-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
Helló segítene nekem valaki hogy ezt a scriptet hogy tudom rátenni és futtatni openwrt alatt.
until false; do
curl --silent c.ncore.cc:2710 >/dev/null 2>&1
sleep 20
done -
oklmernok
csendes tag
-
oklmernok
csendes tag
válasz
vargalex #1543 üzenetére
koszi, es a tobbi beallitas? fater egy csomo mindent felsorolt meg az oldalrol, de en meg csak hagyomanyos (gyari) fw-eket hasznaltam, amik egy pppoe user+pswd -del fel is csatlakoztak. ez itt most ennyivel valamiert nem kapta el a WAN-t.
ja, es ha meg masok nem tettek meg elegszer: koszonom a munkad fw-rel!, biztos nem ment volna apamnak a parancssoros telepites -
oklmernok
csendes tag
Valaki meg tudna adni a DIGI eleresehez szukseges beallitasokat? Nekem is apamat kell tavsegitseggel iranyitgatni, de meg nem is lattam Openwrt-t, es valamiert nem csatlakozott fel neki.
Most frissen vasarolt TP-842ND-es router, friss Vargaflex-xel mar felokositva. A digi sima UTP kabeles (nincs lakason beluli routere, csak a telefonlevalasztas).
Az eredeti fw-rel siman felugrott a digire (ezt meg apam rutinbol megcsinalta, bar nem ert hozza).
koszonom -
Peter789
senior tag
válasz
attilav2 #1538 üzenetére
ha csak az a célod hogy ne villogjon, akkor a sötét szigetelőszalag a barátod!
az openwrt egy univerzális dolog, ami ennél fogva nem tud 100%-ig tökéletes lenni minden környezetben, de azért nagyon jól igyekszik... persze hogy a router gyártók specifikusra faragott szoftvere jobban kiszolgál pár feladatot, de ha kicsit is többre szeretnéd használni a vasat, akkor hamar korlátokba ütközöl > kell egy ilyen univerzális környezet... ha csak ismerkedni szeretnél vele, akkor vegyél ~6e-ért egy MR3220-as USB-s routert, dugj rá egy pendrive-ot extroot-al > ezt még nem nagy mutatvány összerakni, és innentől még ha sikerül totálisan meg is borítanod a rendszert, csak annyit kell tenned hogy lehúzod a meghajtót és úgy boot-olsz az eredeti alap környezetbe, majd letakarítva a pendrive-ot ismét elkezdesz építkezni (persze lehet róla menetközben biztonsági mentéseket is készíteni 1-1 nagyobb változtatás előtt)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
attilav2 #1538 üzenetére
Szia!
A failsafe mód miatt egyáltalán nem veszélyes a dolog. A soros portos élesztés sem vészes, mondhatom azt is, hogy az a bizonyos szaki jól lenyúlt.
Mondjuk, ha nem értesz a linuxhoz, akkor azért az számomra kérdés, hogy miért éppen egy saját firmware build-eléssel kezded...
Ha viszont nem látod, hogy az OpenWrt többletet adna neked, akkor valóban nincs értelme feltenned a gyári helyett.
A ledek kapcsolgatására, illetve a factory reset-re (reset gomb megnyomása esetén) pedig script-et lehet írni. Utóbbi egyébként a build-emben megtalálható, ami éppen 160NL-re nem tehető fel.
-
attilav2
őstag
válasz
vargalex #1537 üzenetére
Néztem az openwrt oldalát, háát elég gáz dolgok vannak ott, pl ha valami miatt meghasal a router akkor a reset gombbal nem lehet feléleszteni hanem trükközni kell, és akár soros kábelt bevetni (ehhez szét kellene kapni) volt szerencsém asus oplayt feléleszteni soros kábellal, nem sikerült pedig a leírás szerint próbáltam, aztán egy hozzáértő tapasztalt szerelő csinálta meg 5000-ért, mondjuk a lejátszó nem az enyém volt, főnökönm adta oda hátha fel sikerül éleszteni, ehhez rendeltem is az ebayről egy pár dolláros Soros-USB-TTL átalakítót, amivel a szervizes aztán sikeresen felélesztette, de egy éjszakán keresztül próbálkozott.
Ha valami miatt téglásodna a router könnyen lehet h 5 rongyomba fájna a felélesztése, ami azért nem olcsó.
Azt tekintetbe véve hogy az openwrt a gyárihoz képest számomra nem sok előnnyel kecsegtet, ha egy shell scriptet nem tudok megírni, linuxban a legbonyolultabb művelet amit csináltam az a make menuconfigos kernel konfigurálás és fordítás volt. A ledek kapcsolgatása meg macerás, bár lehet h állandóan kikapcsolva kellene hagynom. -
vargalex
Topikgazda
válasz
attilav2 #1532 üzenetére
Szia!
OpenWrt alatt olyan funkcionalitást rendelsz a gombhoz (akár lenyomás hosszától függően), amilyet csak akarsz. A webes felületen természetesen minden beállítható.
A led-ekkel kapcsolatban nem próbáltad, amit írtam? (Bár, ha jól értem, még nem tetted fel az OpenWrt-t, így biztosan nem próbáltad.)
-
attilav2
őstag
Ezek a sztárolt openwrt variánsok a luci és a gargoyle tudják azt hogy a WPS gombbal lehessen ki/be kapcsolni a wifit a wrt160nl-en? Azaz ne másik eszköz párosítását csinálja meg ez a gomb, hanem a wifit kapcsolja ki/be a routeren. Amit a gyári firmwareben a webfelületen be lehet állítani, azt a luci és gargoyle alatt is be lehet? Nem butábbak ezek az openwrt-s webfelületek a gyárinál?
A ledek ki/be kapcsolására meg írhatna valaki egy szkriptet, mert én nem értek a programozáshoz, de gondolom sokaknak jól jönne ha éjszakára ki lehetne lőni a ledeket, vagy pl crontabból időzítve automatikusan kapcsolnának ki és be, azaz a szkriptbe be lehetne írni hány órakor kapcsoljanak ki, és be. -
vargalex
Topikgazda
válasz
fabiandaniel #1529 üzenetére
Szia!
Igen, ez az, mikor valaki azt hiszi, hogy egy bizonyos modellnél működő beállítás egy másik modellen is jó lesz és még csak utána sem néz, hogy egyáltalán milyen interface-ok vannak rajta.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
fabiandaniel #1526 üzenetére
Szia!
"Physical interface eth0 is connected to the switch.
WAN port is on separate physical interface eth1."
Azaz nem jó interface-t állított át PPPoE-ra. Jöhet a failsafe.
-
fabiandaniel
aktív tag
egy ismerős próbált segíteni és kitalálta hogy a wdr3500 -amra rakjunk open wrt -t élősszőr jó is volt mert tudott ssh-n csatlakozni majd elkezdte állatni a netet és azóta nem elérhető a router:
putty ezt a hibár írja: Network error: Connection timed out
ipconfig: http://kepfeltoltes.hu/130619/wdr3500_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ezt írta át:
config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.1'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'net_felhasznalónevem'
option 'password' 'net jelszavam' -
Peter789
senior tag
válasz
fabiandaniel #1523 üzenetére
lévén hogy a 4MB flash-ből ~800KB szabad, javaslom hogy kezdj egyből egy usb hub + pendrive-al: extroot
utána pedig minden azon múlik hogy mivel is akarsz még játszani - lehet guglizni mindenféle projekteket, blogokat hogy miket oldottak meg mások - ezekből tudsz ötleteket meríteni...
-
stopperos
senior tag
válasz
fabiandaniel #1523 üzenetére
bár lehet ismered, de én mindig innen indulok. http://wiki.openwrt.org/toh/start#tp-link
-
Peter789
senior tag
válasz
fabiandaniel #1521 üzenetére
nekem is van egy v1.2 is - egyelőre még AA-RC1-el, nem frissítettem a véglegesre de ezzel is jól viselkedik...
-
stopperos
senior tag
válasz
fabiandaniel #1517 üzenetére
a v1.2 azt jelenti, hogy az 1-es hardver van frissebb szoftverrel.
a squashfs kell neked, de olvass itt vissza, hogy miért.
ne a sysupgrade et használd, hanem a factoryt. a sysupgrade openwrtre van, a factory mindenre. -
-Prometheus-
tag
válasz
Gyári firmware-ről váltasz OpenWrt-re? Mert akkor a factory végződésű kéne neked, sysupgrade-del régebbi OpenWrt-ről tudsz vele frissíteni.
-
krealon
Topikgazda
válasz
Akinek meg kell kerdezni, hogy jffs2 vagy a squashfs verziot kell hasznalni, annak mindenkeppen az utobbi ajanlott.
Jffs2-vel nincs failsafe recovery, mert az egesz firmware terulet irhato. Igy aztan, ha eltol valamit a delikvens, akkor lehet ujraflashelni az eszkozt vagy rosszabb esetben tegla lesz belole. -
vargalex
Topikgazda
válasz
fabiandaniel #1515 üzenetére
Szia!
Igen, elvileg a v1-es megy rá. Az Attitude Adjustment tartalmaz LuCI-t.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
fabiandaniel #1513 üzenetére
Szia!
Igen.
-
fabiandaniel
aktív tag
Sziaztok
TP-Link mr3220 v1.2 van open wrt?
-
vargalex
Topikgazda
-
attilav2
őstag
Üdv
Openwrtben ki lehet
kapcsolni a wrt160nl előlapi
LEDjeit? Mert éjszaka nagyon
zavaróak.
Most a gyári fw van fenn, de ha
ki lehet akkor bepróbálkozok
egy gargoyle felületű openwrtvel,
azt mondják ez a felület könnyen
kezelhető és elérhető alóla szinte
minden beállítás. -
Boryszka
tag
Ja bocsi, leesett hogy gondltad. Este majd írok. De a reset nem segítene a dolgon? Nem lenne gyorsabb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest