Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Petykemano #98 üzenetére
Ezen nem módosít az, hogy egy olyan piacra, ahol keveset adnak a SoC-ért, nincs értelme külön lapkát tervezni, ha egy egyszerű letiltással is megoldható.
Ahhoz viszont véleményem szerint sokat kell csökkennie a HBM árának, hogy a vele szerelt Raven benézhessen a mainstream piacra. Ráadásul, ha az Intel a Kaby esetében a Iris-ek árát nem lövi be versenyképesre, akkor az AMD-nek tényleg nem is lesz igazán oka az ilyen cuccait $300 alatt adni a konzumer piacon. Ráadásul a mini PC piac nagy részének bőven elég lehet, amit egy DDR4-es, pár letiltott CU-val rendelkező Raven nyújt majd. Valószínűleg.
Amúgy kizártnak tartom, hogy ne lenne Raven DIY piacon. Egy szóval nem állítottam ilyet. Viszont HBM-es verzió szerintem csak FP5-be és esetleg S4-be jöhet. AM4-be SZERINTEM az egyetlen HBM-es processzor a 2017-18 környékére pletykált FX lehet majd, ami gondolom kap majd 2-4GB HBM-et L4 gyanánt és csók. Ott is kérdés, hogy nem-e jön elő az AM4+.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest