- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
Elvileg az idén év vége felé a 4.0 ingyenessé válik, amikor megjelenik a 4.5-ös verzió.
Esetleg azt próbáld meg, hogy első körben azt kéred tőle, hogy a válasz felét készítse el 1950 karakteren, majd a következő kérdésbe visszamásolod neki az egészet azzal, hogy folytassa."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Mp3Pintyo #34 üzenetére
Értem, amit írsz, de ha egyszer azt írom neki, hogy minden szám legyen random a 0-9 tartományból, az az én értelmezésem szerint nem jelenti azt, hogy minden számot fel kell használni... mert akkor már nem lesz minden szám random a 0-9 tartományból, hanem a meglévőekhez igazítja a maradékot... bár ez az ingyenes verzió volt, lehet a 4.0 már meglépi könnyebben ezt a szintet.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Kértem ChatGPT-t, hogy gyártson nekem 10x10-es mátrixot úgy, hogy minden szám random a 0-9 tartományból. Ezt kreálta:
9 3 1 2 6 0 5 4 8 7
1 6 8 4 5 3 9 0 7 2
7 2 4 1 3 5 8 6 0 9
0 7 6 3 8 9 2 1 4 5
5 9 3 7 0 2 6 8 1 4
2 4 7 6 9 8 0 5 3 1
8 1 0 5 4 6 3 7 9 2
4 8 2 9 1 7 1 3 6 0
3 5 9 0 7 4 1 2 6 8
6 0 5 8 2 1 4 9 7 3Namármost szerintem ez inkább egy sudoku, gyakorlatilag minden sorban és oszlopban benne van minden számjegy egyszer a 0-9 tartományból.
Ez rohadtul messze van a randomtól. A poén, hogy elsőre adott egy python kódot ehhez a feladathoz, de ha ez a kód is ezt csinálja, akkor ez sincs köszönőviszonyban a random számok generálásával.import random
matrix = [[random.randint(0, 9) for _ in range(10)] for _ in range(10)]
# A mátrix kiíratása
for row in matrix:
print(row)"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Ezt én olyan 20 évre tippelném. Amint megindul a tanítása számítógép architektúrák területén, illetve feltöltik azzal, amit jelenleg a kvantum számítógépkről tudunk, az újabb gépeket már szerintem AI fogja tervezni, vagy legalább is a munka oroszlánrészét azzal fogják megcsináltatni. Exponenciálisnak gondolnám a fejlesztést. Ahogy alig 20 éve még olyan robotot mutogattak a japánok, ahol annak örültek, hogy két lábon képes a lépcsőn felmenni, mára a Boston Dynamics bizonyos esetekben az átlagembertől jobb mozgáskoordinációjú [kezdő ninja képességű] robotokat tud gyártani.
Nekem ez a gondolat ütött nagyot, amikor néztem annó a sorozatot, és a legidősebb gyerek megfogalmazza az aggályait: [miért is tanuljak?]
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Mp3Pintyo #17 üzenetére
Na ezt úgy nem értem, ahogy van.
A githubos dolog az nekem kínai, nem tudom, mit kellene vele kezdeni.
A modellt meg hogyan tudom a stable diffusionban használni?
Úgy gondolom a Stable diffusion helyett ilyenkor pont a tanított modellt kellene kiválasztani... Vagy ebből a tanított cuccból csak egy prompt utasítás lesz? A custom modellek között ott van az enyém is, tehát azért gondolom modellként kellene használni azt, amit tanítottam (vagy akartam tanítani) neki."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Én még mindig a Leonardoval szenvedek, ráeresztettem az általam összeválogatott képekre, hogy megértse, mi az a "fullbody" kifejezés, de továbbra is csak mellkas-fej tartalmú képeket csinál. Asszem megpróbálok keresni valami videót arról, hogyan lehetne rendesen tanítani, illetve annak az eredményét utána hogyan lehetne felhasználni!
-
vaakuum
addikt
Pedig mintha az valami chatgpt 4.0 szintet használna... Vagy ott csak gyengébb volt az oktatás minősége?
-
vaakuum
addikt
Ma is kinyírtam az összes tokent, de gyakorlatilag követhetetlen, hogy mikor csinál egész alakos képeket, hiába van teleírva a prompt erre vonatkozó igényekkel.
Elvileg lehet tréningezni az AI-t saját Datasheettel, amikhez össze kell válogatni egy valag képet, amikkel tanítani akarjuk az AI-t. Sajnos tegnap elcsesztem ezt az opciót, és ez csak 15 naponta frissül, de legaláb lesz időm összegyűjteni és kiválogatni a tanító képeket, aztán hátha megérti majd előbb-utóbb, mit jelent az, hogy "egész alakos""Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Néhány tokenem maradt csak mára: nagynehezen kiegészítettem egy tegnap átdolgozott képet a canvas móddal, hogy a teljes alak látható legyen, (combtól lefelé nem volt kép) de a csizmájának a mintázatát sehogy nem tudom olyanra csináltatni vele, mint amilyen a hasán az a kék energiavonalas ruharészlet. Sima bőrcsizma variációkat gyárt némi domborminta eltéréssel .
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
-
vaakuum
addikt
A leonardo AI rajzolót próbálgatom, de egyelőre nem akarja azt csinálni, amit szeretnék. Nézni kell hozzá tutorialt, nem lehet csak úgy nekiugrani, ha az embernek vannak viszonylag pontos elképzelései arról, mit szeretne. Lassan 10 napja regisztráltam, mostanra tették white-listre a loginomat. Napi 150 tokenig lehet vele ingyenesen generálni. Egyesével használva ez elégnek tűnik, bár csak kb. 40 perce nyomom, és 50-et már elfüstöltem De úgyis dolgozni kellene, úgyhogy most kicsit pihenhet a digitális ceruza...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lexus, Toyota topik
- 20 éve regisztráltam
- AliExpress tapasztalatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...