Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
válasz janosicsongo #13895 üzenetére
Egy full nvidia game-k amiket írtál, az hogy az órajel kihasználtság hiányában leesik azzal nincs gond, valami más lesz a bibi milyen beállításon játszol ?
Feldobom én is rálesek, mostani driverrel milyen, online vagy simát nézzek ?[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz ricshard444 #13896 üzenetére
Várd ki a végét. Sokan gondolkodnak ugyanígy, amit ki is használnak majd a kereskedők. A végén ugyananazt eljátszák majd, mint az RTX 2060 Super vs 5700 XT-vel. Kapsz egy lassabb kártyát ugyanannyiért, vagy 10-15-tel olcsóbban, akkor meg inkább a sima 6800-as .
szerk.:
Látom már kapott árazást az alzánál. Na meglátjuk mi sül ki ebből. Én már a sima 6800-as kártyák árait várom. Ott ha nem túl nagy az eltérés, akkor simán jobban megérheti.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz janosicsongo #13895 üzenetére
Hát kismillió oka lehet...
Elsőnek kérdezem, hogy megvolt a DDU-s nVidia driver eltávolítás még akkor amikor a 970-es volt benne?
Nézd meg egy Unigine_Superposition-1.1-al is, hogy ott mit megy a kártya. Ott is szaggat? Mert az a teszt eléggé csak a VGA-ra koncentrál, úgyhogy ha az szépen lemegy elfogadható pontszámmal, akkor a GTA lesz a háklis a cserére és lehet elég lesz csak magát a GTA-t leszedni és feltenni...
Végső megoldásnak ott van a teljes Windows ujrainstallálás.Próbálgass!!!
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
A 3060Ti nagyot üt, ha lehet majd kapni és nagyjából reális áron...rég nem láttam ilyen jó ár értékű kártyát.
Vannak dolgok...
-
janosicsongo
csendes tag
válasz ADAM1337 #13894 üzenetére
Szia, ryzen 2700,32gb ram 3200 MHz . Legnagyobb problémám a GTA v illetve a red dead 2. Egyébként e egy Gtx 970-ről váltottam és azzal minden oke volt. Nem segít sem a downclock sem ha megpróbálom fikszalni a core clockot, meg talán a ha emelem a feszültséget talán valamennyit segít , de tényleg 10 mp kb és jatszahatatlan. Azt vettem észre hogy leesik a GPU kihasználtság illettve ezáltal az órajel.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz janosicsongo #13893 üzenetére
Ennyiből josolni tudunk max azt te is tudod, milyen gép oprendszer milyen játék stb. ?
-
janosicsongo
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kerdésem,hogy szerintetek vga hiba e vagy driver. A problémám , hogy vásároltam Aprón egy rx 5700 ast. És ha elkezdek játszani, akkor kb 15-20 mp után elkezd akadozni a játék attól függetlenül, hány fps_em van. drivert letöröltem egy programmal ujraraktam stb, de nem találtam semmi hasznosat eddíg a neten.Köszi a válaszokat.
-
ADAM1337
nagyúr
-
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Kártya vásárlás előtt állok.
Most jó áron be tudnék szerezni két kártyát is
Gigabyte 5700xt gaming oc
Asus Dual 5700xt Evo
Ajánlottak ezek a tipusok?
Coil Whine mennyire jellemző ezeken a kártyákon?
Mert volt zöld oldalon Msi kártyám amin nagyon hangosan előjött.
Üdv![ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
toto76
tag
válasz Dark KillerX #13883 üzenetére
Oké, köszönöm a segítséget. Akkor beszerzek egy ilyet
-
toto76
tag
válasz Dark KillerX #13881 üzenetére
szóval, akkor OC nélkül stabil és vehetem nyugodtan?
-
-
toto76
tag
Sziasztok!
Kártya vásárlás előtt állok. Két kártya közül kell választanom:
- SAPPHIRE 11296-01-20G RX 5600 XT 6GB GDDR6 Pulse
- MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6GB GDDR6Olvastam, hogy előfordulnak/tak fagyások a 5xxx körében. Ezek meg vannak még? Vagy csak OC-nál jelentkeznek? (októberi bejegyzést találtam itt). Korábban voltak driver problémák. Ezek megoldódtak?
A gyerekeim használnák a gépet, nem szeretném, ha kínlódás lenne. Akkor inkább megveszem a 2060-atKöszönöm
-
veterán
válasz ricshard444 #13872 üzenetére
En huzott vega56 utan jottem 5700xtre. 1440pben siman erezheto, kb 25%, van ahol tobb...
Meghat 300w helyett 150w korul elvan lefolytva 1V-ra.
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz komi77 #13871 üzenetére
Ha ~25% javulás elég, jó választás. Nekem picit csalódáskeltő volt a V56 (Pulse, 1600/900on használtam) után a szintén Pulse 5700XT, de azóta megbarátkoztunk (2GHz/1.1V/csend), monitorupgrade miatt viszont mennie kell a háztól hamarosan, 3440x1440/100Hz már nem az ő terepe sajnos :S
-
komi77
senior tag
válasz ricshard444 #13872 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat. Nem vagyok nagy szakértője a dolgoknak, de ebben az ársávban jókat olvastam az 5700xt-ről. Kb. ekkora teljesítményre lenne szükségünk, amíg a 6xxx-es széria ára és elérhetősége számomra rendeződik - pár évben gondolkodom.
Szegény ember kézzel nőz.
-
komi77
senior tag
Kedves Fórumtársak.
Fiam gépében egy Sapphire Vega 56-os muzsikál. Szeretnék némi fps javulást - meg akkor ugye örökölném a Vega-t . Egy rx 5700 xt-re gondoltam. Márkahű vagyok a Sapphire név marad. Mi a véleményetek az rx 5700 xt 1440p-n elég még? A 6xxx-es sorozat jövő tavaszig biztosan nem elérhető - ahogy olvasgatom -, meg talán árban sem lesz az a számomra. Szerintetek válalható kari 1440-re az 5700 xt?
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm!
Szegény ember kézzel nőz.
-
phenomHUN
senior tag
Kalapom emelem a segítőkészségért odorgg, Bossp fórumozóknak, és MZsolteenak, aki végül aktiválta nekem.
-
phenomHUN
senior tag
Sziasztok!
Kuponbeváltásban szeretnék segítséget kérni 56xx, vagy 57xx kártyával rendelkező fórumozótól.
Előre is köszönöm! -
fanti
addikt
válasz ricshard444 #13845 üzenetére
Nálam is 100 fok a maximum, ha OCCT-vel GPU stresszelem.
Asus Rog Strix 5700XT a kártya. -
Skynet258
veterán
-
LP700-4
tag
Én is húztam a számat, hogy még egy progi kell ahhoz, hogy a kártya színét állíthassam, de 1x beállítottam, hogy pirosan világítson és letíltottam, hogy ne induljon el a windows indításával a dragon center. Megjegyzi a kártya, hogy azt állítottam be neki anélkül, hogy futna a dragon center.
Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
Bossp
addikt
Nem tudom ennek van e kulon foruma ugyhogy megprobalom itt. Adott egy msi 5700xt gaming X. Szeretnem valtoztatni a vilagitast rajta vagy epp kikapcsolni. Az msi nek van valami color progija de az fel akar rakni valami tobbszaz megas allinone msi control centert ami emlekeim szerint szet is bassza a rendszert. (Amugy valamiert fel sem tudom telepiteni). Valahogy meg tudom ezt kerulni? Koszi!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
addikt
Egy időben az volt az ár-teljesítményben a legjobb, legalábbis több nagy youtubes csatorna is azt hozta ki. Egyébként átlagos kártya, igazából a többi árához képest viszonyítva lehet jó választás (azt meg te tudod, hogy mennyiért tudnád beszerezni őket). Úgy emlékszem, hogy aki ilyet vett nem panaszkodott.
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
Sziasztok!
A Gigabyte 5700XT Gaming OC-rol mik a vélemények? -
addikt
válasz ricshard444 #13845 üzenetére
Auto alulfesszel? Nálam az 1151mv-re rakja és sose omlott össze még miatta.
-
fox_mulder
tag
válasz ADAM1337 #13843 üzenetére
Az Arctic Extreme 3 valami über brutál jó hűtés és úgy átlagba amit az Arctic csinál egyébként is. Van egy Arctic Accelero Twin Turbo III Egy MSI RX580-hoz vettem, még régebben. Mondanom se kell az is über brutál az gyári hűtéshez képest.
Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
ricshard444
veterán
Nálam a Hotspot kb 100 foknál tetőzik Nitro -val, alulfeszelve 93, de 2 óra után összeomlott a rendszer, így elengedtem. Tuningot is megnéztem, de semmi effektívet nem nyertem azzal a pár Mhz -cel.
Vannak dolgok...
-
Pitterix
őstag
válasz GeryFlash #13840 üzenetére
Bízok benne, hogy jó lesz.
Az értékeléseket tekintve rosszabb nem lehet, mint a többi.
Pár éve 2008-2009 körül iponnál vásároltam, akkor sokan fikázták őket. Én sokat gariztattam is és csak egyszer kötözködtek velem. Most meg az egyik legjobb lett, ha jól tudom.
Minden boltnak el kell indulni valahonnan...
mondjuk itt azért bízok nem kell majd gariztatni az 5600XT-t, bírjon ki 4 évet,. aztán elégedett leszek."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
GeryFlash
veterán
válasz Speed® #13830 üzenetére
Fuhh errol a kazyrop meselj/meseljetek soha nem boltoltam meg naluk de most remgetegen linkelik mimdenfele csoportva gondoltam ezek akkor nem Jozsika bz. Fele webshop meg ha ujak is.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
chewycl
tag
Sziasztok,
160 körül 5700xt Nitro SE 3év garival megérheti kazytól(meg a múlt héten foglaltam egyet)? Red Devilt szerettem volna mindenképpen, de úgy látom az mostanában nem jön össze amennyire minden ki van fosztva...
Vettem használtan egy RX580-at játszogatni, de ahogy elnézem hosszú hónapokig még nem lehet normális áron az új genhez jutni, lassan az előzőhöz sem úgyhogy az árak is maradni fognak...
-
Erdei88
veterán
-
Pitterix
őstag
Most nézem, hogy az elsőnek nagyobb a Chip órajele:1420 Mhz.
Viszont a Gaming MX magasabb árról van akciózva. Vagy ez csak az átverés része lehet...Azért jó, h mindketten mást írtatok.
[ Szerkesztve ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
Halihó.
A két MSI közül melyik az ajánlottabb?
-MSI V381-231R, Radeon RX 5600 XT
-MSI Radeon RX 5600 XT GAMING MX"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GeryFlash #13827 üzenetére
Olyan jól sikerültek, hogy mostanra talán már nincs készleten elcseszett hűtőrögzítős..de ha kifogsz egy régi darabot, lehet garival kezdeni vagy henkelni a csavarokkal és bukni a garit.
A kazy féle webshopokat meg el kellene felejteni a későbbi nyugalom érdekében.Én személy szerint most Aorust vennék, jól össze van rakva, ill. a 4 év gari miatt jobb lesz a kiszálló belőle majdan.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz GeryFlash #13827 üzenetére
Én is hasonló logika mentén mentem csak akkor a trix még nem volt iylen jó árban. 161k-ért berendeltem egy aorust is. A kettő közül majd eldöntöm melyik marad.
Tehettek Ti is így..Egy sima giga, meg egy strix, amíg van.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
GeryFlash
veterán
válasz MZsoltee #13826 üzenetére
Hmm meggondolomm koszi szepen!
Kifejezetten nem szeretem utobbi 2-4 evben az ASUS-t, amilyen laptopokat ajanlottam haveroknak toluk szinte osszesnek volt valami hibaja (usb kontakt, wifi problema, es a legdurvabb a kieso kijelzo panel), amellett VGA fronton hirek alatt amiket olvasok hogy +15-20%-kal dragabbak a Strixek mikozben romalanak elPersze ez abszolut szeria fuggo, ha azt mondjatok hogy 5700XT eseten jol sikerultek akkor ennyi felarat siman meger, foleg hogy a srac akinek ajanlva lesz vetelre varhatoan 2 even belul csereli majd a kovetkezo generacios RX-re. Gyakorlatilag a legrosszabb idopontban vesz msot VGA-t, de ez van.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
[link] Ezek kozul az 5700XT-k kozul amik 160k vagy az alatt vannak melyiket érdemes? Sajnos az egyik f****po webshop szettrolkodta az arukeresot a 150 ezer alatti ajanlataival (arukeszlet nelkul), a Gigabyte van tobb helyen 152ér, azt érdemes?
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Hogyan tudnám egy RX5700-nál a P0-át változtatni? HDMI-n történő zene továbbításakor hangprocesszor felé 10-50Mhz-n csücsül a GPU. Ez hangban megakadásokat eredményez. Eléggé bosszantó dolog
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
LP700-4
tag
válasz arnoldito #13816 üzenetére
Úgy értem, hogy nvidiánál, mikor be volt állítva, hogy maximális teljesítmény előnyben részesítés be volt kapcsolva, akkor játékok alatt tartotta a 2050 MHz-et és itt az amd kártyánál játék alatt a gpu órajele 1780-2053-MHz között váltakozik. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy van olyan beállítás, hogy tartson a kártya egy fix órajelet játékok alatt. Egy MSI RX 5700 XT gamingről lenne szó ami tuning nélkül 2053 MHz-re boostól.
[ Szerkesztve ]
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy az amd radeon szoftverben van valahol olyan beállítás, hogy játék közben fix legyen a gpu órajele és ne ugrándozzon? Eddig csak nvidia kártyáim voltak és ott egy olyan beállítás volt erre a megoldás, hogy maximális teljesítmény előnyben részítése.
-
fanti
addikt
válasz ricshard444 #13813 üzenetére
6 mag és 6 szál az már elégséges az 5700XT-hez, a 9900 hozna persze, de bőven nem annyit mint amennyivel (sokkal) többe kerülne.
-
ricshard444
veterán
Vagy i9 9900 lesz ebbe a platformba vagy dobok össze egy újat, ár és ambíció kérdése lesz.
Eddig a COD Warzone volt ahol hiába volt meg az fps, maxon ment a proci és nem volt az igazi a játék, szerencsére nem játszom vele.
Ma játszottam pár órát 1440p-ben maxon a Godfall című csodával /igen nekem tetszik
Átlag 45-50fps körül fut, simán játszható és gyönyörű.Monoton, de kikapcsolódni tökéletes.
Vannak dolgok...
-
Szpisti
addikt
válasz ricshard444 #13809 üzenetére
Az nem rossz proci, de állítólag az AMD karik AMD procikkal tudják megmutatni teljes valójukat... Nekem most egy i7 6700K van, de tervben van egy Ryzen 7 3800XT beszerzése...
-
ricshard444
veterán
Simát nem is kerestem, de látom spóroltam volna vele.
i5 9400 megy most, 4K -ban egyszerűen jobb volt a 1080 Ti mindenhol, de ha azt nézzük az sem való rá, ahogy ez sem. 3080 -t mondom az első olyan kártyának ahol nem kell kompromisszumot kötni vagy csak minimálisan ilyen felbontáson, de mivel PS5 -tel egészítem ki az asztalt, így nem akartam ilyen drága kártyát. Ahhoz kellett volna proci csere is.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Szpisti
addikt
válasz ricshard444 #13800 üzenetére
Milyen procid van?
-
odorgg
addikt
Uh, az nagyon sok. Sima 5700 nem volt jó áron? Azonos órajelen, hangyapöcsnyi előnye van az XT-nek.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricshard444 #13804 üzenetére
HAt elengedted teljesen? 2 sok garis 2070S is van fent, meg egy EVGA LC 2080 is. Félreértés ne essék, jó az 5700XT, de ennyiért erős :S
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Sajnos gyorsan kellett kartya es tudjatok, hogy most milyen a piac.
2070 -t kergettem, de ami volt raktaron az 210+ volt es az rosszabbul esett volna.
3070 -t is neztem, de 270 ugy, hogy nem tudjak mikor lesz...
Monitoron meg TV -n par meterrol siman el leszek egy ideig ezzel a karival, csak birja.Vannak dolgok...
-
arnoldito
senior tag
180-ért szerintem is sok a Nitro+, bár nem tudom hol vetted, most nagyon le vannak fosztva a készletek. Tegnap még volt eShop24-nél 153k Nitro+! Egy MSI Gaming X masszívabb ha kézbe veszed az biztos. Most neked Red Devil van és hangra eddig z a leghalkabb és leghűvősebb kártya ami 5700XT-ből volt nálam. Én így raknám őket sorrendbe ami volt nálam masszívitás szerint. Pulse->Nitro+->Asus Rog->MSI Gaming X->Red Devil.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Aucs..ilyenkor örülök, hogy időben vettem a Pulset, 125ért..2Gn rohangál ez is moderált hanggal, 180 körül már inkább 2070St hajtottam volna vagy TIre kivárás..lesz még egy hullám, ha rendbejönnek a friss készletek
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Nem tudom mi van mellé rakva proci de lehet az kevés hozzá. A Ti hez mg lehet elég volt
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- További aktív témák...