Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
aprokaroka87 #18712 üzenetére
Nagyjából a koronavírus is ilyen. Vagy ezért is írtad?
-
ncc1701
veterán
válasz
aprokaroka87 #18502 üzenetére
Ja, engem sem zavar, mert felváltva vagyunk az irodában.
Én egy tünetmentes fertőzés utáni immunis státusznak örülnék igazán.
-
Jablocskov
tag
válasz
aprokaroka87 #18485 üzenetére
Ne nekem adjanak, hanem azoknak a gyökereknek, akik ha megállok valahol, akkor rögtön mellém állnak 20 centire.
-
ncc1701
veterán
válasz
aprokaroka87 #18495 üzenetére
Ne aggódj, nem vagy egyedül. Az ismerőseim 90%-át konkrétan nem érdekli ez az egész, és csak pislogunk, h most vagy mi vagyunk a hülyék, vagy mindenki más, de legyen már vége, mert elegünk van.
A kollega nagyon parás, pedig az is negyven pár éves, és totál egészséges. Az maszkban, kesztyűben megy mindenhová. -
Kékes525
félisten
válasz
aprokaroka87 #18438 üzenetére
Mindez azért, mert nincs védőfelszerelés és az utolsó fillérig kizsigerelt az egészségügy.
A kormány jól kezeli a járványt.
-
Alex91
félisten
válasz
Amugy egy jol meno ugyved nem indithatna egy jo kis probapert ezert?
-
Alex91
félisten
válasz
Meg van a megoldas! Eleg csak a korhazakat bezarni 2 hetre, es vege is a jarvanynak!
-
rsf
senior tag
válasz
aprokaroka87 #18205 üzenetére
Szerintem sem spanyolnátha. Mert az csak egy influenza volt és 30-50 millió ember halt bele. A korona vírus sokkal durvább a híradások szerint.
-
Gubu0101
veterán
válasz
aprokaroka87 #18232 üzenetére
Úgy tudom az influenza ellen sincs ingyen,csak bizonyos korosztálynak
-
válasz
aprokaroka87 #18211 üzenetére
Nektek agyatokra ment a karantén.
-
dr.bubo
őstag
válasz
aprokaroka87 #18215 üzenetére
Ezeket komolyan gondoljátok? Agyatokra ment a korona vírus?
Nem kicsit túl toljátok már.
-
ncc1701
veterán
válasz
aprokaroka87 #18211 üzenetére
Aha. A turizmus adja a gdp 15-20%-át. Egy elég nagy ágazatot herélnél ki így. Miért ne utazhatna akárki akárhová? Ez is az EU egyik lényege.
-
Reggie0
félisten
válasz
aprokaroka87 #18200 üzenetére
Hat ja, ami nincs az nem is esik nagyot
-
válasz
aprokaroka87 #18184 üzenetére
Máshol is láttam már, hogy arra számítanak, h "szelídül" a vírus, de ahogy nézem a spanyolnátha második köre pont hogy ütősebb lett, szóval nem feltétlen reménykednék én ebben. Ez nem egy ebola, ahol a legmohóbb, 90%-os mortalitással dolgozó variáns kirabolja a hűtőt és éhendöglik.
-
slezakimi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #18184 üzenetére
Persze ez is benne van a kosárba, csak ha már lehet választani, én a tünetmenteseket szaporítanám
-
Alex91
félisten
válasz
aprokaroka87 #17993 üzenetére
Minálunk unortodox a járvány lefolyása, lassan itt több a halott, mint a gyógyult...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #16651 üzenetére
A zombi akinek megdobbant a szíve és emberré vált?
-
válasz
aprokaroka87 #12717 üzenetére
ez nem így megy. statisztika, megvannak a módszerek, lehet jól csinálni, a kétezer tényleg nem kevés és biztos vagyok benne, hogy úgy csinálják, hogy értelme is legyen. a sokaság jellegétől függ, hogy mekkora és milyen mintavétel ad már kellően alacsony szórás melletti hipotézist. legalábbis valami rémlik, de hármas voltam a szigorlaton
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #12723 üzenetére
Reprezentatív mintánál nyilván földrajzilag különböző helyekről veszik az egyéneket .
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #12717 üzenetére
Hát, ha mind azok lesznek, az jó hír lenne.... Szerintem valószínűtlen sajnos.
-
válasz
aprokaroka87 #12711 üzenetére
Mert a bazi nagy kerdes jelenleg h mennyi az ismeretlen fertozottek szama. Egy jo reprezentativ mintavetelezessel meg tudjak majd saccolni.
-
szekra
addikt
válasz
aprokaroka87 #12673 üzenetére
"Igazából én úgy látom hogy kb 50-50% esély van arra hogy a virus terjedjen vagy ne terjedjen."
Azt a mindenit...
-
ooloo
őstag
válasz
aprokaroka87 #12131 üzenetére
Most kéne beinteni a modern kori rabszolgatartóknak ... ennél jobb lehetőség nemigen adódik . A bérezést lehet felfelé srófolni . A következő munkaerőhiánnyal küszködő terület Hollandia , Olaszország , Spanyolország , Franciaország lesz . Ezek az országok tömegével szívták fel az olcsó mezőgazdasági munkásokat .
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #12148 üzenetére
Nem értem, hogy a hadsereget miért azonosítják a fegyverrel. Amikor árvíz volt, akkor is kivezényelték a katonákat a gátakra zsákokat pakolni. Láttál rajtuk fegyvert? A fegyverek a fegyverszobában vannak, nem a katonáknál. A kivezénylés nem jelent automatikusan fegyverviselést is. Ráadásul nálunk nincs már sorkötelezettség. Aki katona az önmaga vállalta, hogy ha kell, akkor meghal a hazája szolgálatában függetlenül attól, hogy az ellenség golyója, vagy egy vírus végez vele. Ezért kapja a fizetését és most pont itt van az ideje annak, hogy kivegye a részét a harcokból ... liszteszsákkal a hátán. Tőlem anno nem kérdezték, hogy akarom-e csinálni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #12173 üzenetére
Ebben igazad van, ez mind rendben van. Én a végletekig meg tudom érteni az emberi szenvedést, hogy segítségre szorul stb. De választhatott volna mást. Pl: bocsánatot kér, lemond, jöjjön egy alkalmasabb akármi. Egyszerűen cserben hagyta azokat, akiknek a bizalmát kérte és kapta.
Ő választotta ezt a pályát.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #12167 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Ezt érthetőbb lett volna: Nincs olyan szerencsénk
-
törölt tag
válasz
-
Rive
veterán
válasz
Azt én se értem igazából minek vannak a katonák a jelen helyzetben.
Hát, ha engem kérdezel akkor valszeg leginkább azért, hogy az a sok panaszkodó a kórházakból érezze a hatalom óvó kezét a s*ggében
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #12117 üzenetére
De most a nénit miért tesztelték? Járt wuhanban?
Eddig azt hittem tünet kell, vqgy fertőzőtt kapcsolat, újabban már tüdőgyulladás is elég. Már bárkit megnéznek aki lázas? Vagy csak ha el is esik? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #12129 üzenetére
2-7 napon belül már tünetet produkál, gyógyult állapot után még fertőzhet pár napot - ezt nem tudják megmondani meddig mert egyén immunrendszerén múlik.
De miért 10-én? Az ápolók, stb minden nap haza járnak. Boltba is járnak vásárolni. Bárki bármikor beviheti. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #12124 üzenetére
Öregek otthonában nincs kijárási tilalom a dolgozóknak.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Kiderül, csak mikor ott lesz lázas a többi is. Érdekes azért mert látogatási tilalom van egy ideje az otthonokban is. A dolgozók nem fertőzöttek meg, így hogy jutott be?
-
Alex91
félisten
válasz
Biztos csak enyhe tuneteik vannak...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #11778 üzenetére
Végre valaki...
-
Viktoár
addikt
válasz
Hogy kell elképzelni egy mesterséges szelektálást?
-
medica
senior tag
válasz
evolúció
-
medica
senior tag
válasz
aprokaroka87 #11475 üzenetére
kivégzés
reggel a cba-nál már nem engedték be a 65 évnél idősebbeket. A többség felfogta de mindig van egy gyökér aki nem (bizonyítandó hogy van élet az agyhalál után). Belázadt egy vénasszony hogy neki senki se mondja meg hogy "mikor megy bótba". -
Corleone33
senior tag
válasz
aprokaroka87 #11475 üzenetére
Ha jól értelmezem (de javítsatok ki kérlek ha tévedek), igazából semmi, mert ez a gumiszabály csak annyit ír ki, hogy ebben az időszakban csak ők lehetnek bent, nem pedig azt hogy pontban 12-kor minden 65 év felettit kizavarnak a boltból.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #11270 üzenetére
Ez nem teljesen korrekt, mert NY a teljes szövetségi tartalékra - 20 ezer lélegeztetőgép - akar rárepülni arra hivatkozva, hogy ők pár nappal a többi állam előtt járnak, miközben az intenzívre került betegek 6 hetet is gépen tölthetnek.
-
Floyd80
addikt
válasz
aprokaroka87 #10700 üzenetére
A másik topicba betettem a lombardiai elemzést a kitörésről, abban azt írják, hogy már januárban voltak tünetek, a terjedési térkép szerint is ezek már covid-os emberek voltak.
Here we provide an analysis of the first 5,830 laboratory-confirmed cases reported in Lombardy, with date of symptoms onset over the period from January 14 to March 8, 2020.
In Codogno, the first reported cases developed symptoms in late January, 2020.
-
Alex91
félisten
válasz
aprokaroka87 #10700 üzenetére
Itt is meg kellene nezni, hogy par honapja mik voltak a halalokok, es volt-e valami kiugras a szamokban. Valoszinu, hogy itt is haltak meg emberek korona kovetkezteben. Azert ahogy latjuk jelenleg a halalesetek szama nem tul magas, ha elotte is ennyien haltak meg ebben, akkor az nem lehetett kiugroan magas.
-
Vladi
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #10635 üzenetére
"Olasz kutatók vizsgálják annak lehetőségét, hogy az új koronavírus az eddig véltnél korábban elterjedt Kínából, mivel 2019 utolsó negyedévében Lombardiában az átlagosnál több volt a súlyos tüdőgyulladásos és influenzás esetek száma. Adriano Decarli, a Milánói Egyetem járványtani és orvostudományi statisztikai professzora közölte, hogy"
Jah engem meg vagy 2 hete hülyének néztetek, amikor pont ugyan ezt felvetettem.
Mostmár 2 teljesen független embertől hallottam ugyan ezt a vélekedést, mivel olyan súlyos influenziás, tüdőköhögéses betegségen estek át január-február magasságában, ami mindkettő számára teljesen ismeretlen.Értsd: a büdös életen ennyire és így betegek még nem voltak.
-
Vesa
veterán
válasz
aprokaroka87 #10649 üzenetére
Ezt egy józan ember érti...Nekem nem kell magyaráznod. De a politikusok 90%-ka nem ilyen, hanem egy egoista b*rom, aki mindenből politikát csinál, és mindenkinél okosabbnak képzeli magát.
-
Vesa
veterán
válasz
aprokaroka87 #10552 üzenetére
"Aztán egy percig gondolkodjunk el azon hogy ami most zajlik, az vajon a véletlen műve vagy egy előre komponált dolog a természet részéről"
Valóban gondolkodj el. A vírus jó eséllyel igen régen cirkulál a természetben, akár évszázadok óta (ahogy a többi, már jobban megismert állatról emberre ugró vírusoknál is tudjuk, pl. Ebola, Lassa stb.), vagyis semmiféle előre komponáltságról nincsen szó! Arról van szó, hogy bizonyos országokban a élelmiszerbiztonsági előírások és szabályok betartása nélkül dolgoznak fel, árusítanak, és fogyasztanak vadhúst az emberek! Így az egyébként a növény és állatvilágban cirkuláló vírusok szépen át tudnak ugrani az emberre is. Köze nincs az egésznek a légszennyezéshez!
-
p76
senior tag
válasz
aprokaroka87 #10552 üzenetére
Szerintem a Föld próbál védekezni.
Az embereket például lábgombának tekinti és a koronavírus a gombaölő krém. -
nubreed
veterán
válasz
aprokaroka87 #9938 üzenetére
A legtöbb cikkben, amit a témában olvastam azt szokták felhozni, hogy valószínűleh azért mert,
1: európában a legelöregedettebb társadalom az olasz
2: a fiatalok nagyon sokat találkoznak/érintkeznek idősebb rokonaikkal -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #9946 üzenetére
Szerintem ezt gondold át mégegyszer. De lehet hogy kétszer kell majd.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #9946 üzenetére
A másik véglet
Más: megjöttek a maszkok [link]
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #9450 üzenetére
nem vitatkoznék, de bízni lehet abban, hogy legalább 1 jegyet tévedsz....(felfelé)
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #8478 üzenetére
A valosag nem Plague inc..
-
carl18
addikt
válasz
aprokaroka87 #8347 üzenetére
Nem azt irtam nem fontosak, azt irtam most az oktatás a legkisebb gond. Nem számit hogy évet ismételnek... Mert lassan odajuthatunk hogy elfogy a pénz és lehetne igen komoly zavargások.
Ha megnézzed a országot, igy is tele van ösztönlényekkel. Akik nem félnek kést ragadni ha olyan kedvük van. Na ezek az emberek még mindig jelen vannak, és ha éhezni fognak nem lesz bennük hattár.
De majd meglátjuk mi lesz, reméljük a legjobbakat és ügyeljünk a kézmosásra.Napok óta rosszul alszok. Néha belegondolok úgy is lehet valaki beteg hogy nem tud róla. Ez a legrosszabb benne, láthatatlan és mi tagok nem tudjuk diagnosztizálni
-
válasz
aprokaroka87 #8331 üzenetére
Megértelek, hidd el...
KösziDe az a rengeteg diák aki otthon marad, mennyire válik mótiváltá hogy amíg otthon van mit tegyen?
És én?! 3hónapig itthon leszek,panelban?! 12órában a gyerekkel sem lehet játszani.Itt most nyilván rajtúk is sok minden fog múlni, az a diák aki nem hajlandó most tanulni, könnyen lehet hogy a jövöjét teszi tönkre végleg.
Hidd el, ez eddig is benne volt a pakliban, mikor iskolába jártak.Voltak nálunk olyan diákok gyakorlaton, akik többet fogták a telefont mint a szerszámot,abszolút nem érdekelte őket a szakma, csak az volt nekik a lényeg, hogy minimum2sel átmennyenek.Meg is kapták gyakorlatra a karót.Másfelől azok a diákok akik most sem akarnak fejlődni, azoknàl miből gondolod hogy majd nyáron menni fog a dolog?Ez kb. odaillik amit az előbb írtam.
Nyilván sajnos lesznek diàkok akik lemaradnak, de ez kinek a hibája is?
Ilyen szempontból a lemaradás még mindig jobb mint a lébecolás.Mellesleg. Csak hogy példát mutassak, aki teheti az segítsen is az ismerősei körben. A kolegám elég nehéz helyzetben van, mert iskolás a gyereke, villany van,saját laptop van, internet nincs. Van 7előfizum, 2fő 5mobilnet, az egyik mobilnetes sim kártyám kölcsön adtam neki,mert mobilstickje van( kb.2hónapja csináltam meg neki egy vodás Huawei E220-at,hogy megegyen minden sim kártyát). Ők így tudják megoldani a Digitális távoktatást. Anyagilag nem engedhetik meg maguknak a saját netet, nyilván szükösen élnek.
-
válasz
aprokaroka87 #8321 üzenetére
hm... nyári szünet?! ez a legnagyobb gond ilyenkor?! mikor mások a munkahelyüket vesztik ?! a diákok nyáriszünetjük fontosabb?! Gratulálok neked... Engem nem engednek dolgozni,mert van egy 6éves gyerekem és beteg apám, 3hónapig nem dolgozhatok, buktam a fizum nagy részét meg 120óra szabadságom éd nem kérdezték akarom-e vagyszerertném-e, nem?! megmondták,hétfőtől otthon maradtsz,kész...
nyugodtan feláldozhatták volna a nyári szünetet is... nem vesztettek volna vele semmit.
-
válasz
aprokaroka87 #7675 üzenetére
Miért likvidálná?
-
válasz
aprokaroka87 #7659 üzenetére
Büntetés. Nem csak a sajátjuk, mások egészségével is játszanak. Flangáló gyerekekre családi pótlék letiltás, akkor esetleg a szülő is ösztönözné, hogy ne menjen sehova a gyerek, és nem tenne rá magasról, hogy mit csinál egész nap. Nyugdíjasoktól meg meg lehetne vonni a nyugdíjprémiumot, persze nem most, hanem majd egy esetleges későbbi tiltás esetén, ha továbbra is a parkban partiznak. Egyelőre még nincs tiltás, csak ajánlás.
-
Rendo84
senior tag
válasz
aprokaroka87 #7659 üzenetére
A kijárási tilalom nálunk is a küszöbön áll. Kérdés ha ez bekövetkezik, utána a hatóságok mennyire fogják komolyan venni az ellenőrzéseket és mi lesz a büntetés a megszegéséért.
A munkáltatónktól egyébként mi pont ma kaptunk igazolást a bejáráshoz, mert olyan helyen dolgozunk, hogy ez létszükséglet ezekben a nehéz időkben. -
Vladi
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #7428 üzenetére
Mi kihordjuk lábon, ilyen a mentalitás. De ha karantén lesz, én tuti tovább dolgozok, úgyhogy irigykedek rátok.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #7413 üzenetére
Olvasd el újra a megfogalmazást akár, hogy néztem több öreget láttam mint fiatalt...
-
válasz
aprokaroka87 #7323 üzenetére
Valami új kezdődött az életünkben, már nem lesz olyan, mint régen. Ez a vírus, meg aztán majd a többi, ami előbújik a klímaváltozás miatt, velünk maradnak. Innentől komolyan át kell értékelni mindent. Ezzel sajnos együtt jár a félelem, a depresszió, stressz. Ezt nem tudjuk kivédeni, esetleg meditációval.
-
sittes79
addikt
válasz
aprokaroka87 #7323 üzenetére
Egy virolugus professzor erről is beszélt mint egy lehetséges lefutasa a jarvanynak, hogy durva mutacioba megy át, eddig pl H1N1 és tarsainal szerencsénk volt.
-
Because
őstag
válasz
aprokaroka87 #7238 üzenetére
hasonló spártai elveket vallok...
már nagyon beleavatkoztunk itt mindenbe, nincs meg a természetes kiválasztódás, hibás génállományokat örökítünk tovább és tovább...
-
válasz
aprokaroka87 #6228 üzenetére
nem tudom, hogy milyen korlátolt módon gondolkodtok, de a kettő ugyanaz az, nincs vagy-vagy döntési lehetőség.
-
Spirit
őstag
válasz
aprokaroka87 #6228 üzenetére
Én is erre gondoltam, csak nem mertem leírni.
-
Alex91
félisten
válasz
aprokaroka87 #6072 üzenetére
Lehet, de idot lehet nyerne...
-
NavySeal
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6072 üzenetére
Igen, kíváncsi leszek a MI mennyiben fogja segíteni az előrejelzést, terjedést. Nagy "tanulópénz" ez a covid most az emberiségnek, csak félő, hogy amint elmúlik gyorsan felejteni is fogunk.
-
válasz
aprokaroka87 #5890 üzenetére
ezért kell a hadsereg az utcákra
ha választani kell a pszichológiai nyomás és egy ak-47-esből leadott sorozat között akkor az előbbit választom.
de most komolyan, ne vicceljünk már, hogy ha tisztában van vele az ember, hogy mekkora a tét ennyit nem bír ki otthon.
-
omfgk
veterán
válasz
aprokaroka87 #5875 üzenetére
Viszketni kezdett a tenyerem ahogy a kedves utas érvelését hallgattam...
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5875 üzenetére
Izééé, az első ajtós leszállás nem tilos még békeidőben is?
-
Kobe
veterán
válasz
aprokaroka87 #5041 üzenetére
nem kellene semmilyen korlátozás, simán józan ész
-
Ringman
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4733 üzenetére
Genomic epidemiology of novel coronavirus (hCoV-19)
itt lehet követni a vírus útját -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #4733 üzenetére
Mi lenne? Semmi. Akkor sem tudunk mást tenni.
-
lm83
őstag
válasz
aprokaroka87 #3819 üzenetére
Na csak nem írják ki ez a hat,
Eddig írták, hogy már karanténban, kórházban lévő, szoros kontakt, most semmi
Remélem már olaszbol hazatért emberek, akik otthon ültek eddig... -
válasz
aprokaroka87 #3819 üzenetére
Ha tényleg csak annyi lenne, akkor hátradőlhetnénk, hogy időben indultak az intézkedések.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
aprokaroka87 #3531 üzenetére
akkor adják ingyen amikor otthon ülve senki se használja majd, jó PR húzás
-
inf3rno
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #3500 üzenetére
Ha a felszíne módosul, akkor nem tudja a vérből kiirtani, amíg nem fejleszt ellenanyagot, ami felismeri az új felszínt. Ez beletelik 3-4 napba. Az oltások erre tanítják be minden évben. Van még olyan immunválasz, ami a fertőzött sejteket pusztítja el. Annál kialakulhat néhány embernél valami állandó jellegű védelem, ha sokszor átesnek rajta. Elég hosszú ideje próbálnak olyan oltást csinálni, ami ezt tanítaná be az influenzára, hogy csak egyszer kelljen oltani, ne minden évben, de szerintem még legalább 5-10 év, mire lesz belőle valami.
-
envagyok
veterán
válasz
aprokaroka87 #3456 üzenetére
Az elődvírusnál (ugye a mostani sars2) a sars-nál már eljutottak elég messzire a kutatásban, csak lefújták, mert hamar leszaladt a járvány, és eltűnt, így okafogyottá vált.
-
Vladi
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #3403 üzenetére
"max lassulna kicsit."
Ez volna a cél!
Maszek véleményem az, hogy az egész nyugati civilizációra ráférne 1 hónap otthon. Jót tenne.
-
pergabb
senior tag
válasz
aprokaroka87 #3289 üzenetére
Beengedi? Bejut, immunrendszered utana azonositja es kuzdi le. A makk egeszseges is elkapja, max. nala tunetek sem lesznek. Immunrendszered nem lenne kiteve nap mint nap korokozoknak, akkor el is lustulna. Lasd azokar a gyerekeket akik a foldet nyaljak, tuleltek
akkor sokkal erosebb lesz az immunrendszeruk, mert a testuk sok mimdennel talalkozott mar. Nyilvan nem kovetendo pelda es a gyereked ne nyalj a foldet
-
válasz
aprokaroka87 #2779 üzenetére
Hát ez eddig is így volt.
-
Rive
veterán
válasz
aprokaroka87 #933 üzenetére
A véleményem pedig az hogy egy ezt a járványt sehogy nem lehetne megelőzni!
Az azért továbbra is észszerű cél lenne, hogy a terjedés sebességének mérséklésével (karanténintézkedések) az egy időben betegek számát kezelhető szinten tartsák.
De ez a 'gyeplő a lovak közé' hozzáállás egyszerre fogja teletömni a kórházakat betegekkel és eltüntetni onnan a személyzetet.
-
válasz
aprokaroka87 #936 üzenetére
Mostmár nincs megállás, már a tesztek is (amik a lakosság ezredrészét sem mérik!) száz-többszáz esetet hoznak az egyes európai országokra és persze minden hordozó összevissza mászkált az É-olasz túrája után.
Ha időben léptek volna, egy nullával jobb lenne a helyzet Olaszo.-gon kívül egész EU-ban.
-
válasz
aprokaroka87 #933 üzenetére
Ott kellett volna kezdeni, hogy az olaszokat ország szinten blokád alá veszik abban a pillanatban, amikor a góc kialakulásakor nem zárták le Milánót és Velencét. Most már nincs megállás, ráadásul még mindíg tengernyi leszarom-ember van pl a németeknél, akik kimennek tömegben tüncikézni, az olasz meg ugye a balhé beindulása után negyvenezred-magával kimegy focimeccsre.
#932: ezt meglátja a vírus, sikítófrászt kap és elmenekül másik gazdatestet keresni...
#934: Necces náluk a helyzet az É-Olaszo.-ban dolgozó milliónyi állampolgár miatt, akik most gondolom "haza"menekülnének.
-
Rive
veterán
válasz
aprokaroka87 #861 üzenetére
Hosszú távon elég magas. A kórokozók számára semmi előnye kinyírni/ágynak dönteni a hordozót: sokkal előnyösebb csendben (de maximum minimális kellemetlenség mellett) terjedni.
Pl. a kellemetlen emberi influenza vs. a szimpla megfázás - féltucat vs. kétszáz-valahány törzs.
De lehet említeni akár a szifiliszt is - amikor európába került, alig néhány év alatt gyilkolt és már hónapok alatt látszott: ma meg már azért van megint feltörőben, mert addig szelídült, hogy alig lehet azonosítani a tüneteit.
Kivétel pl. a pestis, de ott ugye nem az ember a hordozó.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Benne van az indexes cikkben: "
Arra szinte minden szakértő felhívja a figyelmet, hogy nagyon valószínű, hogy idővel a kevésbé veszélyes vírusváltozat lesz a nyerő, hiszen azt nehezebb kiszűrni a hagyományos járványügyi intézkedésekkel. Bár a közvélemény fél a mutáció és a mutáns kifejezésektől, mert azt hiszik, hogy egy mutáns vírus csak rosszabb lehet., a valóságban a legtöbb mutáció a vírusnak rossz (és nekünk jó). Az RNS-vírusok különösen hajlamosak rossz mutációkat összeszedni, így általában idővel romlik a hatékonyságuk. " -
törölt tag
válasz
jó volna azt hinni, hogy erre az esély több, mint 0 %
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal