Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
Úgy látom én is beállok a sorba az 1350 Mhz-es beállítással, a többi nem igazán jön be. 1050mV-on teljesít itt.
-
Eagle16
addikt
válasz Dino69 #36296 üzenetére
Alapjáraton nem pörög a ventije, ne ijedj meg
Amúgy nekem is ilyen van, nekem kicsit hangos játék közben, de szellősebb házban lehet halkabb marad. Ha majd elmélyülsz a Wattman-ban, akkor alacsonyabb feszültséggel magasabb órajelen járathatod, bár ez mindegyik 570-re igaz. Az enyém elég jól megy, jót fogtam ki.₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok, most lettem tulajdonosa egy ASUS Expedition RX 570 OC 4GB-nak. Vannak álltalános beállítások, vagy bármi, amit használat előtt érdemes tudni??
A monitor pedig FreeSync-es LG 24MP59G-P[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
válasz banderasz77 #36291 üzenetére
Akkor teljesen ok. BIOS jo lett?
[ Szerkesztve ]
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz banderasz77 #36289 üzenetére
Dehogy..teljesen okés.
-
nrg_52
addikt
válasz banderasz77 #36289 üzenetére
Milyen alaplapod van?
-
banderasz77
addikt
RX580-nak baj a PCIEx16@2.0 sávszél?
-
nrg_52
addikt
válasz banderasz77 #36286 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Atiwinflash progi létezik még?
Van aki szívesen elküldené nekem jóféle Biosát a silent/performance -hoz tartozót is Nitro+ 4GB -hoz?
Elpida ramok vannak.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Jó ez a topik, jók a képek!
-
b3Ro
senior tag
válasz banderasz77 #36282 üzenetére
Az bányász BIOS-nak nez ki.
Ha van rajta BIOS kapcsoló, próbáld meg azzal. -
banderasz77
addikt
Viszont most tesztelném az RX580-at (Nitro +) és a GPU 1150 Mhz-en megáll. 935-950mV.
Lehet valami buhera Bios van rajta? 4 GigásGpuz 1150/2000-et ír.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz banderasz77 #36277 üzenetére
https://tinyurl.com/rasoapro
-
TIT
veterán
válasz bobalazs #36275 üzenetére
Azért fejjel lefelé nem örülne.
banderasz77: Lehet azért mert az még alsókategóriás a cégnél aztán spóroltak.
Én meg a Silent Base 600-ban csalódtam 30-ért,ne mlehe levenni az előlapot és a tetejét mert 6 fülből 1 nem enged,max.lerúgni lehet.A tető meg pattog a melegtől mert vacak műanyag,mindez 30-ért,a CM Elite 330 jobb volt 10-ért.
A szupi német minőség.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
According to several manufacturers, mounting a 3/5″ hard drive horizontally, vertically, or sideways doesn’t affect the hard drive life significantly.
These are statements taken from the hard drive literature at each manufacturer’s website; it’s four years old but things probably haven’t changed much.Nem számít milyen pozicióban van.
-
Danecay
addikt
válasz banderasz77 #36260 üzenetére
Legalább ennyi ideje vagy még régebb óta nekem a számítógépház oldala nincs feltéve, de nem vagyok benne biztos, hogy ettől jobb a ház szellőzése, sőt. Mondjuk ez már így marad amíg nem veszek másik házat mert ez már elég gyalázatosan néz ki, bár sohasem az foglalkoztatott, hogy a ház, hogy néz ki, hanem a belsejében mi van.
-
TIT
veterán
Csak a porral,de az,hogy nézhet ki?
Hely is kell neki. -
Debilon
addikt
válasz pengegyerek #36234 üzenetére
azt nem tudom, de nekem 4GB-os van és az az ID-je mint amit Te is írsz
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
veterán
Fotózd már le a géped, kíváncsi vagyok rá.
-
nrg_52
addikt
Fu sracok, nem gondoltam, hogy ez az rx580 nitro+ ekkora nagy batar. Lecsereltem a his rx470-et mert 10k-bol kijott a csere. Az oldalmereevito nem fer be a hazba a hutestol.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Egy elég fura probléma jött elő, amit korábban nem vettem észre, kb driver frissítés óta látom. Két monitort használok, mindkettő 1080p@60Hz-en fut (játékkor átváltok egyre, olyankor az 75Hz-en megy). Ha az egyiken meg van nyitva pl YT full képernyőn, a másik monitoron lesz egy sáv az előző monitor felől, amivel ha "ütközik" az ablak (mondjuk mozgatom és beleér) vagy full képernyőre akarok tenni egy programot, akkor egy pillanatra megfagy a kép (megáll a videó is és az egér is megakad). Most az előbb megnéztem, VLC-nél is tapasztalok ilyet, de ha mondjuk két böngésző simán meg van nyitva, vagy bármilyen két program, nem fagy meg. Ez megint valami driver hülyeség vagy a Windows lehet? (Hardverhibát nem gondolnék, ez nekem tisztán szoftveresnek tűnik).
Van valakinek esetleg ilyen baja? Most feltettem a legújabb drivert (19.9.1 asszem) és nem lett jobb.
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz MasterMark #36254 üzenetére
Koszi!
Meg van, illetve jopar beallitas a ventihez is.
GTX 1060 3Gb rol valtottam.
Eddig tetszik. A 8Gb igencsak erezteti hatasat. Nem kell szenvedni a tavoli texturakkal vagy varni rajuk.
55 fok felett nem volt es 40% a venti teljesitmeny. -
MasterMark
titán
-
csongi
veterán
válasz MasterMark #36252 üzenetére
Köszi!
Mi az az FRTC?
Egy program esetleg?
Megtaláltam asszem[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Freesyncet szeretném beállítani.
VGA RX480 Sapphire Nitro. Monitor lG MP59G
A monitoron és a radeon beállításokba be van kapcsolva.
75Hz mellett szeretnék 75ftps-t, de itt bőven a duplája is megvan.
140-200 is. Mit hogyan kell, hogy szinkronba legyen? -
Z_A_P
addikt
-
senior tag
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok, beteszem ide is a kerdesem: [link]
En feltetelezem menne, de ki tudja...OK
-
veterán
válasz bobalazs #36218 üzenetére
Kipróbáltam. Hivatalosan 60Hz-es a monitor. 75-ig hibátlan, semmi gond. 80-nál már kiírja, hogy ez neki nem optimális, de megy és az ufo tesztben sem hibázik. 85-re azt mondta a radeon, hogy ezt nem csinálja, mert a monitor nem támogatja. 82-nél kipróbáltam, ment, ufo-ban sem hibázott, de elsötétült a kép és csak a figyelmeztetés látszott rajta, kikapcs bekapcs után 80 simán ment de inkább visszavettem 75-re nehogy baja legyen.
-
veterán
válasz rasotamas #36243 üzenetére
Viszont bedobtam a másik videokártyát, a Windows HD5450-nek látja, ott van az eszközkezelőben, viszont egyáltalán nem jelenik meg a monitorok közt ami rá van kötve és a Radeon Settings sem látja. Eszközkezelő szerint a drivere ugyan az mint az rx470-nek ami mellé betettem.
-
Mizol29
senior tag
válasz NdrewSunix #36238 üzenetére
Nekem a 19.9.2-es van fent és gond nélkül megy mellette az Msi AB szintén csak is ventit vezérelni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz CirrMee #36209 üzenetére
A CRT monitor meglett ingyen. Bár hivatalosan 85Hz a vége alacsony felbontáson is, egyéni felbontások létrehozásával fel tudtam tornászni egy régi laptopon intel vezérlővel és powerstrippel:
1024x768 139Hz (intel vagy ismeretlen limit)
1152x864 134Hz
1280x960 120Hz
1280x1024 113Hz
1400x1050 110Hz
1600x1200 96Hz[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Újrapasztáznám a kártyát, és a padokat is cserélném rajta. Neten azt olvastam, hogy 0,75 mm-es padok vannak rajta gyárilag, de ilyet nem kapni sehol, főleg Magyarországon. Az 1 mm-es padok is megteszik, kilapulnak amennyire kell? Van aki azt javasolta, lapítsam ki használat előtt (mint tésztát a sodrófával), de ez eléggé debil megoldás Viszont azt sem szeretném, hogy a gpu ne feküdjön fel megfelelően a hűtő egységre a padok vastagsága miatt.
Ti mit javasoltok?
(RX 570 Nitro+ egyébként, amihez a Sapphire pár napon belül elküldte a megfelelő bios file-okat, miután bányász rom volt az én használtamon Szóval lehet írni nekik e-mailt emiatt, ha valakinek kellene)
[ Szerkesztve ]
F1
-
zodo
nagyúr
válasz NdrewSunix #36238 üzenetére
Nekem 19.8.1 van fent, nincs vele gondom.
Talán a 19.9.2 Recommended (WHQL) lehet jó választás, én nem szoktam frissíteni. -
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legfrissebb stabil driver RX580-hoz? MSI AB-t használok mellé ventilátor szabályzásra, szóval jó lenne ha azzal kompatibilis lenne.
-
pengegyerek
aktív tag
Hali. Érdeklődnék, hogy létezik e olyan, hogy bios mókolás miatt nem látszik egy rx 580- on csak 8 gb helyett 4 gb?
Illetve lehet e egy 590 biosát 580- ra feltenni?
Ez lenne az ID: 1002-67DF : 1DA2-E366 de erre 8 gb verziót ír mégis csak 4 gb látszik minden programban.... Vagy ugyan az az ID a két verzió között?"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
MrX01
csendes újonc
De nagyon elvannak ezek az alzások, kaptam emailt, örülök hogy írják hogy már kiszállításra kész, erre látom hogy a törölt rendelésemhez írja XD bár csak az ingyen játékban tér el a 2.
[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
Hali!
Felmerült, hogy minimál többletköltséggel upgrade-eljek Sapphire Nitro RX570 4GB-ról XFX RX580 8GB-ra.
Kérdés, hogy megérné-e? R6, GR: Wildlands, F1 2018/2019, SW BF2 címek 90%-ban, FHD 60FPS a cél.
Most egykét esetben alámegyek... i5-4590 CPU alá
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
Casti98
tag
válasz Beretvás #36220 üzenetére
Nincs,úgy igazán semmi,rendesen teszi a dolgát. Csak a Radeon Image Sharpening szolgáltatás miatt kérdem,megnézném h hoz e valamit.
"Je ne regrette rien..."
-
MrX01
csendes újonc
válasz rasotamas #36229 üzenetére
1 játékot választhatsz rx 570-hez + 3 hónap xbox game pass.
Egyébként teszteket nézve, és pár óra használat alapján meglepően jó az itx verzió hűtése, sokat nem nyúztam (mert biosban nem volt kép) de csendes volt.
Egyénként újra kellett rendeltem hogy megkapjam...és már a 2. levelemet küldtem amiben megadtam hogy már ki van fizetve (utalás+levásárlás). De azért 1.-re visszakaptam hogy a jóváírás nem fedezi az ugyanannyiba kerülő rendelésemet....
mindig valaki más ír vissza, és gyanítom el se olvassák az előzményeket.
ui.: legalább már írtak hogy küldik is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Elgondolkoztam, MSI GamingX rx470-em van, áprilisig garis. Ha eladnám 30-ért és megvenném az egyik új 570-et az alzánál játékokkal, majd a játékokat eladnám, alig kéne ráfizetnem végülis és ropogós 2 vagy 3 év garim van. Viszont ez GamingX ami azért egy nagyon jó hűtés, ott meg a Sapphire Pulse ITX egyventis van 43-ért, illetve ASUS DUAL RX580 van már 47-ért, az 50 felettiek viszont szóba sem kerülhetnek.
-
MrX01
csendes újonc
Már jár Borderlands 3 vagy Tom Clancy Ghost Recon: Breakpoint is elvileg az rx570-hez...írtam is az alzának hogy vagy adják ide vagy törlöm és újrarendelem, mivel 2 napja várok arra hogy bejelöljék a rendelésemnél hogy megkapták az utalást (levásárlás miatt tökölnek gondolom). Remélem megoldják, az utalásom és a levásárlás összege már náluk van...
-
tomic
addikt
válasz Jakuskacsa #36223 üzenetére
Ott van még a Powercolor Red Dragon Golden. Ugyan olyan hűtő teljesítménnyel. Ajánlott az is de nagyon.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz banderasz77 #36224 üzenetére
köszi!
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
banderasz77
addikt
válasz Jakuskacsa #36223 üzenetére
Ne.
Nitro+ a te kàrtyád. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz MasterMark #36222 üzenetére
Akkor mást ne is keressek?
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
MasterMark
titán
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! A gyerekem gépében lenne egy kis upgrade. 560-ról 580 ra. Nem nagyon ismerem az amd gyártóit, melyik márkák kerülendők, és melyek ajánlottak? Köszi válaszotokat.
-
Casti98
tag
A 19.9.2-es új drivert érdemes teleíteni RX570 mellé?Jelenleg 19.4.1 van.
"Je ne regrette rien..."
-
veterán
Besz*rás, megy 75-ben. Mit kéne figyelnem? Melegszik-e a háta? Tovább gondolom nem érdemes próbálkozni (80-85)?
-
Csupingo
veterán
válasz rasotamas #36214 üzenetére
Az enyémet pl. át tudom rakni simán win-ben is, csak a monitor jegyzi meg, hogy ez nem az ideális. Akár lehet próbálkozni a driverben egyedi felbontás létrehozásával is.
Pl. itt az összefoglalóban említik is, hogy a dell monitorokhoz lehet letölteni módosított drivert is.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz rasotamas #36212 üzenetére
Szerintem ott is megtorpanna a dolog, hogy a legtöbb 2-5 ezer forintos aktív átalakító fhd 60 Hz környékén működik megbízhatóan. Ha nagyobb frissítést szeretnél, az lehet, hogy nem is menne vele, vagy csak valami jóval drágább változattal. Valakivel beszélgettem erről itt a fórumon kb. egy éve, de most már nem találom. Neki sikerült talán 1280x720-on 85 Hz-et beállítani, de csak úgy, hogy valami csökkentett kimeneti színformátumot használt. Emiatt pedig kicsit mások voltak a színek, vagy a kép volt rondább, már pontosan nem emlékszem, de nem volt tökéletes. Amúgy sok 60 Hz-es lcd-t lehet azért 70-75 Hz környékén is használni. A kérdés persze, hogy ez mennyire rövidíti az élettartamát.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rasotamas #36210 üzenetére
Anno a Virtu miatt tudtad használni, de pont azt cseszi el, amit javítanál..a késleltetést. Egyébként felesleges CRTt venned emiatt, hiszen végeredményben úgyis gyorsabb panelt kell majd venned, ha tetszik. Illetve most is ki tudod próbálni, magas FPSel kikapcsolt syncek mellett némi tearinggel ugyan, de csökkent késleltetés az eredmény. Ez a többismeretlenes egyenlet, amit éppen fejtegetsz, szimplán időpocsékolásnak hat innen..
-
veterán
válasz CirrMee #36209 üzenetére
- Ezeknél a monitoroknál ahogy csökkented a felbontást úgy lehet növelni a frissítési frekvenciát. Az adatlapján 2048x1536@75Hz, 1600x1200@85Hz szerepel, Illetve 121kHz-es HSync rate. Kalkulátorba beírva az értékeket azt látom, hgoy ahogy a sorok számát csökkentem, úgy lehet egyre nagyobb frekiket adni neki, ez alapján 1024x768-on akár 150hz-et kéne bírnia. Csakhogy az adatlapon minden felbontás csak 85Hz-ig van listázva. Meglátjuk.
- Tévedtem, HD6350, konkrétan ATI-102-C09003 (B), de ki tudnám cserélni egy R5 240-re.
- Nekem korábban az alaplapi dsub-on egy Z77-es lappal sikerült a művelet. Akkor csak be kellett állítanom a több megjelnítőt a windowsban, majd az adott játékban az output monitort 3-ra kellett állítanom, és ment. Hogy egy másik dvga-val ez mivel bonyolultabb, illetve hogy működik, nem tudom. Ami pozitív, hogy mindkét kártya AMD, egy AMD+nVidiával nem hiszem, hogy lenne esélyem. Kipróbálni viszont kitudnám akár most is, mert mindkét monitoromon van DSUB a DVI mellett.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz rasotamas #36199 üzenetére
-jelképes összegért vagy sem, mivel a legtöbb monitor 75, max 85Hz -es frekivel dolgozott, azzal ugyan meg nem tapasztalod. Voltak ennél is többre képes monitorok, de azok a maguk idejében sem voltak gyakori darabok. Nem hiszem, hogy az árral lesz a gond, ismeretségi körömben ezek bírták a legkevésbé a strapát
-lekorlátozás:
a video rendszerük megadott sávra képes (KHz), azt vissza lehet osztani, ha tudod, hogyan kell. Egy hozzájuk közel álló "szabvány" értéket lehetett beállítani rajtuk max (lásd: 60, 70, 72, 75, 85, stb). Minél magasabb felbontás, értelemszerűen annál kevesebb Hz tartozik hozzá. Lehetett tweak proggit is igénybe venni, és manuálisan hegeszteni, de ha elérted a video rendszer sávszél korlátját, akkor következő lépésben egy fekete képernyő lett a jutalmad (lásd: kívül esik az érték a működési tartományon). Nem szoktak 1-2Hz -nél többet hagyni az elektronikában, elhiheted...
-de mint tudjuk kb 5000-től r5 2xx-ig tök ugyanaz volt csak átnevezgették
Ez így ebben a formában marhára nem igaz.
Az összes HD5xx0 kártya Terrascale volt, de a 8xx0 széria tartalmazott GCN alapú vezérlőket is
-Elvileg át lehet küldeni a képet azon keresztül is, jól tudom?
Alapesetben a kijelzőhöz tartozó eszközön zajlik a megjelenített képhez tartozó meló. Annál biztosan bonyolultabb, mint hogy "szerintem"...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Porcica
csendes tag
Sziasztok!
Hol is kezdjem...
Lett építve egy gép ezekből az alkatrészekből.
Ryzen 5 3600
X470 Asrock Taichi
HyperX Predator HX430C15PB3K2
RX580 Sapphire Nitro+ 8Gb.
A gép üzemel, de amit tapasztalok pl a wattmanban egy furcsa ilyen akadás jelleg és játékok alatt futás közben egy ponton random fekete képernyő 2 másodperces időintervallummal, majd visszajön a kép, tehát a játékból nem dob ki.
Ugyanakkor van olyan is hogy kifagy a retekbe az egész, Doom 2016 esetében tapasztalom ezt, de van hogy simán fut az is fél óráig, amúgy pl Doom 3 esetében amit minden kieggel kijátszottam talán egyszer prezentálta ezt, kezd a hócipőm tele lenni vele, most szét is kapattam a kártyát emiatt újra lett pasztázva és talán stabilabb is, de gőzöm nincs mi lehet a baj.
Amit elképzelni tudok, hogy a 2xBroki3 alatti PCIe elmelegedik aztán ezt csinálja, ez még kimaradt, mondjuk ettől a laptól pont nem ezt várnám.
Valami tipp?[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz banderasz77 #36201 üzenetére
Pár hete én is nézegettem ezeket de én inkább 1700-1800Ft körül találtam, MO-n pedig 5e Ft körül.
-
Danecay
addikt
válasz rasotamas #36199 üzenetére
A 2. pont érdekes. Nekem is analóg monitorom van és hogy tudjak rá képet varázsolni beszereztem egy átalakítót. Arról nem volt tudomásom, hogy az alaplapi D-Sub csatlakozón keresztül is ki lehet küldeni a dedikált VGA, esetemben egy RX 580 képét a monitornak, pedig van az alaplapomon ilyen csatlakozó de én úgy tudtam, hogy az kifejezetten az IGP miatt van Mi ennek a menete?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest