüggő, mindenképpen érdemes letesztelni. Az Elixir is megmutatja az egyes szenzorok fogyasztását.
-
-
kovisoft
őstag
Hidd el,h. a wifi kevesebbet eszik.
Igen, elhiszem, csak tényleg függ a körülményektől is. Nekem otthon pl a hálószoba messzebb van a routertől, és nagyon gyakra eldobja a wifit, aztán újracsatlakozik. Én azt vettem észre, hogy többet fogyaszt, ha a hálóban éjszakára bekapcsolva hagyom a wifit, mint ha nem. De jó vételi körülmények között is előfordulhat, hogy ha pl. egy program wifin szinkronizál, de 3G-n nem, akkor jobban fogyhat wifivel az akksi, ha emiatt több lesz az adatforgalom.
-
-
kovisoft
őstag
válasz Hungarikum87 #31167 üzenetére
Az ES File Explorer egy nagyon jó file kezelő. Én mondjuk angolul használom, de asszem van magyarítása is (legalábbis régebben volt).
SZERK: erre a magyarításra gondoltam, de ez még egy régi verzió.
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
válasz dauphin #31129 üzenetére
Előttem már leírták, hogy ha be van kapcsolva a wifi, akkor azt használja. Azt viszont, hogy a telefon alvó állapotában mi legyen a wifivel, külön lehet szabályozni a wifi beállításokban (legalábbis ICS-ben, de gondolom JB-ben is). Ehhez a wifi kapcsolatoknál kell egy menü gombot nyomni és az "advanced" (magyar változatban nem tudom, hogy hívják) menüpontot kiválasztani. Itt be lehet állítani, hogy alvó állapotban mindig/soha/csak tápon maradjon a wifi bekapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok