- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domestos
tag
Sziasztok!
Ha partial refundot szeretnék, mert az eladó nem azt a változatát küldte az árunak, amit rendeltem (felíratos billentyűzet kupakot blank helyett), és partial refundot szeretnék, akkor egyből nyissak dispute-ot, vagy előbb confirm goods received, és csak utána dispute?
-
Domestos
tag
válasz -Pityer- #35022 üzenetére
Nem akarlak riogatni, de legutóbb, amikor nekem ilyen volt, akkor áthozták a budaiból az Újpest 1-be (én is Újpesten vagyok), aztán fordították is vissza azonnal Kínába "wrong address" megjelöléssel.
A baj az, hogy mire a nyomkövetésben látszik, már késő, próbáltam megállíttatni, de a visszaküldést gyorsan csinálták, arra bezzeg van munkaerő. -
Domestos
tag
válasz -Pityer- #35038 üzenetére
Először telefonáltam, amikor a budaiban láttam a nyomkövetésben, akkor azt mondták, hogy ő már látja, hogy megy át az Újpest 1-be. Megnyugodtam. Aztán látom én is, hogy Újpest 1, frankó, 1-2 nap, megkapom, erre látom, hogy megy vissza, már a Nemzetközi Kicserélőben van, csak visszafelé. Bementem az Újpest 1-be, de persze már nem tudtak semmit sem csinálni. Közben hétvége lett, telefonálni nem tudtam, úgyhogy írtam emailt. Hétfőn kaptam választ, hogy kilencszáz valamennyi pénzért majd jól visszafordítják, visszaírtam, hogy jó, de valamiért már nem tudták, szépen visszapostázták. Alin dispute, visszakaptam a pénzt, bár az eladó még hosszabbítgatni akart vég nélkül, hogy in transit. Ja, persze. Ez decemberben, pár hete.
-
Domestos
tag
Egyszer sem kértem, magától hosszabbítgat. Egy előző rendelést kétszer hosszabbított meg, csak közben dispute-ot nyitottam, amit meg is nyertem, mert visszament a csomag. Egy mostanimat még csak egyszer hosszabbította (ugyanaz az eladó). 37 dollár. Erre még várok, csak közben ez is elment a Budai Központi Kézbesítőbe Újpest helyett.
Szerk: az alap 60 nap már lejárt, azért hosszabbított az eladó, hogy ne záruljon a rendelés.[ Szerkesztve ]
-
Domestos
tag
Ez a Budaiba átpasszolás valami új divat. Nekem ez a második csomagom, amit átraknak, ráadásul azt miután átküldték Újpest-re, azonnal postázták is vissza Kínába. De a Budaiba küldték -Pityer- fúrumtárs csomagját is, valamint a tágabb ismeretségi körömből is valakiét. Valami zavar lehet a Nemzetközi Kicserélőben. Nemrég írtam amúgy erről.
-
Domestos
tag
Eddig sosem mentek az országos elosztóból a budaiba a csomagjaim. Mindig azonnal az Újpest 1 a következő bejegyzés. Pl. RV206326788CN
A visszament csomaggal az történt, hogy a nov 28, csütörtök esti sikertelen kézbesítést csak péntek jó délután láttam, amikor már nem volt telefonos ügyfélszolgálat, és ezért email-t írtam. Addig húzták az időt, hogy nem állították meg a csomagot.
Leellenőriztem alin a címem, elvileg nem kéne ilyen hossz baja legyen, amúgy is minden mást megkapok tucatszámra. Most már nagyon szeretném azért is a kezembe venni ezt a csomagot, hogy lássam, hogy tényleg rossz-e valami a címzésen rajta, vagy csak a posta tökölődik nekem. -
Domestos
tag
A nyomkövetéssel tényleg variálhatnak, mert parselsappon látom most este (universal postal union bejegyzésben), hogy ma reggel Újpest 1-re érkezett a csomag, de a posta nyomkövetés még mindig nem mutat semmit. Közben egy másik csomagom is Újpestre ért, annak be is dobtak értesítőt, de a nyomkövetés még azt sem látja, hogy átment a nemzetközi kicserélőn, nemhogy az Újpestre érkezését.
-
Domestos
tag
Ma bementem a postára (Újpest 1). MIvel nem kaptam értesítőt, és a posta nyomkövetés sem mutatja, hogy ott van a csomag, meg kellett mutatnom telón a parcelsapp-on, hogy tényleg odaért. Alapvetően segítőkészen keresgéltek, és.... megtalálták, tényleg ott volt, juhéj.
A címzéssel az volt a gond, hogy elmosódott, töredékes volt, mintha megázott volna, vagy lekopott volna a festék egy része. Nem volt teljesen olvashatatlan, de el tudom képzelni a postai alkalmazottat, hogy aki siet, nem jó fényben silabizálja, hogy nem küzd vele sokáig, aztán ilyenkor mehet vissza a csomag. -
Domestos
tag
Sziasztok,
Rendeltem aliról egy hátizsákot, és a nyomkövetés ezzel az információval áll éppen:
"Out for delivery
According to requirement of EU Customs, necessary information need to be supplemented for your order. Please log in "EMS China Postal Express and Logistics" wechat applet or contact post office to add information."
"According to the requirements of EU customs, your mail is being pre-declared (from October 2, 2023, all air mail entering the EU must be pre-declared)"Vajon mit kéne csinánom? Nem igazán értem, mit akarnak tőlem.
-
Domestos
tag
Sziasztok, vettem egy androidos fejegységet, de sajnos kifutottam a dispute időből, mire rájöttem, hogy átvertek a memóriamennyiséggel (8 helyett 4 GB) és az android verzióval (13 helyett 10). Írtam ugyan az eladónak, de gondolom, nem fogja érdekelni, ha jól sejtem, már csak annyit tehetek, hogy írok egy lehúzós review-t fotókkal igazolva, hogy csalók?
-
Domestos
tag
Sajnos nem tévedés. A rendelést ellenőriztem. Az android settings szépen kiírja a 13-as verziót meg a 8/128-at, ezért sem jöttem rá azonnal a csalásra. Viszont akárhány hw teszt programot nézek mind azt mondja, hogy 4GB memória, és android 10, sőt az egyik még oda is írja, hogy fake 13.
Az alinak dispute gomb nélkül hogy tudok reklamálni? Az eladónak is még csak most írtam, de abban nem nagyon bízom, hogy magától felajánl mondjuk egy partial refundot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest