-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Na, talán a Google hallgat egyszer a felhasználóira és kihátrál valamiből amit mindenki utál? Nem szűnik meg az engedélyek listázása a Google Play Store-ban az alkalmazásoknál, lesz Permissions és Data safety is mert "megférnek egymás mellett".
AndroidDev@Twitter & @AndroidPolice
Egyelőre még most nem látom hogy visszaállították volna.. ugye tegnaptól vált kötelezővé a Data Safety kitöltése a Play Console-on. -
crok
Topikgazda
válasz Cs1csó #159508 üzenetére
Blokada vagy a NetGuard.. (de nem a Play-es válozatok).
Talán a Blokada a legegyszerűbb vagy "felhasználóbarátabb", amit úgy értek hogy több az előre odarakott, csak beikszelni való beállítás.
De ha nagyon alkalmazás nélkül akarod megoldani akkor Private DNS-t próbáld ki (a használt alkalmazásaiddal / látogatott oldalaiddal) neked esetleg mennyire elfogadható amit AdGuard / AdHole / CleanBrowsing / NextDNS valamelyikével el lehet érni. A NextDNS-t regisztráció után egyedi URL-el lehet használni, ha azt használod akkor a NextDNS oldalán konfigurálható is mit "szűrjön" a custom private DNS-ed.
Ha nem elég jó amit tudnak.. akkor Blokada, NetGuard.. ha az se akkor majd root-olod
A Logout bejegyzésben azért próbáltam elég részletesen leírni.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz DrBubo77 #159506 üzenetére
Privát DNS Android 8 és felette van Pixel-en, minden máson is Android 9 óta, nem Samsung specifikus. Akár jó is lehetne de DNS leak még mindig lehet vele.. bele is van írva a #159505-ben levő Logout bejegyzésben a felsorolásba egyébként hogy ha nem akarsz local VPN-re alapuló szűrő alkalmazást használni és root sincs akkor úgy nagyon nincs más.. ez viszont a rendszerben van legalább, könnyen elérhető, könnyen konfigolható. Viszont ugye ehhez min. a private DNS nevét fel kell oldani, arra akkor is használnod kell a DNS szervert amit a rendszered kapott. Nincs (nem tud) olyan hatékonyan működni mint egy intercept-es megoldás, ez csak DNS kérésekre alapul és ráadásul mivel nem helyben van hosts-ból feldolgozás így mindig van forgalom (csak cache-el egy időre..) és így "lassabb". Persze mihez képest. A Blokada szépen működik nálunk ahol root-ot nem akartunk használni - ezért is kérdeztem mi volt a baj vele, azon is be lehet állítani mindent is, ráadásul van benne előre hozzáadva egy csomó gyakran használt lista amit így csak be kell kapcsolni (de lehet hozzáadni is..).
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Cs1csó #159504 üzenetére
Mi volt a baj a Blokada-val? Egyébként pl.:
NetGuard - ugyan tűzfal de hosts alapján tud blokkolni, nagyon jól karbantartott és egyébként nyílt forrású és ingyenes app NetGuard@Google Play és NetGuard@GitHub (elvileg hosts alapján csak a GitHub verzió tud dolgozni)
personalDNSfilter: az app készítője által összeollózott (lentebb linkelt hosts listák alapján összerakott) lista alapján dolgozó, rootot nemigénylő és szintán lokális VPN-en alapuló szűrő, elérhető (még..) Google Play-ben és F-Droid-on, honlapja itt található és can XDA thread-je is.
DNSpipe + DNS szerverek közül válassz "neked valót" ha esetleg nem tudsz DNS szervert megadni és nincs lehetőség rootra
DNS66 - szintén nem kell root. Egy VPN-t csinál és redirect-eli a DNS kéréseket valamint van hosts blocking is benne saját hosts file alapján (blocking hosts source-okat lehet hozzáadni, a "nagyok" már eleve benne vannak)
Nebulo is root nélküli
Esetleg ezt olvasd még át.
-
crok
Topikgazda
válasz Fall-N #159473 üzenetére
Pont ez az ami engem is zavar, hogy benne van pl. a Xiaomi meg az Oppo gyári launcher meg hogy "The Nova community will us learn which products are good and which ones are bad before we scale them" - mint analytics.. Hát pont nem szeretnék ilyenből kérni egy launcher-től hogy őszinte legyek.
-
crok
Topikgazda
válasz consono #159467 üzenetére
En is.. foleg az alapjan ahogy a sajat oldalukon is irnak a dologrol [link] mert elegge igy is ugy is ertheto az egesz, research and development meg analytics alatt "elkerulhetetlen" es kiserleti valtozasokrol is beszelnek, persze semmi konkret.. de pont irjak hogy ez innentol kicsit kiserleti projekt lesz, aki Prime-ot is vett azzal lesz majd gond hogy mi az ami stabil egy vasarolt alkalmazashoz vagy mi lesz akkor experimental.. erdemes a fogalmazasra figyelni a leirasban.
-
crok
Topikgazda
Na. Van megint egy kis újdonság: Vanced Manager Origin.. volt/van Telegram-on egy csatorna (@Vanced Extended) ahol piszkált Vanced Manager-t tettek fel és egyfajta archívumként használták a csatornát. Ezen a csatornán piszkált manager volt letölthető amit a csatorna adminja csinált. Na.. ez lett most a Vanced Manager Origin.. a forrása nem volt nyílt.. elvileg eddig. Viszont most ennek a Telegram csatornának adminja úgy döntött, hogy GitHub-on közzéteszi az apk mellett a forrást is a release-ek mellett. De hogy a mögötte levő dolgokkal mi hogy van még nem teljesen értem / látom át. Szóval ezt is offba teszem mint egyfajta megjegyzést a jegyzőkönyv kedvéért ugyanis homályos egyelőre a háttér is (a Youtube split APK-k erre vannak ehhez az új manager-hez de forrás nincs meg van benne egy ilyen hogy userpasswords.txt amit nem tudok egyelőre mire vélni..) meg hogy ha a Vanced csapatát a Google kipiszkálta.. akkor vajon ezt miért ne piszkálná?.. Mondjuk a Telegram chat csoport gyak. full orosz/cirill.. lehet ezért..
A ReVanced GitHub oldalán egyre több a dev, egyre több a kód : D Csak valahogy a manager nem akar még összeállni stabilra, de gyanítom azért mert még vannak gondok a reklámeltávolítással, pl. volt olyan bug aminél jött reklám de nem jelent meg a skip gomb :' D
-
crok
Topikgazda
válasz perempe #159408 üzenetére
Akkor Kiwi böngészőből a Youtube gyak. ugyanezekkel a kiegészítőkkel és beállításaikkal ugyanúgy mehetne [link több infoért].
-
crok
Topikgazda
Szintén a jegyzőkönyv kedvéért.. ha már előjött a Trichrome library..
A Trichrome library frissítése elég rosszul van (még mindig) implementálva.. Chrome és WebView frissítéskor a Play húzza magával automatikusan a Trichrome library aktuális verzióját is - csak nem törli a régi verziót.. ami szépen fel tud gyűlni.. van rá egy Magisk Modul ami minden boot-kor megkeresi az összes verziót és törli az összes régit (meghagyja a legfrissebbet) de a modul leírásában szerepel hogy hogy lehet akár ADB-vel is törölni:
adb shell
sh -c "$(curl -sLf https://raw.githubusercontent.com/entr0pia/trichromelibrary-squoosh/master/service.sh)"
vagy egybenadb shell sh -c "$(curl -sLf https://raw.githubusercontent.com/entr0pia/trichromelibrary-squoosh/master/service.sh)"
Ha nem kell minden boot-kor a törlés csak időnként feltakarítanád akkor root mellett terminálban:
su
sh -c "$(curl -sLf https://raw.githubusercontent.com/entr0pia/trichromelibrary-squoosh/master/service.sh)"
vagy egybensu -c sh -c "$(curl -sLf https://raw.githubusercontent.com/entr0pia/trichromelibrary-squoosh/master/service.sh)"
Több tíztől több száz MB-okat lehet vele nyerni.. nem tudom mikor akarják ezt javítani amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Winnie The P #159365 üzenetére
Az az akciós újság egy un. webview ablakban nyílik meg ami Android 10 felett már nem a Chrome-al jelenül meg hanem az un. Trichrome library-vel amit WebView-nak hív. A Trichrome library gyak. félig-meddig Chrome vagyis a Chrome kódja az alapja és így spórolnak a hellyel..
A menüben jobb fent a "megjelenítés Chrome-ban" nekem is a Firefox-ot indítja ha a Firefox-ot állítom be alapértelmezettnek - talán nálad vagy egy spec. URL vagy egy megjelenítési mód mégis a Chrome-hoz maradt rendelve (ami specifikusabb, mint a sima https:// protokoll megjelölés - így oda lesz irányítva).
Én megpróbálnám az alkalmazások listájában (Settings -> Alkalmazások -> Alkalmazáskezelés) megkeresni a Chrome-ot és a Firefox-ot is, mindkettőnek a beállításainál legalul van egy olyan hogy alapértelmezések törlése - én törölném mindkettőnek az összes alapértelmezés szerinti beállítását (ne akarjon megnyitni magától semmit.. nem adattörlés, nem hókuszpókusz más egyéb, csak az alapértemezések törlése, utolsó menüpont) majd elindítanám a Firefox-ot, az meg fogja kérdezni akarod-e alapértelmezettnek jelölni (gondolom akarod) és utána indítsd el a Lidl Plus-t és nézd meg miben nyílik meg ha a jobb felső sarokban a "megjelenítés Chrome-ban" opciót választod (az alkalmazáson belül a WebView nyitja meg egyébként ami -ahogy írtam- a Trichrome library).
-
crok
Topikgazda
A jegyzőkönyv kedvéért (ha a keresőt használja valaki): az SD Maid mai frissítésének changelog-ja alapján az SD Maid mostantól alkalmas split APK-k telepítésére amennyiben a split-ek megfelelően vannak elnevezve.
-
crok
Topikgazda
válasz Mr Dini #159372 üzenetére
Szerinem ezek azért nincsenek benne mert a többi ami a listában volt mind valamilyen hosted online jelszókezelő a KeePass.* meg gyak. file-t vagy file-okat használ - ezt persze lehet szinkronizált, felhőben / NAS-on tartani, etc, de mégse olyan mint a többi, a listában szereplő megoldás mert azok inkább online password vault-ok + ugye a listában ott volt a papírceruza Nekem a SafeInCloud volt inkább olyan amit hiányoltam ahogy Bozek is.
@Bozek: igen, az automatikus kitöltéshez böngészőkieg. kell, de van webes felülete is (web vault) meg van desktop alkalmazása is kb mindenre is, Win portable-től Chocolatey-n át a Mac App Store-on keresztül Linux AppImage-ig széles a skála, szerintem mindenki megtalálja a számára megfelelő klienst.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
A Mobile Doc Scanner (MDScan) + OCR most ingyenes.
-
crok
Topikgazda
Kis Revanced hír megint akit érdekel: a tool-ok már szinte teljes biztonsággal működnek, közben született egy nem hivatalos Magisk modul is (vagyis inkább egy proof of concept modul) amivel meg lehet patkoltatni a letöltött modul nevében levő verziójú Youtube app-et.
+ nemrég frissült a NewPipe (4 napja) és a NewPipeX is (pár órája). -
crok
Topikgazda
válasz kaciokos #159319 üzenetére
Elég régóta, úgy egy éve [link] & [link] mert ugye az app-től a runtime permission-t akár a készülék is elveheti (ha elég sokáig nincs használva pl., Android 10 vagy 11 feature, már nem emlékszem melyik SDK) így az van hogy lett ez a Data safety dolog.. ha a fejlesztő kitölti a Play konzolon akkor ez fog megjelenni, de gyanítom kötelező lett azóta.
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #159286 üzenetére
Valszeg' megint én nem értek valamit de nekem meg pl. ez jött be (pontosabban ez meg az a pár amit még írtam csak azért nem egy mert egyik-másik készülékre egyik-másik nem passzolt a "képbe") és nem véletlen ajánlottam (nem szoktam Google one-shot I'm lucky első hármat ajánlani, nem tudom észrevetted-e) - nem a mennyiség de számomra pont jó, akkor ne ajánljam mert szerinted meg ne? Én meg azokat próbáltam körbe.. ha a mennyiség nem garancia az pont az általad ajánlottra jön ki furán, mert az volt 50M-szer letöltve, nem a másik.
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #159281 üzenetére
Jó, hát a 4.5* és 50M letöltés se rossz de azért no-name-nek nem mondanám a Weawow-ot 4.7* 10M letöltés mellett. Ajánlást kért, kapott, próbálgat, kinek mi tetszik - ettől (is) szép a droid.
-
crok
Topikgazda
válasz SunMount3r #159278 üzenetére
Hát ez így aggályos mert ez a Game Space így fut az alkalmazásra.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz SunMount3r #159274 üzenetére
Ha ez az Oppo készülékek Game Space alkalmazása akkor az egy rendszeralkalmazás (Xiaomi-n ugyanez a Game Turbo) és tényleg azért adja hozzá mert játéknak véli. Ez ellen nem tudsz tenni mert a rendszer adja hozzá (a package installer-ből van meghívva) de amíg nem indítod el magát a Game Space-t addig nem fogja kezelésbe venni.
-
crok
Topikgazda
válasz SunMount3r #159230 üzenetére
Néhány szeg egyszerűségű időjárás alkalmazás ami ingyenes és|vagy FOSS, nem lopja az adataid, nem kér fura jogosultságokat és nem tarka-barka csiri-csáré:
Your local weather: Mindegyik az OpenWeatherMap-et használja, szerintem részletes mindegyik amennyire kell és max az alapján választanék hogy melyikben milyen app felület és|vagy widget vagy értesítősáv megjelenítés van.
Geometric Weather: open source időjárás app - GitHub forrás - GitHub letöltések - F-Droid letölés
Weawow - Ez ugyan reklám nélkül 700HUF de annyit nekem megért és a felkínált bármelyik adatforrást használhassam de anélkül is (az ingyenesen is elérhető is) tökéletesen használható (emlékem szerint nem volt vészes a reklám benne), sok, nagyon jó és nagyon sokrétűen konfigurálható widget-je van.
Meteora - Országos Meteorológiai Szolgálat appja, nem rossz de szépnek se mondanám viszont szerintem azt csinálja amire írták.
-
crok
Topikgazda
válasz user26 #159190 üzenetére
Honlapja itt - vagy a Play Store-ban is olvasható:
Ide vonatkozó rész alább:
Premium options (Unlocked via in-app purchase plan)
• Cloud backups for apps
• App Labels
• Custom backup/restore configuration for apps
• Scheduled backups
Én sokat használom pl. az ütemezett bacup-ot, az app címkézést és az az alapján történő backup -> új ROM -> restore-t. -
crok
Topikgazda
Poweramp Full Version Unlocker - most épp 750HUF-ért látom ha valakit érdekel.
-
crok
Topikgazda
válasz MaciG #159165 üzenetére
Root nélkül app-el állítani 10+ éve nem lehet ilyet 3rd party alkalmazással csinálni.
A ClockSync (@XDA @saját oldal) volt erre a megoldás bár az is NTP-t használt alapvetően. Root nélkül is tudott "működni" hogy pontosan be tudd állítani az időt: megjelenítette magát afelett a menü felett ahol a rendszeridőt be lehetett állítani, így a kézügyességed / reflexed pontossága szerint be tudtad állítani a helyes időt (ha jól nyomtad meg az OK gombot).
Nade.. neked akkor miért nem jó az, hogy a beállításokban (Beállítások - Idő és dátum) nem hálózati időt hanem manuális időt állítasz be magadnak? Arra csinálhatsz egy shortcut-ot (pl. Activity launcher-el vagy QuickShortcutMaker-el) aztán kiteheted a főképernyőre pl. és ha az adott alkalmazást akarod futtatni akkor nem kell (relatív sokat..) matatni.
Annyit azért megjegyeznék hogy az óraállítgatás (főleg ha elég nagy az eltérés) ritka hülye hibákat tud ám szülni pl. lejáró weboldal SSL / TLS tanusítványok, lejáró Widevine tanusítvány, oldalak nem töltenek be, nem tudsz belépni alkalmazásban, eldobja a login-t, Play Store használhatatlanná válik, GPS durván akadozhat / nem működik, etc. amiket utána a rendes, pontos idő meg egy készülék restart és|vagy alkalmazásadat törlés old majd meg.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz user26 #159160 üzenetére
Pont ezért kérdezem, mert ha a telepített alkalmazás adatait is át akarod vinni akkor a másik készülék is root-olt kell legyen. Belépsz a másik készüléken ugyanazzal a Google fiókkal amivel a Swift-el mentést csináltál (vagy talán külön is hozzá lehet adni a fiókot Swiftben..) aztán hajrá, látod a mentést amit GDrive-ba mentett, vissza is állíthatod. De nyilvánvalóan kell a root.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz öregpapa #159148 üzenetére
Itt találsz egy tippet (pontos óra, iránytű kalibrálás) meg teszt alkalmazást amiben van A-GPS adat letöltés, az is jól jöhet. Ha ezekkel a tesztalkalmazásokkal is csinálja a fesztivált akkor közelebb lehet a hardver mint a szoftver hiba. Fejlesztői menüben esetleg kapcsold be a teljes GNSS mérést (akkor az összes műholdat nézi nem csak a regionálisan relevánsakat) de ennek igazából alapból jól kellene mennie enélkül is.
-
crok
Topikgazda
válasz justmemory #159143 üzenetére
Esetleg még itt nézz körbe.
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #159128 üzenetére
Biztosan nem mert más alkalmazásokkal (eddig ma bármi mást néztem) egyezik az ár*. Volt már ilyen, hogy egyes területekre nem ugyanaz az ár volt megadva árleszállításnál, volt, ahol azért mert a területi legalacsonyabb ár volt megadva mindenhol. Itt most ez nem lehet a helyzet.
* Pl. a Banana Studio - FTP server 1.30 USD -> 479 HUF -
crok
Topikgazda
FolderSync Pro: most 1300 HUF (..bár a legtöbb forrás 3 USD-t ír én akárhogy / akárhonnan nyitom meg (nem saját fiók alatt, mert nekem megvan amúgy) mindig 1300 HUF az ár amit mutat a Play Store.. annyira meg nem rossz ma (még) a HUF - na mindegy, a lényeg hogy engedtek belőle most egy kicsit).
-
crok
Topikgazda
válasz svgyula #159039 üzenetére
Az AdGuard-nak kétféle működése van, az egyik a fizetős mikoris az ő szervereikhez csatlakozol, áttekerik a forgalmad, kiléptetik ott ahol szeretnéd a világban, szűrik.. ahogy az összes többi hasonló szolgáltató + reklám- meg egyéb szűréssel.
A másik egy speciális, un. local VPN-en alapul amivel gyak. a készülék "saját magához csatlakozik", a nem white-list-es app-ek forgalmát áttekeri ezen a helyi VPN-en így a DNS kéréseket látja és meg tudja válaszolni -> így tudja kvázi szűrni a reklámszolgáltatók szervereit, etc. Ugyanezen az elven működik egy tucat másik ilyen alkalmazás is, pl. a Blokada, DNS66, DNSPipe, etc..* Sőt, pl. a PCAPDroid is így tud packet capture-t csinálni majdnem bármiről.
Nade. A hatékonyabb szűrés érdekében valahogy a HTTPS forgalomba is bele kellene néznie - amit ugye elvileg csak az app láthat mert ő indította. Erre úgy van lehetőség, hogy felteszel egy cert-et ugye és az AdGuard behúzza a forgalmat magára (helyben) majd fel tudja dolgozni hogy mehet-e tovább (forward) vagy nem (drop). AdGuard FAQ HTTPS szűrés ügyben, érdemes lehet az elején kezdened mert ez a link már csak a teljesen idevágó részre mutat.
Az AdAway is ugyanígy tud HTTPS-ben szűrni csak ott a root-al indított helyi http(s) kiszolgálónak a self-signed cert-jét teszed fel - a kis http(s) szerver meg bármit kérnek egy HTTP 200-al válaszol meg egy üres file-al.
Maga a hibaüzened meg hosszú évek óta van az AOSP forrásban ilyen szarul megfogalmazva, minden évben legalább kétszer elindítanak egy-egy szálat rá valahol hogy írják már át normálisan vagy lehessen kikapcsolni mert borzasztóan félrevezető a megfogalmazása. Ha egy céges telefonra céges VPN-t tesznek a cég saját cert-jével akkor is ugyanezt írja ki....... nonszensz.
* Ha érdekel a téma esetleg ezt olvasd át.
-
crok
Topikgazda
válasz szita.erno #158982 üzenetére
Csak Androidra fejleszti a fejlesztoje.
-
crok
Topikgazda
válasz S e t h #158980 üzenetére
Gyorsabb, ha idézek magamtól:
NewPipe: alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel
NewPipeX with SponsorBlock - NewPipe alapú alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel (annyival másabb, hogy a NewPipe fejlesztői a SponsorBlock funkciót nem akarták beletenni a NewPipe-ba (+ hivatalos állásfoglalás itt) úgyhogy forkolták mások és beletették) Letöltés
-
crok
Topikgazda
válasz D1L1ZS #158975 üzenetére
Az egy IMAP4 capability - ha a szerver jelenti hogy tudja akkor a FairEmail alapból használja. Ha bazirgálni akarod akkor átállíthatod időközönkénti frissítésre (mikor is x percenként lekérdezi a szervert) de alapból ha a szerver tudja akkor fenntartja a kapcsolatot a kliens és megy az IMAP IDLE. Egyébként a Settings -> Receive tab -> itt vannak a beállítások de max. a Quick sync-en kívül neked semmit mást nem kell állítgatni.
-
crok
Topikgazda
Alternatív Youtube alkalmazás percek.. de offban mert igazából unofficial.
ReVanced.
Érik lassan náluk is publikus kiadás, még talán csak beta / canary.. de official még nincs - van viszont egy unofficial akit érdekel, Reddit szálat itt talál hozzá akit érdekel. Telegram-ról beszerezhető egy már ReVanced által patch-elt Youtube APK*, a ReVanced dokumentáció GitHub-on van és van róla egészen jó Youtube videó is a patch-elt Youtube-ról pl. itt. A Vanced MicroG-t ajánlják mellé ha be is akar lépni az ember.
A másik hasonlóan új Youtube alakalmazás a VueTube ami szintén szépen fejlődik meg a LibreTube, a NewPipe-ot meg a NewPipeX-et meg szerintem már sokan ismeritek amúgy is.
*Csak saját felelősségre.
-
crok
Topikgazda
válasz Bétaville #158962 üzenetére
Pl. azért jó a FairEmail mert tud megbízhatóan IMAP Idle-t így nem kell a GMail app utóbbi két évben borzasztóan megbízhatatlan FireBase alapú értesítéseire hagyatkozni Google (vagy bármely más IMAP alapú) email érkezésénél hanem az IMAP IDLE-el a FairEmail gyak. azonnal és megbízhatóan értesít (PUSH) mert közvetlen kapcsolatot tart fenn a mail szerverrel. Meg mert nyílt forrású, a fejlesztője alapos, figyel és gyorsan reagál a felhasználók kéréseire / bugreportjaira is (egyéb projektjei pl. NetGuard vagy az XPrivacyLua). Szinte minden létező része testreszabható. Meg pl. nekem kifejezetten tetszik a megjelenése (más mondjuk meg hülyét kap a kinézetétől.. de ez nem az én bajom ).
-
crok
Topikgazda
válasz szabi__memo #158955 üzenetére
Jo. A FairEmail mellett se mondanam rossznak. A Play verzio ertekeleseit olvasd is el mielott a 3.4*-ot nezed :D Vicces egyik-masik.. regi az utolso verzio DE amint a beta programba ha belepsz azonnal naprakesz. Ha a Mozilla tesz bele egy kis penzt akkor csomo mindent megcsinalnak benne (pl. OAUTH, ami pl. eves kodreviziot meg egy leteti osszeget is jelent, ezt pl. a FairEmail fejlesztoje le is irta). Azert en innentol varom a "valtast" es hogy milyen lesz! (Mondom mindezt FairEmail Pro felhasznalokent.)
-
crok
Topikgazda
A K-9 Mail lesz az új Thunderbird mail, a fejlesztője cketti most tette ki a K-9 blogjában (: Szóval a hír, miszerint lesz Thunderbird Android-ra gyakorlatilag tényleg igaz, csak nem úgy hogy a Mozilla lefejleszt egy email klienst nulláról hanem felvette cketti-t és vele együtt a K-9-t
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #158847 üzenetére
Idézem magamtól innen [link].
TeMeFi-vel invalidálható a Play-ben az adatbázisban az egy-egy app "linkje" ("detach v4"): TeMeFi: Menü -> Application Info/Manage -> Detach App From Playstore -> DETACH: Select Package -> megkeresed amit detach-elni szeretnél, pl. com.google.android.youtube volt a Youtube meg a Vanced.. -> Protection Level v4 -> kész.. [Vagy leírás a v3-hoz] magától a TeMeFi fejlesztőjétől, képekkel, csak már azóta van v4 method, de a leírás ugyanaz csak nem v3 kell hanem már v4 vagy ami aktuálisan a legmagasabb.
Van még két detach-re való Magisk modul is, pl. a Magisk Repo-ból elérhető Detach modul és egy másik, XDA-n elérhető Detach3 nevű modul erre a célra (csak annyi, hogy megemlítem: volt olyan app, ami "látta hogy root-olt a készülék" de csak annyit látott, hogy pl. a Detach modulhoz tartozó Detach.txt-t (ami tulajdonképp a konfig file-ja) látta a belső táron..).
Play Store frissítéssel volt már, hogy az adatbázisba visszakerült a valid link - de a módszerek is finomodtak már, elég régen nem volt már olyan hogy magától visszakerült volna.. Akkor van cink pl. ha egy detach-elt app-re rákeresel Play-ben vagyis megnyitod a Play-ben az app oldalát mert akkor olyan folyamatok indulnak el amivel pkgID alapján keres a Play és úgy megtalálja a base APK-t a keszüléken és megnézi az app többi file-ját is -> valid installáltnak fogja látni és vissza is írja az adatbázisban. Ekkor a detach megint segít..
-
crok
Topikgazda
Ez nem vírus lesz csak weblap értesítés. Chrome-ban vagy ami böngésződ van (de ikon alapján Chrome..) be lett kapcsolva hogy egy-egy oldal küldhessen neked értesítést: Chrome -> jobb felsős sarok -> Beállítások három pont -> Beállítások -> Weblap beállítások -> Minden weboldal -> Értesítések -> Ezek közt nézz szét.
Ha másra is gyanakszol ajánlom ezt a leírást is átolvasni [link].
-
crok
Topikgazda
"a gmail SMTP szerverét szoktam beállítani, és mostanában volt valami update, ami miatt kaptam értesítést, hogy a kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezése letiltásra került/fog kerülni." -- igen, ha nem akarsz OAUTH-ot használi akkor erre való a Google belépés 2FA kényszerítése óta az un. alkalmazás jelszó (myaccount.google.com -> bal oldalon Security -> Signing in to Google -> App passwords -> itt adj hozzá egyet egy olyan névvel amiről tudni fogod hogy azt konkrétan erre fogod használni) majd a levelezőkliens bejelentkezéskor névnek a Google fiók nevet és ezt a jelszót add meg így úgy éred el a leveleket hogy a fiókjelszót nem használtad.
A másik: (geoip szerint) csak magyar, szlovák, osztrák, román és horvát IP-ről érhetőek el a szervereik meg van sikertelen csatlakozási limit is (x kapcsolódási kísérlet per 10 perc (más az IMAP meg a POP3 limitje) de 4 sikertelen azonosítás után 2 óra pihenővel). CGNAT mögül ez extra nagy szívás lehet ha a szolgáltatód mögött valaki ugyanezt eljátsza mint most te.. Indamail Helpcenter -> POP3 - IMAP részt olvasd át mert pl. a jelszó se az Indamail login jelszó hanem amit külön IndaMail-re beállítottál, bár ezt gondolom amúgy is tudod.. bár igencsak régen állíthattad be azt a fiókot azon a mido-n .
Debug infoval sajnos nem szolgál se a FairEmail se a MailDroid csatlakozáskor.. csak hogy a szerver elköszön. A Bye már azután tud csak jönni hogy kommunikálni tudott a szerverrel, TCP kapcsolat már volt (vagyis amúgy TLS probléma se lehet). És az az érzésem ezzel egyik említett app fejlesztője se igen fog foglalkozni, mégpedig azért mert nem saját kódot használnak IMAP kliens kezelésre hanem a Jakarta-t (FairEmail forrásmegjelölés itt) így ezt tulképp' oda lenne értelme hibára jelenteni. Egyébként az Indamail Helpcenter valamiért nem is említi hogy a 995-ön TLS-el is elérhető a POP3 szerver és a 993-on az IMAP (az openssl s_client -connect imap.indamail.hu:993 szépen megy is, pop3.indamail.hu:995-re is) viszont az szerintem teljesen elfogadhatatlan, hogy amit viszont a leír Helpcenter hogy használd a 143-as porton az IMAP-ot ami viszont clear text.. na az pl. szerintem gázos.. (persze nem az említett vagy bármelyik értelmes mail klienssel mert 2022-ben én úgy gondolom nem baj ha egy ilyen beállítást egy alkalmazás meg se próbál használni - szóval részemről ez a része nem bug hanem feature). Szóval erre csak workaround-ot tudok én is mondani: POP3 ha mindenképp kell az IndaMail ezen alkalmazásokban (szerverről letöltés & törlés opciókat nézd át..). Vagy ahogy említették már: esetleg másik kliens, de hogy melyik..? Az általam ajánlottakkal nem megy. Viszont az általad említett Edisonnal meg igen.. kérdés: vajon fallback-el clear text-re..? Mert lehet, hogy igen.. nézd meg SSL/TLS-t ír-e.
UI: én eleve elengedném az IndaMail-t, saját részre félkomoly dolgokra se használom mert SMTP nélkül szerintem nincs is értelme (szerintem ez így nem teljes körű levelező megoldás..) de ez a weben x időnként mindenképp belépegetés kényszerítés.. meg a POP3/IMAP országokra korlátozgatás nekem amúgy sem pálya (nem fogok csak ezért VPN-ezni ha úgy vannak a dolgaim). Csak azért regeltem meg regelek be acc-okat mert hallok róla kérdést Meg ez hogy clear text be lehet lépni azért így 2022-ben szerintem nem okés, itt van pastebin-en hogy hogy néz ez ki a gyakorlatban egy sima telnet-tel.. minden clear text, ahogy az meg lett teremtve.. hozza szépen a login után a teszt mail fejlécet meg minden mást is amit csak akarsz.. Márpedig ha egy email alkalmazás fall-back-ben clear text-et is enged esetleg.. meg a szerver is.. és megy.. az szerintem több, mint gáz.
Hát ez így hosszú lett meg felesleges.. szóval bocs mindenki.. -
crok
Topikgazda
A Simple Mobile Tools fizetős alkalmazásai most újra ingyenesen beszerezhetőek Play-ből is (kiv. persze a támogatás app):
Simple Gallery Pro - Photo Manager & Editor
Simple Calendar Pro - Events & Reminders
Simple Notes Pro
Simple Contacts Pro
Simple File Manager Pro
Simple Draw Pro
(F-Droid-ról persze ugyanúgy beszerezhetőek ingyen is, mint eddig). -
crok
Topikgazda
válasz Tökimanó #158759 üzenetére
Tényleg nagyon gáz.. Nem mélyedtem el benne igazán de én se láttam rá lehetőséget hogy a régi kinézetet vissza lehessen állítani (hátha másoknak sikerült..) de addig esetleg próbáld meg magát a Google-t használni keresésre ahogy itt leírtam:
site:play.google.com keresésett kifejezések
Workaround-ként működik.. én csináltam rá külön keresési kulcsszót Chrome-ban.. -
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #158746 üzenetére
Erre nem tudok se egyértelmű se megnyugtató választ adni jogilag hogy illegális-e a használata.. ez a hivatalos szürkezóna A fejlesztő kb. azért szedte le mert a saját, magán fiókjai alatt fejlesztett és letiltották ezeket a fiókokat.. (Facebook, Instagram pl.).
A fejlesztő még anno ezt írta:
"Apparently you're not allowed to theme Facebook. You're not allowed to hide sponsored posts .." - úgyhogy szerintem amúgy nem és valahol értem a Facebook-ot is mert neki az hirdetés elérésből van nyeresége vagyis nyilván nem tetszik neki ha a kifizetett, targetált hirdetés nem jelenik meg.A Facebook / Meta meg ezt írja:
Meta platform terms:
...
3. Data Use
...
vii. Changing your App’s core functionality or data Processing so that Users would view it as an unfamiliar or different App, or materially changing the scope of Processing of previously collected Platform Data, unless in each case you first re-submit your App and receive our approval through App Review.Developer policy: (mondjuk ez a Meta-n belüli alkalmazásokra vonatkozik szerintem)
...
3. Encourage proper use
...
1. Respect the way Facebook, Instagram, or any of our products looks and functions, and the limits we've placed on product functionality.Facebook Platform Policy (ez meg már legacy, ehelyett a Dev. policy van, fentebb)
...
4. Encourage proper use
1. Respect the way Facebook looks and functions. Don't offer experiences that change it.Szóval ahogy látom nem szabad ilyet fejleszteni. Úgyhogy mindenki belátása szerint
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #158743 üzenetére
Akinek volt mar telepitve annak lathato meg ugy emlekszem.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #158741 üzenetére
Hacsak nem az a gubanc ugye hogy le lett véve a Play-ről a fejlesztője által mert a Facebook ügyvédjei "megkeresték" (több mint egy éve). Mindenesetre APKMirror-on van APK, a legfrissebb egy alig két hetes build de valamiért az a neve hogy "Final" viszont azt nem tudom miért.. changelog nem ír semmit erről.
-
crok
Topikgazda
válasz Mtbsrác #158707 üzenetére
Ez a dolog szerintem vagy rendszer vagy téma eredetű (mármint hogy eltűnik).
Ha van egyedi téma állítsd vissza az eredetire / alapra.
Esetleg SystemUI Tuner-el nézd meg engedélyezett-e az ikon.
Ha más nem a Network Type Indicator - szerinem pont tudja ezt neked.
Esetleg a Super Status Bar.
Esetleg egy kiokosított Google kerersés is eredményt adhat az alábbi módon:
site:play.google.com cell signal status bar icon
..ha már a Play keresője újabban olyan amilyen.. -
crok
Topikgazda
A Play Store ezen ujitasa meg nalam is a borzaszto es elkepeszto kategoria.. es a talalati lista feletti "miert ezeket kapod" linken olvashato leiras [link] eleg rossz iranyt mutat.. hogy a szerintuk szamodra revansak vannak megjelenitve.. legyen.. de egy tucat oszt' jonapot?! Ez meg nalam se megy el szo nelkul.. ez ultragaz..
-
crok
Topikgazda
Juteszembe: megváltozott a Play Store webfelülete.
-
crok
Topikgazda
válasz bringasisti #158623 üzenetére
Szerintem is off, semmi köze egyetlen alkalmazáshoz sem a kérdésednek.. ráadásul ott van az Android szakmai topik ha már mindenképp - oda válaszoltam erre a kérdésre [itt] hogy
offon is legyek és ne itt folytassuk. -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
A FairEmail-es Marcel-nek megvolt ma a Google hívása.. elképesztő miért volt az egész herce-hurca: a BIMI és a favicon-ok letöltése a kontakt emailcíméhez.. a frissített privacy policy-ben mostmár meg van említve hogy ha be van kapcsolva a BIMI vagy a favicon használata akkor (idézem): "FairEmail can access the websites at the domain names of email addresses (username@domain.name) if Brand Indicators for Message Identification (BIMI) or favicons were explicitly enabled (off by default)." - tehát hogy a kontaktlistához azért fér hozzá hogy az emailcímek domain részének felhasználásával ikonokat tudjon rakni a mailcím mellé.. ez volt a Google gondja, ezért tiltotta le a Play-ben a FairEmail-t.. mert nem volt megemlítve hogy erre van használva és hálózati forgalmat csinált a kontaktlista alapján (mintha pont ő "lopná el" a kontakokat..) ha bizonyos feature-ök be vannak kapcsolva (alapból ki vannak egyébként..). Elképesztő.. nemsoká megpróbál egy Play verziót kitolni hogy a Google ellenőrzőmotorja megeszi-e a már frissített privacy policy-vel az alkalmazást. Nagy respekt amúgy a srácnak hogy beleáll
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz szabi__memo #158574 üzenetére
Mindkét eset (a TC és a FairEmail) pár hete kezdődött és mindkettőt az algoritmus és nem valódi ember cseszteti.. agyrém amiket Marcel (a FairEmail fejlesztője) ír ezügyben, de tényleg az. Most írt egy privacy policy-t amit talán elfogad majd valahogy a Google Play algoritmusa is...... mindezt egy kifejezetten olyan alkalmazással és fejlesztővel megcsinálni aki pont azellen küzt amiért most vegzálja a Google.. ja, és hogy amúgy nem írja, nem mondja el senki és semmi hogy pontosan mi és hol van a kódban ami szerinte a gondot okozza.. persze azzal takaróznak hogy ha elmondanák akkor azonnal ki lehetne játszani.. egyszerűen ez már tényleg agyrém.
@Fall-N: egyébként a Play-en még mindig nem került vissza a FairEmail, csak azok láthatják (bejelentkezve) akinek valaha volt már telepítve.
-
crok
Topikgazda
válasz szabi__memo #158539 üzenetére
Kedden lesz egy telefonja egy valodi Google alkalmazottal (vegre).. szoval relem ezt a csorbat kikoszoruli a Google, ellenkezo esetben.. ez nagyon cink.. napok ota kovetem a sorsat a dolognak.
-
crok
Topikgazda
Pulsar - ingyenes zenelejátszó, pár Pro feature-t némi pénzért ad a fejlesztő de alapvetően ingyenes, nyílt és nagyon jó
Omnia Music Player - A Pulsar testvére (: kisebb változtatásokkal, más kinézettel
Musicolet - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó, pár Pro feature-t némi pénzért ad a fejlesztő de nyílt (a pro részt is beleforgathatod magadnak..), ingyenes és jó
foobar2000 - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó (crossplatform egyébként)
Music Player - MP3 Player - Retro - szintén nyílt forrású zenelejátszó
Metro music player - A Retro music player fork-ja, a Play-es verziótól abban tér el, hogy pl. a Google Play lib-eket nem tartalmazza, a Pro feature-öket viszont ingyen tartalmazza + apró UI különbségek..
Music Player GO - nyílt forrású, ingyenes zenelejátszó (@GitHub / @F-Droid)
AIMP - ingyenes zenelejátszó (crossplatform ez is)
Vinyl Music Player - a Phonograph forkja, annak minden Pro részével felvértezve, ingyen @GooglePlay és @GitHub letöltések meg @F-Droid.. -
crok
Topikgazda
Poweramp Full Version Unlocker - most épp 479.- ha valakit érdekel.
-
crok
Topikgazda
Ha valakinek most épp kellene: a Network Cell Info & Wifi most épp ingyen megszerezhető, a Lite-hoz képest minimum nincs benne reklám de a teljes összehasonlítás itt van (Lite vs. "sima" vs. éves előfizetéses teljes).
-
crok
Topikgazda
válasz efi99 #158423 üzenetére
Nem lehet, hogy egy VIEW action-t használ Calendar intent-ből az az app? Ahhoz nem kell READ_CALENDAR jog.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Pont 3 -1 app-el több mint amit fel akart tenni Mindegy.. most megnéztem Kiwi-ben meg Soul-ban Desktop módban megnyitva a youtube.com-ot én kanyar nélkül be tudtam lépni, tudok úgy lejátszani hogy se reklám nincs se más (számomra) zavaró dolog és megy a háttérben lejátszás (értesítési sávban a lejátszásvezérlés), meg a floating lejátszás is.
Kiwi alatt bekapcsoltam a Hide annoying ads-et és feltettem az ImprovedTube meg a uBlock kiegészítőket, bekapcsolgattam a szokásos szűrőket, Soul alatt meg az AdBlock-ing-hoz adtam hozzá a szokásos szűrőket és jónapotkívánok. FFox ugyanígy megy, Add-on-ok közt mondtam mik vannak. Nem tudom a Vanced mivel ad többet.. amíg ad még.. Cast talán?.. már nem is emlékszem. De tény hogy tenger megoldás létezik csak eleve azzal kezdeni hogy "emiatt nem akarok feltenni plusz app-et".. na ezt a részét nem értem de persze ha kell elfogadom, nem az én készülékem. -
crok
Topikgazda
válasz bald.raven #158417 üzenetére
És pont amiért nem fejlesztik tovább (jogi nyomásra.. Google picit odapörkölt nekik..) pont azért ne éld bele magad hosszú távon. Plusz azt írtad nem akarsz ezért feltenni plusz app-et, ezzel meg nem egyet fogsz feltenni hanem élből hármat: Vanced Manager + YT Vanced + MicroG.
-
crok
Topikgazda
válasz Jim74 #158400 üzenetére
Network Cell Info Lite & Wifi
Network Cell Info & Wifi - ez a teljes
Meg egy kis adalék itt [link] tud history-t csinálni de enni fogja az akkut az biztos. -
crok
Topikgazda
válasz bul07 #158407 üzenetére
Szerkesztettem a #158405-t miközben írtál.
Idézet az NLL honlapjáról:
Starting from 11th May 2022 Google Play Store introducing a new policy. Apps using Accessibility Service for call recording, including ACR Phone are no longer permitted to use Accessibility Service to record calls on their Google Play Store version.
Alatta a táblázat még az érdekes.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz bald.raven #158406 üzenetére
Hát.. App password létrehozása a Google account alatt, a 2FA alatt. De a belépésről eddig pl. szó se volt A Brave-ben az account.google.com-on vagy gmail.com-on belépsz és utána megnyitod a youtube.com-ot, akkor már ugye az account be van léptetve.. De ha olvastad a linkemet akkor.. inkább Firefox vagy Soul vagy Kiwi és abban van ezer lehetőség, pl. Kiwi alatt uBlock Origin vagy kb. bármelyik natív Chrome kiegészító (pl. ImprovedTube meg uBlock Origin) és abba reklámszűrőket hozzáadni, Firefox-ban Add-on menüben ott van az uBlock Origin, Soul-ban van lehetőség host listát és uBlock listát is hozzáadni. Elég sok lehetőség van. Nem sokat megy Youtube nálam de Soul-ban pl. egyáltalán nem látok reklámot.
-
crok
Topikgazda
válasz bul07 #158404 üzenetére
"mert elméletileg" - Forrásod van ehhez az információhoz? Mert max. a Play Protect-et tudom elképzelni hogy kártékonynak jelöli.. Sec. patch-el ilyet nem tudom hogy tudnának elérni és különösen nagy kicseszés lenne mindenkivel is - ami max. annyit vonna maga után hogy a gyártók, akik licenszelten raknak Android-ot és arra Google Services-t a készülékekre azok kénytelenek lesznek gyári felvételt megoldani mert nem fog fogyni a készülékük. Szóval van forrásod, linked ehhez? Egy Google kommüniké se szólt erről, még az ACR fejlesztőjének Reddit-je se "No, API is still there. This is just a policy change for Google play store" és ezt 3 nappal a "nagy bejelentés" után írta. Google Play Store-ból eltűnnek. Ennyiről szól minden amit eddig kommunikáltak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest