Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Citroware #73142 üzenetére

    Van ott is korlátozás, csak nem parancsba adva, hanem együttműködésre kéréssel. Politikusok persze ott is politikusok, elmondták maradj otthon, aztán csak lebuktak plázáznak karácsonyi bevásárlás, Kanári-szigetek kiruccanás.

    Nem élek ott szóval nem tudom mennyire tévedés, ezeket olvastam, hallottam:
    Társadalom, emberek jobb eü állapota, jobb életszínvonal, nagyobb szolgáltatóipar több távmunka. Szociális háló miatt kevésbé van "nem vészes, bírok menni dolgozni mert kell" történet. Alapból is távolságtartás, higiénia, nincs annyi puszilkodás. Nem kell udvariasságból leállni trécselni a szomszéd nénivel, csak azért mert összefutottatok a lépcsőházban. Ha kell utcán is sorban állnak most téli esőben, nálunk talán az is fájna.

    Nagyobb jó lét, kevésbé van több generáció együtt, nagyobb önállóság: fiatalok külön lakás, Mo-on nálunk novemberben a koleszos egyetemistákat hazaküldték keresztül az országon, hogy esetleg hazavigyék szülőknek, nagyszülőknek. Svéd papa-mama az öregek otthonában ott tarolt is sajnos, persze ide is meg lehet jegyezni a jobb várható élettartam miatt ott több öreg is van? (igazi öreg 80+ éves, nem úgy mint nálunk a 65 évest már öregnek mondjuk mert minden baja van már a Magyarországon élt alapbetegséggel)

    Egyébként igaz, a svédek nem állnak rosszabbul mint a magyarok, vagy az osztrákok. Mondjuk igazi korlátozásnak se mondható az, ami nálunk van szerintem. Viszont a szomszédos Norvégiához, Finnországhoz képest rosszabbul állnak a svédek és tervek vannak szükség esetén Norvégiába szállítani betegeket, ha Stockholmban végleg túlterheltek az intenzívek. Sehol nem ilyen mértékre van szabva, békeidőben felesleges is lenne. Szerintem ha én svéd lennék nem tapsolnék, hogy országok jólétbeli különbségét tekintve milyen jó a szegény magyarokkal, Európai Unió Lukasenkojának rendszerével vagyok egy szinten, hanem rágnám a kefét a szomszéd norvégok, dánok, finnek jobban csinálják.

    We also have a potentially serious situation next week with people returning to workplaces and a risk of a further increase in the spread of disease. - Tegnell

    "Tehát az adatok nem magyarázzák meg azt, hogy mi haszna volt bármiféle korlátozásnak."

    Hogy nem lett esetleg a duplája korlátozás nélkül? Járványügyi paradox: ha korlátozol és van belőle egy adat, azt hiszed korlátozás nélkül is ennyi lenne, pedig lehet még szarabb helyzet. Második világháborúban a britek nézték egy küldetésről hány bombázó tér vissza és a gép melyik részén vannak lövésnyomok, hogy logikusan azt erősítsék meg. Egy matematikus szólt a tábornokoknak, hogy másik logikával inkább ott kell erősíteni ahol a visszatért gépen nincs annyi nyom, mert a vissza nem tért gépeket ezek szerint ott kapták el a németek. Mindjárt több bombázó tért vissza legközelebb.

    "Bécsből Győrbe nem mehet az ember, de Győrből Pestre igen"

    Mert tagállami védekezés van, sajnos ez nem az Európai Egyesült Államok, viszont ez csak egy dolog, nem bizonyítja hogy akkor a másik tíz dolognak sincs értelme. Nekem az nem tetszik este kilenckor nyugiban nem mehetek teszkózni, csak az intézkedés miatti 17-19 órás tömeg sávban.
    Annak se láttam értelmét, hogy nyáron fújoltak olyanokra aki háztól házig autóval lement Adriára, vagy repült és tesztelték, ők voltak a mumusok, én a bolt bejárat előtt herákoló büdösbagós tokamaszkos faszitól tartottam jobban. :D Az is lehet, ha lenne jobb kontaktkutatás és tesztelés, akkor nem kellene maszkozni, mert még időben megfogható. Ha annyi a beteg nem bírja a kórház, akkor nincs mese korlátozni kell.

Új hozzászólás Aktív témák