Új hozzászólás Aktív témák

  • FrezeR

    senior tag

    Orbán Viktor belengette: ősszel újra oltakozhatnak, akiket egyszer már beoltottak

    Ősszel jöhet a következő oltási kampány, amikor a már egyszer beoltottak is újra oltást kaphatnak - lengette be Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában.

    Május végén, június elején 6 millió 800 ezer ember lesz beoltva Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor ma reggeli interjújában. Az első oltási körön átesettek azonban jó, ha tisztában vannak vele, hogy ezzel jó eséllyel csak ideiglenes védettséget szereznek, emiatt könnyen lehet, hogy ha nyárra sikerül is elérni a nyájimmunitást, akkor sem dőlhetünk hátra. Egészségügyi szakértők szerint nagyon magas a valószínűsége annak, hogy a világjárvány pandémiából endémiává válik, ami azt jelenti, hogy nem tűnik el végleg vagy teljesen, az influenzához hasonlóan még sokáig velünk marad, és időnként – bár nem az egész világon – de tömeges megbetegedéseket, regionális járványokat okoz. Emiatt pedig rendszeresen, akár évente fogjuk majd koronavírus ellen beoltani magunkat.
    Mint Orbán Viktor megjegyezte, egyelőre a gyártói jelzések és tudományos vizsgálatok alapján nem lehet tudni, hogy meddig hatásosak a vakcinák. Úgy fogalmazott: a vizsgálatok alapján ez hosszabb idő lehet, mint a korábban várt 6 hónap, de fel kell készülnünk arra, hogy 6-8 hónap után esetleg újra kell, vagy lehet oltani azokat, akiket már egyszer beoltottunk. Ezért a vakcinabeszerzésnek folyamatosnak kell lenni és ezért a "portyázók és a fürkészek" továbbra is igyekeznek több vakcinát szerezni a világban.

    Azért másoltam be az egész szöveget, mert nem biztos, hogy megjelenik a teljes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák