Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricardo

    félisten

    válasz Sped #65824 üzenetére

    Párszor kifejtettem erről a véleményem.

    [link]
    [link]

    A lényeget összefoglalva:

    "Adott egy család. Két gyerek, két szülő nagyszülő. Egy fedél alatt. Suli nyitva. Hogy oldod meg?
    Gyereket vinni kell suliba mert kötelező, ha hazahozza valamelyik cseszheted az otthonmaradást."

    "
    ha mondjuk a gyerek iskolatársa azért fertőződik meg mert tartanak egy 50 fős karácsonyi össszeborulást, aztán emiatt kapja el szünet után tőle, majd hozza haza a suliból Akkor már nem is annyira magánügy.
    Azt kell felfogni ez nem egy adott emberről szól. A saját egészségét mindenki úgy veszélyezteti ahogy szeretné. Az magánügy. Az például nincs megtíltva, hogy mínusz tizenöt fokban fürdőgatyában kimenj napozni, mert az a te dolgod, csak magadat veszélyezteted vele.
    Ha járvány idején csoportosulsz, azzal viszont nem csak magad veszélyezteted, mert ha ott benyeled a vírust, utána mindenkit veszélynek teszel ki a környezetedben. Azokat is akik el szeretnék ezt kerülni."


    Tehát az "Aki akar karadjon otthon, aki meg akar menjen," ezért hibás megoldás. Itt nem üres szlogen, hogy csak együtt megy.

    Ha egy tízemeletesben valaki tűzveszélyes dologgal foglalkozik, azt sem intézheted el egy sima legyintéssel, hogy kit érdekel, azt csinál a ingatlanában amit akar, max flgyújtja a lakását, hiszen ha tüzet okoz a tevékenységével, mindenki megszívja.

Új hozzászólás Aktív témák