Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz macikos #5506 üzenetére

    Normál hétköznapokon is olyan szövegeket nyomnak az idősek a családban, hogy lefordul az ember a székről. 90 éves nagymamám nem akar tüzelőt venni, mert "úgysincs már soká".
    De más 70 körüli rokonságban is azt látom, hogy relatíve egészségesen megy a szöveg, hogy őket már nem érdekli semmi mert nekik már úgyis mindegy.

    A közös pont mindegyikben, hogy amikor valóban betegek - még ha valójában nem is súlyos nyavaja -, akkor viszont hisztérikus halálfélelmük van és diktálják a végrendeletet. Valamint betegen utólag már bármit megtennének, csak éljék túl. Ugyanígy, a mindenféle hatástalan hülyeségekre és átverésekre vevők, de a valódi orvosilag igazolt dolgokra meg legyintenek.

    Nem akarok általánosítani, nem minden idős ember ilyen. Viszont látom, hogy kortól és életmódtól függően meglehetősen sokuknál jelen van már némi demencia. Sokszor a napi rutin tartása az, ami ezt ellensúlyozza, ezért is nehéz őket változtatásra bírni. Nem véletlen az a mondás, hogy idős korban majd a második gyermekkorunkat éljük.

Új hozzászólás Aktív témák