- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mikrotik routerek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- eBay
- VirtualBox
- Proxmox VE
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kormi76
aktív tag
Heló, bocs a duplikációért, de nem kaptam választ, aztán érdekel a dolog:
Heló! Újabb gonddal találtam szemben magam, mégpedig az UBUNTU linux alatt. Ez a hardveres 3D-vel kapcsolatos. Felraktam linuxot, beállítottam az effekteket, szépvolt, jóvolt, nagyon tetszettek a himbálózó ablakok, nem gondoltam volna, hogy Beryl nélkül tudja ezeket. Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne ha feltenném a Beryl-t, feltettem és az telepítési utasításnak megfelelően a ''Korlátozott meghajtók kezelésé''nél bepipáltam az ATI káryát, ami mellet ''nicns használatban volt'', felrakta a drivert és újraindult, ugyanott azt írta ki: ''használatban''. Mondom OKÉ ez simán ment, de ezek után sem a Beryl, sem a sima Gnome nem mutatott semmilyen effektet, nem lehetett működésre bírnom Aztán újra kivettem a pipát az említett helyről, és újra működött minden, ez esetben már a Beryl is, viszont a Berylben az ablakok széle körül valami textúra hibát láttam, valami vibrált, mintha nem bírná kirajzolni az árnyékot, ez elég zavaró volt, de többi effekt ment, a pocsolyoa is, minden... ez letörölt ATI driver mellett....vele pedig semmi... Aztán lekapcsoltam Beryl-t, mert nagyon zavaró volt az ablak szegély melletti ''interferencia''. Szerintetek, mi lehet ennek az oka? Miért nemjó az ATI driver (amit az ubuntu magától tölt le), és miért jó (Berylben nem 100%...) a 3D driver nélkül...?
Üdv: Kormi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest