Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz aDamker #6997 üzenetére
Szerintem semmilyen adatvesztés nem történt addig amíg nem próbáltad felülírni a lemez eggyes részeit (="Probaltam a Volume headert visszallitani") sajnos ez már adatvesztéssel járhat. A Truecriptet ennyire nem ismerem, de az biztos hogy figyelmeztetés nélkül nem töröl. viszont titkosított adatot nem lehet csak úgy a hagyományos módszerekkel (GDB) visszaállítani. aztokat először ki kel venni a titkosításból azon progival amivel titkosítva volt. Erre utal a csatolt képertnyőmentésed is. De mivel összetúrtad a filerendszert nem tudom mit lép rá a Truecrypt...
liksoft: itt a formázás alatt nem a hagyományos formázást kell érteni (még így harmadkézből átadott infó szerint se) hanem a Truecript rendes működését ami titkosítja az adatokat (adatvesztés nélkül).
[ Szerkesztve ]
-
aDamker
aktív tag
Amugy ha jol ertelmezem akkor erdemes mentest csinalni errol a volume headerrol, es csinalni egy rescue disket? Ha azok meglennenek akkor szinte garantaltan menne a cucc?
-
aDamker
aktív tag
Probalok en itt mindent semmi eredmeny. Azt nem tudom felfogni hogy a windows telepito miert onkenyeskedett, es formazta meg? Ha ezt tudom akkor telepites elott lehuzom a winyot, 1 perc lett volna...
-
liksoft
nagyúr
válasz aDamker #6991 üzenetére
Szia!
Ha a TrueCrypt nem tudja helyesen megnyitni (a felületet jól dekódolni), akkor annyi. A formázással felülírt terület még nem lenne gond, ha a belső kulcs nem sérül. Nem fejtettem vissza a programot, így annak helyét nem ismerem. Mentéskor a mount-olt drive-ra kell ereszteni a mentő progit.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
aDamker
aktív tag
Szia liksoft,
En azzal a kerdessel fordulok feled hogy milyen tapasztalataid vannak Truecrypt-el rejtett, titkositott particiok menteserol? Nekem tortenetesen egy 2 TB-os winyora gondolta ugy a win7 telepito hogy megformazza, holott mas SSD-re lett kijelolve, es lett arra telepitve.Kerdes nem volt, csak csinalta barmifele engedely nelkul... Probaltam a Volume headert visszallitani, ez allitolag sikerult, tudom mountolni a meghajtot, de a fajlrendszer kriksz-krasz karaktereket mutat, nyilvan a key serult, es semmi se nyithato meg.
Probaltam raereszteni Getdatabackfat/ntfs-t de azt mondta nincs fajlrendszer mogotte.
A win telepitesekor nem latszodott, hogy ujrairna az egesz winyot, ha volt formazas akkor max gyorsformazas lehetett, ezert biztam abban hogy a getdataback segit. Mit tudok tenni? Truecrypt tudna vmit tenni?Koszi, Adam
-
AeSDé Team
őstag
válasz Core2duo6600 #6989 üzenetére
Ha mindet külön állítanám vissza azzal 500Gb-nál sokkal több adat jönne vissza, és nekem erre nincs tárhelyem. Végül hagytam a getdataback-et, és egy R-Studio nevű programmal állítottam vissza a fájlokat. Látszólag mindent visszakaptam, a fontosabb dokumentumok és képek épen megmaradtak. A többi pótolható, de például a játékok is épnek tűnnek és elindulnak.
Szerintem ez sem rossz program, nekem jobban tetszett és átláthatóbb volt mint a getdataback.Köszönöm a segítséget
-
Core2duo6600
veterán
válasz AeSDé Team #6987 üzenetére
Valszeg az egyik zöld lesz a tied, a pirosból én még semmit nem tudtam visszahozni.
Ha több ször van ugyanez, akkor mindet célszerű visszaszedni, küöm nevekkel.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
liksoft
nagyúr
válasz AeSDé Team #6987 üzenetére
Nincs két egyforma mentés. Itt csak a "küszöbre" tud tenni bárki, de a munka a Tiéd. Vagy ---- adatmentéses cég.
-
AeSDé Team
őstag
válasz liksoft #6985 üzenetére
Köszönöm, és milyen programmal ajánlott csinálni? A GetDataBack ezt adja ki szkennelés után, ezzel mit tegyek? Hármat már visszaállítottam egy másik merevlemezre, de vannak ismétlődő fájlok ahol muszáj felülírnom egyikkel a másikat, és vannak olyanok amik ezeken nem voltak rajta de szükségem van rájuk. Talán az összeset vissza kellene állítani? Neten kerestem tutorial videókat, és általában nincs ennyi fájlrendszer, csak néhány.
Képernyőmentés: [link]
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Nálam amikor meghalt az egyik drive, azonnal mentést készítettem mindenről. Folyamatos üzemben használtam a gépet, így nem állt le. A két drive cseréje után rendszert újra raktam, majd mentésből visszatöltöttem.
Másik gépen nekem is volt gondom egyszer egy kiesett lemezzel, pótoltam, majd szinkronizáltattam. Az egyetlen "eredmény" az volt, hogy az indító menüben 3 lemezt választhattam, mikor csak kettő volt. Kikapcsoltam az indító menüt. Tudom, nem a legjobb, de nem volt időm letesztelni a "mi van ha" állapotot.
Ami biztos, ha tükörben fut a rendszer, akkor a hibátlan drive-ról még ha nem is indul a rendszer, menthetőek az adatok. Ez már nagy előny. Persze ha az adatok titkosítottak, akkor a kulcs is kell hozzá. Ilyen vagy külső program, vagy Bitlocker, vagy saját tulajdonba vétel esetén állhat fenn.
-
liksoft
nagyúr
válasz AeSDé Team #6983 üzenetére
Szia!
Mindenképpen kell másik drive, amire mented az adatokat. Ha lemezképet is csinálsz, az plusz biztonság, de hibátlan drive esetén nem mindig szükséges. A gondolataid jók, így valószínűleg vissza fogod hozni amit lehet. A legfontosabb, hogy nem írunk a mentendőre. Sok sikert!
-
Kal-El
senior tag
válasz liksoft #6980 üzenetére
Tegyük fel: ha meghal az egyik winyóm, akkor az után mit kell tenni, hogy elérhető legyen a másikon lévő adat? Nálam Tükör eltávolítása, vagy Kötet újraaktiválása lehetőség elérhető, ha leválasztom az egyiket, vagy valami mást kell? Esetleg törölni a "meghalt" winyó köteteit? Mondjuk az alaplapról a SATA kábel sincs levéve, ha esetleg az probléma ilyen esetben.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Windows telepítéskor sikerült leformáznom egy 500Gb-os HDD-t tele adatokkal, 2 partíció volt és ezek most egy nagy, formázatlan partíciót alkotnak.
Ilyenkormi a teendő, szükségem lesz egy 1TB-os HDD-re az adatmentéshez?
(466GB a lemezkép + a kimentett fájlok) -
Core2duo6600
veterán
válasz liksoft #6981 üzenetére
No ezt kipróbálom.
Ez egy usb3 as házban lakott gyárilag volt benne, de szétszedthető, és normál sata hdd volt benne egy kék Wd Scorpio, azt hittem elösször, hogy a kerettel van a baj, de nem.
Kipróbálom az fat féle változatot, hátha kezeli.Nem létfontosságúak az adatok, azok szalagon, ill. a NAS on vannak, bár nem ártana ha meglenne, játékok és filmek vannak rajta javarészt.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
liksoft
nagyúr
válasz Core2duo6600 #6977 üzenetére
Szia!
Van FAT verzió is. Gondolom a legújabb már tudja. De ha a drive haldoklik, akkor nem nyúzni kéne, hanem fizikai másolatot készíteni. Ennek is meg van a rendszere. Legtöbbször normál PC-n már nem megy.
-
Kal-El
senior tag
válasz liksoft #6942 üzenetére
Hello!
Megcsináltam a tükrözést, de eszembe jutott, hogy kipróbálom, mi van ha leveszem az egyik winyót, mintha tönkrement volna. És látom, hogy ilyenkor az adat egyik winyóról sem elérhető. Ezért érdekelne, hogy ilynekor miképp lehet hozzáférni az adatokhoz, mert látom, hogy van 2 opció ebben az esetben: tükör eltávolítása, és kötet újraaktiválása. Melyiket érdemes használni ilyenkor? -
Core2duo6600
veterán
Hello
ExFat file rendszerről hogy tudnám vissza szedni a file okat,
a winyo valszeg a végét járja, de valahogy rá kéne venni, hogy olvassa le a file-t róla.
Hasonló helyzetben, ntfs file rendszer esetében a Get Data Back segített.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
liksoft
nagyúr
Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
maestro_z
tag
válasz liksoft #6972 üzenetére
Hello.
Az egyik ismerősöm 2,5 ös mobil vinyója bekrepált. Gyári Samsung házban van egy 320-as szintén Samsung lemez. Amikor usb-n csatlakoztatom, csak halk búgó hangot ad szaggatottan, kb. fél másodpercenként 5-6-szor. A rajta lévő led 3 rövidet villan, majd 1 hosszú szünet után ismétli ezt. A lemezek nem pörögnek fel és a gép nem látja a meghajtót. Szétkaptam a mobilházat, gondoltam, dokkolóban sata csatin keresztül több sikerem lesz - hátha a benne lévő elektronika halt meg - de sajnos gyári usb csatoló felület van a lemezen.
Egy adatmentéssel foglalkozó cégnél már járt a vinyó, ahol kb 600.000 forintot mondtak a mentésre. Családi fényképek vannak rajta, fontos volna, de sajnos ennyit nem tud áldozni rá. Ami furcsa, a cégnél úgy nyilatkoztak, hogy látszanak rajta az adatok, viszont nem szedték szét, még a házat sem. Ezt komolyabb programmal deríthették ki?
A kérdésem az volna, esetleg tudnál e ajánlani olcsóbb alternatívát az adatmentésre?
Előre is köszi!'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Ami 1* felül lett írva, az nem menthető. Így a többszöri formázás nem gond, de tudni célszerű, mennyire lett teleírva a mentendő adatok írása óta, és akkor mennyire volt tele. Vagyis ha csurig volt régen, és azóta csak 30%-ig lett megtömve de akár 4*, akkor is 50-60% adat még megmaradhatott. Ha viszont 20% lett felülírva 40%-al, akkor esélytelen. Ha 50-50% két partíció volt, és egybe lett formázva 25% adattal teleírva, a második partíció akár 95% fölött is visszajöhet.
Az "életétől" függ sok.
-
do3om
addikt
Hi
Egy 80Gb-os IDE HDD-n amit már töbször formáztam (3-4x) lehet még visszahozni valamit a régi adatokból?
Tehát több formálással előttiből. A vinyó nem volt telepakolva a formázások után, ha ezt számít a felülírás miatt.Vagy ne is akarjak vele próbálkozni.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
liksoft
nagyúr
válasz #03319296 #6966 üzenetére
Sajnálom, ha "beletenyereltem" valamibe. Mivel újonc vagy, leányzó képpel, így nem a HDD guru ugrik be róla először az embernek.
Valamint egy nem elhanyagolható "apróság". Te még nem találkoztál olyan emberkével aki bármilyen Általad nem ajánlott megoldásból csak azt hallotta meg, hogy ilyen is van, így meg is csinálta? Mert én sajnos sokszor. Hiszen az "így is lehet de nagyon nem ajánlott a kockázatok miatt" mindig az olcsóbb, gyorsabb út. Vagyis sokan ezért ezt megpróbálják. Régebben, most és a későbbiekben is az általam indított témában az ilyen ötleteknek még a csíráját is el fogom fojtani. Ugyanis ha valaki megtette, onnan nincs visszaút. Ennek a témának a szakmaiságáért én felelek, nem óhajtom ezt a felelősséget a moderátorokra hárítani.
Még egyszer elnézést ha megbántottalak, de a fenti okok miatt volt az írásom.
További szép napot!
-
föccer
nagyúr
válasz #03319296 #6966 üzenetére
Nézd el neki, napi szinten találkozik olyan drivokkal, amit ilyen "házibarkács" módszerrel tettek végleg tönkre és itt, a topikban is nagyon sokszor értetlenkednek a kérdezők.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
liksoft
nagyúr
válasz #03319296 #6964 üzenetére
Persze. Csak le kell húzni. Mint a hitelkártyát. .....
A fej egy méz szerű gélbe tapad bele, mely többször erősebb mint a karra való rögzítés. A fejet hajszálnál alig vastagabb rugók tartják, melyek deformálódnak "húzogatás" hatására. A fej és felület közötti légrés akkora, hogy ennél a drive-nál közel 50.000 fér el belőle 1mm-ben! Vagyis, a legkisebb mechanikai deformáció a fej rossz repülését eredményezi, majd a felület karistolását. "Csak le kell húzni...."
Ha az otthoni módszert választod, én itt kiszálltam, mert ez nem otthoni feladat. 1 a 40-hez, hogy otthon szétszedéssel bármi is kijön belőle.
-
liksoft
nagyúr
válasz #03319296 #6962 üzenetére
Szervusz!
Ne nyúzd, le van tapadva! Vagyis a fejek nem a parkoló rámpán vannak, hanem a mágneslemezen. A drive ütögetése, hirtelen rángatása, forgatása az olvasó karok deformációját okozhatják, így a lemez karistolásához vezethetnek. Mostantól "hímes tojás" a drive! Megtapadhatott a lemezen, de a rámpa alá is beszorulhatott a fej. Egyik sem jó, ha az adatok valóban fontosak, akkor csak adatmentéses szakembernek célszerű odaadni.
Ez nem otthoni tuning kategória.
-
liksoft
nagyúr
válasz kovacsroli #6959 üzenetére
Szia!
Az a drive valószínűleg a halálán lehet, ha nem tápellátási hibád van. Lehet csatlakozó, tápegység. Ha nem, akkor adatmentéses szakembert tudok javasolni.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
gyengélkedett a rendszer ezért újratelepítettem a napokban.
Windows 7 32 bitről van szó.
Két HDD van a gépben, egy újabb SATA és egy régi IDE csatlakozású.
A rendszer mindig az IDE-s vinyón szokott lenni, de most a telepítő vagy nem látta,
vagy össze-vissza keverte a rajta lévő partíciókat ahogy frissítettem a listát.Nem mertem ilyen módon az IDE-sre telepíteni hátha leformáz mindent, elég fontos adatokat tároltam rajta,
ezért feltelepítettem a SATA-sra és rendben is megy a dolog, de:Telepítés után vagy látom az IDE-s HDD-n lévő partíciókat, vagy nem, de inkább nem. Amikor láttam pár másodpercre, akkor rá tudtam menni, a mappastruktúra is visszaköszönt, majd vagy eltűnt vagy kékhalállal vetett véget a próbálkozásnak.
Minden rendszerindításkor megvizsgálja a windows a rajta lévő 3 partíciót és szól, hogy meg kéne formázni, illetve eleinte működés közben is feljött az ablak, hogy formázzam meg. Ezt azonban nem tettem meg.
Mégpedig azért, mert szeretném megkérdezni tőletek, van-e valamilyen mód arra, hogy az adatokat átmentsem a SATA-s merevlemezre?
Köszönöm ha valaki megpróbál segíteni!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Josi
senior tag
válasz liksoft #6956 üzenetére
Csak hibátlan meghajtón alkalmazom.
És természetesen az ügyféllel előzőleg tisztázzuk a dolgokat.
Itt többnyire nem mentendő adat számít, hanem, hogy egyáltalán elinduljon a windows.[ Szerkesztve ]
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
liksoft
nagyúr
Adatmentéses szakembertől kérdezed.
A chkdsk feltételezi a fizikailag hibamentes drive-ot. Bármi gubanc esetén kérdés nélkül javít, sokszor gyomlál. Mivel nem készít visszaállítási adatokat, így "orosz rulett" mentendő adatokon futtatni.
De Te tudod....
-
Josi
senior tag
válasz anonymus89 #6949 üzenetére
De sokszor van, hogy nem fizikailag sérült a merevlemez, hanem csak logikailag.
Ilyenkor egy bootlemezről elindított live windows alól egy checkdisk segít rendbetenni a lemezt.
persze csak saját felelősségre.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
liksoft
nagyúr
válasz anonymus89 #6949 üzenetére
Szia!
Pedig nem látok más megoldást. Asztali gépbe kéne betenni, és a Get Data Back regisztrált (okosítottal vigyázni !!!) változatával másik drive-ra átmásolni a fontos adatokat. Helyreállítani, vagy a mentendőre írni szigorúan tilos! Ha felületsérült, vagyis olvasási hibája van, akkor elgondolkodni érdemes, esetleg inkább szakember végezze a mentést. Ugyanis ha a felület sérült, az csak tovább romlik, ilyen esetben a GDB NEM használható!
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Van egy notim, ami egyik napról a másikra nem lép be xp-be mert Unmountable Volume Drive kékhalállal kidob. Linux alól sem tudom megnyitni ott hibát ír nem tudom megnyitni a meghajtót. Tovább xp telepítő cd-ről is azt írja, hogy a 19GB-ból 19GB szabad van még esély az adatokra itthon környezetben?
Esetleg még valami kiskapu?
Nem tudom rádugni a winyót a gépre mert nincs ilyen ultra dma 100-as csatlakozóm (ha jól fogalmaztam)
Compaq presario 2100-ról van szó.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
swoody
senior tag
Szia(sztok),
Szeretnék visszaállítást végezni egy HDD-n de közben kiderült, hogy elég gyér a kondiciója, jobb lenne ha létezne egy tükörmásolat és akkor nem romlana tovább a vinyó állapota amikor próbálkozok a visszaállítással.
Ezért keresnék olyan programot ami úgy menti le a HDD-t, hogy azután a "clonozott HDD"-ról kisérelje meg a törölt fájlok visszaállíást.
Ez lehetséges? Van ilyen "sector by sector" mentő vagy adattábla mentő program? Illetve az adat visszaállító programok tudják egyátalán ezt, hogy image "gondolom IMG-be rakná a program a tükörmásolatott" fájlból csinálnak recovery-t?Köszi a segítséget.
-
liksoft
nagyúr
Ha a tükrözendő drive dinamikus, akkor a partícióra jobb gombbal kattintva feljövő menüből a tükör létrehozását választod a lemezkezelőben. Persze a másik drive ilyenkor még "szűz". Szerintem szépen elnavigál, eléggé egyértelmű.
-
Kal-El
senior tag
válasz liksoft #6942 üzenetére
És ennek a dinamikus partíciónak létrehozásának + tükrözésének mi a menete?
Csak olyat találtam, hogy dinamikus lemez létrehozása, Microsoft-os leírással. Akkor gondolom, külön partíciót nem, hanem csak egész lemezt lehet dinamikusra állítani. Ha a Microsoftos leírás szerinted jó, akkor már csak a tükrözés menete érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Két megoldást tudok.
1. Program időszakosan szinkronizálja (menti) az adatokat a másik partícióra. Az adatbiztonságot kis mértékben növeli.
2. Dinamikus partíciók tükrözhetőek. Ebben az esetben a rendszer egy betűjel alatt, de mindkét drive-on azonosan tárolja az adatokat. "Szétszedve" mindkettő teljes értékűen használható, csak "pampog" a rendszer, hogy valami nincs rendben. Ez a működési biztonságot növeli.Mindkét módszer mellett a fontos adatok mentése nélkülözhetetlen.
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Nem tudom jó helyre írok-e? Érdeklődnék, hogy azt miként lehetne megoldani, hogy ha van egy merevlemez partíciónk, mondjuk: "D" és egy másik merevlemezen egy másik partíció, mondjuk "E", akkor az egyik partícióra felkerülő adatok automatikusan átkerüljenek a másik kijelölt partícióra is. Tehát valami program kéne, ami az adatokat összeszinkronizálja, vagy nem is tudom mi a helyes kifejezés erre. -
-
mufi
senior tag
Acronis true image 2015 progival backupoltam a teljes rendszer particiot, ez most hogyan tudom visszaallitani, tehat hogy ugyanazok a programok legyenek a friss windowson, mint a formazas elott?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Elszomorítalak. Mivel a hiba csak akkor derül ki ha ráolvasol (drive nem mondja meg kifelé a hibás területet - de sokszor nem is tudja, hiszen most próbálja először olvasni), így nincs egyszerűbb megoldás. Maximum USB-n keresztül, ahol a gép nem fagy le, csak újra kell indítani a csatornát (leválasztás - újra csatlakoztatás).
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Úgy tűnik meg fog halni a winymóm hamarosan.Kb 3 napja vettem észre, mert szaggatottan hajtotta végre a feladatokat másolás közben. Augusztusban még 100%-os volt. De legújabban már másolni sem tudok mindent, mert lefagy a gép tőle. Érdeklődnék, hogy mit lehet tenni ilyenkor, hogy ne fagyjon le másolás közben? Vagy, hogy azokat a fájlokat különítse el, amik nem másolhatóak. A fontosat és lényeget már kimentettem, de még van mit, és gondoltam hátha meg lehet könnyíteni valahogy a dolgot.
-
Panthera
őstag
válasz maxika2004 #6933 üzenetére
A formázással nem sokra mész, egyszer (esetleg kétszer) írd tele és kész!
-
liksoft
nagyúr
válasz maxika2004 #6931 üzenetére
Szia!
Egyszer teleírod.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne a mesterekhez, hogy egy sdhc memóriakártyát
hogy lehet ugy letörölni, formázni, stb,
hogy ne lehessen az adatokat (fotókat ) visszahozni róla . -
föccer
nagyúr
válasz szacsee #6928 üzenetére
Ők ha minden igaz ingyenes bevizsgálást is csinálnak, egy próbát megér.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
liksoft
nagyúr
válasz szacsee #6928 üzenetére
Szia!
Ha a fej leszakadt, akkor az már nem menthető. Ne nézzétek meg, mert attól nem lesz jobb, de nem is nagyon marad menthető. A kattogás akkor van, ha nincs kiolvasott jel a vezérlés számára. Okozhatja a felület, fej, belső erősítő, de akár a külső jelformáló áramkör hibája is. Az ilyen hiba legtöbbször csak adatmentéses cégnél orvosolható. -
[ Módosította: föccer ]
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Egy ismerős gépében lehalt a hdd. Indulásnál kattog erősen.
Nem vagyok guru, de valószínű leszakadt a fej vagy hasonló.
10-20Gb fénykép lehet rajta. Mennyiért lehet kb. lementeni az adatokat nagyjából? Kit, vagy melyik céget ajánljátok?
Kösz a választ előre is! -
Kroni1
veterán
Ismerős laptopjában a Sata HDD hibája miatt a windows betöltése közben kékhalál után ujraindul. Azt hittem a BIOS-ban az AHCI mód átállítódhatott, és ez lehet a gond, de próbáltam az ahci és az ata opciót is, és nem segitett. Win lemezzel próbáltam frissiteni a windowst, de a telepítés inicialázálásánál leáll a dolog. Asztali gépre kötöttem a winyót, ugyan látja a bios, de amíg rá van kötve addig egyszerűen nem tölt be a rendszer..
Vajon ezzel lehet még valamit kezdeni? Természetesen az ismerős a doksijairól nem készitett biztonsági másolatot, ezért most fő a feje rendesen..
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Igen, viszont a kategóriájában a legjobb ár/érték arányú. A megfelelő verzió alatt gondolom a FAT vagy NTFS érdekel. Nem tudom, mert nem írtad, mire volt formázva. Annak megfelelőt kell választani. Ha nem tudod, a hivatalos oldalról letöltött demo változattal ki tudod deríteni.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A Get Data Back megfelelő változatát próbáld ki. FONTOS! Mentendő drive-ra nem írunk, nem partícionáljuk, nem formázzuk. Az adatmentő program megpróbálja a hiányzó adatokat pótolni. Nem helyreállítást, hanem másolást kell ilyenkor végezni fizikailag is másik drive-ra!
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Szia!
Szerintem megvannak az adatok, csak a partíciós tábla sérülhetett meg. Ha eddig nem volt semmilyen látványos baja a hdd-nek, akkor meg főleg. Rövid öntesztet csináltál-e? Ha az lefutott hiba nélkül, az jó hír.
Ha az enyém lenne a hdd, meg merném próbálni egy GetDataBack-el, de ha nincs tapasztalatod, egyedül inkább ne vágj bele, ha ilyen fontosak az adatok.
-
looser
addikt
A Kürt Infostrázsa kiadványaiban szórakoztató(?!) történeteket találni a topic témájában :-)
Az egyik legszórakoztatóbb:
"Történt, hogy a barátom, aki régóta szeretne érteni a számítógépekhez, gépet kezdett építeni, természetesen olcsó alkatrészekből. Vett is egy kiselejtezett 200 MB-os winchestert, de azt formázni nem tudta, mivel hogy a 0. track, 0. szektor hibás volt. Emberünk próbálta formázni alacsony szinten is, de a hiba többedszeri próbálkozásra sem szűnt meg. Intelmem ellenére szétszedte a wincsit, hátha meglát (?!)benne valamit. Mivel látni nem látott semmit, gondolta, mélyebbre nyúl. Imbuszkulcsot ragadott, majd leszedte a lemezeket is, és összeforgatva, átrendezve visszatette azokat az íróasztalán. A nagy matatás után néhány ujjlenyomatot is fölfedezett a lemezek felületén, sőt hamudarabkákat is, mivel idegességében erősen dohányozott, ezért szarvasbőrrel mindent letörölgetett. Gondolván arra, hogy így megbolygatva az eszközt nem lesz minden rendben, a low level format előtt tápot adott, majd egy jókora hangszórómágnessel végigpásztázta a lemez felületét. Ez lehet a „deep level format", vagy „very low level format". Ezek után összekötötte a gépet az eszközzel, és majdnem teljes sikerrel megformázta azt! A formázás közbeni üzenetekből azonban arra következtetett, hogy valamelyik oldal eleje túl sok hibát tartalmaz. Ezért — természetesen az eszközt leállítva — értelemszerűen, csipesszel, a megfelelőoldal fejét beljebb görbítette. Újabb formázás, most már teljesen hibamentesen. Barátom azóta egyszerűen winchesterdoktornak tituláltatja magát, és fontolgatja a szegedi Trombita Kft. megalapítását."
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
hadde
tag
Sziasztok!
Olyan bajom van, hogy a képen látható merevlemez kűlső gépházban volt TV-n használva majd ki lett kapcsolva, visszakapcsolás után nem működött!
Biosban látszik, leszedtem a HDD Sentinelt de előtte megpróbáltam inicializálni de Adta Hiba (CRC) hiba ablak ugrik fel!
Hdd sentinel mutatja hogy él és virul csak a rajta lévő adatokat nem tudom elérni amik életbevágóan fontosak eszméletlenül!
Mi erre a problémára a megoldás?
( a házból ki lett szedve a képek direkt sata porton üzemelve készültek)[ Szerkesztve ]
(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
-
liksoft
nagyúr
válasz Panthera #6916 üzenetére
1 mm-be 60-80 ezerszer fér bele a légpárna. Ez kisebb mint bármilyen porszemcse. A levegőben pedig nem csak por van, hanem lebegő zsíros szennyeződés is. Ahogy ezek a felülettel érintkeznek, ott megtapadnak. A por kevésbé, de a többi szennyeződés nehezen eltávolítható. Vannak módszerek, hogy ezek is leszedhetőek, de ehhez a lemezt ki kell venni. Mivel hőtágulás miatt a lemezek a motortönkön "lötyögnek", így a mechanikai középpont nem azonos a mágnesessel. Ha egyszer ez elmozdul, akkor a tűréshatáron belülre hozni, horror munka. Minél több lemez van a drive-ban, annál inkább lehetetlen. Vagyis elvileg megoldható, gyakorlatilag olyan technikai hátteret kíván, mely a világon összesen csak pár laborban van meg, az ára miatt. Egy ilyen mentés (ahol mindenképpen le kell az anyagnak jönnie de bontották a több lemezes drive-ot) ára 8-10 szerese a hagyományosénak. Nincs aki megfizesse, így csak kevesen vannak az egész világon akik ilyenre külön rendszert tartanak fent. Vannak egyszerűbb megoldások, de vagy sikerül, vagy nem kategóriában futnak. Az első hatékonysága 90% feletti de iszonyú drága, a második ára ennek töredéke, de 60% alá teszem a sikerességét. Nagyon nem mindegy. Egy példa: a vakbélműtét halálozási rátája ezrelékes, de senki sem szeretne abba kerülni. Az adatmentéses cégeken kívül az "ügyes szomszéd gyereke" is tud mentést végezni, de itt is a sikerességi százalék a lényeges különbség. A profi 90% fölött dolgozik, az ifjú szomszéd a fordítottjával legtöbbször (nem a GDB-s mentésekre gondolok). Mindkettő tud sikeres lenni, de micsoda különbség van közöttük?
-
Panthera
őstag
Csak kíváncsi vagyok...
Egy blogon olvastam, hogy a hdd szétszedésével menthetetlenül azonnal elvesznek az adatok, mert por kerül bele. Ez valóban így van? Mert szerintem attól még egy profi laborban megolható lehet, hacsak nem mágnesezem le a tányérokat. -
Panthera
őstag
válasz liksoft #6914 üzenetére
Köszönöm!
A programnak a "one to zero" vagy milyen módját használtam (ez az egy elérhető a cd-től, mert fizetős a program). Ránézésre jó, mert eddig ilyen nulla eredményt még nem mutatott a GDB.
Meg igazából a merevlemezeken, amiket törölni szeretnék, az adat nagy része az az OS (XP), levelezés, a tényleges adat az ennél jóval kisebb méretű és jellemzően nem itt vannak az érzékeny adatok.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz liksoft #6910 üzenetére
Szia!
És mi a legegyszerűbb megoldás arra, hogy - tesztképpen - megpróbáljak visszaolvasni egy 1x felülírt hdd-ről?
A GDB-t próbáltam, az nem tudott mit kezdeni vele (végigolvasta a felületét is, nem talált semmit). Ezek szerint jól kellene dolgozni a programnak, hacsak nincs ennél jobb módszer. -
Hegasus
senior tag
válasz Panthera #6907 üzenetére
jah igen, alapból a gépben volt satával csatlakoztatva, aztán nem ismerte fel a win, majd fogtam és beletettem egy usb-s hordozóba, és abból mondja, h formázni kéne. teszek majd egy próbát ezzel a getdataback-el később, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
Panthera
őstag
válasz Hegasus #6905 üzenetére
Milyen a csatolófelülete alapból? Mert ha nem usb-s (nekem úgy jön le, hogy csak arra csatlakoztattad - gondolom valamilyen konverterrel), én a helyedben "rendesen" próbálnám meg.
Ja és nem formáznám le. Pl. egy GetDataBack nem fog ezzel foglalkozni, hogy nem tudod csak úgy simán megnyitni. (Tapasztalat, én is jártam már ebben a cipőben).
De azért várd meg a tapasztaltabbak válaszát.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Hiren's boot cd-ről mennyire használhatóak a DOS-os lemeztörlő programok? Pl. az active killdisk?
-
Hegasus
senior tag
üdv!
van egy régi seagate hdd-m, ami úgy tűnik megadta magát, nagy baj nincs, mert úgy is használtam, h fontos adatokat nem tároltam rajta, de azért még is lementenék ezt-azt, szóval egyszercsak nem ismerte fel a windows, aztán külső tárolóként usb-n rádugtam a gépre, és már látja de ha meg akarom nyitni, azt mondja formázni kell, amit még el akarnék kerülni, és a hdd sentinel is látja, mondja is h 9%on van, majd néhány perc után eltűnik és kérdőjeleket mutat a kondicióra...
szóval még formázás előtt valahogy le tudok menteni néhány megát, vagy csak formázás után valami visszaállító programmal (és melyik lenne a legjobb erre a célra)Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
looser
addikt
Helló, használ valaki Acronis True Image 2015-öt? Készítettem boot lemezt belőle, ezzel hat szervert mentettem sbs, visszaállításnál (másik gépre, tesztként) pedig a meglévő lemezstruktúrát ajánlja fel, amelynek még a törlésére sincs lehetőség. Ez elég nagy probléma. Azt gondoltam, hogy ha sbs a mentés és visszaállítás is, akkor ez nem kérdés. Abban bízom, hogy csak én nem találom ezt az opciót (mármint hogy darálja le, vagy ne kérdezze, hova akarom visszaállítani az egyes partíciókat) :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket. Régi samsung és WD merevlemezekről szeretném leszedni, archiválni a családi fotóinkat. Egy sima USB-IDE átalakítóval kötöttem rá a HDD-t a notebookomra, amit a gép egyből fel is ismert. A gond csak az, hogy nem látom a partíciókat és a könyvtár struktúrát, így a fotókat sem találom. Milyen programmal, vagy trükkel lehetne láthatóvá tenni? Esetleg a fájlrendszer NTFS-FAT miatt nem látom a könyvtárakat?
Ötleteket előre is köszönöm!
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
Új hozzászólás Aktív témák
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 4TB Gen 4 NVME SSD eladó
- 256GB mSATA SSD-ingyen posta másnapra
- WD Black SN770 2TB M.2 Gen4 NVMe SSD - 5150MB/s olvasási sebesség, magyar garanciával! -
- Kingston NV2 250Gb PCIe 4.0 NVMe SSD (100/100)
- Seagate 500GB notebook 2.5" merevlemezek, keveset futottak 1-43nap, 14db ST500LM021, 1db ST500LT012
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest