Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Lauda #8019 üzenetére

    Benne van a pakliban, hogy ha valaki idő előtt kiszivárogtat valamilyen tervezett intézkedésről információt, akkor azt is felelősségre vonják. De, ha valamiért az adatok kapcsán titkolózni akarnak, akkor hiába valós az adat, akkor is felléphetnek ellene, mivel rá lehet húzni, hogy veszélyezteti az intézkedéseket, mert az emberek reagálnak rá és ezért nem a terveik szerint alakulnak a dolgok. Korábban sok kritika érte a kínaiakat azért, mert a közösségi alkalmazásokban mesélő, figyelmeztető orvosokat lecsukhatták. No, az éppen ilyen jellegű intézkedés lehetett.

    Persze ez nem teljesen alaptalan - hiszen az olaszoknál láthattuk, hogy a sokan elhagyták eredeti lakhelyüket, amikor kiderült, hogy közel van góc ponthoz. Általában utólag lehet ezt megítélni, hogy árt vagy használ az intézkedés. Ha valóban van kidolgozott és értelmes terv, csak nem publikus, akkor árt a híresztelés. Ha fejetlenség van vagy nem hisznek a döntéshozók a helyzet komolyságában, akkor viszont csak ködösítés.

    (#8025) VinoRosso
    no igen... az hogy a veszélyhelyzet miatt hoznak rendeleteket és változtatnak szabályokon, az automatikusan hatályát kell veszítse, ha vége a veszélynek. Hosszabbítani tudják veszély alatt. De hogy a normál törvényeket felülírják, az túlmutat ezen. Ez olyan, mint ahol a polgi átvette a hatalmat az önkormányzatnál és egyedül döntött mindenről. Csak országosan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák