-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
Nem túl jó hír, én is ilyet rendeltem most próbára ezzel a céllal, csak a wifi-s verziót.... Talán a héten meg is jön, ha beépítettem és kipróbáltam jelzek itt, hogy nálam mi a szitu..
Annyi még talán hogy egy fórumtársnak (Zol77) már volt ilyenje és nála úgy tűnt működik, lehet érdemes lenne beszélned vele, hátha tud segíteni
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
lafaty80
addikt
Helló / Sziasztok!
Ahogy ígértem, jelentkezem. 05.02-án megrendeltem DX EU raktárból a QD300WIFI camera-t. Hááát...a szállítás nem volt gyors, tegnap kaptam meg. Be is üzemeltem.
Első tapasztalatok (pár még biztos miattam lehet):
- Elsőre, gond nélkül működik a kamera mind a saját felületén (csak IE) mind SurveillanceStation-ben
- Nekem kicsit fura ez a HD felbontás, de meg lehet szokni (ár/érték)
- Nagyon részletesen be lehet állítani a felvétel módját, stb. Én el is vesztem benne, de talán hétvégén át tudom gondolni, hogyan is akarom pontosan használni.
- Éjszakai mód jó, bár nem kiemelkedő, de hasznos.
- Nem értem még, hogy ha a kamera sw-ben beállítok A dolgot, és ezt SurveillanceStation-ben B-re állítom, akkor melyik alapján fog menni a dologMajd még írok, de eddig kopp.kopp.kopp megy minden elsőre és "jól"!
Üdv
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
glugi
tag
No, hát okosabb nem lettem. Próbáltam még néhány neten írt varázslatot, de semmi nem használt.
Teljesen újratelepítettem a DSM-et, mintha új lenne (úgyis csak tesz nálam), Update csomagom nincs fenn, és újrahúztam a gépet is (legal win7 pro 64bit). A NAS-om egy régi, 6 db SATA2 portos Asrock lap, Athlon II X2 240e, TP-Link gigabit hálókari, static ip. A kötetek most: 2 lemezes RAID1 és 4 lemezes RAID5, a felépítésüket természetesen megvártam. Elvileg minden alapbeállításon, jogosultságok rendben (több userrel és az adminnal is próbáltam amúgy).
A hálózatom: NAS - TP-Link switch - TP-Link WDR4300 (14.07 openwrt, de próbáltam gyárival is), a kábelek Cat5e, fizikai sérülés nincs.SMB-n írás a NAS-ra SSD-ről, vagy külső, USB 3.0-s HDD-ről 80-110 MB/s körül.
SMB-n olvasás a NAS-ról ugyanezen gépekre, tárolókra: 1-2 MB/s körül.
FTP-n írás: 100-120 MB/s, olvasás 110-130 MB/s körül.
FTPS-n írás-olvasás olyan fele az előbbinek, felteszem a titkosítás miatt.
SMB-n próbáltam felcsatolva is az egyes megosztott mappákat, illetve Windows Intézőben, valamint TC-ben másoltam. FTP-hez FileZilla. Egy laptoppal is próbáltam, az is ugyanezt produkálta. Lubuntu Live alatt is hasonló értékek születtek.
Aztán a switchben random cserélgettem a csatikat (8 portból 4 van használatban) és fogtam a fejem: megjavult az olvasási sebesség, 110 körül lett SMB-n. Szerintetek? Az eredeti portba visszadugtam a NAS-t és rendben úgy is. Egyelőre persze.
Tehát elviekben maradt a switch és/vagy a NAS. De ha a switch a gond, akkor FTP-n sem kellene jó értékeket adnia, ha meg a windows7 hülye, akkor az írásnak is alacsonynak kellene lennie, szerintem. NAS-nál ötletem sincs, majd lehet, hogy írok mégis a Syno topikba.
Na mindegy, tanulság nincs.
Szerintetek meddig frissítsek manuálisan? Update 9 alatt voltam és ugyanez volt a gondom, ahogy írtam is. -
glugi
tag
Megfejtettem. Rotál szépen a Google Drive-ban, csak a Trash nem ürül automatikusan (beállítás sincs rá), így megtelik szépen. Marad a manuális kuka ürítés néhány naponta és még optimalizálom a fájlméreteket (most egy 5 perces fájl ~ 70 MB).
Olyan felhőre javaslat, ami legalább 100 gigát ad és automatikusan üríti a kukát (már ha van)? -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest