Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
vigyük tovább, összesen hány órát kellett szobroznia ott + leadni a rendeléseket, mennyi profitért, és abból mennyit kap meg ő mert kétlem, hogy akinek több miska van lekötetlenül, az páwás pufiba jár.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
UberMutant
őstag
nálunk DPD, GLS, MPL kifogástalan. Telefonálnak, egyeztetnek, kedvesek.
UPS néha nem jön el a lakásig, hanem portán hagyja a cuccot, so-so.
Sima postás , meg még a levélszekrénybe nem férő kínai csomagokat is kihozza.Ami borzalmas, kamuzik, nem értesít : royal, sprinter, express one. nem is vásárolok olyan helyről, ami velük dolgozik.
2. ker
-
Wasquez
senior tag
Nem azt akartam mondani, hogy nincs létjogosultsága, hanem az, hogy nem igazságos a kereskedőkkel szemben ez a megoldás!
Gyakorlatilag a vásárló két hétig használhat egy terméket, és esetenként egy eladhatatlan termék lesz belőle! Ezt a kárt kinek kell benyelnie? Ha te kereskedő lennél, mit szólnál ezekhez a visszahordott értékcsökkent termékekhez?
Nekem egyrészt hosszúnak tűnik az idő intervallum, három nap alatt ezt azért bőven el lehetne dönteni!
Gondolom, te sem használtad egy hétig, egyből vitted vissza!?PC
-
Wasquez
senior tag
A te eseted inkább minőségi kifogás, és ez azért érvekkel alátámasztható!
A nem tetszik a színe kategória már más tészta, kellene valami fék ebbe a rendszerbe, mert ez így oda vezet, mint az általánydíjas gázszámlázás!
Mondom ezt úgy, hogy vásárló vagyok, és örülök neki, hogy volna rá lehetőségem, hogy éljek vele, ha szükséges lenne!
Úgy gondolom, hogy elég körültekintően választom ki a vásárolt dolgaimat, ezért nem szokott meglepetés érni, és lefogadom, hogy az esetek nagy részében azért a vásárlók bőven hibásak a rossz választásban, lustaság, nemtörődömség, hülyeség!
bozont elképzelése is egy példa, a finomítás lehetőségeire. Az, hogy gyakorlatilag indoklás nélkül vissza lehet vinni, erős visszaélésre ad lehetőséget. Szerintem! És mint általában a pofátlan gyökereknek szabad a pálya! Nem csodálkoznék, ha már menne a lobbi a háttérben!
Van ilyen máshol is a fejlett világban?PC
-
Executioner
aktív tag
B@szhatod a lustaságot. Nem vásárlás után kellene kiderüljön, hogy mire mennyi garanciát adnak.
Nem mellesleg az emag is elkezdte faragni a gariidőket a jogszabálynak megfelelően...
Szerk.:
Az alza eddig is mindenre minimum két évet adott még akkor is ha a gyártó csak egyet vállalt (pl: playstation). Emiatt a jogszabályban foglaltakat már eddig is megugrották így semmi szükség nem volt erre a változtatásra.[ Szerkesztve ]
Exec
-
bezilaci
csendes tag
Mivel nekem is feltűnt, hogy a garancia idő nincs kiírva a termékek mellé, így írtam, az üsz-nek chat ablakban, hogy árulják már el, hogy egy tápra amit kinéztem náluk és a gyártó 10 évet vállal, most tulajdonképpen mennyivel fogom kapni? Az új jogszabályra hivatkozva azt mondták, hogy 1 év!!!
A következő kérdésem az volt, hogy a jogszabály minimum időt ír elő nem maximumot, így ők a jogszabály mögé bújva miért változtatnak ezen önkényesen, amikor több cég, akár az Acer-shop is, mind a mai napig sok terméküket 60 hónap garanciával árulja?!
Erre már csak annyit válaszoltak, hogy írjak a segito@alza.hu-ra.Úgyhogy mindenki jobban teszi, ha az ár mellett a jövőben a garanciaidőket is figyelembe veszi amikor shop-ot választ.
[ Szerkesztve ]
-
bezilaci
csendes tag
Azért a belföldi csomagküldés jelentősen olcsóbb mint a nemzetközi, de legalább áthidalható az ALZA-nak ez a hozzáállása, ha van EU képviselet.
Viszont többszöri meghibásodás esetén (a családban volt rá példa VGA kapcsán 3x ment vissza mire cserélték), még belföldinél is igen jelentős többletköltséggel jár.Amennyiben ezt az ALZA-nál nem orvosolják a fejesek, hidd el, hogy a jelenlegi állás szerint 2 évvel kapnád a procit, mert a jogszabály az jogszabály
Néhány éve vettem tőlük Kingston RAM-ot, arra még 99 évet kaptam...
[ Szerkesztve ]
-
bezilaci
csendes tag
Egyébként most néztem rá a kiszemelt tápra és már van egy visszaküldött darab, ami elképzelhető, hogy pont ebből kifolyólag került vissza hozzájuk. Ma írni fogok a gyártónak és kérek tőlük egy állásfoglalást ez ügyben.
Egy érdekes gondolat ötlött fel bennem...
Milyen extra bevételre tehet szert az ilyen üzletpolitikát alkalmazó cég, hogy a rendeletben foglalt kötelezőn felül pénzért árulja a "pluszt", közben a hibás alkatrészt a gyártó az általa vállalt garanciaidőn belül díjmentesen cseréli/javítja?!
(és most nem arra gondolok, hogy a gyártói éveken felül valaki vásárol mellé, mert ilyet én is csináltam már mosógép vagy TV esetén 2+x év)[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
veterán
Ilyenkor miért nem azt mondtad a hölgynek, hogy a rendelet a minimális jótállást határozza meg, de a gyártói jótállás alapesetben több, ez esetben mi várható, hogyan érvényesíthető a gyártó által biztosított hosszabb idő
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
Nagyon várom, hogy mi lesz a közeljövőben.
Mi most rendeltünk egy hűtőt az emagról, az alapára 235K lett volna, mindenféle kuponnal és egyébbel végül 143K lett - mindkét esetbe nkét év vonatkozott volna rá, de 3 évet írtak garanciának, így itt nem látok csökkentést a jótállásban"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
bezilaci
csendes tag
Számítástechnikai cuccot eddig külföldről nem vásároltam, mert úgy voltam vele, hogy egy esetleges garanciális ügyintézés elviszi azt a nyereséget, amit mondjuk megspóroltam rajta.
Ha a gyártó által vállalt gari érvényesítése miatt így is, úgy is a gyártóhoz/EU képviselethez kell majd fordulni, akkor ezen a szokásomon változtatni fogok a jövőben.
Amúgy írtam az EVGA-nak ezzel kapcsolatban, válasz még nem érkezett....
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Akkor viszont aki az Alzán rendelne valamit az másolja ki a kódot (ott van a rendelet mellett) és nézze meg az alapján az alza szlovák vagy osztrák felületén ,hogy mennyit ott a gari ugyanarra.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
fatal`
titán
-
Novver
senior tag
Sziasztok!
Aktuálisan szabad/érdemes alzáról videokártyát rendelni? Egy időben volt egy megbízhatatlanabb fázisuk.
Kinéztem egy Sapphire 7900 XT Nitro+ és ott a legolcsóbb éppen.
Listáben következő általam is megbízhatónak tartott websop az Aqua.Segítségetekért hálás köszönet
Life is a game... The game is my life!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest