Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
limpi
aktív tag
válasz KisPocok31 #16299 üzenetére
Nekem már csak az nem tiszta, hogy akkor a .cue mivel tud többet, mint a .m3u?
<:v)
-
KisPocok31
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki időt és energiát tett a kérdésbe. Jó hír hogy valószínüleg akkor megy. Köszönöm. Külön köszönet a gapless linkért, nagyon hasznos.
Kicsit reflektálok egy korábbi posztra. Számomra azért fontos a gapless playback mert a lejátszón többnyire zenét hallgatok. A zenék amik szórakoztatnak 70-80%-ban egybekevert DJ. mix albumok. Tehát ez nálam szempont, ezért nagyon köszönöm mindenki válaszát. Itt megjegyzem hogy az android telefonra fejlesztett szinte összes lejátszónál alap. PC lejátszóknál szintén alap. (WinAmp, VLC, én Foobart használok azon is) Ezért meglepő hogy az asztali lejátszóknál ez nem annyira természetes. (lásd. DUNE... Brrrr...)
Pár szó a .cue fájlról. A .cue fájl egy szöveges fájl, akár Notepad++-al szerkeszthető. Amennyiben az erdeti lemezzel teljesen azonos rippre vágyunk akkor egyben rippeljük és ekkor a lemezkép mellé general a program egy .cue fájlt. Így attól függetlenül hogy a lejátszó ugyanazt a fájlt játsza, mégis az épp játszott zeneszám címét és előadóját írja ki a lejátszó. Ezeket az információkat nyeri ki a .cue fájlból. Ezt egyébként az összes DUNE lejátszó tudta 2009 óta. Példa:
ValogatasCD.flac 534 mb illetve ValogatasCD.cue 32kb fájlok vannak egy mappában egymás mellett akkor a lejátszó képes kitenni a teljes track listát illetve a lemez léptethető lesz.
Tehát amit én keresek Z9X-ben az azért egyáltalán nem ördögtől való dolog. Köszönöm a figyelmet és köszönöm a tapasztalatokat, válaszokat. -
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16297 üzenetére
Ok, köszi, akkor nem írok ide ilyeneket!
De amúgy miért tilos? Ezen szavak leírása milyen jogszabályba ütközik?
Nem kötözködni akarok, csak tényleg nem értem.Amcsi fórumon is szóltak már rám ilyesmi miatt, de ott jobban megértem, mert az Infuse fejlesztői voltak, azokra meg tényleg ráugorhat amerikában a jogász siserehad.
(Bár igaziból ott sem értem, elvileg a szólásszabadság hazája.)
Továbbá végtelenül képmutató a dolog, mert az Infuse-t nyilvánvalóan a felhasználók
99,99%-a jogsértő anyagok lejátszására használja. Valahogy mégis kilobbizták, hogy nem
törli őket az App Store...Például azt is leírhatom, hogy "gyilkosság", aztán attól még nem leszek gyilkos.
Szóval pontosan mibe ütközik és miért?
Vagy ezt fogadjam el csak úgy, mint alapvetést és a pontos okát fedje jótékony homály?
U.I.: Egyébként "nC***"-ra keresve a teljes Prohardver fórumon van pár találat, szóval nem tökéletes a cenzúra.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Sajnos a lenyeget az elejére oda irtad az tilos es a relase keszotjet sem szabad kiirni. Csak az egeszet tudom törölni mert aki tudna belenyulni az meg kuldene egy hetre szabira. Ugy, hogy ha gondolod szabályosan ird meg ujbol.
Egyébként az István a király több db fájlból áll azt nem tudod folyamatosan lejátszani ha csak össze nem fűződ.
Ui: viragboltnak hívják.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
limpi
aktív tag
További kérdésem, hogy a G-s (Google Play Store-t tartalmazó) vagy a sima FW-t szoktátok feltenni? Van bármi app Google Play-en, ami Z9X-en hasznos?
(Netflix, Youtube és hasonlóak nem kellenek nekem rá, mert azokat úgyis az Apple TV viszi legjobban. Szóval bármi másra gondolok, mint pl. internetes rádió appra. Bár olyat gondolom alapból is tartalmaz a Zidoo saját szoftvere is.)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Hoppá, itt mégis megtaláltam a V12-t: link
Az ára kicsit húzós, de legalább kapni! Csak mert a hasonló funkcionalitású V8-at már nem...Zidoo oldala szerint ezek a távirányítók léteznek (a V12 még nem került fel rá):
Ezek közül manapság elsővel vagy a másodikkal szállítják a Z9X-et?
(Nekem természetesen a második tetszik jobban, de az elsővel is kibékülök.
Eredetileg azzal szállították a Z9X-et, csak nem tudom esetleg azóta már az újabbra cserélték-e. Az enyém szállítása még mindig folyamatban van, lehet, hogy csak szerdán kapom meg...)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz KisPocok31 #16272 üzenetére
Meg még ezt találtam:
"
Lossless Music Playback
Support master-level DSD (SACD ISO,DFF,DSF,DSD etc.), regular lossless formats (FLAC, WAV, APE, DTS etc.), CUE track and CD-ROM playback (CD-ROM is not included)
"
Itt: link<:v)
-
limpi
aktív tag
Az tényleg igaz, hogy a Z9X nem tudja frissíteni a FW-jét netről?
Hanem csak USB flash drive-ról?
Csak mert ezt is találtam:
How to upgrade Zidoo Z9X, Z10PRO
Vagy ezt csak azoknak szánták, akiknek nincs internet elérésük?
Ugye SATA vagy USB csatalkozású SSD-vel is megy, szóval nem kifejezetten csak USB flash disk-ről?<:v)
-
limpi
aktív tag
Találtam neked a Zidoo oldalán egy írást erről:
Zidoo Gapless Playback
Szóval akkor gondolom mégiscsak tudja!
(Bár hogy ez pontosan mely készülékeikre vonatkozik, az számomra nem tiszta. Remélhetőleg akkor mindre.)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Na, teszteltem az új Dune-on és tényleg nem tudja, m3u-val sem.
(Miközben a WinAMP v5.666 simán tudja.)
Majd tesztelem Z9X-el is, de nekem az a tippem, hogy az sem fogja tudni (kivéve, ha kifejezetten rágyúrtak a fejlesztők, hogy tudja.
(Meg tesztelem majd a régi Dune lejátszómmal is.)(Bár nekem gáz, hogy ebben a lossless verzióban az eredeti felvétel hibáit is hallani (a bakelit sercegése vagy az eredeti hordozó egyéb analóg hibája).
Majd keresek olyan lossless-t, ami azért feljavított. Nekem sercegés nem kell bele. )[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16287 üzenetére
Teszteld István, a Királlyal! Azzal kapcs. emlékszem, hogy borzasztó gagyi, ha szünet van a számok között, mivel ott teljesen folyamatosként képzelték el a lejátszást.
(Amúgy én eddig még csak bakelit lemezről hallottam folyamatosan lejátszva, szóval én sosem próbáltam rá gyúrni, hogy valahogy folyamatos legyen digitális eszközökön, hanem csak odáig jutottam el, hogy mindig bosszantott, hogy nem az... )<:v)
-
Beni2360
Topikgazda
Na egy kicsit bele masztam ebbe a folyamatos lejatszasba több albumot megnézve indul azonnal a következő szám de az előtte lévőkben mindnek a végén van 5 mp némaság. Le kene vágni vagy a lejátszó kavarja bele, hogy üritse a ramot vagy nem tudom.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kokokka
őstag
válasz KisPocok31 #16282 üzenetére
Nyilván egyéni preferencia kérdése, de ez a szünetmentes (így magyarul) lejátszás kissé mintha a rögeszméd lenne Simán lehet élni nélküle, sőt! Emiatt biztosan nem váltanék le egy egyébként hibátlan media eszközt. Tudom, a Dune nem az (ahogy egyik sem), és abban igazad van, hogy ez a Dune már nem az a Dune.
-
limpi
aktív tag
Azt nem csodálom, hogy a Base 3-at nem adod el! Meg azt is megértem, hogy a gapeless zenelejátszás hiánya bosszant.
Hogy értetted a RealBox 4K kapcsán, hogy a "samba server funkció is használhatatlan"?
Mi volt vele a gond? Vagy tényleg egyáltalán nem működött?
Csak azért kérdezem, mert az viszont az új Dune HD Pro Vision 4K Solo-ban pont jól működik.A Duo-t egyébként mennyiért árulod? Sima Duo vagy Duo 4K?
(A Duo 4K ethernet-je állítólag már tényleg gigabites volt, lásd itt: link)[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nezzel itt körbe hátha találsz valaszokat.
-
KisPocok31
csendes tag
Mint ahogy írtam DUNE fanatikus voltam. A Base 3 még mindig megvan a családban, a többit sorra adogatom el. Megszoktam a régi eszközöknél hogy kvázi mindent vittek. Tényleg mindent lejátszottak a maguk korában. A gapless zenelejátszás hiányát meg valahogy elnéztem neki. de teltek az évek jött sok új formátum itt volt az ideje az újításnak. Értelemszerűen DUNE-t vettem. RealBox 4K. És egy 2021es model nem képes gapless zenét lejátszani. Szerintem ez vicc. A réginek elnéztem, de 2021ben szerintem ez alap kellene legyen egy magát minőségi lejátszónak mondott cég termékénél.
Ezen felül a samba server funkció is használhatatlan benne. Ez a két dolog nekem elég volt a váltásra. Most keresem az utódot. -
Beni2360
Topikgazda
Igaz régen probaltam de nem volt szunet nélküli lejátszás. Cue.
Az egybecsomagolt állomány mellett egy CUE kiterjesztésű fájlt is találunk, ez az állomány a kulcs a fájl szétdarabolásához.
És nem a lejátszáshoz szvsz. De majd kijavitanak ha nem jól ertelmezem a leirast. Es nem tudta listazni az egye fűzött zenei szamokat amikor kipróbáltam.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Nem irtam, hogy nem tudja kezelni mivel a linux rendszer kezeli.
Én anno a z9x-nel szivtam, hogy egy passzív hubon 2 db aktiv 3.5"HDD volt es onnan lejátszás kozben kilepett. Mire rajottem, hogy tápot kell a hubra dugni és nincs gond. De SSD-nel mar mas a szitu. Ha kettő USB portra dugtam őket siman kezelte es nem allt le a lejátszás.
TTF fajlt még nem próbáltam, és csak a saját felsorolásból tud valasztani gondolom.
Van az Alin zidoo bolt. Keresd rá az Aliban a tavra.[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Amúgy írtam a Zidoo sales-nek, hogy hol tudok beszerezni V12 távirányítót.
A tippem, hogy jelenleg sehol.
De hátha írnak majd valami jót.<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16275 üzenetére
Köszi! Ok, sorszámozom majd.
Igen én is PC-vel szoktam általában összerakni, de van, hogy kényelmes, hogy a lejátszó is megcsinálja (főleg akkor, amikor időközben jelent meg új felirat).
Saját true type betűtípust is tud használni, szóval TTF fájlt beolvas?
Vagy van egy saját betűtípus listája és csak abból lehet választani?<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16273 üzenetére
Én most az új Dune-al teszteltem és azzal tökéletesen ment 2 db SSD egy sima passzív USB 3.0-ás hub-al rákötve. Az egymásra másolás is!
Szóval szerintem tuti a Z9X is tudja majd.
(Már csak azt nem tudom, hogy passzív hub-al vajon hány darab SSD-t bír el egyszerre. Mondjuk ez már csak elméleti kérdés, mert kettőnél többet így használni egyelőre úgysem tervezek...)<:v)
-
Beni2360
Topikgazda
Legyszives dorszamozd a kérdéseket konnyebb valadzolni.
Igen lehet allitani az elhelyezkedest, letőltott fi-nel vannak, arnyalatok, kirvobalak allithatoak. Lehet tipust választani, kódolást, letoltesnel meg a magyar utan szokott idegen nyelv is lenni a sorban. De egyszerűbb ha sz gepen letoltod es a videó mellé teszed.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
limpi
aktív tag
Szia!
A kérdéseidre sajnos még nem tudom a választ (hozzám még csak úton van egy új Z9X).
Viszont érdekelne, hogy miért írtad, hogy "eljött a pillanat hogy soha többé DUNE"!
Nekem a HDI Dune HD Base 3.0 lejátszóm 12 éve működik tökéletesen, talán a leghosszabban használt hardver amit valaha vettem! (Csakhát mára már tényleg eljárt felette az idő, a 10/100 Mbit ethernet csatlakozó és az USB 2.0 már kínosan lassúnak érződnek és sajna az újabb formátumokat sem ismeri (pl. H.265), valamint ha nagyon sok felirat van egy MKV-ba csomagolva, akkor van hogy amiatt nem tudja lejátszani a fájlt, amit ilyenkor csak emiatt remux-olnom kell...)Van most nálam egy Dune HD Pro Vision 4K Solo, aminek a hardvere és a szoftvere is alapból nagyon tetszik, de sajnos a lejátszás nálam rendkívül bugos vele (lásd fentebb, illetve itt: link)!
Neked is hasonlóan rossz tapasztalatod volt valamelyik újabb Android-os Dune modellel?
[ Szerkesztve ]
-
KisPocok31
csendes tag
Sziasztok.
Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra, mert épp lejátszót készülök venni és a Z9X szimpatikus lenne. Elég komolyan DUNE fanatikus voltam lassan 13 éve (Base3, Duo, TV101, Realbox 4K), de eljött a pillanat hogy soha többé DUNE.
Tehát 2 kérdésem lenne, mindkettő zenelejátszással kapcsolatos.
Adott egy lemez .flac formátumban, számok egymás után. Koncert illetve Mix albumok tehát fontos a Gapless lejátszás. Anélkül ugyanis élvezhetetlen. Z9X képes szünet nélkül lejátszani a .flac vagy .mp3 fájlokat? Mindkettő fontos lenne. (Megjegyzem hogy a híres csoda-DUNE még 2021ben sem képes a gapless zenelejátszásra.) Legalábbis nekem nem sikerült.
A második kérdés is ezzel kapcsolatos:
Adott egy .mp3 vagy .flac formátumú zenefájl ami komplett lemez, tehát egyben van rippelve. .flac + .cue
Az Z9X képes kezelni a .cue fájlokat azaz ha egyben kap egy lemezt .cue fájl kíséretében kilistázza a számokat illetve léptethető lesz az anyag?
Nagyon szépen köszönöm, ha valaki segít és megválaszolja a kérdéseimet.
Szép napot mindenkinek. -
limpi
aktív tag
Újabb kérdések Z9X-re értve:
- A felirathoz milyen betűtípusok közül lehet választani?
- Esetleg be lehet állítani bármilyen egyedi TTF betűtípust?
- Ugye a felirat függőleges pozíciója tetszőlegesen állítható?
- A felirat keretének (outline) vastagsága állítható? Esetleg hozzá még opcionálisan plusz shadow? (A Dune-ok egyébként csak keretet tudnak, abból is fixen egy elég vékonyat. Ez a régi és az új modellekre is igaz.)
- Netről (mondjuk OpenSubtitles.org-ról) le tud szedni feliratokat? Angol és magyar feliratot is (szóval nem csak a lejátszó menüjének nyelvével egyezőt)?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
-
limpi
aktív tag
Egyébként melyik fájlrendszer használata ajánlott ezekhez az új Android alapú lejátszókhoz?
Én a régi Dune-nal NTFS-t használtam, teljesen jó volt.
Úgy láttam a lejátszó ezekre képes formázni:
- EXT2
- EXT3
- NTFS
- EXT4
- EXFATSzóval ezek közül melyik a legoptimálisabb a lejátszó szemszögéből nézve?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz achilleuss #16265 üzenetére
Erre is volt már itt össze hasonlítás, keress rá most nem tudok. De jobb beepitett trafó amire emlékszem .
-
achilleuss
tag
Itt fel lehet tenni azt a kérdést, hogy 1 TB-os winchester vagy 1 TB-os SSD, és mit ajánlanátok árban, tipusban, minőségben. Nem találom a topikját.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz achilleuss #16263 üzenetére
Szerintem a mozi hangra nincs hatassal, vagyis annyival többet nem adnák érte. Mivel videó modban siman tovább küldi a hangot is és az AVR a felelős a tovabbiakban.
-
achilleuss
tag
válasz Beni2360 #16257 üzenetére
köszi. azt írod, hogy zenehallgatáshoz a 3000-esben van egy dac. azzal csak külön lehet hallgatni a zenét, vagy... a filmben lévő zenében, filmzenében nem mutatkozik meg a hangjavulás és ha igen, mi lehet a különbség?
A Z10 és a Z1000 között van valami olyan előny amiért az 1000-est választanád?
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16261 üzenetére
De mi értelme leszerelni?
Ha hátrahajtom őket, akkor nem látszanak és a lejátszó is rendben elfér a helyén.
Vagy nektek olyan helyen van, ahol jól látszanak az antennák?
(Egyébként a megrendelésemet azóta sem dolgozták még fel, változtalanul "megérkezett" státuszban van. Lehet, sok rendelésük volt a black friday akciózás miatt...)[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Abban a videóban ott a hiba amikor csupaszon össze szereli. Lehet kapni le csavarozható wifi antennát és azokra kell cserélni. Van ilyen csere videó is fent de mar nem tudom, hogy milyen boxnál. Alin lehet kapni több fajta erősségű antennát.
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Gondolom erre: link
Nekem sajna akkor ez nem pálya, mert egyrészt nem akarom szétszedni a készüléket, másrészt már a videó címéből kiderül, hogy előbb nem volt igazam és mégis a leszerelendő antennákat használja a Bluetooth is... Gondolom akkor a BT-s távirányítás sem megy rendesen nélkülük. (De majd megnézem a videót, lehet hogy abból kiderül.)
UPDATE:
Közben megtaláltam a Dune HD Real Vision 4K leírásában ezt:
"Wi-Fi + Bluetooth antennas 2x (note: the antennas must be installed even if Wi-Fi is not used; it is required for Bluetooth remote)"
Szóval szintet tutira a két antennát használja a BT a Z9X esetében is.[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz BÜDÖSLÁB #16256 üzenetére
Ez engem is érdekelne, különösen az, hogy az antennák leszerelése után a Bluetooth változatlanul rendben működik-e (max. 3 méter távolságról szükséges számomra)! Szóval hogy a BT nem a Wi-Fi antennákat használja-e valahogy. De a tippem az, hogy nem, arra külön antenna szokott lenni (ami gondolom a Z9X-ben a készülék belsejében van).
Légyszi linkeld be, pontosan melyik antenna eltávolítós YouTube videóra gondolsz!(Dune HD Pro Vision 4K Solo esetén egyébként külön BT antenna van, ami le is szerelhető, de akkor nem működik a BT távirányítás már 2 méterről sem. Illetve csak a bekapcsolás az megy valamiért.)
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16254 üzenetére
Ok, majd beszámolok!
(Attól amúgy egyébként nem félek, hogy ne tudnám számomra jól ráprogramozni az univerzális távirányítómra, persze nem az összes gombot, hanem csak általam használt legfontosabbakat. De ezen a téren bonyi nálam a helyzet, mert ugyan ezzel a távirányítóval mindent tudok irányítani, kényelmesen csak a TV-re és az Apple TV-re lát rá, a médialejátszó és az erősítő a nyugágy vonala alatt van, amiből az egészet irányítom... Az Apple TV-t meg mindenképpen a saját távirányítójával érdemes használni. Szóval az Zidoo V12 csak egy extra harmadik kényelmi távirányító lenne, amivel egyszerűbb esetben mindent irányíthatok, az Apple TV-n kívül...)
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz achilleuss #16255 üzenetére
Ha csak házi mozi hang a lenyeg akkor bőven elég, egyformák a Z10 proo. A 3000-sben van zene hallgatáshoz egy jobb DAC. Az üzletből hosszú evek ota vásároltak a forum lakók, megbízható üzlet. De, hogy ki léptek azcEU-bol az afa részét kell lebeszelni velük.
[ Szerkesztve ]
-
BÜDÖSLÁB
tag
Más is látta az antenna eltávolítós ( Z9x) videót a YouTube -on? Elmondása szerint semmit nem érzékel a két antenna hiányából. Megjegyzem nekem is jobban tetszene műanyag antennák nélkül.
A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Tervezek venni egy Zidoo médialejátszót. Vagy egy Zidoo Z10 Pro-t [link] vagy egy Zidoo Z1000 Pro-t [link] . Esetleg egy Zidoo UHD3000-et [link] , erről az oldalról, ahonnan belinkeltem a lejátszókat. Házimozizni kell valamelyik. A kérdés az, hogy hangra milyen különbségek vannak vajon és egyéb előnyök, hátrányok. Ja és, hogy tud e valaki valamit erről az oldalról, ahonnan linkeltem, hogy mennyire biztonságos onnan vásárolni.
-
Beni2360
Topikgazda
Annyira összetett a távirányító, hogy szvsz nem fogod tudni helyettesiteni mert elveszi az erteket. Szinte mi den gomb appon belül programozható es ezeket atvinni szerintem nem lehet. Meg ertelme sincs mivel tudod a TV-t es az AVR-t is reszben iranyitani vele. De majd meglatod ha megismerkedsz vele.
-
limpi
aktív tag
-
Beni2360
Topikgazda
Bocs de mindkettőhoz infa tav jár, eltevesztettem. Az 1000 protol vsn bt táv.
-
-
BÜDÖSLÁB
tag
Sziasztok! Ma vettem egy Zidoo Z9x -et, valamikor a jövő héten érkezik. Samsung frame (2021-es model) tvm van. Sony xm3-as vezetéknélküli fülhallgatón mind atv műsor mind a HBO max egy idő után szakadozik, hol az egyik szól, hol a másik, visszhang stb. Tehát használhatatlan. Kérdésem az lenne, hogy ha a zidoo - val párosítom össze a fülest az megoldja a problémát szerintetek?
Én egyébként a negatív értékeléseket is elolvasom nem csak a pozitivakat, abból is lehet informálódni.
[ Szerkesztve ]
A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16242 üzenetére
Köszi, azt is nézegettem, de nem tűntek számomra szükségesnek a plusz funkciói (HDD bay és coax kimenet), különösen hogy sajnos HDMI Audio Only kimenetet nem tettek rá.
(Jó viszont, hogy leszerelhetők a Wi-Fi antennái...)
A boltok leírásai szerint viszont infra távirányító jár ahhoz is!
Ezek szerint csak nem frissítették.
Melyik típusú Zidoo Bt-s távirányítót adják hozzá?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz cujo69 #16244 üzenetére
Az latszik is a hsz-kből es április óta most irtal be. Csendes társ vagy.
-
Beni2360
Topikgazda
Es a Z10 proval meg par lépcsőfokkal feljebb lettél volna ott mar egy igazi Bt-s távirányító jár hozzá több kényelemmel.
Van par videom fent a yt-n a zidoorol is nezzel körül. Ugyan ezen a nick néven megtalalsz.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #16238 üzenetére
Ezek szerint én végig aludtam az elmúlt evekben a 82.56%-s szenvedést.
Legtöbbször kidult, hogy valami felhasználói hiba volt. Habar a kinti forumban sok pici panasz van de sokat akar a szarka.... Nincs tökéletes lejátszó ezt tudjuk. Azert ez a 82% enyhe túlzás volt szvsz meg a kinti forumot is hozzá véve.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
modflow
veterán
Én évek óta Zidoot használok, most éppen Z9X-et.
Látom, hogy itt azt esetek 82,56%-ában megy a szenvedés, hogy kép, hang nem megy.Hát nekem sosem volt még semmi problémám, pedig nézek mindent, HDR, DV, SDR, AC3, DD, DTS, DTS-HDMA, ATMOS, DTS-X. Igaz utóbbit talán csak egy filmen hallottam Magyarul! De nem emlékszem melyik filmen volt. Minden tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nincs.
Mint a djnice is irta a CE es mint én is irtam egy privat fejlesztésű LINUX alapu rendszer amit egy SD kártyára kiírva egyes amlogic SOC-n (pl s905x3) egy KODI rendszert kapsz. De bővebb infót az amlogic topikban találsz meg. Nekem is voltak tobb mint 7 eve ilyen boxaim es van is most 4 db a Zidoo mellett.
Egy egy ; S905, S912, S905X2, S905X3.[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz djnice #16235 üzenetére
De mi ez a CoreELEC? Feltehető ezekre a lejátszókra és az Android-ot cseréli le?
És mi a DV?
Én főleg csak letorrentezett MKV-kat nézek, szóval az azokban elterjedd formátumok lejátszása fontos csak nekem, azokat viszont teljesen hibátlanul szeretném lejátszani.
Tudtok olyan ma kapható készüléket linkelni, amire simán felmegy a CoreELEC?[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
És ezt:
https://www.zidoo.tv/Product/index/model/V12/target/PfjRkwqbV7FKKmVViAFMcQ%3D%3D.html
már próbálta valaki?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Hát van valami igazság benne az Androidot nem média lejátszásra tervezték. Csak olcsóbb volt arra épitkezni mint egy saját rendszert megcsinalni. Ezt olvastam ki az elmult 8 év alatt hsz-kből. Nem veletlen, hogy csak a saját speci lejátszójukkal működnek a videók. Erre ott az amlogic vonalon a privát CoreElec fejlesztés ami a DV-ig felül múlja az Androidos rendszereket. DV-t is lejatszik csak ha van HDR sáv HDR10-ben. Azt se minden formátumot de működik.
-
limpi
aktív tag
Egyébként a külföldi fórumon azzal riogatnak, hogy az összes Android / RTD1619DR médialejátszó bugos:
"
My questions:
Are all new media players based on Android so buggy? YES
Or I just have bad luck with this one? NO
Can you recommend me one that works well in all aspects? IT DOESN´T EXIST
Can the Realtek RTD1619DR CPU work well with Android? NO ...
There is nothing like old Sigma Designs chipsets, if you don´t mind about HDR get a Dune HD Duo 4K
It is what it is.
"
De én inkább nektek hiszek.
(Amúgy vennék szívesen Dune HD Duo 4K-t, ha lehetne kapni, de már jó ideje kifutott és használtan sem találom sehol.... )<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16228 üzenetére
Köszi szépen!
Ha csak annyi gond van, hogy a legújabb formátumok (pl. DTS-HD 7.1) némák maradnak, azt kibírom. Bár szerintem az lenne a szép megoldás, ha ezeket DD 5.1-re lebutítva kiadná az optikai kimeneten. (A tvOS bármilyen hangforrást DD 5.1-re tud butítani, ebben pont ügyes.)
Közben rájöttem, hogy (az új Dune lejátszónál) a zaj / nagy kattanás mégis van optikai kimeneten is, de csak a DTS hangsávnál! Szóval a DTS hangsáv kezelése nagyon bugos a Dune-nál. Ez a zaj/kattanás HDMI-n keresztül egyébként nincs. Csak coax és optical kimeneten.
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Köszi, ezek szuper hírek!
HDMI lenne nálam is a legjobb, de sajna a régi Onkyo erősítőmnél bugos a HDMI továbbítása (nem működik rendben rajta keresztül a 23.976Hz és 24Hz közül valamelyik).
Szóval a lejátszót mindenképpen a TV-be kell dugnom közvetlenül, így ha HDMI-vel akarnám a hangot, akkor egy plusz HDMI splitter kéne hozzá. A PS5 és XSX is így van bekötve. (Az Apple TV hangja meg HDMI extractor-ral megy az erősítőbe, mert az ATV-n még csak optikai digitális kimenet sincs.)
Szóval ha megy jól a sima optikai S/PDIF, akkor inkább maradnék annál.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Na mivel igertem és mar kaptál választ megis radugtam a Tv-ből az optikai kábelt. Mivel az elmut 7 ev alatt 1x sem használtam kicsit gondba voltam mivel nem jött ki semmi hang. De végül megtaláltam az AVR-ben az opciót és szépen ment minden hang de a DTS-HD 7.1 az néma volt mivel az optika már nem támogatja. Minden indult szünet után is semmi kat és akadozás. Közben olvastam, hogy meg lett a kattogás oka is és már majdnem tulajdonos vagy.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
A SATA kábellel nekem egy 3,5" -os HDD van a Z9X-re kötve. SSD-hez felesleges.
Van 1-2 régi dvd másolat a vinyón, nomál DTS hangsávval. Semmi probléma nincs vele. HDMI kábellel van egy erősítőre ráakasztva a Zidoo.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
limpi
aktív tag
Még tart a Back Friday akció, úgyhogy tudtam rendelni Z9X-et 104 990 Ft-ért (AudioCentrum), remélem az rendben működik majd.
Külföldi fórumban jókat írtak róla:
"If you value many advanced Video player features in general, a decent but still in full development Music Player and excellent Library & Movie Wall features too then get yourself a Zidoo. It is also compatible with several external Server Library services like ROON, Jellyfin, Plex and upcoming JRiver. For me it is gradually becoming the Swiss Army Knife among media players." (forrás: link)
Különösen a svájci bicska dolog tetszik.
Csak sajnos ők a Dune-ról is jókat írtak, miközben a hozzám került példány meg botrányosan bugos...Z9X-ben az is tetszik, hogy van rajta egy SATA3 port, amihez állítólag még kábelt is adnak (bár az idehaza forgalmazott csomagból lehet, hogy az hiányzik, szerintem SSD-hez nem is kell)!
Merthogy én csak SSD-kkel használom úgyis.
Szóval az 1 x SATA 3.0 és 2 x USB 3.0-val akár három SSD-t is rá tudok kötni.
És NAS-ként is használni az egészet, ha pl. az Apple TV-ről akarnék lejátszani (amennyiben az Infuse-t végre sikeresen javítanák). (Merthogy az Apple TV-re természetesen az ég világon semmit sem lehet rákötni. Mármint külső adattárolót közvetlenül.)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
És akkor a Z9X mindenféle hangsávval rendben megbirkózik?
Vagy legalábbis ti nem tapasztaltatok hibát?
(Hihetetlen, hogy az új Dune-t egy sima DTS hangsáv lejátszása összezavarja, hiszen az már legalább 20 éves technológia...)<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz Beni2360 #16222 üzenetére
Köszi!
Közben rájöttem, hogy az új Dune-nál sincs az optikai kimenettel gond (mármint zaj vagy kattanás), ha nem alakítom át coax-ra. Szóval akkor gondolom a Z9X-el sem lesz.
De azért, ha könnyen ki tudod próbálni, kérlek, tedd meg!Egyébként nézegettem az FW changelog-ját és a legfrissebb verziónál (v6.4.42) ez szerepel:
"Optimized the volume pass-through mode, when the HDMI cable is unplugged, the sound from Optical is low." (forrás: link)
Szóval volt valamilyen hangerő gond az optikai kimenet körül, de mázlim van, mert már pont javították.[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz thomasvold #16221 üzenetére
Szuper, köszi!
Közben fel tudtam szabadítani egy optikai bementet az erősítőmön, szóval elég akkor nekem az is, ha csak az van.
Az nagyon jó hír, hogy a film indítás, pause, resume jó.
(Azt hittem ez alap, de a Dune-nál már úgy néz ki nem. Régen izraeli cég volt, ma már taiwani. És állítólag orosz és ukrán programozók fejlesztik az FW-t...)<:v)
-
Beni2360
Topikgazda
Szia.
Eppen a 16213 hsz-nel emlitettem a Dune lejátszót. Nincsenek mar pause utani gondok eléggé regen. En mem használok optiksi kimenetet de ha gondolod kiprobálom de még nem volt erre panasz. A Z10 pronak ha jól emlékszem van coaxial kimenete.
Ha visdza keresel par hete írták miben különbözik a z10[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Szia!
Ezek közül arra tudok válaszolni, hogy használom az optikai és koax kimenetet is, mármint mindkettőt (Z10 Pro), és nincs problémám a hanggal, szépen szól, nem sistereg, nincs rajta zaj. 2.1-ben használom.
Azt hiszem a Z9X-en nincs koax kimenet, a Z10 Pro-tól fölfelé van. Optikai az van.
A film indítás, pause, resume is normálisan működik.
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Sziasztok!
Próbálom lecserélni a 12 éves (és egyébként még mindig tökéletesen működő!) HDI Dune HD Base 3.0 lejátszómat (újabb formátumok támogatása, gigabit ethernet, USB 3.0/3.1, media library, felirat letöltés, újabb Samba verzió, stb. érdekében).
Első próbálkozásként (a korábban jól bevált márkánál maradva) egy Dune HD Pro Vision 4K Solo-t vettem, de nagy csalódás, mert nagyon bugos a lejátszás vele!
Hogy csak a legdurvábbat említsem:
Koaxiális S/PDIF digitális hangkimenet használatakor a lejátszás felfüggesztése, majd újraindítása során hatalmas kattanás hallható az erősítőn!
(Próbáltam különböző FW verziókkal és kábelekkel, de ugyanolyan.
Ráadásul az optikai digitális kimenet esetében is ugyanez van.)De a filmek indítása és a pause/resume általában is igénytelen, nem történik meg azonnal és a hang pár másodperccel később indul el a videó után.
(DTS hangsáv esetén van hogy 7 mp-ig akadozik és nincs szinkronban a hang, majd megfagy egy pillanatra és csak utána jó...)
Szóval borzalmasan bugos.Kérdésem, hogy ugye a ZIDOO Z9X 4K-val nincsenek hasonló gondok?
Az optikai digitális kimeneten sosincs zaj és a legmodernebb audio hangsávokat is rendben ki tudja adni mondjuk Dolby Digital 5.1-re lekonvertálva? (A régi erősítőmhöz a HDMI Audio Only kimenet lenne a legtutibb, de sajna az nincs ezen a modellen és koaxiális digitális sem, szóval az optikai kimenetet használnám (egyébként koaxiális digitálisra alakítva).)
Valamint helyesen feltételezem, hogy a film indítás és a pause/resume is normálisan működik, szóval nem rosszabbul, mint a 12 éves Dune lejátszómnál?[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
Sziasztok !
Azt valahogy meglehet oldani , hogy a Z9S-re kötött HDD-t tudjam kezelni PC-n keresztül?
Gondolok itt a filmek másolására NAS , PC , Zidoo között.
Mert PC-n nem látom a zidoora kötött HDD-t.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Ma holnap 7 éve van ZIDOO-m (most van az 5. fajta) és tobb mint 3 éve OLED-m. Tudom mindig mit eszik meg. Telepitsd ujra penről és utana aramtalanitsd a boxot. Aramtalanitas minden uj fw-nel ajanlott.
Én meg idegbajt kapok a streaming minőségétől.[ Szerkesztve ]
-
Ecc
csendes tag
válasz Beni2360 #16213 üzenetére
Hmmmm, akkor ez lehet az oka, érdekes. Én még a megjelenése körül vettem az Octogonban akciósan, szerintem 70e sem volt, de alapvetően annyit sem ért, mert DV-t alig támogatta normálisan nagyon sokáig (én a DV miatt vettem az OLED-hez). Most az végre szépen működik kb. 100 firmware-rel a háta mögött (kivéve a .ts fájlok esetében), erre itt van egy újabb malőr.
Nagyon gondolkodom, hogy eladom, de nem lesz helyette semmi, jó lesz a streaming, és akkor legalább a NAS sem kell, az is mehet vele együtt.
Alszom rá egyet-kettőt.
-
Beni2360
Topikgazda
Most olvasgatom a kinti forumot TVDB szerver gondok vannak.
Add el es vegyel egy Dune-t es akkor majd tudsz hasonlosagot irni.
Most látom vége a mecsnek nekem is a 42 van fent. Most néztem a heten 3 videót huztam le es mindegyiket szkennelte.[ Szerkesztve ]
-
Ecc
csendes tag
Korábban semmi baja nem volt, semmivel. Eddig, ha nagy ritkán nem talált valamit, elég volt a film torrent címet átírni a keresőben es azonnal megtalálta. Most reinstall után a régebbi filmeket sem matcheli, egyetlen egyet sem, elég fura. Semmilyen beállítást nem változtattam meg. Annyi szívás volt már ezzel a kínai hulladékkal, de nem tudom, van-e alternatíva.
-
Beni2360
Topikgazda
Hogyan nevezed át? A formátum erdekelne.
Nalam a. 40-s van fent ni cs semmi bajom vele. Nem frissítettem még.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ecc
csendes tag
Sziasztok,
Olyat tapasztalt valaki, hogy a legfrissebb .42-es firmware után nem működik a filmek matchelése?
Sem automatikusan, sem manuálisan, akkor sem, ha átírom a film címet, abszolút semmi…
Amigy Z9X.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz B.F.G. #16207 üzenetére
Ott valami beállítási hiba lehet. Nekem egy regebbi iso van fent de siman menuvel is inditja. Az usb portra dugott külső DVD íróról is megy minden lemezem. BD lemez is megy van külső írom is. Meg sata portról nem probaltam belső olvasóval, íróval de annak is mennie kell. Regen kis méretű 16:9 kepet produkált es nagyitani kellet a lejátszás kozben elő hívható kép meret menübe, ott nezzel körül, valami fitt kell. Most focit nézek.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz B.F.G. #16204 üzenetére
Nyugodtan megnyomhatod az éppen aktualis felbontást fogja mutatni. Ha tovabb nyomod vegig kell menni az eredetihez mivel visszafelé nem tud lepkedni.
-
B.F.G.
senior tag
válasz Beni2360 #16203 üzenetére
A Resolution-ra gondolsz?
Akkor ha ezt nyomkodom akkor visszajöhet a kép ha netán még egyszer előfordul ugyanez?
Most nem is merek hozzányúlni ehhez a gombhoz Az egyébként most automatán van a freki váltás a felbontához automatikusan kiválasztja a megfelelőt az alapbeállítások szerint ugye?
Egyébként most hogy működik visszaállítottam mindent alapra ami az 1 hsz-ben az alapbeállítás.
Köszi szépen a segítséget!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz B.F.G. #16202 üzenetére
Van pop menu felett egy freki váltó gomb talan ott allitotta el az alap 2160/60 mHz-ről. Hiaba allitod át 12 bitre nem lesz jobb meg nem is érzékelnéd. Allitsd vissza a DV amugy is csak 8 bites RBG.
Ha nem javul meg mentsd el a HT anyagot es nehet egy gyári visszallitas.[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy kis problémám:
A krédés a következő, váltottam TV-ét Pana Plazma 42TXUT50 -ről TCL 65 C835
A Zido player működik, de saját szakálamra egy két dolgot átállítottam ami nem úgy van mint az alpapbeállításokban ami az 1 hsz-ben van főleg a hdr és 4K -részénél,8 bit ről 12 bit -re főleg, ezzel még nem is lett volna baj, mert működött amiután átállítottam.
Viszont más nap nap közben itthon a kisgyermekem megtalálta a Zido Z10 pro távirányítóját és valahogy sikerült valami olyan gombot megnyomnia, hogy elment a kép a Zido nem továbbít képet néha ez hogy lehet? Denod erősítőn keresztül meg a jel a lejátszóra.
Teljesen random néha nem ad képet, de néha igen, most legutóbb úgy sikerült, hogy teljesen áramtalanítotam mindent és akkor megint látszódik a TV-én a Zido képe, de előtte volt olyan is, hogy újraindítás is elég volt és lett kép, most legutóbb úgy vettem észre, hogy ha az erősítőt később kapcsoltam be akkor volt kép a teljes újraindítás után. Jah és a lényeg, akkor nem ad képet miután ki és után be kapcsolom a TV-ét és az erősítőt. Van valami ötletetek, hogy ez mi lehet? Pana plazmánál soha nem volt hasonló gond. Igazából nagyszerűen működik a Zido Z10 pro mióta gariban megjavították, többek közt azért sem jártam itt a fórumon elég rég óta.
Köszi előre is ha van valami ötletetek vagy tippetek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest