Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"Ez nagyona konkurenciakra jellemzo es ott elítélt trukk volt sajnos."
Ezt a részt nem akartam túlzottan feszegetni, de nekem sem tetszenek ezek a finoman fogalmazva is félrevezetőnek tűnő marketing-megoldások. Az M1-nél is ráncoltam a szemöldököm, ennél is és persze és a kékeknél is érdekes volt az akár 55W-ig elengedett Alder-Celeron."a legjobb CPU szerintem"
Osztom a véleményed, nálam is a listán van ha majd fejlesztek, ahogy a 6800U is. Jelenleg egy hatmagos 15W Renoir-om van, az is elég jó, egy 4650U.Ami egyébként még TDP vonalról érdekes, hogy annak ellenére, hogy a beállítható cTDP egyértelműen és szignifikánsan nőtt az elődökhöz képest (10W helyett 15W a minimum, az óriási lépés egy ultramobil gépnél, akkuról szoktam 10W-os limittel használni a Renoir-om is) az AMD mégis komoly energiahatékonysági fejlődésről beszélt, ami számomra így nehezen értelmezhető. "A fő fejlesztési irányt egyébként egyértelműen az energiahatékonyság jelentette, és emiatt a vállalat úgy számol, hogy az ultramobil Rembrandt SoC APU-val szerelt notebookok akár 24 órás üzemidőt is el tudnak érni." [link]
Mondjuk ha jól értem, ezt videónézéssel mérték, dinamikus fényerejű kijelzővel: "Based on testing by AMD as of 12/14/2021. Battery life evaluated with hours of continuous 1080p local video playback using the h.264 video codec. Video codec acceleration (...) is subject to and not operable without inclusion/installation of compatible media players. System configuration: AMD reference motherboard(s), Ryzen™ 7 5800U @ 15W and 2x8GB LPDDR4, Ryzen™ 7 6800U @ 28W and 2x8GB LPDDR5, 1080p eDP PSR display with Varibright at 150 nits, Samsung 980 Pro 1TB SSD, WLAN enabled and disconnected, Windows 11 22000.282, BIOS 103BRC1 (5800U) and 090RC6INT (6800U). Video file: 1920x1080, 23.976 FPS, h.264. – RMB-15" [link]
Szóval tulajdonképpen a CPU magok itt nem csináltak semmit, és vélhetőleg az új memória takarékosságából, esetleg az RDNA média blokkjának hatékonyabb működéséből jöhet az előny. Szóval túl sokat nem tudtunk ebből meg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Apple notebookok
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Robotporszívók
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Real időjárásjelentés
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest