Új hozzászólás Aktív témák

• Kormi76

aktív tag

Heló, bocs a duplikációért, de nem kaptam választ, aztán érdekel a dolog:

Heló! Újabb gonddal találtam szemben magam, mégpedig az UBUNTU linux alatt. Ez a hardveres 3D-vel kapcsolatos. Felraktam linuxot, beállítottam az effekteket, szépvolt, jóvolt, nagyon tetszettek a himbálózó ablakok, nem gondoltam volna, hogy Beryl nélkül tudja ezeket. Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne ha feltenném a Beryl-t, feltettem és az telepítési utasításnak megfelelően a ''Korlátozott meghajtók kezelésé''nél bepipáltam az ATI káryát, ami mellet ''nicns használatban volt'', felrakta a drivert és újraindult, ugyanott azt írta ki: ''használatban''. Mondom OKÉ ez simán ment, de ezek után sem a Beryl, sem a sima Gnome nem mutatott semmilyen effektet, nem lehetett működésre bírnom Aztán újra kivettem a pipát az említett helyről, és újra működött minden, ez esetben már a Beryl is, viszont a Berylben az ablakok széle körül valami textúra hibát láttam, valami vibrált, mintha nem bírná kirajzolni az árnyékot, ez elég zavaró volt, de többi effekt ment, a pocsolyoa is, minden... ez letörölt ATI driver mellett....vele pedig semmi... Aztán lekapcsoltam Beryl-t, mert nagyon zavaró volt az ablak szegély melletti ''interferencia''. Szerintetek, mi lehet ennek az oka? Miért nemjó az ATI driver (amit az ubuntu magától tölt le), és miért jó (Berylben nem 100%...) a 3D driver nélkül...?

Üdv: Kormi

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák