Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz MaddeNNNN #39198 üzenetére
Igazság szerint nem játszottam túl sokat mióta megvan ez a kártya, tegnap is a gyerek játszott vele 3 órát. Más játéknál nem tapasztaltam, igaz olyan túl sokkal nem játszottam és azokkal sem órákat. A Far Cry 4-et próbálom már befejezni vagy 5 éve , azzal csinált ilyet egyszer de azt betudtam az undervoltnak mert Superposition-al 1411/1090-t teszteltem ki de miután az is csinált egy hasonlót emeltem1095mv-ra, azt követően nem tapasztaltam. Nem akarom újrakezdeni vagy folytatni a nVidia témát, de korábban a GTX960-asommal soha nem volt ilyen pedig megvolt több mint 4 évig. Lehet érdemes lenne ennél a játéknál a teljesítményhangolásnál a teljesen automatikust választani szemben a kézi beállítással még akkor is ha a kézi gyári értékeken marad? Nem tudom, hogy kézinél ez a gyári 1150mV mennyire fix, gondolom annak kellene lennie mint ahogy az általunk belőtt értéknek is fixnek kellene maradnia ha változtatunk rajta, de mi van ha ez esetben ez valamiért mégsem elég, automatikusan pedig még tudna neki plusz feszkót adni amivel elkerülhető lenne a fagyás. A power Limitem +25%-on van egyébként. Nem tudom mennyire volt érthető.
-
csababarca
őstag
Linkeltétek RP Liar youtube csatornájáról a gpu alulfeszeléses videót. a legújabb adrenalinban nem találom a globális wattmant, pláne nem értékeket, amiket át lehet írni.
ezt kivették a legújabból, vagy csak én vagyok béna? (erre tippelek)
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Valamilyen LOG fájlt készít az Adrenalin? Feltételezem igen, de hol találom az Adrenalinon belül, vagy fájl szinten kellene megkeresni? Azért érdekelne mert tegnap a gyerek a Star Wars Jedi - Fallen Order-el játszott és 3 alkalommal is megfagyott a játék, maga a gép vagy a Win nem, csak maga a játék és kis idő után kilépett asztalra. Ezt megcsinálta undervoltolt (1411/1095) állapotban és alap, gyári állapotban is. Undervolt alatt annyira nem csodálkoznék bár eddig ez a 1095mV egész stabilnak bizonyult, de alapállapotban miért? Mindezek mellett a játék elég szépen futott, az Adrenalin statisztikája szerint átlag 81,4 FPS-el legmagasabb grafikai beállítások mellett de a kifagyást nem értem, márpedig a fagyás jellege leginkább a VGA-ra jellemző. Szerintetek?
-
wihay
tag
válasz Piftuka #39192 üzenetére
Üdv Piftuka!
A régi gépről úgy tudod leszedni, hogy be írod YouTube-ra hogy DDU Driver unistaller szoftver ott találsz egy egyént aki végig mutassa a videóban lépésről lépésre : Santiago Santiago..
Igazából ez attól is függ hogy éppen játszanál-e az aktuális játékokkal, mert oda elvileg ajánlott az új illesztő program telepítése..
- Szó ami szó, én azt ajánlom hogy az RX 570 az Adrenalin 2020 előtti illesztőprogramot tedd fel.. Ha nem válik be, mert meglehet akkor még mindig ott a lehetőséged hogy DDU-val letörlöd és fel rakod a fel újabbat!Ami a CD-n van az már elégé elavult, azzal nem foglalkoznék!
Illetve fontos, Az RX 570-hez Adrenalin-t telepítesz nem Catalyst-et ez nagyon fontos!
-
MaddeNNNN
őstag
-
Piftuka
veterán
Köszönöm, srácok a segítséget, és együttérzést, de tényleg!
Most feltelepítem a Windows-t és használom. Bízom benne, hogy nem a tápegység a ludas, mert ez valóban a "Best of the Best" kategória. Gyakorlatilag a Super Flower és a Seasonic ezen a piacon a csúcs.
Bízom benne, hogy csak egy érintkezési probléma volt, és nem jelentkezik többé.
Amúgy a SATA kábel az a kettő, ami az MSI lap dobozában volt. (Megjegyzem, elég szomorú, hogy egy alaplaphoz csak kettőt mellékelnek.)
Egy kérdés... Az új gépre, az RX570-hez melyik Catalyst driver-t telepítsem? Ami a gyári CD-n van, vagy a legújabbat az ATI honlapról?
Azért is kérdezem, mert ezt a régi gépemet, amiről most írok a tegnapi VGA csere után "megborította" az új driver.
Legyalultam a régi, HD5770 kártya driverét, majd felraktam a legfrissebbet. De hibára hivatkozva nem települt fel.
Nagy nehezen legyalultam a gépről az IOBit Uninstaller segítségével (mert amúgy a saját "eltávolítása" nem szedte le. Restart után mindig ott volt még a gépen), a maradvány file-okat is, visszaraktam a 17.1-est, ami a HD5770-hez kell, de újraindulások után, Windows-ba belépve mindig az új Catalyst driver hibaüzenete fogad, hogy "Nem talált AMD drivert a gépen, vagy az nincsen megfelelően telepítve. Telepítse újra."
Mivel ez a tartalék gépem, és éppen elég lesz most az új géppel a Win10 telepítés, meg mire mindent felrakok rá... Ezen most ha egy mód van rá megúsznám a Win újratelepítést.
Summa summarum:
1. Melyik drivert használjam az új géphez?
2. Van tippetek a régiről hogyan pucoljam ki a fránya új drivert minden maradványával együtt, hogy normálisan működjön a régivel?
"Aquila non captat muscas."
-
TIT
veterán
válasz Piftuka #39189 üzenetére
Csórikám részvétem,én is jártam így 2-4 napig nem volt nyugtom,csak a gondok jöttek az új géppel.
A vga kizárva,a tápmárkát nem ismerem de amilyen horror árban van nem lehet gagyi,de nem hiszem,hogy az csinál ilyet,hogy percekig nincs kép,ha az lenne a ludas lekapcsolna,zárlatnál is.
Giga alaplapnál is ezt javítja az uccsó bios. -
Piftuka
veterán
válasz Ferke77 #39185 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek az újabb info-kat!
Közben fejlemények...
Még a végén kiderül, hogy érintkezési probléma/zárlat, vagy a tápegységem okozta..."Aquila non captat muscas."
-
wihay
tag
Ami azt illetve, ha Afterburnerben is állítgatom a feszültséget + a WattMan is fut akkor a két szoftver nem keresztezi egymást?
Afterburnerben egész jól látható a skála, míg írtam már korábban WattMan-ban sehogy nem engedi 800mV-ról levenni..
Ide tartozik, tegnap egy ember írta hogy az RX 570-t sikerült 1600 Mhz-re belőni és full stabil a VGA-ja
Csak jó szillicium kell! -
HSM
félisten
válasz Nerazim #39174 üzenetére
Az egy picit fura, hogy nem ment 0,9V alá, amúgy a többi rendben lévőnek tűnik nekem. A 0,9V-os dolog lehet a memory P2 feszültségétől is. Én azt 0,8V-ra lőttem be, így nem szól bele a dolgokba. Azt beállítva megpróbálhatnád, hátha megy az neked is 0,9V alá az alacsonyabb órajeleken. Ugye, nincs valódi memória fesz, a GPU feszt nem negedi a "memória fesz" alá, így ugye a memóriavezérlő is biztosan megkap egy minimum feszültséget.
Nálam amúgy így van belőve, csak a GPU P6-P7 és memory P2 feszültségekhez nyúltam kis alulfeszhez (OverdriveNTool, de WattMan pont ugyanez más kinézettel), többi gyári alapfesz:
Elég hasonló nagyságrendileg amúgy, mint nálad a 0,9V feletti rész.[ Szerkesztve ]
-
Ferke77
aktív tag
válasz Piftuka #39182 üzenetére
Minden (?) am4 alaplaphoz a legutolsó két új bios a zen2-höz hoztak változást, tehát régebbi cpu-n nincs jelentősége, hogy frissíted-e vagy sem. Nekem van egy asrock és egy asus lapom és mind2 friss biossal megy 1800x-el és 200G-vel. Semmi bajuk, nyugodtan használd Te is azt. Ha a másik vga-val is probléma van, akkor lehet alaplap hiba, vagy ha kell mindkettőnek plusz táp, akkor még lehet az is gond. A tápot még átrakhatod a régi gépből, ha úgy sem megy, akkor marad a lap gariztatás.
-
Gyuri27
félisten
válasz Piftuka #39182 üzenetére
Asrocknál csak 3xxx-hez javasolja az utolsó két biost (abb, abba).
De nálad
- Improved system boot up time
- Improved PCI-E device compatibility.
Ez az utolsó. Mint látjuk ez kellene neked 7C02v35 2019-11-11 .
Szerintem itt lesz a kutya elesve.csababarca: [link]
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Piftuka
veterán
- Az 5770 Vapor-t átraktam az új gépbe. Ugyanazt csinálja.
Most a régi gépemben van az RX570. Arról írok éppen.
Valamiért ugyan ez az új Androméda, vagy mimanó nevű Catalyst csomag nem települt fel Win7 alá. Mindig hibát ír ki. Az 5770 régi driverét természetesen előtte leszedettem vele, de mégis...
Így most "sztenderd VGA vezérlő" a Windows alatt, és játékkal nem tudom kipróbálni. De 2D-ben megy, még a TV-re kötve a DVI-on keresztül is. 30°C az üzemi hőmérséklete...
Szóval szerintem a VGA hiba kizárható.
- Az alaplapi BIOS a v33 változat volt. Szeptemberi. Itteni tanácsra felraktam a v35-öt, ami novemberi. A legfrissebb.
A helyzet változatlan. Sőt, most hallottam info-ként itt a Ryzen topic-ban, hogy a v33 felettiek mind a 3rd Gen Ryzen procikhoz jöttek ki, és sokan panaszkodnak rájuk.
Elvileg az én Ryzen 2700-ammal lehet, hogy a v33 előtti BIOS-ok valamelyike lenne jó..."Aquila non captat muscas."
-
csababarca
őstag
sziasztok.
van egy asus rog strix rx570-es videókártyám.
olvastam már több topikban, hogy érdemes (sőt a kötelező szó is elhangzott), alulfeszelni.láttam videót, de az nem volt világos, hogy valóban csak az utolsó 7-es értéket kell piszkálni, vagy minden egyes értéket?
illetve utána minden lépés után egy játékot elindítok, és ha az kifagy, akkor nem jó az érték, ha megy akkor király, hagyhatom úgy? vagy mindenképp menjek el értékben a kifagyásig, majd vissza?privátban is írhat aki szakértő, hogy nem offoljuk a topikot teljesen.
előre is köszi.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
milan18
aktív tag
Hali!
Valaki megtudná mondani hogy mennyire problémás bányász biost lecserelni eredeti bioszra?
-
Piftuka
veterán
Srácok, még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek, hogy az elmúlt hetekben segítettetek VGA-t választani!
A Sapphire Pulse RX570 ITX Mini 4GB-ot vettem meg. Összeraktam a gépet, de sajnos valami nem okés a történetben.
Van bármi jó ötletetek arra, hogy mi okozza mindezt, és mi a megoldás?
Illetve megnyugtatásomra... a VGA hibát 100%-ban kizárhatom a fentiek alapján?
Köszönöm előre is!"Aquila non captat muscas."
-
nrg_52
addikt
válasz Ferke77 #39173 üzenetére
Felraktam aj uj drivert, de az az igazsag, hogy azota nem nagyon gepeztem, igy arra a reszere semmit nem mondanek. A regiek kozul az en felhasznalasi szokasaimmal (ti.: Telepit, hasznal) egyikkel sem volt gond, szoval itt is atadnam a szot mas kollegaknak.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
wihay
tag
válasz Nerazim #39174 üzenetére
Üdv, játékban az utolsó hetes state számít azt kell be lőni utána csak csökkented..
Az első második state az nevezzük chile / nyugalmi állapotnak ahol a GPU terhelése elenyésző pl videónézés, böngészés multimédia..
- Nálam úgy van hogy az első kettő állapot 300 mhz / 800 mV-n megy.. Kettes állapot után meg úgy állítottam be, hogy vettem a hetedik állapotot avagy a géming állapotot és úgy állítottam be a negyedik,ötödik,hatodikat..Mielőtt neki fogsz, toljad ki a Power Limitet hátha azért fagyot meg!
Ha más nem, lehet hogy bugos a Wattman, de tudod Afterburnerben is le venni a feszültség értékeit!Benmarch, játékokkal tesztelj apránként.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
A leírás alapján belőttem. Végigmentem mindegyiken. Ezek lettek az eredmények:Először felülről kezdtem a feszeket állítani, viszont így mindig újra kellett indítani a HW infót ,hogy a legmagasabb feszt mutassa. Majd rájöttem, hogy alulról kezdve biztos h mindig a magasabb órajelet fogja mutatni, mivel előtte tuti h alacsonyabb volt, aztán rájöttem hogy HW -ben van a kis óra ikon és az resetel és nem is kellett volna indítgatnom. Ezek mennyire reálisak így szerinted? Vagy valamit nagyon elcs---tem?
Memóriát beállítottam ezután 2000 Mhz -re (feszt nem emeltem hozzá maradt 900mV) de SW Fallen Order kis idő után kilépett, visszállítva szépen futott a játék. (samsung memória van benne).
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
HSM
félisten
Ennyit a WattMan-ról. Én OverdriveNTool-t használok (0.2.7) azzal működik. Persze, terhelés alatt nem fog 800mV alá menni, mivel 800mV az 1Ghz-es memória lépcső miatt a minimum terhelve. Amúgy a P1, 600Mhz lenne még nálam 0,8V alatt, a maga 0,775V-jával. Túl nagy jelentősége amúgy szvsz nincs neki, terhelés nélkül úgyis a GPU nagyja le van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
wihay
tag
Én a Wattman-ban sehogy sem tudok lenne menni 0,800mV-ról.. Én is ki akartam már próbálni hogy mi történik ha kártyával ha lejjebb veszem az első kettő State-n / állapoton..
Végül is úgy maradt hogy:
ui: A kép az így sikerült, innen is elnézést de jól látható a dolog.. Sehogy nem engedi le venni @800-ról.. -
HSM
félisten
válasz craftsman01 #39154 üzenetére
"Megveszem driver feltesz működjön oszt jóvan."
Így is működik. Nagy baj lenne, ha nem így lenne.(#39156) Nerazim: Tulajdonképpen van egy iromány, amit én írtam, erről: [link] . Ami nincs benne, hogy a kártya egy monitoros pihenő módban (300Mhz memória) kell legyen mielőtt elkezded a tesztet, és a legalacsonyabb órajelhez fixen 0,75V a fesz.
(#39163) wihay: A legfontosabbat kihagytad a 470/570 összehasonlításból. Az 570 megkapta kb. a régi 480 TDP limitjeit, így a valós órajele lényegesen magasabb tud lenni, mint a 470-nek. Ennek megfelelően erősebb VRM-ek és hűtések is vannak rajtuk. A 470-nek ez volt a legnagyobb baja, jó ha valójában 1Ghz-et tudott komolyabban terhelve. Persze ennek köszönhetően gyárilag annak volt a legjobb perf/watt aránya.
(#39165) Ferke77: Közben a másik oldalról, csak ha már ott elvileg hibátlan a driver: [link].
-
nrg_52
addikt
válasz Ferke77 #39165 üzenetére
Rx 580 nitro+. Beraktam, telepult, hasznalom. Nem allitgattam se ventiprofilokat, se feszeket, megis gyonyoruen mukodik. Az, hogy a szoftver esetleg osszeakad mas hasonlo funkcioju szoftverekkel, vagy a w10 f@szsaga miatt visszaallnak a beallitasok, az ne a hardver hibaja legyen mar.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Ferke77
aktív tag
Szerinted az magas elvárás, hogy egy hardver működjön rendesen? Tehát berak, driver telepít és használ (persze a tudásának megfelelő minőségi szinten). A jelenlegi helyzet egy kicsit emlékeztet a win95/98-as időkre. Már csak az irq állítgatás hiányzik az ütközés miatt pl. a hangkártyával. Nem ingyen osztogatják, hogy az ember tesztlabort játszon.
Az rx 570 piaci ára a legjobb (legyen az új vagy használt). Remélhetőleg hamarosan nekem is lesz egy innen az aprórol 30k-ért szinte 0 km-el. Bízom benne, hogy a korábbi 580 "hibás" volt és azért volt vele annyi gond. Bár a net teli van ugyanazon problémákkal, többek között itt is. De sokan vannak akiknél semmi probléma (elmondásuk szerint), szóval bizakodok (berak, telepít, használ ).
[ Szerkesztve ]
-
wihay
tag
válasz Mizol29 #39161 üzenetére
Én a piros oldallal úgy vagyok, egyben nincsenek is nagy elvárásaim a játékokkal kapcsolatban..
- Az AMD Kártyák árérték arányilag szinte verhetetlennek, ez meglátszik most is viszonylag a piaci részesed-ükön..Ami témába vág egyébként: RX 570 4GB ára használt piacon elégé jó, boltból már annyira nem mondható el.. Nem is tudom talán 17'-es kártya? + Az RX 570 nem sokban különbözik a 470-től.. Talán +70 MHz, a memória pedig 100 Mhz-vel nagyobb mint a 470-en?
Ami itt a csalódásnak éltem meg az a RX 5500 / XT kártyák, szerintem borzasztóak lettek, ti inkább vennétek egy jó bevált RX 570/580-at mint egy csiszolatlan, elhamarkodott , fékész 7 nm Navi RX 5500 / XT-t?
- ui: A játékosok nagy része 1920x1080-ban tolja, 60Hz-vel.. Ehhez igazítja grafika beállításokat..
"Rossz videókártya nincs, csak magas elvárások vele szemben"
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Ebben az új vezérlőpultba hogy tudom beállítani a kézibe hogy meg is tartsa a beállításokat. Már az idegeimre megy hogy a profilt mindig ki kell választani de nem csak bekapcsolásnál hanem ha elindítok egy játékot elállítódik minden vissza. Pedig globálisba van a kézi beállítás.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Nerazim
őstag
Ehhez nem tudsz ajánlani valami jó kis érthető videót vagy képekkel illusztrált irományt? Sajnos én nem teljesen értem , mikor mit csinálnak, pedig már számtalan YT videót megnéztem, de egyszerűen nem jutok közelebb a megoldáshoz. Tegnap rányomtam a AMD szoftveren belül az overlock-ra gondoltam ő már csak tudja magának mit, hogy kell, de az SW (Fallen Order) egyből kilépett maradt a default beállítás.
-
Ferke77
aktív tag
-
craftsman01
senior tag
Na ez az miért kéne nekem látnom.Megveszem driver feltesz működjön oszt jóvan.Most vonatkoztasunk el attól hogy én is pepecselek vele meg értek is hozzá. De a lényeg, és tényleg nem kamuzok az a zöldet beraktam és semmit nem kellett csinálnom. Aztán azért van AMD megint mert ezt tudtam venni a zöld meg kellett fiam gépébe. De jövőre már tényleg befejezem én is ezt a pc-vonalat mert csak pénzlehúzás megy.Meglépjük a ps5-öt.Bill egér úgyis támogatott már.
[ Szerkesztve ]
Csak óvatosan legyél kemény ,mert mindig van tőled keményebb.
-
CirrMee
addikt
válasz Kisbocs06 #39151 üzenetére
Nem mondom én sem magam AMD fannak, azt veszem, amit az adott pillanatban a legjobb ár/teljesítmény alapján a legjobbnak gondolom - abból a keretből, ami akkor éppen a rendelkezésemre áll.
Tapasztaltam bőven zöld oldalon is elég bugos drivereket, hardvereket, csak soha nem ereszkedtem le odáig, hogy az alapján mondjam ki, ez vagy az egy rakás sz*r. Azt sem mondtam, hogy AMD részről minden driver tökéletes, a 19.12.2 pl pár óra után lekerült az asszony gépéről, egy nappal később az én gépemről is. Itt is írtam róla, aztán mégsem abban a hisztis p*csa stílusban, mint egyesek.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Kisbocs06
tag
válasz CirrMee #39139 üzenetére
Ezzel én is így vagyok , gtx1050ti rol váltottam rx 580 8gb amit nem bántam meg főleg úgy hogy 15 ezrembe került a váltás ex az rx az zsír új a Gtx meg már lejárt garis volt de ennek ellenére a Gtx et szerettem a legjobban .Úgy ahogy írod gépbe belerak és használ .Nemvolt ilyen driver hibák , nemvolt olyan hogy a gyári órajelet se tudja tartani mint ez a mostani rx csak a power limit kitolasaval akkor meg 80 fokos lesz .Egyszerűen az gyárilag bevan állítva rendesen nem úgy mint egy rx hogy hetek mire megvan a jónak tűnik fesz órajel páros .Ettől függetlenül Amd-s nek mondanám magam ,több amd -m volt mint Nvidia Intel páros és a jövőben is ryzenre fokok fejleszteni de használtam anno i3 asakat azok is nagyon helyt tudtak állni .
-
craftsman01
senior tag
Igen tökéleteset. 1 évig volt 1050 ti-m, beraktam és soha semmi baj nem volt. csak frisítettem néha a drivert, ennyi.Előtte és most is AMD van és régen meg most is sokszor kínlódni kell mert mindig van valami ami nem jó.Pl valmit beálítassz driverben az nem akar működni vagy megy vagy nem, konkrétan a venti kezelés egy nagy rakat kaka, mindig kell egy külső progi amivel normálissá tehető a hűtés. De ez csak 1 a sokból. És én sem vagyok ilyen vagy olyan fan. Nekem aztán tök mindegy ki a gyártó csak úgy működjön ahogy nekem jó.
Csak óvatosan legyél kemény ,mert mindig van tőled keményebb.
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #39142 üzenetére
+ még a átalakítót is kihúztam a Display Port aljzatból annak ellenére, hogy a monitorkábelt már előzetesen kihúztam belőle, nehogy bekavarjon de semmi. Igaz a 580-as első beüzemeléses sem ment egyszerűen, oda-vissza dugdosgattam a monitort, hogy végre legyen valami kép, hogy végre telepíteni tudjak egy AMD drivert mert addig minden esetben fekete kép volt. Úgy néz ki a dolog, hogy olyan mintha az 580-as lenne az elsődleges de csak HDMI-n és vélhetően DVI-n akar azonnal működni. Ezt nem tudom hol lehet vagy lehet e módosítani de amit továbbra is állítok, hogy minden varázslat nélkül, átalakítóstól eleinte működött.
-
droti25
őstag
válasz Mr.Franczy #39145 üzenetére
Ez a második legújabb driver amit próbálok.
Gondolok még a hdmi kábelre mint hiba forrás... -
droti25
őstag
Te vmi AMD nagykövet vagy? Vagy a képviselő?
Aladár, nem veszed észre hogy nem szidom az AMD-t(többször is volt nekem ezelőtt), nem is éltetem az Nvidia-t, csupán mint ahogy írtam már a problémámat és a tapasztalatomat osztottam meg hátha vki tud segíteni.
Ha egy rx 460as AMD lett volna ezelőtt akkor azt írnám példaként, hogy azzal nem volt bajom.. de nvidia volt(ami ezekszerint szúrja a szemed). -
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Napokban feltűnt egy olyan jelenség hogy random elmegy a monitoron a kép .Gep megy tovább , zene szól pl nem fagyas .De kép egyszerűen nincs .Ez egy LG tv monitor .Próbáltam mindent : monitor ki be kapcs , hálózati adapter ki be , HDMI kábel ki be a VGA nal is , HDMI portok cseréje stb .Atkapcsolom tv módra megy a kábel tv hibátlanul , vissza teszem az aktuális HDMI portra nincs kép .Csak a gép újraindítása a power gombal oldja meg a hibát .Monitor , VGA vagy driver hiba ?xfx rx 580 8 gb
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
Hali!
Nem biztos , hogy jó topicba irok de talán van köze hozzá!
Szóval tegnap volt egy kék halál ezt irta a Windows Stop Code:
kernel mode heap corruptionMegnéztem a neten , hogy mit jelenthet ott azt irták többek között , hogy
lehet Vga driver is! Ezután feltettem a legújabb Adrenalint és azóta nem
volt kék halál viszont.... Olyat csinál a gép , hogy megáll az egérkurzor
és csak akkor indul el újra ha kihuzom a gépből aztán vissza. Aztán nagyjábból
ezzel egyidejüleg a billentyüzeten elmegy a világitás majd visszajön!
Esetleg találkozott valaki hasonlóval? Konfigom az adatlapomon és
hardver változás nem volt a közelmúltban!
Köszi előre a segitséget! -
Danecay
addikt
válasz CirrMee #39130 üzenetére
"Rögtön megjegyzem, hogy az RX580 kártyát vásárlását követően olvastam, hogy másnak is volt ilyen gondja miközben akkor még nekem jó volt, volt rögtön a gép bekapcsolása után."
Igaz rosszul írtam de ez a lényegen nem változtat, nem VGA-DVI átalakítót használok hanem Displayport-VGA-t Előző nVidia kártyámmal sohasem volt ilyen gond pedig ott is DVI-VGA kábellel használtam ugyanezt a monitort, igaz azon még DVI-A csatlakozás volt amin elvileg alapból kijött az analóg jel is.
-
TIT
veterán
-
droti25
őstag
válasz CirrMee #39133 üzenetére
Engem nem kell győzködni.. 2 heti tapasztalatom alapján írtam amit írtam. Nem csak viccből nem azért mert unatkozok, hanem azért mert rohadtul kezd idegesíteni és én örülnék a legjobban ha minden rendben lenne.
Ha nem tudsz segíteni akkor inkább légyszíves legalább ne idegesíts, ne írj.
Örülök hogy neked minden rendben van. -
Ferke77
aktív tag
válasz Danecay #39128 üzenetére
Én két monitort használok és pl. az nvidia kártyákon alapból a hdmi-n (vagy ha van dvi, akkor azon) ad képet a boot alatt és csak win betöltés utána a dp-s monitoron is. Persze ha kihúzom a hdmi-t, akkor a dp is ad képet boot alatt. Volt 580 kártyám is és azon a boot alatt volt kép bármely kimeneten párhuzamosan. Szerintem is az igp kavar be nálad, bios-ban mi az elsődleges vga intefész? bios frissítés nem volt a lapon esetleg?
-
HSM
félisten
Alaplapi VGA-t gondolja elsődlegesnek szvsz. Nálam nincs alaplapi, és rendesen van kép boot alatt minden rákötött monitoron, akár DP, akár DVI-on. RX580 Nitro, de eddig minden AMD VGA-n ez volt a helyzet.
(#39129) droti25 : Valami akkor nem jó... Nvidia-nál biztosan nincsenek hibás kártyák, driverek és a fű is zöldebb...
-
CirrMee
addikt
-
droti25
őstag
-
CirrMee
addikt
Más kijelző, lehetőleg digitális kimenetre csatlakoztatva. Ha ott lesz kép (pláne több kijelzővel is sikeresen), akkor az átalakítózás/analóg baromságok miatt így jártál.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Danecay
addikt
Volt már itt téma többször is de sajnos még mindig nem tudom mi lehet arra kérdésre a válasz, hogy BIOS alatt, egészen Windows boot-ig nincs kép monitoromon? Ez így elég szívatós tud lenni. Rögtön megjegyzem, hogy az RX580 kártyát vásárlását követően olvastam, hogy másnak is volt ilyen gondja miközben akkor még nekem jó volt, volt rögtön a gép bekapcsolása után. Addig nem is zavaró a dolog amíg nincs valami gikszer a géppel mint ahogy most nekem is volt. A monitor egyébként egy VGA-DVI átalakítóval van csatlakoztatva de minden bizonnyal nem ez a gyökér ok hiszen mint fentebb írtam először működött. Amikor először futottam be a problémába úgy hidaltam át, hogy átdugtam a monitort kábelt az alaplapi VGA-ba (IGP) és legalább volt képem. Most valamitől lett egy rendszerhibám melynek következtében lehet sejteni, hogy a háttérben közben történik valami csak látni nem mert be sem kapcsol a monitor. Átdugtam az alaplapi VGA-ba, úgy sem volt kép, végül a szomszéd szobába áthúzott HDMI kábellel az ottani TV-n sikerült képet előcsalni ami az 580-ra volt kötve. Na nem azért volt itt kép mert ez lett volna beállítva elsődleges kijelzőként, hanem csak... , mert miután így már sikerült csinálnom egy rendszer visszaállítást ujraindítás után feljött a rendszer és csodák csodájára lett kép az elsődlegesnek beállított monitoron is, először az alaplapi VGA-ba dugva majd az 580-al is.
-
helgi
aktív tag
válasz Tamagocsi123 #39117 üzenetére
Alap esetben vagy a 6-os vagy a 8 pines elég. Nekem jelenleg a 8 pines van használva. 0.950v-n 1310mhz még stabil ami nekem elég. A ram 2000mhz-n ketyeg.
-
HSM
félisten
válasz droti25 #39122 üzenetére
Akkor fuss neki mégegyszer a hsz-nek, amit linkeltem neked.... A GTX elvileg önállóan játsza le, így nyugodtan alá lehet rakni kenyérpirítónak való CPU-t is, míg a Radeonnak kell normálisabb CPU, leginkább 4K60FPS alá, mert csak besegít a lejátszásba. Legalábbis ez a generáció.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz droti25 #39119 üzenetére
Ugye arra jutottunk [link] , hogy valószínűleg kevesek hozzá ezek a régebbi, gyenge CPU-k. Az FX sem egy erős CPU mai szemmel, a 4590-es i5 sem.
Nálam is jó a régi hatmagossal, fórumtársnál is a szintén hatmagos 2600X-es Ryzennel.Megoldás pl. ha 1440P-ben nézed, oda már általában elegek ezek is, vagy CPU esetleg VGA upgrade segíthet még olyanra, ami teljeskörű fixfunkciós VP9 gyorsítást tud.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Van másik alternatíva ami tudja azt amit az afterburner?
Üdv#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Tamagocsi123
tag
Egyébként meg azért kérdeztem mert az 580 elég volt a 8 pin ami többet fogyaszt mind az 570 ezen meg van még egy 6pin! Köszönöm tökéletesen teszi a dolgát a 8 pi nel , játékok minden tökéletesen fut!Aki meg arrogáns lekezelő módon válaszolt azok meg ....
[ Szerkesztve ]
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
félisten
-
-
Nerazim
őstag
válasz FoxiestFox #39106 üzenetére
Csipogó/figyelmeztető hangot nem tudod win alól letiltani?
-
Mizol29
senior tag
Én már egy ideje csak eszközkezelőből telepítek drivert. Nekem nem kell úgysem az adrenalin hülyeségei és így semmi gondom nincs vele.
-
Mr.Franczy
aktív tag
Értelek, de készül a javítás hozzá! Minden nem lehet tökéletes! Szerintem várj a vásárlással, mert jó kis kártyák ezek!
Gazember
-
MaddeNNNN
őstag
Esetleg egy safe módos ddu uninstall és friss driver telepítés mielőtt véglegesen kijelented, hogy szar az AMD egy olyan dologra hivatkozva ami a fórumon rajtad kívül senkinel nem jelentkezik?
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
félisten
válasz Mr.Franczy #39104 üzenetére
Minden ki van kapcsolva, antilag, chill, sharpening, minden hotkey, minden overlay, és továbbra is csipog.
Ott tartok, hogy eladom az RX570-em, és veszek valami nvidiát hasonló tudással, mert ez konkértan kettéfossa a játékélményem.. ha zenét hallgatok, azt is megtöri, ha játékot indítok, azt is, ez így nem egy használható termék, kedves AMD, kenjétek a hajatokra.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Franczy
aktív tag
válasz FoxiestFox #39103 üzenetére
Vagy esetleg ez segíthet!
"i dont have the freeze issue but the beeping one i had it , FIX : i stop the beeping noise when pressing shift alt with this > Go to settings on amd radeon software > Hotkeys dont remove Toggle Radeon Anti-lag just put it on default or new keybind (uty) ."
Gazember
-
Mr.Franczy
aktív tag
válasz FoxiestFox #39103 üzenetére
A kérdés jogos!
A pontos válaszra, szerintem még senki nem jött rá! Nekem is csinálta, aztán egyszer csak abba hagyta, persze az is érdekes volt, hogy nem minden játéknál csinálta!!
Játék profilokat nézted, ott is ki van kapcsolva minden, mert lehet, hogy a globális állítás, nem elég! Vagy próbáld azt ki, ha indul a játék, nyomj neki egy ALT+R, nézd meg ott is a beállításokat, ha esetleg ezeket nem próbáltad volna még! Sajnos, nincs több ötletem!Gazember
-
félisten
válasz FoxiestFox #39081 üzenetére
Komolyan senki nem tudja, mi a frász ez?
-
HSM
félisten
válasz tesz-vesz123 #39097 üzenetére
Hát igen, nem olcsó az upgrade. Mondjuk ár/érték arányra nagyon jók most a régebbi Ryzenek, egy olcsó B450 lapba remek alap akár valamelyik 1600, akár 2600-as, aztán esetleg pár év múlva egy erősebb 3000-es is mehet bele, ha keret és igény lenne rá.
-
HSM
félisten
válasz Beretvás #39099 üzenetére
Ez aztán a magas szintű szakmai érvelés... Látszik, hogy képben vagy a csatlakozó és a GPU elektronikai paramétereivel, hogy meg tudd ítélni, mennyire van szükség a 8-as mellé a hatosra.
Ha ezen a színvonalon akarnék válaszolni azt írnám, hogy akkor biztosan csak véletlenül indul és működik vidáman csak a 8-asról még az 580 Nitro is...
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest