Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb79
őstag
Remélem emberi áron lehet kapni vhol hamarosan, akinek van linkje, az ne tartsa magában!
-
Norb79
őstag
válasz YellowFlash #132 üzenetére
Nekem most is egy 6900xt ultra van, tegnap raktam fel a friss drivert, azóta nem tölt be a catalyst, aminek már nem is ez a neve, de az újat még nem jegyeztem meg, és így nem tudom kiiratni driverből a képernyőre, hogy hány fokos, mennyire terhelt, mennyi az fps, stb.
DDU után sem. De amúgy minden hibátlan továbbra is a játékokban és más appokban, csak így a kiegészítő programja az megutált és eltűnt.
Ennek ellenére ár-teljesítmény arányban még mindig ezt látom jónak, várom, hogy vehessek egy 7900xtx-et, és a 6900ast meg lepasszoljam a kölyöknek a 1080ti-je helyett. -
Norb79
őstag
válasz FireKeeper #206 üzenetére
Iponnál a 1080 founder editiont megjelenés napján így vettem 2016. májusában, azóta k*rvult el a világ.
-
Norb79
őstag
válasz ScomComputer #473 üzenetére
Ezt is néztem tegnap, elég jó ár.
/szerk: #468 Ubi82, á, még elég gatya alaplap és proci van alatta, nagyon gyér eredményeket hoz tesztekben. Játékokat néztem, azokban pont annyit lépett előre, amit vártam. Jövőre, ha lesz körülötte vmi érdemi cucc, akkor hozok teszteket is.[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz ScomComputer #477 üzenetére
30án leszek legközelebb otthon, gépközelben, ha addig nem kerül senki, akkor megcsinálom és jelzem mire jutottam.
-
Norb79
őstag
Nekem abban az egy napban amikor otthon voltam négy játék tartósabb tesztelése fért bele, és mindegyikben alatta van gpu terhelésben és fogyasztásban is a 6900xt ultimatenek ugyanolyan felbontás és részletesség esetén.
A négy játék a sniper elite5, forza horizon5, anno1800 és az immortal fenix volt.
Legrészletesebben a sniper elite5öt néztem, ott a 4k@maximum@60fps-re fixelve az 100-110 wattal volt alatta es 20-25%al kevesebb gpu terhelést mért az adrenalin, mint a 6900asnál.[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz DroiDMester #494 üzenetére
De a teljesítménye se, erre utaltam.
-
Norb79
őstag
válasz DroiDMester #515 üzenetére
Erre céloztam én is.
-
Norb79
őstag
válasz Devid_81 #542 üzenetére
Ez tökre relatív, meg függ attól is mivel játszik az ember, szóval még szubjektív is.
Nálam pl 2016ban volt a 4K monitorra váltás és azóta nem is játszok semmit kisebb felbontással. Nyilván a detailt állítgatni kell, hogy jobban, hol kevésbé. A 970-1080-assal jobban kellett, a 1080ti-vel kevésbé, aztán mikor annál is jött volna az állítgatós korszak akkor került helyette egy 6900xt ultra most meg a 7900xtx. Nyilván a 350wattos csúcs fogyasztás zavaró lenne, ha a 120fps-t üldözném, meg az RT érdekelne, de RT nélkül, 60ra vsyncelve azért a 6900as is elvolt 200-250 wattal, az xtx meg jó 20-25-30%al kevesebb wattból hozza ugyanezt “szinte álló” ventik mellett. Már abban a fél napban míg volt időm próbálgatni ezt láttam.
Azért a 4K felejtős mondásod a saját tapasztalatom mellett elég vastag túlzás. Még akkor is ha a cp2077 rt ultra mellett 40en de max 50eleji fps-ig ledadogtatja a legkeményebb 4090est is és közelébe se engedi a 60nak. Nem csak az a játék van és nem csak az a 4K.
Úgyhogy én az xtx-et kifejezetten jó vételnek élem meg. Mondjuk az is igaz, hogy dupla win volt, nekem ugyanaz a teljesítmény megvan kevesebb wattból és kisebb ventizaj mellett a fiamnak meg már nagyon csereérett volt a 1080ti, szóval neki került így az én régi 6900asom személyében egy normális kártya. -
Norb79
őstag
Nekem egy hónapja megvan lassan, de még érdemben nem volt időm foglalkozni vele (bocs, ScomComputer, nem felejtettem, csak időm nincs), de a híreket olvasva egyre inkább arra gondolok, hogy rádobok egy ilyesmit, ha lesz rávaló.
[link]
Osztkész. Meg a gyerek 6900xt ultrájára is gondolkozok, hogy rárakok egy ilyet, mert eléggé befűti a szobáját, az ő szobája nincs annyi légköbméter, mint a nappali. -
Norb79
őstag
Léghűtés azonnal átadja a környezetnek a vga/cpu által termelt hőt, a víz hosszabb időtávon amennyire én tudom, de sose próbáltam még, csak amit fizikából tanultunk anno, abból próbálom kilogikázni mi lehet a jobb.
Szóval legalábbis én azt gondolom, hogy ha hosszabb időtávon adja át, akkor kevésbé érződik a hatása. Lehet rosszul. -
Norb79
őstag
Én azért nem lennék meglepve, ha az alaplapi slot és/vagy a tápkábel lenne a ludas részben/egészben.
Az 1060as közel sem ugyanannyi wattot vesz fel, se a lapról, se a kábeléken, szóval egyértelműen akkor lehetne mondani, hogy a kártya a hibás, ha berakod egy másik gépbe, ahol hasonló wattmennyiséget zabáló kártya megy simán és úgy is halott.
Persze lehet, hogy a kártya halott, de az 1060assal megy, az nálam még nem jelenti automatikusan azt, hogy a kártya a hibás és akkor a 3070essel is lehet még meglepetés.
De reméljük nem így lesz, csak kifogtad a millióból egy hibás kártyát pechedre. -
Norb79
őstag
válasz DroiDMester #1055 üzenetére
Na de az a teljesen idle, amikor üres desktopot nézel. Elindul egy böngésző pár animációval és máris 40-60 watt.
Legalábbis nálam a zafír referencia xtx. -
Norb79
őstag
Én ezt az idle fogyasztást nem értem egyedül, hogy ez kinek és hol szempont?
Mármint egy integrált gpu is elég ahhoz, hogy a desktopot nézd, de szerintem viszonylag kevesen veszünk azért 0,5-1 millás gpu-t, hogy aztán azt jól ne használjuk semmire.
Szóval vagy használjuk, és akkor ugye nem releváns az idle fogyasztás, mert ugye használat közben nem idle… vagy sokat szeretjük üresben járatni a gépet, mert nyilván nem tudjuk hogy kell használni a shut down gombot, vagy nem tudjuk normálisan beállítani a sleepet, vagy mert azzal fűtünk?! Vagy miért is?
Első kettő személyes diszfunkciónkról nem az AMD tehet, ha meg a fűtés rásegítés miatt hagyja az ember járni üresen a gépet tartósan, akkor meg sajna nincs igazad, mert akkor a 7900XTX a jobb választás, azzal hamarabb bemelegedik a kecó, ha több wattot vesz fel! -
Norb79
őstag
Megértelek, nekem az nvidia volt sokáig partvonalra rakva a 9800gx2 tapasztalatok miatt (szintén melegedés), és ez olyan trauma volt, hogy azóta is, ha van közel azonos szinten AMD, akkor inkább az.
Volt 970, 1080, 1080ti kártyám, mert AMD sehol se volt és nem volt alternatíva, de azóta 6900xt ultra és 7900xtx, mert meccsben vannak ismét.
Amiket te írsz azok személy preferenciák, nekem egy sima 4k@60as monitor van, egy darab, napi 3-4 órát megy a gép, amikor van időm kicsit játszani és arra pl kiválóan alkalmas, hogy maxra húzva mindent (kivéve RT) elvézhessem a natív 4K géminget, nem FHD-t felskálázva (dlss), hanem a maga 4K részletességgel, stabil 60al.
Szóval kinek mire kell, ugye. -
Norb79
őstag
válasz turistakolbi #1255 üzenetére
Xtx esetén volt a hibás széria, és mivel egyszeri hiba volt pár kártya esetén, így nincs mit javítani, ha ilyenbe fut bele az ember, akkor cserélik rögtön.
-
Norb79
őstag
23.3.1 driver known issues része még mindig ezzel indul, hogy magas idle fogyasztás több magas képfrissítési számok esetén.
Sajnos még mindig ez a megoldás, hogy az ember nem hagyja ott napokra idle a gépet, hanem hagyja lemenni sleepbe, vagy egyenesen kikapcsolja, ha a következő x órában nem kell.
-
Norb79
őstag
Pletyik szerint tudnának 4090es szintet, csak 600 wattot enne és 1600 dollárra kellene árazni, és imidzs szempontjából jobban megéri az olcsón ésszerű teljesítmény, mint a lerántós banda címke, azt meghagyják a konkurenciának.
Ettől függetlenül persze beeshet még egy 7950es hasonló paraméterrekkel, ha nagyon szükség lesz rá, de ezt nem látni, fsr-t úgy szórják minden játékba, mintha nem lenne holnap. -
Norb79
őstag
válasz Piszmaty76 #1370 üzenetére
Én így tettem, volt gyorsan hirtelen 250k, hogy 6900xt-ről upgradeljek xtx-re vagy proci, lap, ram csere, és megnéztem melyik mennyi fps-t hoz pluszba és a kártya csere dupla frémet hozott, a cpu upgrade meg közel semmit.
Szóval persze, az elméleti világban a jobb cpu több frém még 4K-ban is, de valójában elég csak a kártyát upgradelgetni, hacsak nem végtelen plusz kettő forint a budget.
Én amúgy 8700k mellé raktam és hozza amit kell, jóval többet, mint a 6900xt hozott. Ami nem a gyerek gépébe egy 6700k mellé. -
Norb79
őstag
válasz ScomComputer #1406 üzenetére
Pont tegnap néztem, hogy rendelni kellene.
https://www.alphacool.com/shop/aios-sets/gpu-aio/30786/alphacool-eiswolf-2-aio-360mm-rx-7900xtx-reference-mit-backplate -
Norb79
őstag
-
Norb79
őstag
válasz turistakolbi #1464 üzenetére
Nekem 800as táp van az xtx alatt, de a gyereknek a 6900xt ultra alatt 600as volt pár hónapig, mire realizáltam, hogy nem kéne ezzel oroszrulettezni és cseréltem neki egy 750esre.
Amikor a 1080tit cseréltem neki akkor a tápot elfelejtettem.
Szóval jó minőségű 650es elég kell legyen. -
Norb79
őstag
válasz turistakolbi #1469 üzenetére
Elindulni el fog, ha kevés azt onnan fogod tudni, hogy üvegre húzod az akármit is, és egyszer újraindul a gép vagy lekapcsol. Na akkor elfogyott alóla a táp.
-
Norb79
őstag
válasz ScomComputer #1477 üzenetére
Driverről jut eszembe. Kedden cseréltem monitort és egyből kiírta az adrenalin, hogy “hohohó, ez freesync pro-s monitor, na automatikusan be is kapcsolok akkor mindent ehhez”.
Nem kellett semmit tekergetni, meg állítgatni. Régi monitor “sima” freesynces volt. -
Norb79
őstag
válasz pandagabor #1585 üzenetére
Én is pont ezt akartam kérdezni, hogy a Lego miatt nem aggódsz e, hogy megolvad, de látom a kommentekből, hogy ki van ez matekozva.
Szép lett, jó egészséget hozzá! -
Norb79
őstag
válasz Rendo84 #1766 üzenetére
Nekem viszonylag simán ment anno a 1080ti váltása 6900xt-re, kivéve egy játékot, ahogy ilyen microszakadások voltak akármit arcon pörögtem a régi windowsban, és próbáltam elsumákolni a reinstallt, de nem sikerült.
Sajna ezek a driverek ezer helyre beeszik magukat az idők során, annyi minden kiegészítő funkciójuk van, hogy ezt-azt-amazt is elállítanak. Lehet nagy erőkkel tudnád ezt visszahozni normál helyzetbe, de win reinstall gyorsabb megoldás.
/szerk: és persze friss alaplapi bios sem árthat ennyire friss kártyának, meg a friss winbe a friss driver a mindenhez is.[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz Sontir Fel #1785 üzenetére
Nekem az alábbiak voltak a szempontok:
- korábban volt vidia is (970-1080-1080ti) és Radeon is (6900xt, meg előtte még AGP csatlakozós kártyák is pl), és driver gond mindig vidiaval volt, nem szeretem, ez teljesen szubjektív
- vram parának láttam már előjeleit, gondoltam, hogy a vidia vram spórolása gond lesz újabb játékoknál hamarosan, ezt igazolta is az élet
- dlss-t szokásos vidia lufinak láttam, mint anno a gsync-freesync kettőst, ahol a gsync “jobb” (szélesebb tartományban dolgozik), de valójában a freesync terjedt el és került mindenbe is, nincs is itthon “freesyncmentes” kijelzőm tizenéve, ezt is igazolta az élet, fsr már mindenben van, dlss meg abban a tucatnyi játékban amiben promozzák
- rt-t ugyanilyen lufinak gondoltam, mert az is tucatnyi játékban van érdemben, a többiben ilyen mellékes részeffekt minimálisan egyes részeken és annyit azért az xtx is elbír izomból gond nélkül (pl forza horizon5), de amúgy itt is számítok rá, hogy a vidia megoldásai helyett más terjed el, ez még azért nem dőlt el, hogy jól láttam e, de hidegen is hagy, amiket én játszok (főleg heavy rpg-k és stratégiák), ott ez eleve nincs fókuszban, hogy van e RT
- csatlakozógate már csak hab volt a tortán
- az ár meg felrakta a pontot az i-reSzóval az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok mintájára az ideiglenesen nálam állomásozó utolsó vidia kártya is elköszönt, maradt a gyereknek a 6900xt, nekem jött az xtx, és nem bántam meg. Akkor sem, ha mindkét kártya mellett elég antik cpu van, amik nem tudják kihajtani üvegre ezeket a kártyákat.
-
Norb79
őstag
12 gigás 3060assal a coop társ is kiesett már meccsből elfogyott a vram üzenettel (age of empires3 definitive edition), szóval nagyon is létezik ez a vram mennyiségi para.
A 6900xt 16 gigája alatt könnyű belefutni a cumiba, akörül lehet szerintem manapság a gondtalan élet határa. -
Norb79
őstag
Ezek már korábban, a kiadás körül ki voltak vesézve, az enyém nem túl alaposan, mert nekem ezekből a cuccokból kb csak a driverben levő dolgok vannak a gépen, szóval Kamelot skáláján én vagyok a 110%ig szakmaiatlan fórumozó.
Röviden amúgy arra gondoltam, hogy játékok alatt néha bekapcsolom a driverből megjeleníthető értékeket (hőfokok, venti fordulat, gpu/cpu terhelés) és azok alapján azt látom, amire vásárlás előtt készültem és számítottam, szóval maximálisan elégedett vagyok. Így szakmaiatlanul.
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest