Új hozzászólás Aktív témák

  • jolti05

    őstag

    válasz Vertigo18 #1574 üzenetére

    Az övtáskámban lévő dedalonnak is csak akkor van funkciója, amikor szükség van rá, csak nyilván más, mint egy késnek.
    Nem arról van szó, hogy nem fogadom el a törvényeket, de a között, hogy nálam van, vagy nincs, annyi a különbség nagyjából, hogy ha kiáll egy cérna a pulóveremből, akkor levágom, vagy letépem.
    Egy számomra igen kedves ismerősömtől kaptam néhány évvel ezelőtt, amolyan kabalának felfogható fel. Iszonyat jól jött túrákon, néha még a suliban is hasznát vettem. Evidens, hogy nem a tanárok fenyítésére. Most vehetek azért egy svájcibicskát, hogy magamnál hordhassak valamit, és még egy pillangókést.
    Én, személy szerint, egy árva szóval nem szidtam sem a rendőrséget, sem a kormányt, csupán egyszerű barátomat a nevén neveztem. Egy rövid beszélgetés alapján szerintem meg lehet állapítani, hogy milyen szellemi szinten áll a beszélgetőpartner.
    Nekem ezzel az egésszel nem lenne semmi problémám, rendben van, hogy bűncselekményt követtem el, elvették, ugyanúgy vonatkozik rám is a törvény, mint bárki másra(de hozzáteszem, ez az egész herce-hurca fölösleges volt, nem vagyok fogyatékos, szellemileg visszamaradott, sem pszichopata), de ne rajtam próbáljanak meggazdagodni. Néhány ezer forintra tényleg azt mondom, hogy tanulópénz(ahogy sasa kolléga írta), de több tízezer indokolatlan és nevetséges.

    biggamer:
    Valóban súlyosabb, zsebben fémdetektornál megtorpanni a parlamentben, de szerintem oda is kicsit súlyos az a 32e forint. Nem hiszem, hogy igazán ránk kellene fordítani a figyelmet, akik kenyeret vágnak vele és kenősajtot kennek.

    Egyszer a belvárosban(Bp) megütöttek, csak úgy, az utcán. Nem sarkítom, álltan egyhelyben, odajött hozzám egy idősebb férfi, és megütött. Ott volt nálam akkor is a kés. Eszembe sem jutott, hogy használjam.

    Igazából túlmagyarázom az egészet. Megtörtént. Kíváncsian várom a büntetést, és a legjobbakat remélve izzítom az ujjaim egy kérvény/panasz/kifogás írására.

    Vertigo, azt megkérdezhetem, hogy: Ennél a parlamentes esetnél a tények(az imént felsoroltam) miatt volt ilyen magas az összeg?
    Köszönöm a hozzászólást Vertigo! A csekély össze(bár ez is relatív, kinek mi a sok, kevés:) ) valamelyest megnyugtatott.

    Írjatok, ha esetleg nem értetek egyet velem valamiben, vagy úgy látjátok, nincs igazam. (Mérget vennék rá:) )

    A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

Új hozzászólás Aktív témák