-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz bazsimano #13337 üzenetére
Nem akarnak neki jutalékot fizetni, tekintve 3x nagyobb a forgalmuk mint pl. az ebay-nek. (Alibabát is beleszámolva)
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Topikgazda
válasz bazsimano #13337 üzenetére
Azért mert az egyik amerikai, a másik meg kínai-hong-kongi cég. Ha visszaemlékszel elmúlt 70 év történéseire, nem mindig barátkoznak és mások a törvényi alapok.
Egyébként az Aliexpressen használható a közel ugyanolyan funkciókkal az Alipay. És az is az anyacéghez az Alibabához tartozik.
Nem jutalék a gond, nem lehet egy kínai cég pénzügyi dolgainak amerikai cég a kezelője. Ide nem értve az USA székhellyel rendelkező kínai cégeket. Törvény és hagyomány.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bazsimano #13473 üzenetére
Belépsz: PLAY GAMES TO WIN COUPONS-ra katt, alul jobbra Find Coupons, az rávisz valamelyik ajánlatra és ott Play Flip 'n' Win to get more coupons.
Ha másik eladót választasz a GLOBAL SHOPPING FESTIVAL termék kategóriáknál, annál ugyanúgy megjelenik Play Flip 'n' Win to get more coupons. -
rdanii13
tag
-
kirkri
addikt
válasz bazsimano #14555 üzenetére
Mivel írta, hogy 10 perccel a vásárlás után törölve lett a rendelése, így én is úgy értelmezem, hogy zárolva lett a pénze, de nem lett lekönyvelve. Sajnos, ha eddig nem oldották fel a zárolást, akkor ez már valószínűleg csak a 30 napos határidő lejárta után fog automatikusan megtörténni.
21 éve a Prohardveren! ™
-
lazac_
tag
válasz bazsimano #18513 üzenetére
Sajnos meg kell adni, ha kéri... Tegnap este 8-kor viszont jött a levél:
Dear Sir/Madam,
Thank you for uploading your documents.
We were able to validate your transaction and are happy to let you know that you can start placing orders on AliExpress.com again.
Thank you for your patience and understanding.Sincerely,
AliExpress.comSir/Madam? Ezért szkenneli be az ember a személyit, hogy lemádámozzák?
Szóval feloldották a rendelési tilalmamat, mert igazoltam magam és a bankkártyámat. Újra leadtam hát a rendelést ugyanarra a termékre (2$-al drágábban, hiszen a bolti kupon csak egyszer élt...), erre ugyanúgy zárolták a rendelésem, és bekérik a dokumentumaim. Gyanúsnak tartják, hogy 05/17 lejárati dátumú bankkártyát használok.
Egy kollegám accountjával megrendeltük ugyanazt, ott sikerrel jártunk.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bazsimano #19342 üzenetére
Meg lehet oldani. Átállítod az Aliexpressen €-ra. DE!
Rosszabb az árfolyamuk mint amikor a bankod adja a devizát a kártyára.
De nem egészen úgy megy a dolog ahogy írtad.
A kártyatársaság váltja a bankod feltételei szerint, de nem mindig €-ra, a kártya típustól is függ.
Teszteltem, Erste, Visa kártya és többet fizettem forintban érte amikor € volt az Aliexpressen beállítva, pedig az Erste így számolta el:
a Visa nemzetközi kártyaszervezet az általa alkalmazott napi árfolyamon HUF-ra váltja az alábbi módon:
.....
2. amennyiben a Tranzakcio devizaneme EUR: ugy a Tranzakcio eredeti osszeget HUF-ra, -
Topikgazda
válasz bazsimano #19344 üzenetére
A te bankod így számol:
X.2.2.
Külföldön történt bankkártya használat esetén, ha a tranzakció összege a Bank kártyatársasági elszámoló devizanemben (aktuális elszámolási devizanemeket a Hirdetmény tartalmazza) érkezik a Bankhoz, a tranzakció összegének terhelése az ügyfél számláján………..
b)
forintszámla esetén, ha az elszámoló devizanem nem forint a Bank a saját feldolgozási napján érvényes, a Bank fiókjaiban és honlapján hivatalosan közzétett deviza I. eladási árfolyamon átszámított összeggel történik,Amikor fizettél az MC ennyit adott volna át a bankodnak: 0,7 € = 216,42 Ft (1 EUR = 309.167538 HUF), a 0.79 $ az 217,23 Ft ( 1 USD = 274.9767 HUF), atöbbi namk általában a MC esetén ezel számol.
A te bankod meg az €-t 313,99 Ft-al a $-t meg 276,62 Ft-al számolta el 06.06-i árfolyammal, nem pedig a 06.02-vel mint amit írt.
0,7 € = 219,79 Ft
0.79 $ = 218,52 Ft
Ha meg az Aliexpress-n nézem az átváltást -itt most a 0,79-ből 0,7 lett-, ott az ami 0,79 $ ők 0,72 €-ra számolják így ha nem $-ban megy át adolog akkor te forintban a fent említettek szerint 226,07 Ft amit fizetnél.
Akármerről nézem a $-os vásárlással jobban jársz.
A bankod meg, inkább nem minősítem.
Ha én vettem volna meg, akkor ez nekem 215,76 Forintba fájt volna.[ Szerkesztve ]
-
Chris Kiki
senior tag
válasz bazsimano #19445 üzenetére
A topik az Aliexpresses tapasztalatokról szól, nem az aplikációról. Amit és ahogy leírtad, meg elég zagyva volt, nekem például nem igazán jött le, hogy mit is szeretnél megtudni. Persze lehet, bennem van a hiba.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Chris Kiki
senior tag
válasz bazsimano #19447 üzenetére
Most érdekes módon tudsz központozva, ékezeteket és mondat eleji nagybetűt használva, rendesen megfogalmazva írni. Ez a kérdés feltevésekor nem sikerült. Ezért értetlenkedtem.
De befejezem az offot, szép napot neked is.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Sinisi
senior tag
válasz bazsimano #19536 üzenetére
Így már értem :-) Szerencsére ilyen még nem fordult elő velem. Ezért azt, hogy mi lesz ténylegesen passzolnám valaki hozzáértőbbnek. Addig is jelezném az ali (nem az eladó) felé a történteket, pl. printscreenelnék a rendelési mennyiségről egy képet is és lehet, hogy a számlakivonat vonatkozó részéről is, bár ha 3X vonják le az összeget (ténylegesen) akkor azt az alisok is látni fogják, hogy melyik számláról érkezett be hozzájuk.
Cseten keresztül is lehet segítséget kérni tőlük (azt hiszem, hogy az alibabán keresztül léptem egyszer kapcsolatba velük amikor a számlámmal volt bajom, mert az alipay szerintem hozzájuk van bekötve, de ha mégsem akkor is fogják tudni, hogy kihez fordulj, vagy, hogy mi a konkrét teendő, ezért nem hiszem, hogy egyből disput-ot kell nyitni). Bárhogy is de arra tippelnék, hogy azért lesz némi átfutási ideje amíg visszaér hozzáad a pénzed...
Amúgy, hogy nézett ez ki a gyakorlatban? Mármint az alipay, hogy vont 3X? (csakhogy felismerjem(ük) ha netán csinálna még ilyen "huncutságot")
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bazsimano #19704 üzenetére
Akár még egy hét is lehet, ez sajnos nem mutatja a Magyar Posta bénázást. Ami nekem 10.07.2017 05:05 megérkezett, még mindig a "posta reptéri csomagmegőrzőben" van, nem sikerült még belföldre továbbítani, úgy hogy nem vámeljáráos dolog. Biztos szabadságolások vannak és 4-6 nap mire kikerül a Nemzetközi Posta Kicserélő Központból és 1-2 nap mire még kézbesítik is.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bazsimano #20371 üzenetére
Természetesen kérted, hogy nettóban kapd meg a vételárat? A javaslatom vége így szólt: Annyit írj neki, úgy küldje, hogy nem szeretnéd, ha tőled vonnák a PayPal jutalékot.
Meg ugye azt javaslom, hogy ne zárd a dispute-t elfogadással, hanem csak meg kell szakítani - cancel - és ha kevesebbet kapsz vagy nem teljesíti rövid időn belül mehet újra a dispute.
Nem minden esetben kell rosszul esnie. -
atoszmester
tag
válasz bazsimano #20720 üzenetére
Erről a kábelről tudok nyilatkozni. Ha két szóval kéne jellemezni, nagyon gagyi. 1A-s terhelésnél 4,86V-ot, 2A-nél 4,48V-ot mértem vele, 3A-nél annyira leesik a feszültség, hogy az USB teszterem is kikapcsolt. Persze ez 2A-esnek van írva, de van más gyártótól is ami szintén 2A-re van hitelesítve, de simán viszi a 3A-t. Mindegyikkel csináltam terheléses mérést és toronymagasan ez a legrosszabb kábelem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest