-
IT café
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
ja'ez megvan
de ha változik az árfolyam, akkor frissíti magát? kiírja h most a lyúróó 284.75 helyett 283,10?
-
rii
nagyúr
hello
osx-re van ilyed widget?
ami mindig frissíti az árfolyamokat? -
HarryPotter
őstag
-
Fr3eWar
őstag
válasz
whitezo88 #11787 üzenetére
HDMI + erősítő (ezért adtam el az előző pc-s 5.1-em)
De a creative nek van usb-s 5.1es hangkarija
Csak kérdés hogy osx-el hogy áll, olvass utána.
Esetleg optikán, ha komolyabb az 5.1-ed és van rajta (a mac mini jack csatlakozója mini toslink-es)(#11789) n.andras74
Ahogy az utánad szóló is írta a thunderbolt csatlakozó formára is minidisplayport csatlakozó, átalakító meg van millió +1 a nagyja állítólag működik is. Én miniDP -> DP kábelt rendeltem, mert a monitoromon van DP port is.
-
xedos
addikt
válasz
n.andras74 #11789 üzenetére
Talán, több kimenet van rajta...
Thunderbolt digital video output
• Native Mini DisplayPort output
• DVI output using Mini DisplayPort to DVI Adapter (sold separately)
• VGA output using Mini DisplayPort to VGA Adapter (sold separately)
• Dual-link DVI output using Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter (sold separately) -
n.andras74
aktív tag
mac minihez, hogy tudok monitort és TVt is egyszerre kötni ha csak egy hdmi kijárata van?
-
whitezo88
nagyúr
válasz
The IT guy #11786 üzenetére
hangot hogy oldjátok meg? az működne, hogy az 5.1es hangfalamat egy külső hangkártyával csatlakoztatnám?
-
-
whitezo88
nagyúr
milyen külső DVD-író/olvasót ajánlotok Mini mellé? Az Apples ha jól tudom nem a legjobb minőség és az ára is borsos.
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #11776 üzenetére
nem, csak a safari volt elindítva. (illetve párom fiókja, de ilyenkor mindent kikapcsol, mikor alvásba teszi)
-
DanielK
addikt
mitől lehet, hogy a gép nem megy alvó módba?
a rendszerbeállítások alatt az energiatakarékosság alatt az van, hogy a kijelző altatása 10 perc és a számítógép altatása pedig 15 perc. de nem ment alvó módba, mikor visszajöttem a géphez fél óra után, akkor is ment rendesen. -
M@trixfan
addikt
Nagyon úgy néz ki az Apple a Haswellben gondolkodik már most is. A 13-as rMBP nem tartalmaz diszkrét GPU-t és az új Mini sem.
-
The IT guy
tag
-
whitezo88
nagyúr
válasz
DanielK #11770 üzenetére
én itteni, "maszek" importőr eladótól venném, biztos nem húznám le magam standard boltokkal, ahhoz is van gari, ha minden igaz
155 egy legkisebb, bontatlanul. sajnos az APR-ek nagyon lehúzós árakkal operálnak persze nem az ő hibájuk, hanem az Apple-é és a remek USD/EUR és EUR/HUF árazások miatt...
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
ráadásul ÚJONNAN 1 év garival olcsóbb lenne az új mint a 6630as 1 évesen
csak az iMac ne lenne ilyen marha drága használtan... persze ez relatív. egy 1,5 éves mid2011 alap lenne a legjobb, de hát 260 alatt nem láttam azt sem.és ha minden igaz nem lehet külső monitorként használni sehogysem XBOX-nak (most a sima monitorom végez így két munkát
)
de ha lehet sikítsatok -
Ragnar95
félisten
Én is gondolkoztam elég sokat az utóbbi időben az iMacre/Mac Minire való váltáson. A MacBook is felmerült, de utazáshoz ott az iPad, ami ugye kompaktabb, otthonra meg jobb a nagyobb kijelzős iMac + ahogy nézegettem ugyanannyiért jobb tudású iMacet lehet kapni.
iMacből minimum 21,5"-os modelleket nézegettem és 180-200k körül már lehet kapni C2D 3,06-os dedikált videókártyás változatokat. Igazából főleg netezésre, zenehallgatásra, office-ra, időnként programozásra lenne, szóval nem kell egy erőgép, esetleg időnként régebbi játékok futtatására. Szerintetek max 200k-ból mi a legjobb, amit ki lehet hozni, illetve mi érné meg jobban iMac/Mac Mini vagy MacBook? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
n.andras74 #11759 üzenetére
Ismerjük a klasszikust... Minden pont annyit ér, amennyiért el lehet adni
-
n.andras74
aktív tag
válasz
whitezo88 #11758 üzenetére
Így van biztos, de 190e egy új mini akkor miért akarják 160ért értékesíteni egy használtat. A új megjelenése előtt voltak 140ért, de most nem látok...és már kaptam ajánlatot USAás minire ami 160 alatt van... szóval nem értem az árképzést...
bill és magic trackpadot megvettem féláron használtan itthon...akkor ami elévül miért nem...csökken?[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz
n.andras74 #11757 üzenetére
Magyarországon eleve drágább egy új Mac, tehát a használt is marha drága. én iMac esést vártam, de a 430E új iMac miatt a 2011es se nagyon fog esni...
Ezért gondolkodom inkább Miniben, az újonnan egy százassal olcóbb, mint egy használt iMac tavalyról... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
n.andras74 #11755 üzenetére
Volt róla szó, hogy esnek?
-
n.andras74
aktív tag
Én még mindig nem látom a használt árak esését...Kintről ujjat kapok 160 ezerért itt meg a 2 éveset 160ért akarják eladni ami sehogy nem értek...110körül lenne a reális áras a 2011- 2010 mininek
-
whitezo88
nagyúr
Van valakinek már az új HD4000es, 2.5ös Minije? Játékoknál már hogy szuperál? persze nem BF3ra gondolok, hanem d3, lotro, ilyenek. nagyon szemezek vele. Rendes video-benchmarkokat nem találok. a 3000es elég gyenge volt, annál a 6630M+as is 2x+ jobb, arról van yt-on BM is.
-
koma106
senior tag
válasz
V.Stryker #11749 üzenetére
Xedos és Fr3eWar kollégák jól írják, és Te is olyan gépet linkeltél.
2.4GHz Intel Core 2 Duo alapmodellt nézd, az megy kb. 135-150k között
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Linkelnél egyet, hogy milyenre gondoltál? Én ilyeneket nézegettem.
DanielK: - Egybe monitorost szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Nézegetem a régebbi iMac-ket. Ilyen Core 2 procis, G5-ös vagy mi a típusa. Az lenne a kérdésem, hogy mindben ilyen 250-es hdd van. Ezt lehet cserélni SSD-re és működne rendesen?
-
OgKush
senior tag
válasz
koma106 #11729 üzenetére
Király, megnyugodtam, hogy nem én vagyok a béna
Köszi a tippet, kipróbálom.Nyugdijas: nem a gép küldi el a TV-t aludni, hanem a tv kikapcsolt állapotban néha "bekapcsol", mintha melegítené a hőcsöveket, vagy ellenőrizne valamit.
, amúgy az a vicc, hogy elvileg minidisplay (apa)-hdmi(anya) átalakító, gyakorlatilag meg mind a 2 apa..ha 10cm-el rövidebb lenne a kábel, rendezhetném át a szobám, ....mondjuk inkábbb átrendezem, mint h csepelről bemásszak az iponba...
-
Kommy
veterán
Sziasztok,
arra lenne valami ötletetek, hogy a forklift ha töltök fel ftp-re mondjuk képeket akkor a 10 képből 1-2-re azt írja hogy nem tudta feltölteni (cyberduck feltölti mindet gond nélkül)
szintén forklift hozzárendelek pl a php fájlra ha simán rányomok akkor megnyitja xcode-ban viszont ah rámegyek az open with-re akkor kiírja, hogy textrwrager (default), nekem ebből az jön le, hogy alapból is abban kéne megnyitnia, ha rosszul gondolom, hogyan tudom megoldani , hogy alapban a textwragler-ben nyissa meg.
szerk.: az utolsóra rájöttem, hogy lehet beállítani, perferences / editing és itt kell felvenni az appot és a kiterjesztéshez hozzárendelni.
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz
koma106 #11732 üzenetére
Ne riogassatok. A jelen állás alapján a hét végére meglesz az új min, nem akarok még soksoksokezret adni kábelekért.
Láttam hogy néhány embernek itt volt már gondja a megjelenítő kezeléssel.
Én Clone-ban szeretném majd használni a mini-t.
Adott egy Dell monitor 1920x1080 felbontás, és egy projektor 1920x1080 felbontás. Így elvileg nem lehet gondja a clone-nak. A monitort terveztem minidp-dp kábellel használni (már megvettem) a projektor meg mini->erősítő->projektor. Lehet ezzel gond?Valamelyik nap volt egy ilyen jellegű problémám (windows alatt), nem a projektor volt az elsődleges eszköz, ha nem volt bekapcsolva akkor volt hang az erősítőn, és kép a monitoron, ha bekapcsoltam volt kép mindkettőn cloneba, de nem volt hang. KB 20 percig szarakodtam velem mire rájöttem hogy a HDMI(projektort) kell elsődlegesnek venni. Ez gondolom OSX alatt is válaszható lesz.
-
koma106
senior tag
válasz
Nyugdíjas #11731 üzenetére
Valóban kicsit vad a gondolat, de a saját problémáim miatt elég sokat böngészgettem az említett support fórumokat és az ott olvasottak alapján egyértelműen ez az irány látszik. (LION-ra, illetve ML-ra frissítéskor is rengeteg felhasználó jelzi, hogy bizonyos kábelek, átalakítók már nem működnek, holott a frissítés előtt OSX-en tökéletesen működtek, sokaknak van gondja a HDTV-re való csatlakozással is).
Érthető is, hiszen az a cég érdeke, hogy a felhasználóknak a saját kiegészítőiket adja el, és a zárt rendszer a fejlesztőknek is jobb...
Úgyhogy szerintem az irány ez, persze talán nem ilyen meredeken... : ) -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
OgKush #11728 üzenetére
Ez működik, ilyeneket használok többet is.
Azért kérdeztem, mert kollégám vett itt a ph!-n még régebben adaptert, és az csinált ilyen "effektet", hogy időnkénkt elküldte aludni a tévét
Bár lehet mondjuk a te tévédet utálja. De nem valószinü, több kijelzővel is jól működik ez nekem.
#11729 koma106: Nem kell azért ilyen vadakat gondolni. Lehet hogy nem rohannak bármit supportálni,de képzeld csak el a fotóst, videóst amint kihajítja a következő frissítéskor a 4-500k-s CG EIZOt
Na persze jusson eszünkbe a MacPro esete, és mindjárt egészen elképzelhető ez is. De azért meredek lenne, nah...
[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
válasz
OgKush #11724 üzenetére
Én egy iMac és egy Lg HDTV összekötésével szívok. Ha megy a gép és bekapcsolom a TV-t, akkor kb. 2 percig csak villog az iMac kijelzője, folyamatosan próbál a TV-hez kapcsolódni; ha pedig a TV-t kapcsolom be először és utána az iMac-et, akkor legtöbbször lefagy a rendszer (még "kék halált" is tud produkálni, ... ilyen fejlett már az OS X
).
SwitchResX alkalmazást próbáld ki, ezzel könnyen beállíthatod a kijelzők felbontását, valamint tilthatod/engedélyezheted a kijelzők működését. - de ne reménykedj, tökéletes megoldást nem fogsz kapni...Sajnos ilyen az apple gépek külső kijelző kezelése.
Az apple support fóruma tele van hasonló panaszokkal, ezekből úgy tűnik, hogy az OS X fejlesztések során az apple egyre inkább zárja a rendszert (csak saját márkájú kábelek és attól tartok lassan csak saját kijelzők - apple display - használatát fogja támogatni). -
OgKush
senior tag
válasz
Nyugdíjas #11725 üzenetére
[link]
Látom Jorus kolléga megelőzöttMost azt találtam ki, hogy ilyenbe dugtam a TV-t.
És ha nem nézem, kikapcsolom, így áramot se kap. Kérdés, hogy nemokoze gondot a plazma TV-nek, hogy nem kapcsolbe időnként. ( Mert azért nem sokat használom, csak esténként 3-4 órát.tDr1v3r
És nincs valami app, amivel ezt átlehet hidalni? Akkor végülis az apple 2 nagy újdonsága üti egymást.
[ Szerkesztve ]
-
OgKush
senior tag
válasz
OgKush #11723 üzenetére
Nem jóra válaszoltam
Szóval a valódi válasz:
Csak olyankor érzékelje a gép a TV-t, amikor én is akarom, mert most ki kellene húzogatnom a kábelt mindig, meg bedugdosni..
Mivel jelenleg, a tv óránként bekapcsol kb magától, kicsit dolgozik aztán kikapcosl. ( nem tudom ezt miért csinálhatja) De amikor ezt csinálja aa tv, a monitoron rögtön felbontást vált.Szóval, hogy ezt kiküszöbölni valahogy.
Vissza olvasva ez is elég érhetetlen, de nem tudom ennél jobban leírni ezt a jelenséget.
-
OgKush
senior tag
válasz
Nyugdíjas #11720 üzenetére
Na leírom picit pontosabban.
Ha nem tükrözöm, akkor a primary a monitor, a secondary a TV, viszont amint kirakok egy appot, (pl: böngészőt) teljes képernyőbe, a TV képe, szürkére vállt.
ÉS csak 1 appal tudok dolgozni. Ahhoz, hogy ténylegesen mind a 2 kijelzőn tudjak dolgozni, ahhoz kikell vennem teljesképernyőből az appot.
-
DanielK
addikt
mindenkinek köszönöm.
az fasza, mert oczt vettem a mcbookomba.
azért nyugtassatok meg, hogy az agility 3-as (120GB) sem olyan szar.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
DanielK #11712 üzenetére
Csakis a Samsung 830 egyértelműen! Megeszi reggelire a többit es nem mellékesen az Apple is ezt a vezérlők használja a retina MBP-ban. Maga az SSD messze a legjobb upgrade amit egy gépbe tehetsz úgy általában, de szerintem egyáltalán nem éri meg nem a legjobbak közül választani: Samsung 830, Samsung 840, OCZ Vertex 3, OCZ VErtex 4, SanDisk Extreme, Corsair Neutron. Pár ezer Ft különbség miatt nem érdemes lemondani a nem tömöríthető adatok és a kis file-ok ultra gyors mozgatásáról. Az is megfigyelhető volt sok SSD-nél a tesztekben, hogy a 256-os modellek gyorsabbak voltak ugyanabból a modellből mint a 128-os változat.
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Van egy nagyon idegesítő jelenség, amit jó lenne megoldani.Adott egy monitor, 1440x900 felbontáson, és van egy plazma TV ami 1280x720.
Mind a 2 rá van kötve a mini-re, és valamiért mintha úgy tekintené a 2 megjelenítőt a gép, hogy a TV az elsődleges, a monitor a másodlagos, és mindig a tv felbontására állítja a monitort is.
Ami még csavar a dolgon, hogy a TV-m, néha " bekapcsol" ( gondolom ez a beégés ellen véd) és ilyenkor kék a kép, felbontást vált , ezért mindig állítgathatom vissza 1440x900-ra...Nincs erre megoldás?
Ha meg ugye nem türkrözöm az asztalt, hanem kiterjesztem, akkor meg nem lehet teljesképernyős appokat használni.
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz
DanielK #11712 üzenetére
Specifikáció alapján az OCZ agility 3 azér 100Mb/s-et ráver írásban a Samsungra, de ez csak abban az esetben ha optimális minden.De ha jól tudom az ocz használ valami tömörítési algoritmust ezért vagy a kis fájloknál, vagy a nagy fájloknál emiatt lassabb.
Amúgy azt sem értem az új szériás OCZ-k miért ennyivel lassabbak.
De szerintem igazából teljesen mindegy hogy a Samsungot, vagy az OCZ Agility 3-at veszed e.
szerk: Az elején hülyeséget írtam, nem tudom miért gondoltam, hogy Samsung-od van.
Nekem egy OCZ Agility 3 van igaz csak 60-as, meg jelenleg még csak Sata 2-n van használva így nem is megy maximális sebességgel, de most, hogy 1 hete merevlemezről megy a Mountain Lion hát ég és föld a különbség még így is, és ráadásul asztali gép 7200-as vinyóval.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
-
HarryPotter
őstag
válasz
Alex91 #11710 üzenetére
igen, erre én is gondoltam (nem teljesen világos, hogy itt be kell "dobálni" az appok ikonjait a telepítés után még valahova...), de ha a desktopra kitett ikonra kattintok, akkor elindul az app...most akkor telepítettem vagy sem...? Fura.
PS: egyszerűen kinyitom a findert, és az appok könyvtárba behúzom a desktop ikont? Erre gondolsz?
Szerk: bocsi, de tárgytalan, és egyen köszönöm, megoldottam. thx!!
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz
HarryPotter #11709 üzenetére
Mert nem telepitetted, valoszinuleg azert. Ezeket ugy telepited, hogy bedobod az ikonjat az Application mappaba...
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok, ismét egy kis információ kellene: az miért van, hogy néhány app, mint pl. a filezilla és a handbrake nem jelenik meg a launchpadon, illetve a finderben az appok között sincs feltüntetve, holott telepítve vannak? Így hogy eljérmem ezeket, most kitettem a desktopra, ahonan indulnak és működnek is, de ha eltüntetem a desktopról, akkor hol keressem? És egyáltalán, mi ez a diszkrimináció?
-
Ragnar95
félisten
Rendben, köszi
Igen, most, hogy másoltam, már észrevettem méretéből adódóan,h ennek tartalmaznia kell a képeket is
Igaz, ha beállítja az ember,h másolja le a mappaszerkezetet, akkor az iTunes mappának is benne lesznek a számok, de nekem az nincs beállítva, mert akkor gondolom ha nem törlöm az eredeti helyükről a számokat, duplán foglalják a helyet, amit én nem szeretnék. -
Ragnar95
félisten
Én voltam a béna, ott van a képek alatt, csak én iPhoto mappát kerestem és így az iPhoto Libraryt nem vettem észre
De a Spotlight nem értem, miért nem hozta fel, amikor az iPhoto-ra rákerestem
De akkor ha ezt lementem, akkor az iPhotoba importált képeket is mindet lementi, ugye? Tehát itt a képek magán az iPhoto Libraryn belül lesznek és nem csak egy hivatkozás lesz rájuk, mint iTunesnál?
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Frissíteni szeertnék ML-re, viszont clean installt csinálnék, úgyhogy kézzel menteném le a dolgokat és egy olyan kérdésem lenne,h az iPhoto-nak van valami library-je, mint az iTunesnak, amit ha lementek, majd visszamásolok, marad ugyanolyan az iPhoto, mint volt vagy kénytelen leszek exportálni belőle a képeket és úgy lementeni őket?
Előre is köszi a választ
-
HarryPotter
őstag
köszi, megtettem, sőt a keep me signed in is becsekkoltam. meglátjuk.
Glimmerblocker: nekem a safari-n fenn van az adblock extension. Azzal a Glimmerblocker nem akad? Telepítés után milyen filter subscription-t töltsek le hozzá? Kell egyáltalán filter subscription-t letölteni a Glimmerblockerhez?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből
- HP Z640 - 2680V3 12 mag, 24 szál max 3,3GHz, V4 ready, 32GB DDR4 RAM, 925W táp, számla, 6 hó gar
- Új 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3080 10Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- HP ProDesk 600 G2 SFF i3-6100 + 8GB RAM + 128 GB SSD + Radeon R5 430
- Asus P5B Q8200 8GB RAM GT710 2GB 128GB SSD 500GB HDD
- Kingston FURY 4x 16GB KIT DDR5 6400MHz CL32 Renegade RGB(64GB)
- ACER Gateway DT55 AMD Athlon II X2 260 3.2Ghz 7GB DDR3 1333Mhz 750GB HDD 120GB SSD EN8500GT