Új hozzászólás Aktív témák

  • b0077

    tag

    Sziasztok,
    én is NAS-t szeretnék építeni és xpenology - synology mellett döntöttem. Virtualbox-ra és a laptopra már sikeresen telepítettem is a 6.1-es verziót tesztre, eléggé megtetszett.

    De mielőtt berendeltem az itx cuccokat lenne pár kérdésem. Alaplapnak egy ASRock J3455-ITX típusút választottam, többek között mert, a J3455 típusú, kis fogyasztású processzort használ, ahogyan a DS718+, DS918+ és a DS1019+ is. Gondolom, akkor már érdemes ezek közül választani a DSM-et is? Van különbség az egyes DSM-ek között tudásban?

    Ha, jól olvastam a gyári NAS-hoz képest a hátrányok: a quickconnect hiánya (de, ez helyettesíthető DDNS szolgáltatással, amennyiben szükség van rá), illetve az alaplap miatt nem lesz RAID funkcióm, maximum bővítőkártyával. Igaz RAID-re nincs is szükségem jelenleg, nagyrészt filmeket szeretnék tárolni rajta, amik egy esetleges adatvesztés után nem pótolhatatlanok. A munkára használt pár 100 gigányi adataimról pedig szeretnék bacupot készíteni bizonyos időközönként NAS-on belül az egyik vinyóról egy csak backup célra használt másikra. Ez gondolom megvalósítható? Nem hinném, hogy ilyen ne tudna. Továbbá mire érdemes telepíteni az oprendszert? Jelenleg van egy fölösleges samsung 120as ssd-m, 540/520 MB/s-es sebességgel. Kihasználja a NAS ezt a sebességet és tárkapacitást? Vagy akár egy kisebb gagyibb ssd is elég lenne bele?
    Érdemes a legfrissebb 6.2-es DSM-t telepíteni? (laptopra valamiért nem ment fel állandóan hibát dobott, a 6.1-el pedig semmi gond sem volt).
    Mire kell még esetleg figyelnem? Bármi segítség, tanács jól jönne.
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák