- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én nem bíztatok senkit hogy ssd-vel plotoljon.
Egy hdd egy plot (vagy raid0val fél plot). 1700-as ryzen szerintem 4 plotot el kell hogy bírjon egyszerre. A ram limitáló, 3 plot biztosan elfér 16gb-ba, 4 is csak akkor más dologra (chrome sok lap) határeset.lacy86
Farmhoz mindegy, leglassabb is jó. Plothoz mindegy a cache mert az csak random kis írasnál jelent valamit, rpm meg 7200 ajánlott de ha smr-es a hdd akkor mindegy mert az nem jo plotolni[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Asszem erre már írtam tippetet. De nem mindegy hogy az SSD-k sata-sak vagy NVMe
Minden attól függ a CPU/RAM páros mennyit bír el. 16GB rammal max 3-4 párhuzamos plottot indítanék. Tesztelni kell mennyit bír a CPU/RAM
Ha sokat akkor mehetnek solóba a HDD-k 1+1TB és mellé 2x 500-as, vagy 1x 1000-es SSD,
Ha kevés, akkor 1+1TB Raid0-ba + 2 db SSD
Ha meg nem számít az SSD, akkor 2x500SSD (2 plot) és 1x 1000-es SSD (1 vagy 2 plot)Azt gondolom nem az írási menyiséggel nyírjuk ki elsősorban hanem a vezérlőt tesszük taccsra a folyamatos írással és magas hőmérséklettel SSD-k esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest