- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agnik
újonc
Tegnap rendeltem aliexpressről. A rendelés státuszánál azt írja closed. Miért? Most akkor mi van?
-
w333
félisten
Sziasztok ... eddig simán tudtam vásárolni most minden alkalommal kéri a kártya lejárati dátumát, ez most valami újdonság vagy azért van mert az egyik telefonomról letöröltem az alkalmazást és a másik telefonomra telepítettem és beléptem ? köszi !
-
válasz
Andre0 #26695 üzenetére
a számláról leemelik a pénzt és csak utánna tiltják le a tranzakciót...
A kártyás vásárlás esetén ők csak 3-4 nap múlva emelnek le valamit.
Ha kártyával fizetsz az nem vonható vissza és a bankod addig zárolja a számládon a pénzt, amíg pár nap múlva nem utalja át az AliExpresshez. Valójában ez a pénz még a bankodban van. Ha törlik a vásárlást, akkor a bankod felé jelzik a sztornó dolgot, de technikailag legalább 24 óra zárolás és csak azután mennek a visszatérítési folyamatok. Ez bank technológia, nem igazán AliExpress. Miután törlik általában 3-4 munkanap a pénz visszaérkezése. -
Andre0
csendes tag
Köszi hogy leírtad, legalább tudom h nem csak én jártam így, minnél többen reklamálnak, annál nagyobb az esélye, hogy kijavítják. Az új tagoknak járó 4 dolláros kupon azután kezdődött hogy én regisztráltam (2016 tavasza). Azt olvastam külföldi fórumokon, hogy sok volt a visszaélés (második-harmadik account nyitása a kupon miatt) és emiatt sok embernek cancelezték a rendelését ahol használták, sokszor ártatlanul. De nekem csak a mostani akciókra szóló Alis kuponom volt, illetve a promo code, amit szintén kuponnak vesz és ugyanúgy kezeli...
Egyébként én 11.11 után pár nappal kaptam egy 5 dolláros "Compensation Coupon from AliExpress" nevű kupont, az hogy csináltak egy ilyet, arra utal, hogy tudnak a problémáról és többeket is érintett, csak nem sikerült orvosolni a két akció között... a legdühítőbb az, hogy a számláról leemelik a pénzt és csak utánna tiltják le a tranzakciót... -
AMD Power
titán
Az elmult par hetben szinte minden nagyon gyorsan megjott. Atlagban 3 het.
-
-
sz20
csendes tag
válasz
Andre0 #26683 üzenetére
Nem vagy egyedül!
Nekem is az összes 11-ei kuponos rendelésem closed lett és most is azonnal closed lesz ha aliexpress kupont használok (ha van seller kuponom, ha nincs). Próbálkoztam a chat-el, de hiába sikerült nagy nehezen élő emberrel beszélnem, csak annyit tudott mondani, hogy utánanéznek és majd küldenek email-t, illetve említett egy szellem 4$-os kupont új tagok részére amit persze én nem láttok és nem is használtam.
A kuponos oldal szerint ezeket használtam:[kép] (a korábbi hozzászólásomban lévő closed rendeléses kupon "expired"-é változott ezért nincs köztük, de 4$-os kupon ott sincs).
Rendeléskor ezeket a kuponokat kínálja fel:[kép]
Ja és az összes eladó, akitől rendeltem kínai és Kínából is küldené.Ha kapok email-t vagy találok megoldást írok, de elvileg a chat-es robotnál is nyitottam ügyet 11-én és arról sem jött semmilyen válasz.
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
11.11. akcioban vett kisebb arum sikeresen kezbesitve Salgotarjanban a mai napon a nyomkovetok szerint (17 track, Posta) a bokkeno, hogy Budapesten kellett volna. Mi a teendo ilyenkor? Postanal kerdezni vagy dispute hatha rossz cimet adott meg a kinai? -
Andre0
csendes tag
Ezt látod nem néztem, de ez a kedvezmény az Alitól mint szervezőtől jön és nem a shopoktól, szóval fura lenne egy ilyen megkötés. Több tételre használtam, de pl. 11.11-nél egy tételre is closed lett a kuponos vásárlás. Meg ha így lenne, könnyedén megoldhatnák technikailag hogy ne érvényesüljön a kedvezmény ha nincs egy olyan értékű tétel a kosárban ami önmagában lefedi a levásárolandó értéket. Mindegy, nincs felesleges pénzem a tesztelésre... a legfontosabb dolgokat megvettem egyenként, kedvezmény nélkül...
Update: megnéztem a feltételeket, a shop szó itt nem főnév, hanem ige: "Be sure to meet the minimum spending requirements before using the promo codes to shop" tehát szerintem nem korlátozzák egy boltra, csak a "russian and spanish sellers"-re van kivétel. -
válasz
elistvan #26681 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy én egy tételre értem a felhasználási szöveget.
A fizetéskor a levonandó végösszeg csökken, nem szokott osztódni a vásárlásokra, én legalábbis ilyent láttam amikor ilyesmi kódot használtam fel.
Ha mobil app-al fizetsz az nem csökkenti az árat? 42,28 alá kellene menni. 1,4 $- kellene eltüntetni. -
elistvan
őstag
Nekem is ezzel kapcsolatban van kérdésem. Ha két tételből hozom össze az 50 dollárt ami alapfeltétel a friday kupon használatának a végén, akkor hogy oszlik meg az 5 dollár levonás a termékekben, milyen arányban? Lenne egy 48,68 dolcsis holmim de ha teljesen abból vonná akkor sem tudnám behozni a havi max vámhatár alá.
-
válasz
Andre0 #26676 üzenetére
Ha kipróbáltad a promo Friday kódot ugye akkor a fizetendő dolog az 50 $ felett volt és más kupon a select fajtán kívül nem volt használva? Én a felhasználási feltétel első pontját úgy értelmezem hogy egy adott üzletben történő vásárlás esetén érvényes, mert csak shop van említve, nem pedig shops. Mert egyébként könnyen a kupon szabályzat megsértését érzékeli a rendszer.
-
Andre0
csendes tag
Köszi, ezek szerint csak engem utálnak ennyire... Azóta kipróbáltam a "friday" promo kódot, azokat a rendeléseket is azonnal lezárták, most már 90 dollár körül lógnak nekem. Tuti hogy ha kedvezmény nélkül vettem volna ezeket akkor átment volna a rendelés. Fogalmam sincs, hogy miért van ez, semmi segítséget nem kapok a chatbotjuktól, élő embert meg nem tudom hogy lehet náluk elérni.
-
válasz
anadroid #26673 üzenetére
Azt eddig is tudtuk hogy a német AliExpress regisztráció esetén van PayPal fiókkal fizetés, azt is hogy a PayPal fiók lehet más országbeli, mert csak a szállítási címeknek kell egyezni.
Ezzel a mondattal már megint keveredni fognak a dolgok: A saját, magyarországi PP fiókommal fizettem. Egyáltalán nem releváns magyar viszonylatban.
A Teamvieweren sem topik téma és szintén lényegtelen.
De azért köszönöm a többiek nevében is a tájékoztatás -
anadroid
senior tag
válasz
Andre0 #26671 üzenetére
Friss rendelés németországi barátoknak, kinti Ali fiókkal, Teamvieweren át:
5 dolláros kupon a 4 óránkénti kattintósból, illetve 4 dolláros új vevős, mindkettőnél a PayPal miatt 5 dollár engedmény (1,40 $ PayPal díj felszámolva, tehát 3,60 tisztán, rendelésenként). A saját, magyarországi PP fiókommal fizettem.
9 óra és negyed 10 között rendeltem, már postázva.
-
Andre0
csendes tag
válasz
elistvan #26670 üzenetére
Nekem volt egy 5/35-ös kuponom, felhasználtam, a rendeléseket security reason-re hivatkozva azonnal le is zárta az Ali. Deja vu 11.11-ről, ott is minden kuponos rendelésemet törölték. A pénzt persze levonták a számlámról, majd kb. egy hét múlva visszakapom. Utánna rendeltem egy 1.30 USDs tételt, kupon nélkül, azt a rendelést persze hogy elfogadták. Ha 50 dollár felett rendelsz, akkor a "friday" promo kóddal kapsz 5 dolcsi kedvezményt, de azt még nem mertem kipróbálni...
-
elistvan
őstag
válasz
Turbobacsi #26668 üzenetére
Az semmi, kondenzátor mikrofon szett 11.11-én rendeltem, rá következő szerdán vagy csütörtökön jött a UPS hozta a csomagot Németből.
De tegnapelőtt megjött a BT android/ps/pc gamepadem is ajánlottan Kínából.
Más: Valakinek működő black friday 5 dolcsis kuponja lenne?
-
dh66e
veterán
válasz
paperboy #26643 üzenetére
Még sose találoztam olyannal, hogy engedte volna.
Pedig van,én autórádiót vettem Nagy -Brittaniából.Persze kutatni kell rendesen mert hiába jelölöd ki hogy az EU-ból jöjjön sokszor nem dobja ki a találatot.
Ez sem garancia arra hogy lesz olyan termék eu raktárból amit szerenél,de előfordulhat. -
Turbobacsi
senior tag
na ma megjött az első 11.11-es csomagom (mechanikus billentyűzet)
-
válasz
Bacusuz #26666 üzenetére
3 féle verzióban vásárolhatod meg (a negyedik nem válaszható, az only MX3L az lenne a 115.79 $), a kis képekre kattintva adja az adott árat.
Balról jobbra haladva: 173.18 $, 180.68 $,182.01 $
Fekete péntek alkalmával pedig 167.28 $, 174.52 $ és 175.81 $, ami 2,5 óra múlva indul.
Ha mobil app-al fizetsz akkor (csak az első árát írom) 171,22 $ a normál és 163,34 $ a fekete pénteki.
Használhatsz eladó kupont US $99.00 to get US $1.00 off. ami 1 $-al csökkenti az induló árat, ha van AliExpress Select Coupon-od akkor abból 6 $-nyit fel tudsz használni ehhez a vásárláshoz.
A szokásos, 27%-os áfát és a posta vámeljárási költsége fizetendő.
A 173,18 $ esetén a 48851 Ft után 13190 Ft az áfa, a postásnak kézbesítéskor fizetsz 16690 Ft-ot és megkapod tőle a kütyüt.Összefoglaló, 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
segítsetek légyszi
itt most 1db rendelése esetén mennyi a $ ár?
A gyakorlatban áfa vám ilyesmit kell rá fizetnem és kb mennyit? -
walakyb
tag
válasz
baandii #26661 üzenetére
Nekem egyszer inditottak vissza csomagot azonosithatatlan cimzessel (egyebkent tenyleg hibas volt, GBnel osszecsuszott 2 sor, de elotte mar vagy 20 csomag megjott ugy), addig vertem a tamtamot, hogy visszajott ferihegyrol
A te eseted meg meg durvabb, legalabb ismernek el, es hoznak rendbe...
-
válasz
baandii #26661 üzenetére
Csak a címzett tagadhatja meg az átvételt, a téves kézbesítés teljesen más eljárás. Azt kellett volna kérned hogy keressék meg mert bent van náluk és egyeztessék a nevet és címet a tiéddel. Nem azonnal küldik vissza.
De hajnalban senkinek sem kézbesítenek, sőt akkor nincs senki a postán aki beírogatná: 2018.11.21. | 04:23 Nem kézbesíthető (átvételt megtagadta) Címzett Hazugság a bejegyzés.Mikor volt a kézbesítés?
Kedd este 22:32 és szerda hajnal 04:23 közt melyik postás volt járaton, amikor csak reggel 7:30-kor kezdődik a műszak, bent a postán?
20.11.2018 22:32 Belföldi feldolgozásra továbbítva Budapest
21.11.2018 04:23 Vissza a feladónak. Visszautasítva, Hungary HU1300 -
baandii
senior tag
sziasztok,
egy csomagomhoz (LM176441031CN) a tegnapi napon a következő bejegyzés került "kézbesítés megtagadva" (attempted delivery).
felhívtam a postát mondtam nekik hogy amikor itthon voltam nem hoztak semmit. elnézést kértek mondták hogy vmi félre értés történhetett lehet másnak próbálták meg kézbesíteni aki ugye megtagadta az átvételt mert nem ő rendelte...elmondták hogy ilyenkor az eljárás hogy vissza küldik a csomagot a feladónak. leírták a pontos címemet ahova kézbesítésnek meg kéne történnie és azt továbbították a megfelelő helyre.
a kérdésem az lenne hogy mással is történt már ilyen? vagy rá esély hogy megkapom még? -
válasz
walakyb #26651 üzenetére
Nyilván elírás, nézd már meg a számokat, javítom:
USB-C: 5-20V MAX 45W (15/3A) or 40W (20V/2A);Ha USB-C: 5--20V MAX 45W (15/3A) or 40W (20V/2A);
Ha USB-C: 5-20V MAX 45W (15/3A) or 40W (20V/2A); ez itt nem 15 hanem 5. és így ez 15W
A gyári leírásba elegánsan elhallgatva az amper mert az 5V-on a 15A az nehezen hihető. Az már füstöl.Ez lenne a valós:
Output USB : 5V/2.4A, 9V/2A, 12V/1.5A (Quickcharge) Max 18W
Output Type-C : 5V/3A, 9V/3A, 12V/3A, 15V/2.66A, 20V/2A (Quickcharge&PD) Max 40WDe a 20V 2A (40W) az nudli.
Abban igazad van hogy a másik USB C-n csak mobil-t tölt, nem tablet-et vagy notebook-ot, így ha nem telefonhoz használja, akkor én sem ajánlom a képesség hiánya miatt. -
válasz
domojko #26655 üzenetére
Az Alipay mint fizetési kliens megjegyzi az adatokat, de ez csak akkor lesz érvényes ha be vagy lépve a fiókba és fizetni akarsz. Valójában ez így biztonságosabb.
Ha minden alkalommal pötyögni akarsz, akkor az Összefoglaló, 10. Gyakran ismételt kérdések, 5.Hogy tudom törölni az eltárolt bankkártya adatokat? leírás szerint a mobil app-al törlöd és legközelebb amikor fizetsz nem jegyezteted meg az adatokat. -
válasz
domojko #26652 üzenetére
Kevered a dolgokat.
Az Aliexpress-en magyar regisztrációval nem tudsz PayPal-al fizetni.
Mindig pay pal-on keresztül szoktam fizetni ali-n. Ez csak akkor lenne igaz ha mondjuk német az AliExpress fiókod. Akkor viszont fizetéskor azt kell választani, nem a kártya adatos fizetést. Így nem kell állítani semmit. -
domojko
senior tag
Üdv!
Otp-s net kártya van pay pal-ra regisztrálva.
Mindig pay pal-on keresztül szoktam fizetni ali-n.
Valahol ali-n beregisztráltam ezt a net kártyát, azt gondoltam így nem kell minden vásárláskor megadni a kártya számot stb.
Azóta a fizetés nem pay pal-on keresztül megy, hanem ali leveszi a net kártyárol az összeget.
Mit állítottam el, és hol tudom ezt visszaállítani?
Keresem egy ideje de nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest