Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Mivel az LG LCD tévék 3D-ben felezik a felbontást, nem ajánlok olyat senkinek. De azon kívül más hátrányai is vannak a passzív technológiának, cserében szinte semmi áthallás és vibrálás nem látható rajtuk. Ez érvényes a jobb plazmákra is, 3D-re csak azt szoktam ajánlani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dave567
addikt
Mivel az Fake 3d, az az nem 3d kamerával vették fel, nézz utána mik készültek Real/Fake 3d filmből.
De ha nem tudod elfogadni, hogy a 3d az ilyen, akkor szerintem vidd vissza a tv-t.
Sokan azt hiszek, hogy csak az a 3d ami kép ki jövős, pedig +-t ad a térhatás és a mélység is, szerintem. -
m3gtr
senior tag
-
Kabel15
aktív tag
Köszi! Akkor lehet benevezek egy Madagaszkár 3 ra. Mondjuk már láttam. De az már rég volt és nem is 3D.
Ezek az ismeret terjesztők mennyire jók? Sok tengerit találtam. Meg van pár űr kutatásos. Azok nem olyan jók?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
És animációs filmek közül melyik ami jó 3D?
Kungfu Panda 2? Cars? Jégkorszak?
Hobbit egyébként jó 3D ben? Vagy az Avatar 3D?
Blu-ray.com on vannak fent értékelések. De amiket itt írtok azok nem teljesen tükrözik az ottani véleményeket.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
donceleger8
őstag
Mint mondtam, vannak gyenge alkotások e téren! Amúgy a kedvencem közé tartozik az Avengers film, de valóban idegegesítő, hogy kihagyták ezt a ziccert! 31 évesen én imádom a meséket, nincs ezzel semmi baj!
Amit most várok, az a Tűzgyűrű c. film! Remélem ott nagyon ütni fog a 3D!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BBéci
legenda
Igazad van, éppen ezért, másfél éve teljesen hidegen hagy a 3D. Csak a tesztfilmjeimet, pontosabban annak részleteit nézem meg a kapott készülékeken, egyébként magasról teszek a háromdére. Nem értem, mit esznek rajta az emberek. Bár, amint elmúlik az újdonság varázsa, a többség ugyanúgy áll hozzá, mint én. Sehogy.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Egyrészt nem kell szaladgálni, a szállítás díját is a garancia fedezi, másrészt nem mindenféle forrásból származó készülékre adják meg a plusz 3 évet, akárcsak a Samsung tévék esetében. Erre már sokan ráfáztak.
-
BBéci
legenda
Basszus, nem hiszem el, hogy 100000 forint alatt nem lehet 50 colos full HD plazmatévét kapni!
Miért kellene annyiért adni a jó minőségű, rengeteget tudó 3D-s Mede8er médialejátszókat, mint a gagyit?
Lehet kapni 3D-s Blu-ray lejátszót 1,2 millió forintért, sőt drágábban is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Milyen jó, hogy éppen pár hozzászólással ezelőtt magasztalta egy topiktársunk az R6S-t.
Egyértelműen megkapja tőlem a "nem ajánlott" minősítést az a lejátszónak nevezett doboz.Legolcsóbb a Mede8er MED600X3D, de többe kerül, mint amennyit szánnál rá.
[ Szerkesztve ]
-
T-bond
csendes tag
Pórbálgattam de a következő gondjaim akadtak vele:
Windows 7-en a videó betöltésénél kifagyott.
Windows 8-on METRO stílusban a logonál összeomlik,
Asztali verzióban megjelenik a program de semmilyen gomb (még a bezárás se), regál, csak grafikus formában. (pl.: lejátszás/szüneteltetés)
A legújabb verziót próbáltam, valamint a hivatalos oldalról letöltöttet. (mind aktivált és aktiválatlan)A notebook egy: Samsung NP300E5Z-S04HU tipusú gép.
Valami más ötlet, a hiba orvoslására? -
kmarci25
veterán
Biztos nagyon alap dolog, és talán tudsz is róla, de nálam mind a mediaplayeren, mind a tv-n van olyan állítási lehetőség 3d-nél, hogy mélység/depth. Ha ezt minél nagyobb értékre állítod, annál jobban "kijönnek" a 3d-s jelenetek. Először én is fanyalogtam, de ez a módszer sokat segített... Amúgy szvsz az LG promó videója eddig a legmenőbb 3d-s élmény, ezzel lehet menőzni az ismerősök/barátok előtt.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
m3gtr
senior tag
Én a Priest című filmmel jártam így, a Prometheus 3D-t nem siketült lejátszani a Power DVD 12-vel. Más minden ment de azt valahogy nem akarja, indításnál ki dob valami üzenetet.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
sz.mich
tag
Átnéztem a TV beállításait, a képméreteket is, a 3D beállításokat, de ilyen egyesítés nem volt. Most már azon gondolkodom, hogy nincs-e valami olyan progi, amivel elindítom pc-n a filmet, és HDMI kábelen át a TV-re küldött film már egyesítve lesz... nagyon nincs tippem.
Csak kp., az ár fix.
-
Gabesz26
senior tag
Picit kisarkítottad, de ha nem ér meg annyit, h kipróbáld, és tegyük fel 1,5 m-re ülj legalább a 3D-s filmekhez, akkor nyugodtan maradj a 10 GB 3D-s mkv-nál
(Gondolom abban a "boltban" ahonnan beszerzed úgyis olcsóbbak mint egy nagyobb méretű BD50... ).A moziban utolsó sorban ülve ugyanaz az élmény?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
(#1867) rudi77: ezt akartam én is kérdezni, mert normális megjelenítőn az ajánlott nézési távolságon belülről jócskán van különbség a 10 GB mkv, és a BD50 között...
Crytek: Olvasd el ezt a cikket, vagy a plazma topik 1. hozzászólását .
A 2,5 méter az már a full hd felbontás részletességének kiaknázására is túl messze van, nemhogy a 3D-beli különbségek észrevételéhez.
Próbáld ki, hogy közelebb ülsz a TV-hez, akkor már egészen biztosan látható a minőségbeli különbség.[ Szerkesztve ]
-
p00h
tag
ha ez megvan és elindítasz pl egy 1 sbs filmet, már csak a forrás típusát kell kiválasztani alul a videólejátszó ablakában sbs-ra, és megy is.
érdekes egyébként powerdvd-vel megy a 3d, csak a tmtvel nem akar. Egyébként a powerdvd nem teszi át a tv-t 3d módba hanem magának rakja egymásra a 2 képet, és csak teljes képernyőn működik. Ezzel szemben a tridef 3d átkapcsolja magát a tv-t 3d módba. -
ozzy711
őstag
Épp az a lényeg, hogy ha a belinkelt kép alapján állítod be ( a Gtx 460-at feltételezve ) akkor egy-két másodperces szünet után automatán el kell indulnia a 3D-nek!
Sőt annyira jó, hogy ha ablakos módban ( kicsinyítve a TMT5 méretét ) a kis mértű részben is megmarad a 3D, így előfordul az, hogy az asztal közepén kisméretben 3D-ben megy a film, még az asztal és elemei 2D-ben van körülötte.
Lehet, hogy csatlakoztatási hiba van nálad, ezért nem vált át automatán ( valamiért nem ismeri fel a Tv-t a program ).
Gyakorlatilag a 3D gombot, már hónapok óta nem is használom ( csak a külső vinyós lejátszásnál kéne elvileg, de olyat meg nem használok ).
Tényleg: tulajdonképpen milyen Tv-d van? Nem látom sehol, hogy írtad volna.[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
Nvida panelen átraktam 24hzre és egyből nem lett a kép 3d-s!
Na emiatt a szarakodás miatt ódzkodtam a blurayek lejátszásától.
Ha vennék ilyen bluray isos lejátszott ott is kéne ezt a 24hz -es cuccot állítani vagy azt megcsinálná a szerkezet?
Mert úgy néz ki ha blurayt is akarok nomrálisan lejátszani a pc-t el kell felejteni
Miért pont ez működne nekemNext PC Upgrade: 2022
-
ozzy711
őstag
Frissítésként aki nem olvasna vissza:
A TMT5-ben alaphelyzetben ( film elindítás nélkül ) a 3D beállításoknál mindkét ablakot nyisd meg. Az elsőben pipáld ki az összes opciót ( úgy emlékszem 3 van, így minden automatán indul el ). A másik ablaknál pedig állítsd be a 3D Tv-dnek megfelelő tulajdonságot ( pl. mikropolarizált megy nálam -LG passzív- ).
A videókártya függvényében a driverben ( Nvidia control panel vagy Catalyst ) át tudod állítani pl. a 24 Hz-et ( a felbontás beállításoknál ). Persze 3D képes kártya kell.
Ezután a film elindításnál automatán át kell, hogy álljon 3D-re ( még az Sbs vagy Tab filmeknél is ).
Az Avatar egyébként érdekes, mert a Blu-ray változat első pár perce 2D-s nálam csak utána lesz 3D-s!
Segítségként: amikor megtámadják a bennszülöttek fáját az egyik füstgránát pont feléd kell, hogy repüljön és ha nem hajolsz el eltalál! -
Renaissance@
csendes tag
Igen, a 3D látvánnyal nincs baj. Jól jeleníti meg a SBS és half ou. filmeket, az időnkénti akadozás ne lenne. Persze több lejátszó programmal is próbáltam, de mindegyiknél ez az eredmény. Próba képen egy 3d-s sample-t ráraktam pendrive-ra, azon keresztül nem vettem észre a szaggatást, de pc-ről persze igen.
-
bodva
aktív tag
Igen létezik!
-
bodva
aktív tag
Elméletben de, gyakorlatban viszont fene tudja.
A VGA drivere kezeli a dolgokat, így előfordulhat, hogy ha nem érzékel megfelelő megjelenítőt, akkor nem is próbálkozik a 3D-vel!Amúgy ennek egyáltalán mi értelme? Ahogy régen mondották ez kb. olyan, mint elmenni b.szni f.sz nélkül
-
bodva
aktív tag
Ha BD3D, akkor biztos, hogy nem színes szemüveg kell hozzá!
Amúgy ha igazán látványos 3D-t akarsz, akkor a Sammy nagy kalandját, vagy a Bosszúállókat töltsd le!
Az avatar 3D hatása nem nyűgözött le, viszont amit a hangokkal műveltek az valami eszméletlen, tényleg olyan volt, mintha ott lennék! (Mondjuk ehhez azért kell hangtechnika is
-
kisgyerek85
senior tag
Szerintem menj be egy boltba és nézd meg mindkettőt. Én amúgy sem tudok tiszta véleményt adni, mert ha 3d-t is nézek akkor azt egy 720p projektorral teszem.
Tomix jól mondja, amikor rászánom magam a 3d-re akkor is a film felénél általában át szoktam kapcsolni 2d-re, mert a legtöbb film nem dob sokat 3d-be.
Persze ha valami Demo anyagot nézel attól padlót fogsz, mert minden a képedbe jön, de film közben sajnos kevés az ilyen jelenet.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
3 méreren túl nem veszel észre semmit, főleg ha nem a 8GB-os mkv-ket szeded, amiknek a képe amúgy is felezett fullHD.. A 3D amúgy is átba... Sammy nagy kalandja az Avatar és még 1-2 film max, és a többi úgyis csak 2D-ről 3D-re konvertált, vagy alapból gyenge 3D -s film. Már pár hónapja 3D-t sem nézünk a párommal annyira kiábrándító. Főleg egy Sammy nagy kalandja után, amivel kezdtük a vásárláskor...
-
Tomix24
addikt
Az aktívnál kifolyik a szemed, nem dőlhet meg a fejed(a párod vállára - mert elmegy a kép) - Tölteni kell, vagy elemet cserélni. Szellemkép bőven előfordul - mert nem mindig tud elég gyorsan villogni a bal jobb szemnél a szemcsi. Nehezebb mint egy passzív szemcsi, és drágább(kb 200Ft egy passzív - 6-10K egy aktív, ami márkás már egy kicsit) . A kép összességében sötétebbnek hat mint a passzívnál. Illetve felezi a 7000-es sorozat alatt a felbontást a szemcsi, de ezt 3 máéterről már nem látni pl)
A passzív TV-k, mint az LG mindenben az ellentétei a fent leírtaknak. De ott is feleződik a felbontás, csak minden típusnál. Van Sony-Samsung Aktív a családban, és nekem LG passzív, szóval nehéz lesz itt valakinek is belekötnie az írásomba
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Igen, ez a passzív, de ez felezi a felbontást, tehát nem valódi Full HD-k így a filmek.
Amúgy én a KMPlayert ajánlom lejátszásra, mivel ezzel semmit nem kell állítgatni
Avatar valóban a legjobb rendes film, de az animációs filmek általában még jobbak, mint a rendesek, mivel ezek mind valódi 3D technológiával készülnek, ezek közül a Sammy Nagy kalandját tudom ajánlani, illetve a Laci Macit, bár ez rendes film pár animált karakterrel.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bodva
aktív tag
A lejátszókkal nincs baj általában, csak nem megy mindenkinek a beállítása
TotalMediaTheatre-t használok már jó ideje, szerintem ideális!
Tv-nek szerintem mindenképp passzív szemüveges rendszert vegyél, nem rontja a látásod, minőségben kiváló, nem kell tölteni a szemüveget, nem kerül egy kisebb vagyonba ha új szemüveget szeretnél venni, stb
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Villanyszerelés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
- LG 65B29LA 165CM 4K SMART PRÉMIUM LED TV ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest