Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mizol29
senior tag
válasz droti25 #40686 üzenetére
Story alapú játéknál szerintem elég a 60 fps. A vertical sync bekapcsolása meg egyén függő. Ha zavar a tearing akkor kapcsold be, de ezzel lesz egy kis input lag. Ha annyira nem zavar akkor ne kapcsold be csak lockold az fps-t 60-ra. Online shooter játék más tészta. Ott 60hz-es monitornál is észrevehető a különbség 60 és mondjuk 100-120 fps között. Röviden, ha csak story game akkor sync be vagy 60 fps lock, ha online lövölde akkor sync off és fps cap sincs.
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz droti25 #39383 üzenetére
Sajnos hiába kapcsolom ki a Windows fast boot opciót és az afterburnert(ne akadjon össze) mégis elfelejteti a beállított feszültség értékeket az Adrenalin..
Előző verzióval és most a legújabbal is rossz.
Egyébként minden rendben lenne már a kártyával de ez idegesítő...
Valami más ötlet esetleg? -
TIT
veterán
-
CirrMee
addikt
-
HSM
félisten
válasz droti25 #39122 üzenetére
Akkor fuss neki mégegyszer a hsz-nek, amit linkeltem neked.... A GTX elvileg önállóan játsza le, így nyugodtan alá lehet rakni kenyérpirítónak való CPU-t is, míg a Radeonnak kell normálisabb CPU, leginkább 4K60FPS alá, mert csak besegít a lejátszásba. Legalábbis ez a generáció.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz droti25 #39119 üzenetére
Ugye arra jutottunk [link] , hogy valószínűleg kevesek hozzá ezek a régebbi, gyenge CPU-k. Az FX sem egy erős CPU mai szemmel, a 4590-es i5 sem.
Nálam is jó a régi hatmagossal, fórumtársnál is a szintén hatmagos 2600X-es Ryzennel.Megoldás pl. ha 1440P-ben nézed, oda már általában elegek ezek is, vagy CPU esetleg VGA upgrade segíthet még olyanra, ami teljeskörű fixfunkciós VP9 gyorsítást tud.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz droti25 #39055 üzenetére
Valamiért nem automatán megy a feszültség állítás, és úgy maradhatott, mint előtte az 1244Mhz-hez. 1100Mhz-hez kb. 0,85V körül kéne kapjon a gyári órajel 1V-ja helyett, nyilván lényegesen kevesebb fogyasztással. Lásd pl nálam, még a furmark is alig éri el a 120W-ot 1100-on... [link]
(#39056) Alcsi69: Ugyanakkor ott a tapasztalatom, hogy mikor a trial időszak volt kb. egy hónapja, simán beletoltam 2 órát, 0 fagyással, pedig rendesen ráfeszültem tesztelni
Az SSD szerintem már alap kéne legyen egy ilyen játéknál, különben végtelen sokáig tölt. A mikrolaggok nálam addig voltak, míg nem állítottam be a "bcdedit /set disabledynamictick yes" opciót. Utána DX12-ben lemászott a monitorról, persze, CPU is kellett alá, a 6 mag 12 szál felment ultra grafikán FHD-n 70-80%-ra végig...(#39057) craftsman01: Van egy olyan sejtésem, hogy ez nem max grafikán volt... Mert az ok, hogy minimum közelben egy kenyérpirítón is elfut, de max grafikán rendesen elkéri a magáét. Pl. Giant's Shadow pályán 64 fővel azért rendesen vegyes limitem volt bő 70 FPS körül az RX580-al, és nem két CPU maggal, hanem 6-al...
(#39058) Cseri0058: Én inkább a méret és nézési távolságnak megfelelően választanék felbontást. Illetve a "szép kép" nem csak a felbontástól lesz, hanem paneltípus, válaszidő, színlefedettség, meg hasonlók legalább annyit számítanak. Persze értem én, hogy az nincs annyira hype-olva.
(#39061) Pkc83: "csak 200%-os nagyitást tettem rá... Szép a kép!"
Nálam ez a két dolog teljesen kizárja egymást. Próbáltam a 14" FHD notebookomon 150 és 125%-ot is, hogy ne legyen minden extrém pici, de még mindig jobb volt a szememnek a 100%, ami bár nagyon apró, de legalább normális, éles képet adott, ellentétben a többivel.(#39064) Cseri0058: 3m-ről 32"-hoz aztán kell a 4K. Átlag látással jó, ha a FHD-t "látod" ~másfél méterről ekkora méretben, nemhogy 3-ról, és akkor még hol vagyunk a 4K-tól...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
-
hegegabi80
addikt
válasz droti25 #38752 üzenetére
Lehet kevés az 1.09V az 1350 Mhz-hez. Alapból 1245 Mhz 1.15V. Nálam a gpu maradt, csak levettem 1.03V-ra.
Te is lejjebb vetted a feszt, de közben emeltél a gpu-n. Lehet első körben csak a Mhz-et kéne emelni, meddig jó és csak utána a feszt. De szerintem ez az itx kari nem túl acélos felfelé a mhz-ben.
A legújabb driver cikk hozzászólásaiban írták, hogy elvileg nem is attól akad ki a wattman, hogy magas mhz-re megy, hanem hogy túl nagy az freki ugrás két state közötti.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz droti25 #38652 üzenetére
A Teljesítmény felügyelet alatt tudod kapcsolgani, hogy mit szeretnél monitorozni, szerintem minden be van kapcsolva alapból amit tud Ctrl+Shift+O-val pedig ki be tudod kapcsolni az overlay megjelenítést, Ctrl+Shift+L-el logolhatod is. Bár nekem volt olyan, hogy minden más mellett az FPS-t nem jelezte annak ellenére, hogy be volt kapcsolva, de ez lehet játék vagy driver függő is.
-
Gyuri27
félisten
válasz droti25 #38649 üzenetére
Leszeded az új adrenalint. Oszt örülsz.
Nekem is ott van belőve. 1230 mhz meg 950mv oszt csók.
Ha jó a ház szellőzése használhatod félpasszivon. Vagy leveszed a ventit minimumra 1300 és örülsz.
A teljesitménynél bepipálod a megjelenitést és monitorozod az egészet.
Az új adrenalin mellett nem nagyon van értelme már az afternek.Amd - Radeon - Ryzen
-
HSM
félisten
válasz droti25 #38649 üzenetére
Ha olvastad volna a topikot (vagy használtad volna a keresőt) tudnád, hogy Afterburnerben elég egy Reset vagy Apply, és el is szúrja a gyári feszültségeket. Az 570 ITX-nél ez különösen nagy gond, mert ilyenkor 1,15V-ot kezd kapni a gyári kb. 1V helyett, amit nem igazán alkalmas a hűtése kezelni....
Ilyenkor szokott jönni a csalódás, hogy hangos és meleg, miközben valójában nem, csak a user error esete áll fenn.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz droti25 #38586 üzenetére
Példánya válogatja.
Nálam a memória 8000 Mhz-en mennek most alap feszen, a cpu pedig 1V-on 1240Mhz-en. De még nem volt időm teljesen finomhangolni.
Én spec csak wattmant használtam, de időközönként visszaáll a cpu fesz defaultra. Így lehet majd átállok én is más progira.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
-
lemusz
addikt
-
varmi2
nagyúr
válasz droti25 #31103 üzenetére
Semmit. Nagyobb kárt okoz, a játék, mert sok hőingást szenved, mint a bánya, ami általában azonos hőfokon megy a kártya visszafogva, aláfeszelve. Maximum a venti, ami rosszabb állapotban lehet, de inkáb cserélek ventit, egy hibátlan kártyán, mint a sok hőingás miatt tönkrement memória/gpu, ami gazdaságosan javíthatatlan.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest