Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz ollie #16464 üzenetére

    Az, hogy jelenleg nem tudunk sok esetről még nem jelenti azt, hogy nincs átfertőződve a lakosság egy jelentős része.

    Valószínűleg nincs. Bármilyen scenario szerint is nézem, nagyszámú fertőzött esetén az 'influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók' száma minimum stagnálna, de inkább meredeken növekedne: még akkor is, ha nálunk valami extra-mild hulla- és tüdőgyuszimentes verzió terjedne. De semmi.

    - vagy nálunk nem csinál többet a vírus, mint egy enyhe megfázás: még az ismert kockázati csoportokban sem - ez szélsőségesen valószínűtlennek tetszik a külföldi események láttán:
    ráadásul közben tudjuk, hogy ami nálunk van az is csinál minimum influenzányit alkalmanként (Narxis, mint referencia ;] )

    - vagy nálunk valami okból nem terjed. Mittudomén, a mostani extrém száraz tavasz, sok korai napsütéssel.

    A meghozott intézkedések időben még a sporadikus terjedés (exp. görbe kezdő szakasza: mielőtt a statisztika rendesen beindulna - amikor még sok múlik a 'szerencsén') idejére esnek.
    Igazából ez is lehet: bár az intézkedések ~ annyira voltak hatékonyak, mint pl. az olaszoknál, de az is elegendő volt az exponenciális növekedés megtöréséhez és a keservesen lassú csökkenés beindulásához. Még akkor is, ha a kontaktkutatás/tesztelés/elkülönítés minimum az első időkben sírnivalóan pocsék volt.

    Egyelőre szerintem korai örülni. Jó lenne egy teljes statisztika az esetekről (betegek és pozitívak: nem csak a halottak). Az összehasonlítható lenne a külföldön tapasztaltakkal.

    [ Szerkesztve ]

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák