Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
IreN!CuS
őstag
Kis példa a rendőrök közötti "nem baj megoldjuk" valahogy dologra.
Szituáció évfolyamtárs apucija rendőrkapitánya volt "x" évig. Miután visszavonult egy eléggé egyértelmű szabálytalanságot követett el,mégpedig kötelező haladási irány táblát szó szerint leszart egy elég forgalmas útszakasznál(városon belül persze).És hát kiszúrták a rendőrök szépen utána mentek félre állították,itt következett a jó rész,kiszúrták h a régi főnök az,egyből ment a jó pofizás. A sofőr váltig állította,h nem is látta azt a táblát. Ezt a rendőrök persze "elhitték" és egy sanda "ilyen ne forduljon elő többet mosollyal" elmentek. A srác(évfolyamtársam,akinek az apjáról írtam előbb) részegen elütött egy gyalogost kapott érte fél év eltiltást,nem ismerem a törvényeket,de szerintem ennél kicsit több kellett volna,főleg,h kezdő jogosítványról beszélünk(és büszkén mesélte nekünk,h mennyivel megúszta a dolgot) Szóval amíg ezek a régi "szívességek "élnek" semmi sem fog változni sajnos)[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
SaNyEe
aktív tag
én ezt az egészet másként látom, szerintem jó, hogy adott esetben amíg forró a dolog megpróbál segíteni egy vagy több olyan személy aikik bentről ismerik azt a testületet aki eljár ellenünk jogtalanul, bár nem tudom, hogy a jegyzőkönyv felvétele után van-e még mit tenni.
Az meg más kérdés, hogy kinek miért alakult ki olyan véleménye amilyen. Nekem azért mert folyamatosan olyna ingerek érnek amilyen ....-- end of transmission --
-
Versus82
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #3488 üzenetére
és ne puffogtassunk "utáljuk a rendőröket" frázisokat... undorító módon megy a pénzbehajtás a tisztességes állampolgároktól a közutakon, egyre nagyobbak a büntetések, már azt is szopatják aki nem követett el semmit, ha ellen mer szegülni akkkor beszopatják.. ellenben amikor szükség lenne rájuk, bűntényt felderíteni, akkor nincsenek sehol, eredményt nem tudnak felmutatni, mert kinn trafipaxozik a banda, abból van lóvé.
barátom konkrét esete:
19 éves lehetett, jól ment nekik, sok milliós sport autóval járt. ez alapból szúrta a rend drága őreinek a szemét, pláne pár friss húsnak akik még ismerték is gimiből. először elkapták mindenért - parkolás, gyorshajtás -az autó feltűnő volt, sok kolléga van mifelénk, ha valakit figyelnek azért gyűlik belőle. egy ideig leszarta, fizetgette, aztán már amikor azok jöttek hogy nem állt meg a stop táblánál(megállt), meg záróvonalon előzött ( pedig nem), akkor mondta hogy leszarja, jelentsék föl. ekkor szopatták be:
ment este hazafelé a főúton, egyszercsak az út mellett álló autók közül kiugrott valaki és bebaszta a hátsó szélvédőjét. megállt hogy wtf? egy rendőr vágta be neki az elemlámpájával, az ő verziójuk szerint ez történt: kolléga állt az úton, jelezte elemlámpával az érkező autósnak hogy álljon félre ellenőrzésre, de az gázt adott, el akarta ütni, ezért félreugrott és utána vágta az elemlámpát... 3 perc alatt lett 5 rendőrautó, bilincsben vitték el, hivatalos személy elleni emberölési kísérlet asszem a vád. fogdán volt egész este, jártak a barmok az ajtaja elé sutyorogni hogy vége, egész életét sitten tölti, kicsinálják, szídták, rúgdosták az ajtót. hogy a vérébe ezt meg azt találtak, (nem nyomott semmit, de ugye meddig tart kicserélni a mintákat, vagy keverni egy kis cucozottal), emberünk iszonyat durva éjszakát élt át. másnap vagy harmadnap vitték bíróságra, tatabányán a fő téren jó messze álltak meg az épülettől, pórázon vezetve vitték végig közszemlére téve a város legforgalmasabb pontján. aztán szabadlábon védekezhetett, megúszta, a barmok nem tudtak rendesen össze beszélni sem,hülyeségeket beszéltek, egymásnak ellent mondtak. 1 évbe,nagyon-nagyon sok idegeskedésbe,rengeteg pénzbe került.egy kis happy end: ügy vége után pár hónapra helyszínelt a rendőrúr amelyik bevágta a szélvédőjét és feljelentette a srácot, szarul biztosította a helyszínt, másik haverom öreganyja pont arra járt kis fiat unoval, asszem defektet kapott, elvesztette uralmát a kocsi felett, és nekinyomta a rendőrurat egy kamionnak, szilánkosra tört mindkét lába, sajnos túlélte, de nem fog többet kocsik után rohangálni hogy bezúzza a hátsó szálvédőt. gondolom kapott egy kerekes trafipaxot, és azóta is éli kis világát...the end.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
SaNyEe
aktív tag
válasz Vertigo18 #3489 üzenetére
Csak azt akarom mondani, hogy sokszor az ilyen esetek miatt ítélik meg magát a rendőrséget mint szervet, úgy ahogy. Van akivel megtörtént, van aki olvassa, van aki eleve utálja és ezek a történetek csak tovább szítják bennük az utálatot.
De ez miért is van? A sok normális rendőr között van pár olyan amilyen, nem kívánom kommentálni amit gondolok konkrétan arról a párosról akik ott voltak a helyszínen. Ilyenek miatt van olyan renoméja a magyar rendőrségnek amilyen. Sajnos.-- end of transmission --
-
samfishR
senior tag
válasz Vertigo18 #3490 üzenetére
Igen, és ez ellen mi nem tehetünk, csak ti rendőrök, de leginkább a feletteseitek. Rendet vágnátok egymás között, lehet hogy megváltozna a rendőrség hozzáállása és utánna a miénk is. Addig marad az általánosítás. Előttem már leírta pl. jer1cho a sarkon megverős témát, szóval azt hiszem magyarázat nem kell rá.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz BÁ Nutrition #3488 üzenetére
Érdekes haverjaid vannak...
Ha lehetne, egész hónapban nem büntetnék...
Az olyanok miatt, mint a haverjaid, utálják az olyanokat is, mint én...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
SaNyEe
aktív tag
válasz philoxenia #3481 üzenetére
tessék egy konkrétum akkor, csak, hogy ne általánosítgatás legyen, pont PH-ról. Még 2006 márciusában történt velem az eset:
[link]
[link]
aki mindent el akar róla olvasni annak itt a helye [link]Tudom csináltam ott hibákat amiket, ha lesz következő eset akkor tuti nem követek el(azért inkább ne legyen), de nekem köszönöm szépen megvan a véleményem a rend őreiről egy életre. Majd talán változik egy kicsit, ha valami hasonlóan jót követnek el velem. A pár apróságról ami történt velem / családommal közlekedés terén arról inkább nem írnék mert horderejét tekintve sehol sincs ehhez. Jameg a lopások amik megestek, s nyilván nem is jártak el az ügyekben mivel kis értékű lopások voltak .. ja igen egyesével, csakhogy egy-két hetente megestek..... nade mindegy is. Megélhetőségi lopás rulez.
-- end of transmission --
-
Vertigo18
addikt
válasz fekeandras #3482 üzenetére
Mindegy, ez valóban kemény...
Azért kíváncsi vagyok, hogy ha mondjuk a fenti személy elkövet egy szabálysértést, és a rendőr figyelmeztetni kívánná, de a szankcionálás előtt elolvassa, vajon megmarad-e a legenyhébb büntetési tételnél...?
Az előző témához: annak semmi értelme, hogy a jól megszokott "utáljuk közösen a rendőröket" frázisokat puffogtatjuk...
Annak már több, hogy ha valami konkrét gondod van, akkor elmondod, mi meg megpróbálunk segíteni. Ha továbbra is megy a fikázás, akkor értelmét veszíti a topik, mert egyetlen egyenruhás sem jön be segíteni, mert hiába teszi, úgyis szidják. Én elfogadom a negatív kritikát, ha tettem valamit, de ne más miatt szidjanak. Persze nem biztos, hogy egyet értek, de ennek nem itt van a helye.
-
hossszú
őstag
válasz fekeandras #3482 üzenetére
Biztosan nem normális.
Vajon a póló elejére is rá van irva?[ Szerkesztve ]
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
fekeandras
őstag
Csak, hogy oldjam kicsit a hangulatot... Noooormáális???
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz TazLeacher #3480 üzenetére
Nem a véleményt elmondani nem szabad, csak általánosságban nincs értelme itt írogatni a Rendőrségről és a rendőrökről, mert ugyanolyan flame, mint a widowsos topikokban általánosságban szidni a Microsoftot, vagy akár dicsérni. Konkrét esetekről, lehetőleg minél pontosabban és elsődleges forrásból, ha lehetséges, mert híreszteléseket megvitatni szintén nem látom értelmét.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Vertigo18 #3478 üzenetére
Idézet az 1. hsz-ből:
Mindenre kíváncsi vagyok, aminek köze van a közlekedéshez és a rendőrökhöz...
Tehát, ha úgy gondolod, hogy ide nem férnek bele csak a pozitív dolgok, felőlem lehet így is, azon nem múlik, nyitok új topic-ot (eddig úgyis még csak 1-et nyitottam itteni pályafutásom során), de nem hiszem, hogy szükség lenne rá.
Nem olvastam az 1. hsz-ben (mert igen, mielőtt beírtam 1 szót is, elolvastam), hogy ez egy olyan topic, ahol a rendőrök segítenek, és nem lehet elmondani a véleményem, vagy esetleg azokat a negatív dolgokat, amik "A rend őrei (rendőrök, rendőrség)" felöl tapasztaltam.
De amennyiben a modik benne vannak nyitok én új topicot, akkor viszont ezt kéretik átnevezni valami ilyesmire: A rendőrőkről, ide csak jót lehet írni! Mert én úgy gondolom, hogy az itteni témák (ami ugye legfőképp valami hardver) 99,99%-a nem arról szól, hogy mindenki agyonmagasztalja a témát, hanem ki-ki leírja pozitív és/vagy negatív tapasztaltait a ropic témájával kapcsolatban. Most őszintén, errre mit mondjak? Mármint, ha negatív a véleményem, akkor kuss van? Nem hiszem, hogy személyeskedtem volna, vagy a hsz-em nem lett volna szalonképes. Maximum más a véleményünk, amit Te kicsit nehez tűrsz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kérek mindenkit, hogy általánosításokat se pro, se kontra ne írjon a topikba, maradjunk a konkrét eseteknél, feltételezve a fórumtársakról a jóindulatot !
Versus82 és biggamer fórumtársakat figyelmeztetem, a PH! fórumain tilos a személyeskedés és a fórumtársak sértegetése !
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Vertigo18
addikt
válasz TazLeacher #3476 üzenetére
Akkor kell nyitni egy rendőrgyalázó topikot, ahol lehet őket szídni. Nem pedig pont abba a topikba írni a gyalázkodást, amiben Ők szeretnének segíteni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Vertigo18 #3463 üzenetére
Lehet, hogy a topik megszűnt annak lenni, amire rendeltett, de az is lehet, hogy az embereknek kezd betelni a pohár. Kezd elegük lenni az "egyelőbb az egyenlők között" elvből...lassan kezdem úgy érezni, hogy igazából még Én vagyok a hibás, mert "csak" egy állampolgár vagyok, és nem rendőr.
-
Vertigo18
addikt
Hááát, a hivatalos álláspontot nem tudom, de úgy emlékszem, hogy amennyiben nem használod fel sehol, nem jelenteted meg, akkor szabad. De, ha az "alany" külön kéri, hogy ne filmezd le, akkor ne tedd, mert könnyen ránk, "a kisebbségi érzésekkel küszködő bunkókra" szorulhatsz...
-
finest
addikt
-
finest
addikt
válasz Vertigo18 #3468 üzenetére
De azért a másik dolog sem városi legenda?
Más, ha már a közlekedési szabályokról beszélünk. Szabad-e forgalommal szemben parkolni a ház előtti bejárón, vagy a füvön. Sz'al az úttestre nem rálógva, de nem menetirány szerint?
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
finest
addikt
válasz Vertigo18 #3464 üzenetére
Nem úgy volt, h 2010-től lesz csak? Valahol olvastam, h most a különböző országrészekben elkövetett szabálysértéseknek - mondjuk ott aszem a bolti lopásokról volt szó-, nincs könnyen átlátható rendszere.
Gondolod, h Dare2Live-ék rendszámát most emiatt rátették a megszívatandó autósok listájára?
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
OFF
Szerintem ez a topik megszűnt annak lenni, aminek indult. Márpedig azért indult, hogy mi, fórumozók (rendőr és nem rendőr) megpróbáljunk egy-egy helyzetben, konkrét szituációban segíteni.
Sajnos miután ezt több alkalommal is megtettük fórumtársaimmal (rendőrrel és nem rendőrrel egyaránt), a topik átment abba az irányba, hogy egyre kevesebb a konkrét példa, azonban egyre több a személyeskedés, az általánosítás, a rendőrök "kisebbségi komplexussal küzdő bunkók" és egyéb jelzőkkel való asszociálása.
Én eddig a magam módján próbáltam segíteni, hozzászólogatni, de rájöttem, hogy nem tudod megállítani a hullámot, ha eléállsz, és rákiabálsz. A sok-sok fórumtársnak, akikkel a mai napig privátban kommunikálok, természetesen a továbbiakban is válaszolok, de a magam részéről az eddigihez képest ritkítani fogom a megjelenésemet a topikban. Ha valakinek konkrét problémája van, és látom, hogy nem úgy teszi fel a kérdését, nem úgy írja a hozzászólását, hogy látom, kevesebb benne a történet, mint a véleménye, akkor annak szívesen segítek továbbra is.
OFF
ui: pedig én még lúzerrel is jól kijöttem...
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz samfishR #3461 üzenetére
Te az egyik fél véleménye alapján ítéled meg a történetet. A szabálysértésekről nincs országos nyilvántartás /még/, szal nem tudom, h milyen körözési listába kerül bele az emberkedő szabálysértő rendszáma. Hogy mekkora lenne ez a lista, ha minden anyázó szabálysértő bekerülne, azt csak a rendőr fórumozók tudnák megmondani!
[ Szerkesztve ]
-
samfishR
senior tag
válasz samfishR #3459 üzenetére
lemaradt: Érdekelne, hogy mit csinálnának velem, ha jogosan, törvényes úton kiállnék az igazam mellett egy olyan esetben.
(#3460) finest: így is írhattam volna: ha egyszer nem biztos, hogy milyen lámpán ment át az autós, akkor mi a k*rva élet f*száért megy oda kötöszködni és állítja az ellenkezőjét, mikor az automata is azt bizonyítja? Pff.
[ Szerkesztve ]
-
samfishR
senior tag
válasz Dare2Live #3451 üzenetére
"Egyszerüen nem térek magamhoz, nem akarom elhinni, hogy ez Magyarország, ez a Magyar rendőrség..... hogy lehetnek ilyen mélyen ezek az emberek/szervezet....?"
Ahogy előttem is írták már, a hatalmukból fakadóan azt hiszi némelyik (enyhe kifejezés, hogy némelyik, de nem írom enélkül mer akkor egyből belém kötnének h "általánosításazmegy"), hogy bármit megcsinálhat a másikkal, mert neki éppen olyan kedve van. El bírom képzelni, ahogy összenéztek a kocsiban és felkacagtak, hogy "na azt ottan szivattyúztassuk csak meg, mert mi az hogy ő átment a ződön "
Merőben más formában elég nehéz elképzelni...(#3447) Versus82: érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz fekeandras #3457 üzenetére
pontosan
nem én mondtam: Mo-n mint közbiztonság, olyan nincsa rendőrség meg az alom-alom-alom-alom-alom-alom pénzbehajtója
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
fekeandras
őstag
válasz Versus82 #3456 üzenetére
Kb 10 évvel ezelőtt betörtek sógoromhoz.Este 9 körül telefonált a rendőrségre az urak méltóztattak másnap délelőtt 11kor megjelenni.Unott pofával flegmán felvették a jegyzőkönyvet és vártunk hátha történik valami.Néhány hónapra rá jött egy határozat hogy ismeretlen tettes és megszűntetik a nyomozást.
Ha az én egyik családtagomat megtámadnák én biztos, hogy nem fordulnék a rendőrséghez .Nálam a régi jól bevált szemet szemért elven működnek a dolgok.És ezt komolyan is veszem.Önbíráskodás?Na és?Ha más nem véd meg akkor majd én megvédem magam ahogy tudom...
-
Leeza
tag
válasz biggamer #3453 üzenetére
Valószínűleg nem az fog kimenni, ha valami gond van, aki a háromlábú mellett bénázik... Legalábbis merem remélni.
Soha nem volt még szükségem arra, hogy valamilyen esetben rendőrt hívjak, de remélem nem is lesz, egyáltalán nem bízom bennük.
Egyébként meg ne keverd össze a munkavégzést - ami a kötelességük, ha már ezt választották - ezekkel a húzásokkal, amiket elkövetnek, akár elismered, akár nem. Kevés ember van, aki ne tudna személyes példával szolgálni, ha a téma felmerül."Szerintem az téveszti meg, hogy amikor begépeled a szöveget, akkor lefelé nézel... :)" - elmoraan
-
Khelben
nagyúr
válasz Dare2Live #3451 üzenetére
Itt végződne egy normális jogállamban a történet.
Nem. Egy jogállamban úgy végződne a történet, hogy ha a rendőr megállít és azt mondja, hogy piroson mentél át, akkor elnézést kérsz és kifizeted a bírságot. Ehhez két dolog kell, egyrészt a rendőr csak akkor állít meg, ha tényleg piroson mentél át, másrészt nem kezdünk el emberkedni a rendőrrel ("igazolja magát", stb). A 4 sör után lévő ismerős meg ezek a rendőrök pont megérdemelnék egymást, kár, hogy anyukád is belekeveredett.
-
Dare2Live
félisten
válasz samfishR #3445 üzenetére
Nemcsak, hogy nem egyértelmű hanem az automata elég egyértelművé tette nekik, hogy nem volt itt semmi max amikor már nem látták sárga. És bár az automata egyértelművé teszi, hogy nem piroson mentek át még se bizonyíték: a zöldön áthaladásról nincs fotó. (De ha lenne se adnák ki az tuti....)
A kocsiban 2 személy állítja, hogy zöld volt ergo a pert a rendőrök elvesztik. (De ha kell van harmadik is.)
Itt végződne egy normális jogállamban a történet. Esetünkben azonban a történtek után már erősen sejtem(jük?), hogy nem. A per megnyerése után/közben elindul a célszemély tartós és folyamatos megalázása, terrorizálása, kikészítése, mindez azért mert kiáll az igazáért!
Egyszerüen nem térek magamhoz, nem akarom elhinni, hogy ez Magyarország, ez a Magyar rendőrség..... hogy lehetnek ilyen mélyen ezek az emberek/szervezet....?Egyelőre nem tudom mi lesz. Ha a dolog nem véletlen és kvázi kizártnak tartom, hogy az akkor a per közben/utána sajtó út teljesen reális, elég jól állok sajtós barátokkal, nem mindha az internet kezdésnek nem lenne elég....
Bár nem teljesen téma de ez az úgy megadja/ta a végső lökést nekem, hogy eltünjek ebből az "elk*t"™ országból.
Elnézést ha csúnyán beszéltem tényleg úgy érzem magam mindha leforráztak volna aztán pofán b* volna egy péklapáttal.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
samfishR
senior tag
Erről eszembe jutott egy bumeráng adás, ahol hasonló sztorikat osztottak meg a hallgatósággal a betelefonálók.
[link] a 08:40-es hallgatói reagálások rovatot ajánlom meghallgatásra. (kb a 4. perctől kezdődik a srác sztorija) érdekes, hogy két rendőr szava többet ér mint egy családé.. na nekem ne mondja senki hogy a rendőrségen belül nem falaznak egymásnak..[ Szerkesztve ]
-
samfishR
senior tag
válasz Dare2Live #3444 üzenetére
"onnantól az összes járőrkocsiban ott lesz a rendszáma és amint egy járőr meglátja levillogtatja és minden alkalommal kapunk egy 30-45perces átvizsgálást, ha vmi nicns rendben maximális bírság..... Amikor rákérdeztem, hogy ez vicc e azt mondta, hogy nem ...."
ez már meg sem lep
én a helyetekben belenyugodnék, hogy itt tart az ország, és a rendőrség, és beifzetném a csekket, hagy örüljenek a markukban.. Bár ezzel az automatás témával szerintem is meg lehetne őket fogni. De most komolyan.. Ha a rendőr számára nem nyílvánvaló, hogy zöldön, vagy más színű lámpán ment át az autós, mert pl hátulról látták nagy távolságról, akkor mit kezdenek el erőlködni, hogy márpedig az pirosvót' -
Dare2Live
félisten
Kicsit tanácstalan vagyok a story:
Jó ~2hete jött édesanyám haza éjfél után xy felöl egy megyeszékhelyre. Az egyik piros-sárga-zöld lámpán való áthaladás után rendörök levillogtatták. Idáig tiszta sor.
Kiderült, hogy szerintük édesanyám piroson ment át és ha az "automata kattant" akkor feljelentés lesz a dologból.
Ezt édesanyám elfogadta ezellen nincs mit tenni, bár teljesen biztos volt abban (és mint kiderült a mellette ülő hölgy is) hölgy zölden jött át. Azonban a kocsiban hátul utazott egy úr is aki túl volt 4.sörén és ő ebben az állapotban kifejtette, hogy márpedig rosszul láttak a rendőrök mert az zöld volt és most igazolják magukat.....
Ezután a rendőrök kifejtették, hogy az úr viselkedése miatt feljelentik édesanyám és reggel 1kor részletesen elenőriztek mindent, volt szonda fujás miegymás.... btw semmi mást nem találtak.Következő nap kiderítettem: Az automata ami nem csak pirosnál hanem sárgánál is! kattan nem kattant édesanyámnál. Nincs semmijen bizonyítékuk + az automata egész éjjel müködött tehát édesanyám az automata szerint zöldön jött át. (Persze erre nincs bizonyítékunk zöldröl nem készül fotó.)
Édesanyámat a rendőrök feljelentették mert piroson ment át.
A kontaktom aki jó barátom még kifejtette, hogy gondoljuk meg, hogy akarunk e bíróságra járni mert vszeg megnyerjük az ügyet de egyrészt elég sok szabadidőt elfog vinni másrészt onnantól az összes járőrkocsiban ott lesz a rendszáma és amint egy járőr meglátja levillogtatja és minden alkalommal kapunk egy 30-45perces átvizsgálást, ha vmi nicns rendben maximális bírság..... Amikor rákérdeztem, hogy ez vicc e azt mondta, hogy nem ....Én/Mi törvénytisztelő "hülye barmok" nem hittünk neki. Azt gondoltuk ez csak egy rossz vicc. Azonban ma kaptunk két levelet, benne két 30.000fts csekkel, hogy rossz helyen parkoltunk. A fotokat még nem láttuk kontakt szerint a foto nem egyértelmű és ez csak egy figyelmeztetés, hogy mi lesz itt még....
Most teljesen leforrázva, állampolgári, emberi mivoltomban megalázva itt ülök a gép elött és jó fogalmam sincs mit csináljak/junk. Járjunk a bírósára és utána rettegjünk évekig ettől a a mi munkánk/adónkból élő rendőrségnek nevezett inkorrekt terrorszervezettől? vagy adjuk be a derekunkat ne pereskedjünk és akkor nem kell rettegnünk ellenben elismerjük, hogy ott és úgy aláz meg ez a "rendőrségnek nevezett inkorrekt terrorszervezet" ahogy akar?
Fogalmam sincs mi lesz, de a hitemet a Magyar rendőrség felé én már örökké elvesztettem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Vertigo18
addikt
válasz samfishR #3440 üzenetére
Most másodikra nekiugrottam a videónak, de nem találtam, hogy most akkor mennyivel is ment? 113 km/h van említve a klippben, de az nem szabálysértés, így nem igazán értem a dolgot.
Egyébként valóban meg van említve, hogy a jog merev dolog... Azonban én úgy tudom, hogy a törvényben van egy olyan kizáró ok, hogy "Végszükség". Csak azt nem tudom, hogy szabálysértésnél lehet-e alkalmazni. Nah, majd valaki kisegít!
-
tolts.hu
őstag
válasz S e t h #3421 üzenetére
Igen én is csak kitaláltam, rengeteg szabadidőm van és ilyen storykat gyártok hobbiból.
samfishR: reagáltam már előzőleg is arra a videóra, de úgy emléxem nem csak én, úgyhogy szerintem nem helytálló az a kifejezésed hogy elkerülte a figyelmünket.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
biggamer
veterán
válasz samfishR #3434 üzenetére
Két napja már volt itt : [link]
Egyébként szerintem is undorító, méltányosságból törölhetnék a büntetését.
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
S e t h
nagyúr
válasz Csakénvagyok #3422 üzenetére
Neked felesleges is.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
aesir
veterán
válasz Vertigo18 #3430 üzenetére
Teljesen hihető, hogy inkább megkockáztat egy kollégád a fizetéséből 30.000 Ft-ot ahelyett hogy esetleg lemerül az akksi, amiért pedig nem lehet felelős. Vagy ennyire nem számít neki 30.000 Ft, vagy kamu az egész.
Múlt héten a Hűvösvölgyi úton másfél órán keresztül állt egy kamion. Két rendőrautó intézkedett velük szemben amíg én láttam egy órán keresztül, egyiknek sem járt a motorja, viszont piros-kék fényorgiát csináltak. Amikor befejezték indítottak és elhajtottak.
Nem e.vid kollégának kell megoldást találni, hanem nektek.
Van saját életem...
-
Vertigo18
addikt
Még egyszer leszögezném, az, ha tilosban áll a rendőrautó, és sebességet mér, az nem büntethető. nem érdekel, hogy milyen főnök mondja az ellenkezőjét, valószínűleg Ő mondta a 2006-os fizetésemelésemre, ami 4.700 Ft volt, hogy 70% emelés... Akit érdekel, hogy miért nem büntethető, az majd megkérdezi, a vagdalkozások nem érdekelnek a témában...
Amennyiben megkülönböztető jelzést használok az álló "motorú" szolgálati gépkocsin, akkor az sajnos kb. 10 perc után gallyra teszi az akksit. Mert szarok. Ha megy a motor, akkor meg valakinek őriznie kell, mert ha otthagyom úgy, hogy kulcs van benne, akkor tuti valamelyik majom kipróbálja...
Találj megoldást, kérlek!
-
e.vid
senior tag
-
biggamer
veterán
válasz Csakénvagyok #3424 üzenetére
Egyébként képzeld el, ha ennyire " elkeserítő esetben " is büntetnek, akkor az ennél indokolatlanabb esetekben mennyire mérik meg az illetőt.
Vertigo18
" Nem fellebbezett, hibázott, elismerte. "
Ezek a bűvös szavak.
Nem mindig mindenkire rákenni meg mindig mást hibáztatni.
Hanem kimondani azt, hogy én voltam a balfék, nem pofázkodom és mentegetem magam hanem bűnhődöm.[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Vertigo18
addikt
Járőrvezető vagyok, beszaladtam a helyszínre, a járőrtársam meg nem talált helyet, így megállni tilosban állt meg. Segíteni mentünk, de valamelyik jóhiszemű állampolgár (jogosan - hozzátenném) lefényképezett és elküldte a kapitányomnak. Az eredmény: nem csak 30k (mert ennyi a megállni tilos objektív), hanem pluszba kapott egy fenyítést is...
Nem fellebbezett, hibázott, elismerte.
Remélem legközelebb a fényképezős anyukájának kell mennem segíteni, de nem tudok, mert parkolót keresek...
Kell ennél személyesebb példa? Soroljam még???
-
biggamer
veterán
Miért, írtad hogy mennyire elkeserítő példát hozzon ???
Egyébként megint csak magadat és a hozzállásodat minősítetted azzal a hsz-eddel.
Csak gratulálni tudok.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
válasz Csakénvagyok #3422 üzenetére
" Ó, jaj, szóval életveszélyben, kórházba, gyereket, ennél aggasztóbb példát nem találtál ? "
Látszik, hogy nincs gyereked.
És szerintem jobban is jár, ha nem születik meg a Te gyermekednek.[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz Csakénvagyok #3420 üzenetére
Volt rá precedens, hogy kolléga a gyermekét vitte a sürgősségire a kórházba, nem talált helyet, tilosban parkolt és jól látható helyre kirakta az igazolványát.Elítélhető ?Igen.Annak tükrében is ,hoygy egy gyermek életéről volt szó?Elgondolkodtató.
Hivatali visszaélés miatt indult ellene büntetőeljárás.
Nem közvetlen tanúja voltam, máshol olvastam.Viszont nálunk az osztályon már három kollégának kellett a zsebébe nyúlni az objektív felelősség bevezetése óta.Nem pattogtak, fizettek.
De ezt is úgy találtam ki.
Most.
Majd még behozatjátok a csekkek fénymásolatátThis signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Csakénvagyok
őstag
válasz tolts.hu #3418 üzenetére
Ez történt, mesélték nekem, ez van.
Vagyis azt hogy megbünteti a zsaru a zsarut. Ezt tényleg mese.Biggamer: Mit, hogy megtartják a rendszámukat (vagyis csak a betűkre van lehetőség). Azért teszik hogy még meg se állítsák őket, messziről felismerjék hogy kolléga.
Ja, kocsit cserél, elnézést , ha eladják a régit és vesznek újat (merthogy sűrűn megtehetik)
[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
válasz Csakénvagyok #3417 üzenetére
" Nem hiszem, sosem láttam. Mutass rá példát.
Viszont amit tudok hogy két rendőr ismerősöm is ha kocsit cserél mindig ugyanazt a rendszámot választja, merthogy ismerik. "
Szemléltethetnéd az állításodat.
-
tolts.hu
őstag
válasz Csakénvagyok #3417 üzenetére
Mégis hogy mutassak rá példát?
Ez történt, mesélték nekem, ez van.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
tolts.hu
őstag
válasz TazLeacher #3403 üzenetére
Hidd el nekem, hogy megbüntetik a civil rendőrautó sofőrét, és a "csíkos": kék villogós, aztó sorfőrét is objektív felelősségben.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
S e t h
nagyúr
válasz TazLeacher #3405 üzenetére
Elnézést, abszolút félreérthető a tapsikoló vigyorgó smiley.Elképzelhető ,hogy véletlenül kilkkeltél rá, én meg már félre is értettem.
Lehet , hogy kis gond van a szinonima fogalmakkal, éppen ezért egy kérdés.
A szomorúság miképpen függ össze ebben az esetben a meglepettséggel?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
lúzer
veterán
válasz TazLeacher #3411 üzenetére
végülis kollégák, miért bántanák őket
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz whitezo88 #3408 üzenetére
A taxisokét, semennyire. Éjszaka pesten kb. 5-ször (nem túlzás 5-ször) annyi a taxi, mint a normál autó. Ha igazoltatás van, akkor 10-ből 10-szer normál autó...talán véletlen lenne? Nem hiszem...
-
samfishR
senior tag
válasz Vertigo18 #3409 üzenetére
Én pont tv-ben hallottam egy százezredesparancskontól, vmi hír kapcsán, hogy pl buszmegállóban, vagy forgalommal szemben nem szabad mérniük, innen a merszem a vagdalkózáshoz. De remélem megbocsájtasz És az szabályos, hogy villogó nélkül 100-al repesztenek a belvárosban?
-
whitezo88
nagyúr
ha már a szabálytalankodás: mennyire veszik a rendőrök komolyan a taxisok (és persze egyéb autósok) szabálytalankodásait? pl Ferihegyen a forgalom elől elzárt területet parkolóhelynek nézik (mindig tele van velük az a rész) ráadásul pár járőr mindig sétálgat ugye a reptér körül kint.
apropó, szoktak büntetni pl azért ha vki nem indexel? vagy ez olyan dolog h senkit sem érdekel.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz TazLeacher #3405 üzenetére
Van egy gyűjtőkifejezés rájuk, naivak.
-
samfishR
senior tag
válasz TazLeacher #3389 üzenetére
Az sem ritka, hogy forgalommal szemben, a bal oldalon állva mérnek.. hát ez már szánalmas..
-
S e t h
nagyúr
válasz TazLeacher #3396 üzenetére
Hú mekkora öröm lehetett
Ha neked ez okoz örömöt az életben .......
Szerintem inkább szomorú.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Vertigo18 #3399 üzenetére
Folytatom is...Te írtad, hogy nálatok is előfordul, akkor mit kellett volna írnom a Ti helyett? Hogy valahol egy ismeretlen... Te vállaltad magadra. Te egy vagy, és azt írtad, hogy nálatok is előfurdul ilyen. Nem általánosítás volt, hanam konkrétan RÓLAD szólt a dolog, hiszen TE vállaltad, hogy van ilyen.
Egyébként, ha elmegyek egy utcasarkon, ahol 3 egymást követő napon fejbe vágnak, onnantól azt mondom, hogy arra nem megyek, mert ott mindig fejbe csapnak. És általánosítás lesz belőle. Amíg (jóval) több a negatív tapasztalatom, mint a pozitív, addig sajna a véleményem nem változik. Lehet ez neked személy szerint nagyon fáj, nekem meg az ellenkező bántja az igazságérzetem, de nagyon...
-
tolts.hu
őstag
válasz TazLeacher #3395 üzenetére
A civil és "csíkos" rendőrautót is ugyanúgy megbüntetik gyorshajtásért, mint a többit.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest