Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz máyköl #123208 üzenetére

    Szerintem meg egy nagyon alulértékelt edző, nyilván messze nem a legjobb, de többet érdemelne.

    20 évente jó ha egyszer van olyan csapat aki be tud menni bajnokságban a barreál elé, oké akkor mindkét klub átalakulóban volt, de akkor is hatalmas teljesítmény volt tőle, hiszen élni tudott az adódó helyzettel.

    Aztán jött a pool, ahol többnyire spanyol alsóvonalból igazolgatott, fényévekre volt pl. a mostani kerettől, és az akadémiájáról is olyanok jöttek ki mint Suso, Sterling meg még rengeteg akikből jó pénz lett. Finoman szólva sem volt BL győztes kvalitású az a keret, mégis döntőzött velük 2x is. Nagyon erős felülteljesítés volt az tőle, ahogy az ezüst is a PL-ben. Aztán közeledve a csődhöz a két tulaj elkezdte eladogatni azt a kevés jó játékost is aki ért valamit, nem igazolhatott csak olcsó rejecteket, nem is jött az eredmény, ki is lett rúgva.

    Aztán kinevezték a cselzi kispadjára a szezon közben, hatalmas gyűlölködés és fenyegetések közepette a klub szurkolóitól, és egy szétesett csapattal már a csonkaévében EL-t nyert, majd kirúgták. Aztán jött a jóllakott Inter ahonnan elvitték az akkor világ akkori talán legjobb edzőjét, Moratti meg elzárta a pénzcsapot. Napolinál szerintem jó munkát végzett, aztán ment a Madridhoz ahol szintén már a -1. lépésben közútálatnak örvendett, és talán tényleg nem is ő a megfelelő arra hogy akkora egókat kezelni tudjon. (de azért pár embert kimentett a süllyesztőből, akiket visszarendelt a klubhoz, mint pl. Asensio, Casemiro )

    Newcastleban szintén rengeteget szív a tulajjal, alig igazolhat. Szezon végén kapott meg egy kiesőhelyen levő másodosztály szintű keretet már szinte visszahozhatatlan pozícióban, ami majdnem össze is jött, zárófordulóban azért odasóztak egy ötös a Spursnek is. Aztán feljutott, és azóta is fenntartja az első osztályban egy abszolút másodosztály szintű keretet úgy hogy a nettóbban egy fontot nem költött. Mostanra azért felépített olyan játékosokat egy olyan rendszerbe ami már nem néz rosszul.

    Ő azért abból a szempontból tökéleres inverze Guardiolának hogy ugyan mindkettejüknek minden esze kedve a foci, bárhol, bármikor, de míg egyik folyamatosan megkapta a korlátlan költőpénzt, addig a másik szinte egész edzői pályafutása alatt a tulajok fukarságával szívott. Megnézném őt azért mit tudna ha hagynák csapatot építeni és pénzt is kapna, Bielsát szintén :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák