Hirdetés
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #50276 üzenetére
Szóval akkor az xmp kikapcsol,az időzítéseket amit írtál azokat megadom neki,próba 1.5V-on,ha nem megy akkor egy kis fesz emelés segíthet. Ettől szoktak melegedni? Én úgy tudtam,hogy akkor lesz gyorsabb egy gép ha magasabb frekin üzemel a memória pl: 1866,2200mhz így magasabb proci órajel érhető el. A memóriához nem értek
-
-
Tito30
tag
Különben is jöttök itt a jobbnál jobb inteles eredményekkel baszki,tudjuk,hogy jobb.Egy ideig. Apu kibasz egy olyan procit,hogy a fületek ketté,és több felé fog ágazni.és akkor jövünk míííííííííííííííííííííííííííííí
-
Tito30
tag
válasz
GeronimoTama #50024 üzenetére
Szia! nekem minden manuál vagy disabled ami nem kell,csak C&C legyen bekapcsolva! Az LLC legyen 25%-az adja a legpontosabb feszültség értéket a beállítotthoz. Nekm így sikerült. Ram profil szerint kb ennyi! Csak szorzó emeléssel tuningoltam.
4200Mhz@1,4v CpuNb:1.125V ,Ht:AUTO, Nb freki: 2200mhzNekem ezeken az értékeken megy a proci egy próbát megér.
-
Tito30
tag
Nagyon hajt a vágy ha már ilyen lapom van ami kezeli a 9XXX-es szériát,hogy kipróbáljam. Esetleg valakinek tapasztalat? ViZion bácsi vett ilyesmit asszem nemrég
-
Tito30
tag
válasz
GeronimoTama #49991 üzenetére
Egyébként a tesztpad mellett döntöttem amikor meguntam a házakba való turkálást. Ha két rendszerrel is próbáltad akkor passz
-
Tito30
tag
válasz
GeronimoTama #49983 üzenetére
Én jártam már igy
Tudod mi volt a baj!!!!! Az,hogy beszoptam egy olyan programot ami lefektette a memóriát és a procit váltakozva pedíg 8gb memória van a gépben. Amikor bekapcsoltam egyik reggel a proci 80-100% közt mozgott a memória 95%-on. Kitakarítottam a renszert [ezzel] és láss csodát,csak egy q*rva program volt.
Remélem segít.
-
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #49969 üzenetére
Nos én is próbálgattam, a Nb 2400-ról 2200-ra visszaállítottam ,viszont 4500-4600-ra állítottamés egyből megtáltosodott. A cpu feszt hagytam 1.400V-on. Az is fura,hogyha egymás után ugyanazon beállításokkal csinálok két mérést,más értéket kapok. Sőt az sem mindegy neki,hogy bekapcsolom az Xmp profilt a memóriának vagy autón hagyom.
-
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #49961 üzenetére
Megpróbáltam az LLc változtatásokkal,nos a biosban ez van írva az LLc használathoz;
LLc=100% for Am3+
LLc=50% for Am3
When Owerclock Mode = Manual or Multipler/Voltage Change=Manual set LLc= Disabled.Ha az LLc-t disabledre állítom,akkor a terhelés alatt azonnal kifagy a rendszer.
Ha az LLc-t 25%-ra állítom akkor megy 4700mhz-en egy darabig terhelve egy kis fesz emeléssel,aztán 1 mag
hibával kilép a Prime alatt. Cinebench alatt szinte rosszabb eredményt kapok 4700-on mint 4500mhz-en,kicsit
fura -
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #49936 üzenetére
Akkor lehet,hogy nekem is ezeken kellene állítanom a 4700mhz stabilitásához
4500-on 1.4V mellett stabi,de hiába emeltem a feszt fagyás lép fel prime alatt. Érdekes játék alatt semmi baja,mert a cpu kihasználtság 45-55% körül van. 1.550V-on elindult a rendszer 5Ghz-en de sima netezés közben a mag 67°C
-
Tito30
tag
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Volna egy olyan kérdésem,hogy a 8320-as proci,Asrock Fatality profesional 990 lap ban 1,45V-t kap 25% LLC-vel, memória xmp 1600 gskill és így 4700mhz-nél a prime95 megy,a proci dolgozik de a képernyő kifagy nem reagál semmire. Valami finomhangolási ötlete valakinek
A vrm bordán tojást lehetne sütni,esetleg azt hűtsem?
-
Tito30
tag
Jó reggelt mindenkinek.
(#48085) wukodlak
Nálam egyébként az AKONEK a nyerő,próbáld ki
-
Tito30
tag
válasz
Pancsermeste #48080 üzenetére
Mi az hogy
-
Tito30
tag
válasz
Pancsermeste #48078 üzenetére
Hajjaj,persze. A sztori úgy volt,a haver átjött egy jóféle 1L sárgabarack pálinkával és egy szatyor hideg sörrel. Én nagyban teszteltem a 8120-at mit tudok kihozni belőle a gyári hűtővel. Pár kupica pálinka,és doboz sör után javasolta,hogy a Titan fenrir evo alatt izzasszuk meg a jószágot. Olyan jónak tűnt a beállítás,hogy 1-1.5 óra Prime95 alatt nem írt hibát,mi meg ittunk. Mire minden elfogyott,a gép feledésbe merülve, aztán a nappali padlón 3 óra múlva megriadtam,mi van a masinával. Nos meglepődve láttam,hogy sötét a monitor,a hűtő ventilátor komótosan forog akkor nincs gond. Ezen dolgok megállapítása után rátettem a kezem (tenyérrel lefelé ugye) és a Titan tetején végződő hőcsövekre, ami majdnem beleégtek a tenyerembe. A pánik miatt azonnal kijózanodtam,a tápot lekapcsoltam,hűtőt leemeltem,és akkor szembesültem azzal a ténnyel,hogy a paszta lemaradt
. A proci ugye leoldott baja nem lett de az élmény örök
-
Tito30
tag
válasz
ViZion #48068 üzenetére
Ha már paszta, akkor a [hővezető] képességet is vizsgáljuk meg
-
Tito30
tag
Szerintetek?
Épp van egy vitánk itt melóba a kolléga azt mondja,hogy egy R9 290-et kihajtani kell egy 8320,míg én azt mondom,hogy szerintem egy 6350-is elég,hiszen a játékok (90%-ban) 4 magot használnak. Ugye a magas órajel kell a játékokhoz. Ha a 8320-at felhúzzuk 4000mhz-re szerintem egy játék nem fog jobban menni mint egy 6 magos procival ugyanazon (4000mhz) órajelen.
-
Tito30
tag
válasz
Asshur #48019 üzenetére
Sziasztok.
Azt nem értem,hogy a beharangozott 189 dolláros ár valahogy nem fedi a valóságot,mert a mostani árfolyammal számolva is 45.549Ft-lenne
Ennyit még adnék érte,de várjuk ki a végét,ugyan is a szállítási idő 22 nap
Fog ez még változni. A 9xxx-es széria is megjelenéskor horror áron kezdett. -
Tito30
tag
válasz
ViZion #48002 üzenetére
Az orkán jelen volt alap esetben is,mert a gyári ventilátornak szőrnyű hangja volt.De most kreálok egy olyat,hogy van itthon egy [ilyen] ventim,amit egy 12v-os relé fog elininditani amit az alaplap fog kapcsolni.
A venti 220V-os 11w-ot eszik,de fúj mint állat és a cooler master ventitől nem hangosabb.
Egy gondom van viszont,hogy oldjam meg a fordulat szabályzást -
Tito30
tag
Szerintetek,egy zártrendszerű Cooler master seidon 120 elég lesz a 83xx as procik túlhajtására?
-
Tito30
tag
A régi 775-ös q9550-et huzigáltam,ott ugye az fsb-t emelve szinkronba húzta magával a memóriát és így elérve egy X-Mhz-et gyorsabb lett a masina. Ennél a platformnál ,hogy van ez? A multipler-el felvisszük az órajelet X%-al és gyorsul,de az fsb ugyan úgy 200mhz-en áll. Ha viszont az oc-t %-on ként növelem(5%-10%-30%),az fsb nő és nem stabil. Számtalanszor kék ablak fogad,nem értem
-
Tito30
tag
Egyébként ez a Vezérlőpult>energiagazdálkodási dolog átírása,és a proci minimum % érték megadásnak akkor is van értelme ha nincs tuningolva a masina?
-
Tito30
tag
válasz
- = Zk = - #47968 üzenetére
Meghiszem azt,még egy dzsátubi vigyiót sem tudok lejátszani. A lányom angry bird játékában is szaggatva repül néha az a qrva madár
-
Tito30
tag
Én jelenleg igy zúzom amíg az új fx nem jön. 775 gigabyte 3200-as cerka 1gb ram R9-290 Tri-X ,1200W-os táp. Nesze neked bivaly gép.
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47900 üzenetére
Nekem csak zárásképp (mert mennem kell melózni) annyi a véleményem,hogy ha azt az autót megvehetném amibe gyerekkorom óta szerelmes vagyok (1965 Shelby Cobra ) akkor sem a gazdaságosság vagy az ésszerűség vezérelne. Nem tudom,én nem tudok úgy a gépem előtt ülni,hogy közben lesem a fogyasztásmérőt. Talán ezért is fogom kipróbálni a 9xxx-es szériát,legfeljebb eladom ha nem válna be
Na szép napot mindenkinek.
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47893 üzenetére
50 K-ból meglett volna :DDD
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47890 üzenetére
Mi tartott vissza? Egy jó 990-es lap se drága. Én egy Giga Ud3-al nyomúltam nem rég ,és stabilan lehetett huzigálni a procit. Annyi,hogy a biosza nem uefi-s
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47884 üzenetére
Akkor ezek szerint nem lett a 8320 környéki prociból semmi? Naponta változik az elképzelésed,ennek örülök,hogy végre döntésre jutottál. Így,hogy volt otthon lapod hozzá nem rossz csere.
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47881 üzenetére
Hát testvérem remélem megérte a teljes konfig cserét és a pénzkidobást a +1.2% teljesítménynövekedésért
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47868 üzenetére
Az új procikat valami árcímkével el kell látni,de versenyképes szerintem csak is úgy lehet,ha az árakat a 9xxx-es szériák alá szorítja ebből az következik,hogy a most futó 8350 kb 10K-val kell olcsóbban adják mint most.
[Árak] -
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47866 üzenetére
Van rá pénzed és benchmark világrekord megdöntésére készülsz akkor intel+780 sli meg ilyenek. Ha játékra kell egy megfizethető gép akkor Amd. (főleg,hogy most jönnek az amd-nél az árcsökkentések
)
Az amd is kihajtja a 760-at az nem egy erős kari. -
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47864 üzenetére
Nem csak vízzel megy elfogadhatóan,én [ezt] választottam és no melegedés.
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47859 üzenetére
Ez csak vélemény ,de a tapasztalataim alapján és azt javaslom,hogy add el a 270-et és a két kari árából inkább vegyél egy R9 290-et. Ez mellé elég egy fx 6350.
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47859 üzenetére
A cf-hez mindenképp kell a több magos cpu [itt] láthatod mennyit számít egy jó erős proci.
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47855 üzenetére
Attól függ milyen vga-t kell kihajtani vele
-
Tito30
tag
válasz
ViZion #47854 üzenetére
Tényleg aggasztóan forró,már kreáltam egy 8cm-es ventit a bordák fölé ami egész jól lehűtötte. A rendszer működésében a bordák hűtésével nem láttam különbséget. Már gondolkodok rajta,hogy a cégtől elhozom a lézeres hőmérőt. Kíváncsi lennék a valódi hőfokra.
(ha valakinek van egy ilyen Fatal1ty 990FX Professional lapja íra meg légyszi,hogy az övé mennyire melegszik)
Köszi
-
Tito30
tag
válasz
ViZion #47848 üzenetére
Egyébként tényleg meleg még oc-nélkül is. Ráadásul összekukáztam az egyik tipus számú és márkájú memóriát,amivel a gyártó garantálja a hibátlan működést.(azt hittem ez segít) Volt már egy pár lapom am3+-ból és egyikbe sem volt meleg a memória alap járaton. /nem baj jön az ősz majd még jól jöhet ez a kis meleg is
/
Ettől függetlenül maga a deszka jó. -
Tito30
tag
válasz
eldiablo #47846 üzenetére
Igen ebben is van valami,majd átfestem
De most komolyan az északi híd játék alatt a 8120-al is olyan forró volt,hogy nem tudtam megfogni milyen lenne a 9xxx-es szériával
Ennek a lapnak az a gyengéje,hogy még a memóriát is alapból hűteni kell. (legalább is a gyártó ajánlja a stabilitás érdekében)
-
Tito30
tag
-
Tito30
tag
válasz
tothjozsi96 #47831 üzenetére
Annyira nem is a hűtő a lényeg,(számomra mert egy zárt rendszerű vízhűtőt már kapni 15K-ért),ami érdekes lesz az az árazás. A 8350-nek szerintem tuti esik az ára 10K-is akár.
-
Tito30
tag
A boltok polcaira vajon mikor kerülnek? Szeptemberben jön de mikor
Nem találtam konkrét megjelenési időpontot,pedíg jó lenne tudni mikor csaphatok le rá
-
Tito30
tag
válasz
antikomcsi #47503 üzenetére
Annyira nem zavar a fogyasztás, ha összejön a pénz a 9-es szériát kipróbálom
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Hogy lehet az,hogy a Cpu-Z progi alatt a procim max Tdp-je 125W, a 3Dmark13 meg 95W-osnak látja?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest