Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Vajon mikor telefonál be az első emberke azért mert nem tudja beváltani az 50k-s xbox-ra a kieg és sport kupont, pedig a kosarában ott van a kábel és a pingponglabda?
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz kergemarha92 #2393 üzenetére
A termékek közül a Bluetooth fülhallgató már nem kapható
Ez így elég egyértelmű.
ezáltal szerintem valamekkora károm keletkezett. Érdemes reklamálnom a törléssel kapcsolatban az Alzánál, vagy teljesen esélytelen a dolog?
Összesen 3 kupont (4E + 3E + 2E) használtam fel a vásárlás során + az ingyenes szállítást.
LoL
(#2394) atee_13 : 29-én fordult meg a dolog. Azóta nem engedi a kombinálást. Sokaknál még a kieg kupont se engedi csak új regisztrációval.
És igen ez már többször le lett írva. Mindkét topikban btw.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz banderasz77 #2475 üzenetére
Jelezni akarták ,hogy vége lett a mókának.
Én is pár dolgot most megnéztem... Kicsit túlzásba is vitték a dolgot.
-
addikt
válasz maj-viktor #2535 üzenetére
Tornádó kapcsán amúgy nem felfele mozog a levegő?
Elvitte az árakat, fel a francba.
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #2692 üzenetére
60-65 ps4 már el is éri azt az 5 millát.
Ez annál azért bőven több lehetett végül.
Lehet ,hogy akár 200 darabot is sikerült kihoznia.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz minek?:S #3117 üzenetére
Minden Xiaomi termékre megeszi a kupont, és maga a kosár értéke 20k felett legyen (elvileg). Meg kell próbálni, hogy most mit ír a kosárnál minimális értékként.
Nálam így volt a dolog. 2700ft-os Xiaomi fülesre elfogadta a dolgot.
Annyi ,hogy én monitort vettem és maga a kosárérték 70k volt. De elhasználtam az akkor még működő kieg és az audio kupont is(megette az audio-t és a xiaomi-t is a fülesre).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DeathAdder #3637 üzenetére
Sajnos ez gyakorlatilag terület, illetve futár függő.
Pest megye északi része : A legtöbbször MPL vagy GLS futárt választok ha lehet. GLS-nél az esetek 90 százalékában ugyanaz a futár. Rendes, hív előre (reggel felhívva a számát még azt is meg tudtam vele beszélni ,hogy ne reggel próbálja meg odaadni a csomagot hanem amikor már visszafele jön délután), nem is szokott sietni, többször már csomagot is bontottunk. Párszor már hagytam nála 1-2 ezrest. MPL szintén okés, csenget mindig, ha nem talál otthon akkor meg értesítő.
Duna túloldalán (10km) másik település : GLS nem hív fel, rövid csengetés, 30!! másodperc alatt leérek, volt már ,hogy addigra lelépett... De volt olyan is ,hogy kamu bejegyzés fogadott a trackingnél (kézbesítési kísérlet, pedig otthon voltam és csöngetés sem volt akkor).
A posta pedig úgy egészében katasztrófa.Alzával kapcsolatban eddig pozitívak voltak a tapasztalatok. Utánvétes csomagot nem vettem át (közben olcsóbb lett ugyanaz náluk 10k-val). Visszament a csomag, megrendeltem újra, azt átvettem. Nem szóltak azóta se ,hogy nem tetszett nekik a dolog.
Alzának dobj egy telefont ,hogy mi történt, és ,hogy a futár elcseszte a dolgot. Ennyi.
-
addikt
Ha nem gyárilag lezárt csomagolásban van a füles és/vagy maga a szilikon harang, akkor simán visszadobhatja az Alza az elállási szándékodat.
A higiéniai vagy egészségvédelmi termékekkel kapcsolatban csak akkor van a vásárlónak elállási joga, amennyiben ezeket eredeti sértetlen csomagolásukban szolgáltatja vissza.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Fejhallgató esetén a párna rész és a pánt ami problémás.
Lehet ,hogy az Alzánál átcsusszan egy ilyen a rendszeren.Máshol nem hinném ,hogy visszavennék. Ha én ilyen üzletbe dolgoznék tuti nem venném vissza. Főleg nem most.
-
addikt
válasz Wasquez #4326 üzenetére
Nekem van 2 személyes példám ,hogy mire jó az elállás.
1. Monitort vettem. Előtte megnéztem a monitort kiállítva, láttam róla teszteket, stb.
Tehát nem csak ráböktem a boltban ,hogy az jó lesz.
Hazavittem, brutális bevilágítása volt. Este gyakorlatilag használhatatlan kategória. Csakhogy erre nem terjed ki a garancia. Ezért elálltam tőle. Hoztam belőle egy másodikat. Az teljesen rendben volt, azóta is azt használom.2. Médialejátszó. Gyári információk alapján vinnie kellett volna a 4K H265 filmeket.
Akadozott. Amúgy maga a lejátszó működött, de nem teljesítette azt amit ráírtak.
Elálltam.Sajnos van a másik oldal.
Pistike hazaviszi a vga-t, 13 napig használj és visszaviszi, merthogy nem tetszik neki az rgb ledek színe.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz rasotamas #4395 üzenetére
14 napon belül utalják vissza a pénzt. Onnantól ,hogy te visszavitted.
Persze ettől eltérhetnek a vásárló szempontjából pozitív irányba.A második részt pedig meg is válaszoltad.
Egy ekkora céget marhára nem fog érdekelni az ,hogy most XY visszavitt egy vga-t.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Visszaküldöd megint.
A garancia kapcsán pedig szólsz nekik ,hogy a hibát már X napja jelezted és akkor még élt a garancia.
Sajnos sok szerviz Magyarországon szereti ezt eljátszani. Beküldi az ember és semmi. Munkalapon pedig az ,hogy nem találtunk hibát. Hát persze ,hogy nem... Ha nem keresik nem is találják meg.
De nem tudom ,hogy az Alza kihez küldte vissza. Lehet ment a csehekhez. Vagy forgalmazóhoz. Vagy a sarki pékhez, hátha tud vele kezdeni valamit.
Baszogatni kell őket. Meg részletesen leírni a hibát, dokumentálni, kép vagy videó akár.
Amit persze nem fognak végigolvasni/megnézni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Gondolom csak lustaságból fogalmaztak így ,hogy a Jótállás az XY rendelet alapján...
Csúnya lenne ha mostantól gyakorlatilag az összes tápegység vagy memória 1 év garival lenne kivágva.
Nem tudták megcsinálni rendesen a rendszert a változás után így inkább kirakták a salbonszöveget.
Rá kell kérdezni. Ha nincs rajta a számlán mondjuk egy Corsair táp kapcsán ,hogy 7-10 év akkor viszlát. Ott helyben adhatják is vissza a pénzt.
Egy ilyen húzással azért rengeteget veszítenének.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Executioner #5054 üzenetére
Más topikban például Evga vga kapcsán állítólag többen is rákérdeztek náluk ,hogy mi a helyzet most a garival.
2 évet adtak a 300 ezres kártyákra is, még decemberben. Januárban pedig nem változott a jótállás a honlap szerint.Szerintem szimplán csak valaki megunta a baszogatást és odatolták a jogszabályt.
Amúgy minden termékhez most ez van írva.Most majd mégtöbben fogják őket emiatt zargatni és akkor talán egy hozzáértő megkalapálja a rendszert.
Gondoljunk csak bele ,hogy mennyi idő után szűnt meg az okos-kuponozás...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bezilaci #5062 üzenetére
Az új jogszabályra hivatkozva azt mondták, hogy 1 év!!!
Gyönyörű...
Mint mindig, a lánc végén a vásárló szívja meg...
Akkor innentől viszont én minden egyes megrendelt szirszar után csesztetni fogom az Alzát ,hogy mennyi a gari.
Kezdve a tervezett AMD procival.
Ha két évvel adják akkor viszlát lesz a részemről. Megveszem máshol 3 évvel.Tápok kapcsán kevésbé problémás a dolog. Corsair/Evga/Seasonic tápokat ki lehet küldeni Németországba közvetlenül.
De az olyan dolgoknál ahol nem lehet közvetlenül a gyártónál kopogtatni, ott ez kurva nagy szopás...
----Alza.sk/at/cz oldalakon a helyzet változatlan. 10 éveket látok ugyanúgy például tápokra.
De mi most megmutattuk.
F@szom.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz torma1981 #5064 üzenetére
Igen, ezért kételkedem benne ,hogy ez sokáig így maradhat...
Gondoljunk csak bele egy PC összerakásába.
Összeállít az ember mondjuk 600-700 ezerért egy gépet.
Vga árak az egekben így arra megadják a 3 év garit.
Drágább procira 2 évet adnak, kevésbé drágákra csak 1-et.
Memóriákra 1 év
Táp 1 év
Alaplap 1 év
Monitor 1 vagy 2 év, ártól függően.
SSD 1 év.Gyakorlatilag csak a videókártyát veszem meg az Alzából ha ez a helyzet.
A összes többit máshonnan. De még a billentyűzetet vagy az egeret is. 100k alatt mindent máshonnan.----
Jövő héten kelleni fog egy monitor a szülőknek, akkor szerintem megrendelem az Alzánál és a PCX-nél is mert útbaesik hazafelé.Kíváncsi leszek mi fog szerepelni a blokkon.
Sajnos az ügyfélszolgálat aligha fog tudni adni 100%-os választ a kérdésben.Ha nem 3 év szerepel a blokkon akkor rögtön adhatják is vissza a pénzt a pultnál.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bezilaci #5072 üzenetére
Hétfőn kiderül ,hogy mi a helyzet.
De nem nagyon értem ,hogy miért nem javították már a dolgot.
1 hete már így van a honlapon. Nem hiszem el ,hogy ne b@szogatták volna őket a témában naponta legalább tucatnyian.
Bármit rendelne most az ember 100k alatt, az most gyakorlatilag egy nagy kérdőjel...Jó lenne friss vásárlóktól megkérdezni ,hogy a blokkon mi szerepelt az elmúlt 1 hétben.
----Legrosszabb esetben fel kell nyomni őket a hatóságoknál.
Emlékezzünk vissza, mennyire beleálltak a Nyugat és Kelet Európába szállított élelmiszerek témájába. Hogy nem ugyanaz megy mindenhová.
Most nézzék meg ,hogy a szlovákoknál vagy a cseheknél ugyanarra a vacokra 5-10 év gari van, nálunk meg a franc se tudja mennyi...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bezilaci #5072 üzenetére
Monitor beérkezett az Alzához.
Felhívtam őket ,hogy így konkrétan erre a darabra milyen garancia/jótállás vonatkozik.
Telefonon rögtön már a számom alapján látta a rendelést is az ügyfélszolgálatos.
És a hölgy azt mondta ,hogy a rendelet szerinti 1 év garancia.75 ezres monitor.
Mindenhol máshol 3 év.Mindegy, jövő héten azért bemegyek érte mert csak 10 perc kiesés ez nekem, annyit megér ,hogy biztosra menjek, de ez így kurvagáz.
Amiről korábban is szó volt. 100 ezer alatt így nem érdemes gyakorlatilag semmit venni az Alzától. Mert akkor legalább adnák olcsóbban. Aztán ha magánszemélyként lehet a gyártóhoz is fordulni közvetlenül akkor odamegyek. De így ,hogy az ár is ugyanaz...
Tehát így sok értelme volt a 250 ezer feletti kategóriára a fix 3 év jótállásnak, ha ezt az alsóbb kategóriának vasalják be.
De nem is vártam mást igazából.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz torma1981 #5088 üzenetére
Igen, remélhetőleg van annyi tudatos vásárló ,hogy ezt a trükközgető boltok megérezzék a forgalmukon.
De lehet ,hogy túl sok a zombivásárló.
Még a 80 éves nagyanyám is tudja ,hogy meg kell nézni ,hogy az adott bolt mennyi garit ad. Főleg mert ő max a boltba tudja visszavinni a terméket ha gond van és nyilván nem fog a gyártónak levelezgetni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz NorDezs #5100 üzenetére
Akkor a helyzet az ,hogy akkor derül ki ,hogy mennyi a gari amikor megkapja az ember az átvételnél a blokkot...
Email-en most több mindenre rákérdeztem, mert nem tudtam elengedni a témát...
Mindegyikre azt írták ,hogy a kötelezően előírt jótállást adják.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz NorDezs #5102 üzenetére
Több dolgot is rendeltem, egyik számlán sincs rajta a garancia idő.
Sőt néztem régebbi számlákat is amik itthon vannak, nincs rajtuk garancia idő.
A kis pénztári blokkon van az idő.Az rá van írva felül ,hogy Garanciajegy és Bizonylat de év/hónap nincsen.
Most itt van a kezembe egy 3 hónappal ezelőtti számla. Blokkon rajta van ,hogy 36 hónap.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #5104 üzenetére
Üres.
Garancia oszlop a legvégén.
Van egy olyan ,hogy Immateriális termék szállítás, Róbert Károly körút, ott mellette az van ,hogy 24 AL.
Magára a mobilra viszont üres az az oszlop...Öregszem, de ennyire azért nem vagyok vakegér még... Jogsi miatt a dokinál még ment a legalsó piros vonal alatti múltkor.
Blokkon viszont ott a 36.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #5106 üzenetére
Ez a régi számlám.
Október végi.
----
És közben rendeltem egy ilyet.https://www.alza.hu/amd-ryzen-5-3500x-d6154936.htm?o=3
És igazatok van. Már fent is van a számla és ennél ott a 36 hónap már a számlán is.
Akkor viszont nem értem ,hogy miért mondják emailben és telefonon is az 1 évet...
Ezzel csak maguknak csinálnak plusz melót.
A kötelező jótállás miatt minden termékhez a sablonszöveget kitenni miközben az alza szlovák vagy osztrák felületén szépen látszik mindenre a gari.Akkor hátha nem lettek a vásárlók megszívatva a rendeletváltozás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Akkor viszont aki az Alzán rendelne valamit az másolja ki a kódot (ott van a rendelet mellett) és nézze meg az alapján az alza szlovák vagy osztrák felületén ,hogy mennyit ott a gari ugyanarra.
-
addikt
válasz Floyd80 #5312 üzenetére
Gyakorlatilag minden ugyanúgy megy mint Március 8.-a előtt csak a kiállított termékek vannak leszalagozva ,hogy ne lehessen ott tapogatni a kijelzőket meg nézegetni a TV-ket.
Készpénzes fizetés/kártyás fizetés az automatáknál, a panaszkodó pultoknál ugyanúgy ülnek dolgozók. Csak pár méter szalagot kihúztak a látszat kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ugyanaz.
Főleg a járvány kellős közepén én tuti nem vacakolnék ilyen dolgokkal a boltosok helyében.
Nem illeti meg az elállási jog a Fogyasztót a csomagolásból kibontott és, vagy ki/felpróbált olyan testnyílásba (fül, orr) helyezhető (higiéniai) termék, illetve minden olyan termék esetében, amely test nedvvel érintkezhet, azt felszívhatja.
Ilyen termékek:
Fül nyílásba helyezhető fülhallgatók.
Fejhallgatók szivacs párnával.
Olyan fejhallgatók melyek kialakításuk révén felszívhatják az izzadságot, test nedvvel érintkezhet.
...
...Például ez az Aqua álláspontja a honlapjukon.
De persze az eredeti törvényi szövegben is ott van a higiéniai termékek rész a kivételek között.
Aztán boltja válogatja ,hogy mire mondják azt ,hogy ez bizony ide tartozik.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ron Swanson #5351 üzenetére
Tele van az alzabox gondolom.
-
addikt
válasz NdrewSunix #5357 üzenetére
A legtöbb magyar bolt kapcsán ez nagyjából elmondható...
Vannak kiemelkedően szar szervizek. Logitech féle Fixit hazai szerviz. Mindent visz.
Telemax. Velük szerencsére régen volt utoljára dolgom.
Nemrég nagyszülők TV-jét küldtem vissza gariba. Háromszor egymás után. Szellemkép BT nevezetű létesítmény.
Szerintem koboldok dolgoznak ott is. Értetlen kókler marhák.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Egyébként már szembejöttek alzaplus-os akciók.
https://www.alza.hu/whirlpool-akz9-6230-ix-d5258059.htm?o=31
Szóval alzaplus nélkül is látszódnak ezek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz printpro #7337 üzenetére
A dolog egyszerű.
Az alzás dolgozó jutalékot kap ha sikerül rátukmálnia valakire az ilyen plusz garanciákat.Ezek után lehet hinni annak amit mond, vagy sem.
Mondjuk ez ,hogy felhívnak még ezért külön... elküldtem volna a fenébe. Bőven elég az ha az üzletben ezzel csesztetnek. Ott se sikerül elsőre felfognia mindnek ,hogy a nem, köszönöm nem érdekel, az tényleg nemet jelent.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest