Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz bigdady #70052 üzenetére

    Én sem regisztráltam, mivel az az oldal nem az oltásra regisztrál, hanem hírlevélre és arra, hogy a miniszteri kabinetiroda megkereshessen és kezelje az adataidat.

    Az adatkezelési tájékoztató szerint a végén van mégegy kis pipa, hogy a vakcina hírlevélen kívül a kormány is megkereshet propagandával a későbbiekben is, míg vissza nem vonja a regisztráló. (Persze, lehet opcionális, de hány értő olvasásra képtelen fogja kipipálni azt is)

    Ráadásul, bár visszavonhatnám később az adatkezelést, azt is leírták, hogy felülbírálhatják a gdpr-t - virágnyelven megfogalmazva a veszélyhelyzet alapján:
    " kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben,"

    Ráadásul a regisztráció eredményétől függetlenül lekötöttek 17.5millió oltóanyagot a hírek szerint. Szóval nem ettől fugg, hogy jut-e. Valószínűleg a háziorvos vagy céges üzemorvos lesz kompetens, amikor ténylegesen lehetőség is lesz oltást kérni. Ahogy minden oltás esetén is.

    Szóval, ha más gondolkodó ember is lakik a határon belül, akkor a regisztrációk száma semmit sem jelent az oltás elfogadásával kapcsolatban. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák