- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vírusirtó topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubukain
senior tag
válasz kgymac #16950 üzenetére
na valami történik
ssh keresztül ezzel a parancsal: ls /dev/disk/by-id/ sikerült kiolvasni a hdd adatait Proxmoxból
kaptam egy ilyet:
ata-WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N1PL0KXR
ata-WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N4DT295X
ezt hozzáadtam a Xpenology VM conf file-ba így:
sata2 /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N1PL0KXR
ezek után elindítottam az eddig működő Xpenology VM-et (3617xs 6.1.7)
de nem jött be semmi a webes kezelőfelületből, mintha el sem indult volna.
gondoltam megnézem hogy a http://find.synology.com talál-e valamit és láss csodát.
ez a kép fogadottmajd rányomva a csatlakozás gombra ez jött
tehát látja hogy a régi nativ 3615xs eszközből átraktam a hdd-t a virtuális 3617xs-be
ezután ez jön:na és itt megakadtam hogy mit kéne választani.
a régi nativ 3615xs az egy 6.2.2 dsm volt
a virtuális pedig egy 3617xs 6.1.7
ha az újratelepítést választom akkor mi fog történni?itt ugye kéne neki egy pat file, de attól tartok hogy ha a 3617xs 6.2.2 adok neki
akkor az nem fog elindulni utána, míg ha a 6.1.7-et adok neki, akkor meg nem cseszi
el a nativ vinyómat? -
Bubukain
senior tag
-
válasz letoltobeze #16934 üzenetére
Közben én is rájöttem hogy összekavartam.
Szerintem ami neked kéne az a Syno fizetős megoldása, de
valószínűsítem, hogy ugyanúgy mint a 2 kamerán felüli SS licenc vásárlás, eredeti Serialhoz kötött és nem tudnád használni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16952 üzenetére
Szia.
Sajnos ez nekem kínai.A qbittorrentet feltettem.
putty letöltöttem, de nem tudok belépni root felhasználóként "nem fogadja el a jelszót" csak a saját fikommal, de azt legalább elfogadja. Tehát nem a kapcsolattal van gond. Egyedüli felhaszlóként más jelszót nem állítottam be az egész telepítés folyamán, gőzöm sincs mi lehet a jelszó. MC honnan kell letölteni? Gondolom a nasra kelll telepíteni vagy tévedek?
Jó volna egy részletes leírás.
Próbálok utána olvasni. Illetve innen is várnék egy kis okosítást és segítséget.
Köszönöm.A jómodor nem szégyen!
-
enginev3.0
félisten
válasz keyman #16959 üzenetére
Midnight commandert simán a nas alkalmazás áruházból, csak hozzá kell adni forrásként ezt is
https://synocommunity.com/
Utána már ott lesz
Szerintem adminkent is végig tudod csinálni
De ha minden igaz a root jelszó ugyan az mint az admin jelszavadUtána mc-ben megkeresed ezt
/var/packages/qbittorrent/scripts
Start stop fájl neve alapján egyértelmű lesz, és a többi is azon belül
user=root
group=administrators[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
envagyok
veterán
Windows 10-re van olyan lehetőség, ami induláskor a háttérkép egy részébe ágyazva mutatja a synology surveillance kamerák képét?
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16960 üzenetére
MC megoldva....nem volt egyszerű -
Alkalmatás áruházat beállítottam, befrissítettem.
Csomó új app, MC sehol. Fasza! syno oldaláról letöltöttem vagy hatot mire egyet telepíteni is volt hajandó. De kész. Neki estem a putty-nak
Persze root-al nemtudok belépni nem fogadja el a jelszót. Saját fiókkal működik, elvégeztem a módosítást és az alkalmazásoknál már indítottam is a qbit-et.
Be akarok lépni az alkalmzásba és láss csodát sem az én fiókommal sem root ként nem tudok belépni. Cserébe letiltotta a bejelentkezést mert sokat próbálkoztam.
Kérdésem a következő, SSh n keresztül esetleg tudok megadni újra root jelszót? Vagy van valami másik megoldás erre a problémára?
Köszönöm az eddigi segítséget, meg az ezutánit is.A jómodor nem szégyen!
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16963 üzenetére
Kipróbálom csak meg kell várnom míg újra próbálkozhatok.
A jómodor nem szégyen!
-
kgymac
őstag
@keyman
adminnal vagy admin jogú userrel lépj be ssh-n, majdsudo -i
, jelszó az useredé (admin/vagy amivel beléptél) -
kgymac
őstag
válasz keyman #16971 üzenetére
6.x alatt telepítéskor is állandóan változik (gép és idő függő), a korábbiaknál gépenként generált volt (nem használtam), az xpenology.com-on volt egy topic a jelszó megfejtéshez. Csak az a probléma, hogy pér mp-ig működik, soros terminálon (linux első soros portján). Ez sajna csak esxi vagy proxmox alatt érhető el kényelmesen.
ssh-n kell belépni az admin usereddel, ugyanazzal, amivel a webes felületet eléred. Így próbáltad vagy qbit-be belépéssel?
Tényleg kell a qbit, miért nem jó a DS? Ha a meghalt (törölt) torrenteket is tudná, megoldódna minden problémám a DS-sel. De mivel nem tudja, de van mankó (gyugyo79 írt egy php scriptet + webstation konfig leírást hozzá, amit tovább is fejlesztett egy másik topic tag), megkerülhető az egyetlen hátránya. Numerikus magot használok, arra tökéletes. -
keyman
tag
válasz kgymac #16972 üzenetére
Mindent próbáltam.
Évek óta ezt használom win alatt, mivel sokat kipróbáltam vélményem szerint a legjobb kliens. nem szerettem volna egy újat megtanulni "megszokni" de valószínű kénytelen leszek. Egy dolog a legfontosabb, hogy ne kelljen illesztgetni, másolgatni a torrent fileokat. Csak klikkelek a torrrenten a böngészőben és a nason elindul. Erre van lehetőség? A feltöltés is megy rendesen?A jómodor nem szégyen!
-
kgymac
őstag
válasz keyman #16973 üzenetére
FFoxot használok (még a régi 56-os, egy extra plugin miatt), van plugin. Chrome-ra is, jobb gomb a linken és kiválaszt. Syno topicban van leírás is a DS-hez (borisz76 összefoglalóban, numerikus maghoz is, igen, jól működik. Persze nem feltétlenül kell bekerülni az első százba, de megoldhatatlan az sem - van pár post a syno topicban erről + tanácsok is az első x-be kerüléshez. Automatizálható is szűrőkkel, rss-sel, stb.). A plugin egyetlen titka, hogy mivel jelszót tárol, külön usert célszerű hozzá létrehozni, ezzel az userrel a plugin használata előtt be kell lépni a syno webes felületén ÉS beállítani a letöltés alapértelmezett könyvtárát (1x kell). Utána már a plugin is működni fog. Távolról vpn-en kezelve vagy webdav file feltöltés egy DS könyvtárba, amit pollozva néz és elindítja, ha új file van benne. Egyedül a leöltendő file-omk kiválasztása nincs benne, de azt a webes felületen is be lehet állítani (bár nem értem, miért nem kell letölteni pl. sample-t, 1-2% helyet foglal csak a pakkból, max mobilnetnél lehetne értelme).
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16976 üzenetére
Linket kérhetek? Sehol nem találok újabbat. Nekem még a 4.1.5-s van fenn a nason.
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16978 üzenetére
nagyon szépen köszi. gondolom simán lehet frissíteni, nem kell újra ssh-n szerkeszteni a cfg-t ugye?
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16980 üzenetére
rendben, köszi!
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16982 üzenetére
Megcsináltam, változást nem vettem észre. Annyi, hogy a frissítés után nem indult el az alkalmazás, újra be kellett ssh-zni, és átírni a cfg-ben a usert root-ra, a group-ot pedig administratorra, mert felül írta ugye a régit. Után már nem volt és tudtam is futtatni. Windowsra még mindig nincs remote qui-ja?
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16984 üzenetére
Akkor marad a böngészőből való elérés windows alól.
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16976 üzenetére
Hello
Bocsánat, hogy csak így eltüntem. "meló"
Elengedtem a qbitet. Használom a ds-t, illetve ismerkedem vele.
Köszönöm a segítséget.
Hamarosan biztos leszek.
Üdv.A jómodor nem szégyen!
-
zsolt501
nagyúr
Én jelenleg a 1.18.4.2171 Verziót használom és nincs vele gond, tán még egy kicsit gyorsabb is mint az 1.16-os verziók voltak.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
válasz keyman #16973 üzenetére
Tudom, hogy már túlhaladott a dolog, de most jutott az eszembe. Amikor a root-al próbáltál belépni akkor a gyári Admin nevű fiókod nem volt véletlenül letiltva? Mert hogy ő a Root, szóval lehet nem véletlenül nem fogadta el a letiltott fiók jelszavát. Nekem legalább is amikor Puttyon keresztül akartam belépni, nem fogadta el az admin jogú felhasználómat, és engedélyezni kellett az Admin nevű fiókot, és máris pikk pakk be tudtam root-ként lépni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zsolt501
nagyúr
Azt töltöttem le amit a plex ajánlott fel, és manuális telepítéssel betallóztam a csomag telepítési központban, és települt.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
vetroga
csendes tag
Intel Core i3 7100U, 2x4GB DDR4 2400MHz, 940MX 2GB
-
toxin2
tag
Sziasztok.
dsm 5.2-5967 update9 van fenn a nason. Friss beállítás, 1 db hdd. Figyelmeztet, hogy
hozzak létre kötetet. Okés, kijelölöm a hdd-t, tovább, erre közli hogy nem lehet csatlakozni,
ellenőrizzem a hálózati beállításokat. Atom d525 cpu 2GB ram. Mi lehet a kínja?
Teljesen ugyanez a konfig másik gépben 3 éve megy zokszó nélkül 6 hdd-vel...***** Linksys WRT160NL ***** http://www.gubamm.hu/ *********************************** ***** OpenWRT telepítési útmutató *****
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Star Trek
- Kupon kunyeráló
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BMW topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest