Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
XBOX ONE TOPIK
Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ezért éri meg jobban lemezes játékot venni (ha olyan a géped), mert az bármikor eladható... És a digitális verzió lényegében nem olcsóbb, mint a lemezes, holott az előbbire igen komoly értékesítési megkötés van. Pedig nem lenne megoldhatatlan feladat a digitális tartalom átruházása az MS részéről, csak nyilván nem érné meg nekik, ezért nem is valósítják meg.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Van közel 3 évre Live Goldom. Amikor az Ultimate-ra váltanék, az alábbi üzenet jelenik meg:
"A(z) Xbox Game Pass Ultimate csomaghoz való csatlakozással frissülni fog az Xbox Live Gold, az Xbox Game Pass vagy az EA Play tagság(ok)ból fennmaradó ideje Xbox Game Pass Ultimate csomagra az aktuális átalakítási aránynak megfelelően, de legfeljebb 36 hónapra (a 36 hónapon felüli idő el fog veszni). Vegye figyelembe, hogy minden átalakítás végleges, és az átalakítási arány változhat.
A(z) Xbox Game Pass Ultimate új megújítási dátuma:
YYYY. 07. 24."Mit ért az alatt, hogy "YYYY"? Mi történik a Live Golddal? Ha jól értem, átkonvertálódik valamilyen arányban. De milyenben?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz norbertoth #230703 üzenetére
Nekem is kb. negyed órája kapcsolt be magától. Nem értem, mitől lehet.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Suineg #218807 üzenetére
Ha nincs az instant-on bekapcsolva, akkor az esetleges frissítéseket is ilyenkor tölti le/telepíti. (Régen a bekapcsolás után "rákényszerített" a frissítésre, mert amíg nem frissítettél, addig ledobta magát a hálózatról. Ez szüntették meg azzal, hogy kikapcsolás után telepíti ezeket.)
-
Tesztelo.hu
senior tag
Frissült a minap a Kodi (18.7-re), de nálam továbbra sem játszik le semmit sem. Ugyanez volt a gond a 18.6-ossal... Ahogy elindítok egy filmet, rögtön kilép. A korábbi verziók hibátlanul működtek, de Xboxnál nincs lehetőség korábbi verziót telepíteni sajnos. Nálatok jól működik? (Nekem még a régi fat Xboxom van.)
-
Tesztelo.hu
senior tag
Lejárt az 1 éves Live-om. Hol érdemes újat venni? (Esetleg van valami Gamepassos vagy egyéb trükk, ami legálisan bevethető? )
-
Tesztelo.hu
senior tag
Kodit használ valaki? A legutóbbi frissítés (18.4) óta a legtöbb filmnél kilép vagy lefagy... Más is tapasztalja ezt?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Exian #189726 üzenetére
Javaslom a kérdés feltevését a [Milyen TV-t vegyek?] topikban is.
-
Tesztelo.hu
senior tag
PC-n akarom "megvenni" a Golddal ingyenes játékokat, de amikor a Telepítés az eszközeimen gombra nyomok, az "Úgy tűnik, hogy nincs(enek) hozzácsatolva megfelelő eszköz(ök) a Microsoft-fiókjához. A telepítéshez jelentkezzen be egy eszközön a Microsoft-fiókjával." hibaüzenetet kapom. Természetesen bejelentkeztem az Xboxon, és az eszközök között ott van az Xbox is a fiók adatainál, ennek ellenére újra megjelenik a hibaüzenet. Találkozott valaki ezzel?
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tudja valaki, hogy a Kodiban egy már felvett Library tulajdonságait (pl. a scrapert) hogyan tudom módosítani? Minden gombot lenyomtam a vezérlőn a Library nevén állva, de nem történik semmi (kivéve persze, hogy az A-ra belép).
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz eladogeppc #147882 üzenetére
Ha korábban nem volt Live Goldod, azaz nem "vetted" meg az ingyenes játékokat, akkor nem kapsz meg semmit visszamenőleg. Mostantól tudsz gyűjtögetni, de ezek a játékok örökre a fiókodhoz lesznek kapcsolva, azaz amikor van Goldod, tudsz játszani velük.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz - = Zk = - #147707 üzenetére
Több mint fél éve használom napi szinten, akkor is stabil volt. (Csak azt tudnám, hogyan lehetne megoldani, hogy az új filmek adatainak letöltésekor egyesével pakolja be a filmeket, és ne kelljen végigvárni, amíg behúzza az összeset.)
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz AMD Power #137280 üzenetére
Belefutottam egy érdekes problémába, de sikerült megoldani, hátha mást is érdekel.
Van egy MKV filmem, aminek DTS hangja és angol felirata van. Ehhez van egy külső srt fájlban a magyar felirat. A beépített Media Player nem viszi sem a hangot, sem a feliratot. A szintén Microsoft által készített Film and TV app már be tudja tölteni a feliratot, de szintén nincs hang. A VLC-nél van hang, viszont a feliratból csak a beépített angolt engedi választani, külön fájlból nem lehet. Megoldást a Kodi adta, ott van hang, és kiválasztható a feliratfájl is mellé.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tölthető "elem" témában:
[Ugyanaz az Ikea Ladda eleme mint az Eneloop pro?] -
Tesztelo.hu
senior tag
Már jó ideje bevezették, hogy a frissítéseket kikapcsoláskor telepíti az Xbox. A minap bekapcsoltam és mégis akkor akarta feltenni (ellenkező esetben nem kapcsolódik a netre). Miért erőltetik még mindig ezt?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz parandroid #115369 üzenetére
De arról nem az MS tehet, hogy a fejlesztők nem készítettek hozzá játékokat. Erre lennék én kíváncsi, hogy mi ennek az oka? Anno azért elég szép mennyiségű kinectes Xboxot adtak el, és nyilván külön is vásároltak jó páran, tehát a felhasználói bázis nem lehet túl kicsi. Én inkább valami hardveres/fejlesztői nehézségre, problémára gondolok.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Stauffenberg #112809 üzenetére
Azért, mert az EU tiltja a piac korlátozása miatt. Az EU-ban megjelenő Win 10-ben sincs Médialejátszó, külön kell feltenni.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Stevenstyle #108562 üzenetére
Jogos, de nem teljesen tévhit. USB 2.0-nál én nem találkoztam olyan 7200-as külső vinyóval, aminek elég lett volna 1 USB csati és nem kért külön tápot (általában 1 A áramot igényelnek, és egy USB 2.0 500 mA-t tud). USB 3.0-nál persze már más a helyzet.
-
Tesztelo.hu
senior tag
A konzolon futó Plexen el akartam indítani egy MKV videót, és kiírta a Plex, hogy a NAS (amin a film van) nem elég erős a transzkódoláshoz. Ez igaz is, de miért akarja transzkódolni? Ugyanezt a fájlt tökéletesen lejátssza transzkódolás nélkül az Xboxon futó videólejátszó vagy a VLC is, azaz a formátum miatt nem kellene.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz parandroid #100511 üzenetére
Ha a redirect részt kitörlöd, és úgy működik Edge alól, akkor az nem feltétlenül az MS hibája, lehet, hogy a redirectet nem írták meg jól Edge-re. Nálam Firefox alól csinált hülyeségeket a store, de a cookie törlés megoldotta.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz parandroid #98403 üzenetére
Érdekes lenne, ha Luxemburg "nulláfás" lenne. Szerintem a világon nincs olyan ország, ahol az ÁFA nulla lenne, de Luxemburgban biztosan nem nulla.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Gondolom, ahogy közeledik a Game Pass bevezetése, úgy lesznek durvábbak az akciók, mert egyrészt vagy benne lesznek ezek a játékok is a Passban, vagy ha nem, sokan megelégednek a Passban levő játékválasztékkal egy ideig, azaz kevésbé fognak egyesével játékokat venni, így most kell "kiszórni" azt, amit lehet.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Na, válaszoltak a Game.co.uk-tól, hogy nem tudták feldolgozni valamiért a Paypal fizetést, próbáljam meg újra.
Ja, csak éppen jóval drágább lett azóta az 1 éves Live... Köszi... -
Tesztelo.hu
senior tag
Vettem 1 éves Live-ot a Game.co.uk oldalon, ma pedig törölték a kifizetett rendelésem.
"While going through your order, our risk and security processes have come across a few issues which prevent us from billing and shipping your product(s).There are several reasons why this might happen. For your privacy, these are not shared with us. Some examples of order rejections are because of issues with billing/shipping addresses, the particular card being used or the email address linked with your account. "
A szöveget értem, de mi lehet ez konkrétan? Járt valaki így?
-
Tesztelo.hu
senior tag
-
Tesztelo.hu
senior tag
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz okibots #81561 üzenetére
"A profil nem 360-as korszakból való. (soha nem voltál bejelentkezve egyetlen egy 360-as gépen sem)"
Ez nem tudom, mennyire lehet akadály, de nekem sosem volt 360-am, a fiókot One-on hoztam létre, és mégis le tudom tölteni a 360-as játékokat. Nálam az eltérő webes régió volt gond, de áttettem magyarra, és akkor már engedte.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Egyre többen beszélnek már az új konzolokról, de én pl. elégedett lennék már azzal is, ha el lehetne érni a Windows 10 áruházát One-on is, és mondjuk letölthetnék egy normális médialejátszót (pl. VLC), hogy felirattal, hangsávokkal stb. végre meg lehessen nézni egy MKV-t.
Ez csak egy apróság, hiszen Win 10 fut már most is a konzolon, vajon mikor fogják megcsinálni végre? -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz assalkah #77204 üzenetére
Én vettem, de nem eredetit. Annyi az előnye, hogy nem kell a kontrollerrel szórakozni, ha pl. meg akarod állítani a filmet (mert ugye az egy idő után kikapcsol, mert nem használod, és be kell kapcsolni, majd utána állíthatod le a filmet, ami azért egy gyors vécére menésnél kicsit körülményes).
-
Tesztelo.hu
senior tag
Egy ismerősöm (akinek van fiókja, de megvásárolt játékok nem tartoznak hozzá, csak játékállások) megkapja a tesója Xboxát (a fiókja nem ezen a boxon van). Van-e valamilyen mód (home-olás? vagy elég csak bejelentkeznie a fiókjával erre a boxra?) hogy az ismerősöm játszhasson a tesója játékaival, de megmaradjanak az ismerősöm játékállásai (így gondolom a fiók átadása nem ésszerű), és esetleg mi is tudjunk egymással játszani a közös (vagy csak az egyik fél?) játékokkal? Gondolom én, hogy az kellene, hogy az ismerősöm tesójával home-olok, az ismerősöm pedig egyszerűen csak bejelentkezik arra a boxra a saját fiókjával.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz András. #76350 üzenetére
Nálam is ugyanez volt, át kell váltani a fiók régióját magyarra (vagy, amelyik országban vagy) itt:
[https://live.xbox.com/hu-HU/AccountMigration][ Szerkesztve ]
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Krissz1983 #76278 üzenetére
De, mindenki azt kérdez, amit akar, csak személy szerint én nem értem... Én, ha nem tudok valamit, beírom a Google-be, és ha az első 10 találatban nem találom a megoldást, akkor megkérdezem. Jelen esetben igen gyorsan, kb. 1 perc alatt megtalálható a válasz (ráadásul magyarul), akkor miért jó azt egy fórumba beírni, és adott esetben órákat várni a válaszra?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz RohamDroid #73998 üzenetére
Igen, analóg jelátvitelnél ez igaz is, de a HDMI teljesen digitális, sem a kép sem a hang nem romolhat (kivéve persze, ha hibás a kábel, de akkor akadozni fog a hang, vagy egyáltalán nem lesz, nem lesz "rosszabb" a hangminőség).
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz #81556480 #70928 üzenetére
NTSC-PAL korlátozás semmiképpen sem lehet. Régen sem korlátozás volt, csak képszabványok, és az európaii tévék egy része (főleg a régebbiek) nem fogadták az NTSC jelet, ezért nem lehetett rájuk kötni a konzolt.
Ugyanakkor ezek analóg szabványok, HDMI csatlakozós digitális kimenetes cuccoknál nem léteznek. Legfeljebb annyiban, hogy az USA-ban 30 képet tesznek ki másodpercenként, EU-ban meg 25-öt, de az EU-ban árusított LCD tévék is tudják a 30 képes formátumokat, szóval ez nem lehet gond. -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz zkas90 #68214 üzenetére
És akkor mi van, ha számlát kell adni róla? Hogyan jön ez a kérdés lényegéhez?
0 Ft-ért kapja az ember, nyilván nem fog panaszt emelni miatta, ha "véletlenül" kattintott a gombra. Sem az eladót, sem a vásárlót semmilyen hátrány nem érheti, ergo felesleges a megerősítés. -
Tesztelo.hu
senior tag
Azon gondolkodom, hogy vajon mi értelme van a 0 Ft-os (pl. Games with Gold) játékoknál, hogy meg kell erősíteni a vásárlást. Baromi nehéz lehet egy "if-then" feltételt beépíteni, hogy ha 0 Ft a játék ára, akkor a megvásárlás után automatikusan "Köszönjük a vásárlást" ablak jelenjen meg...
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz retesz147 #60709 üzenetére
Az első kettőre:
Külső HDD-ről bármilyen filmet le lehet játszani, amit támogat, 3D-t is.
Nem, semmilyen feliratot nem kezel (MKV-be beépítettet sem), sem hangsávot nem lehet váltani, az elsőt fogja lejátszani, ha több van:
[link]Valószínűleg ez változni fog, ha megnyitják a lehetőséget, hogy más is fejlesszen rá Win 10 alapú appokat, illetve az MS is ígért egy fejlettebb médialejátszót, de hogy mikor lesz ebből valami, azt senki sem tudja...
[ Szerkesztve ]
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Sidorovich #55527 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet, és még én sem jöttem rá a megoldásra.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz zsolti72837 #52067 üzenetére
Attól függ. DVD és Blu-ray igen, celluloid film nem.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz sting2 #51515 üzenetére
Ez nem egészen így van.
Olyan, mintha azt mondanád, hogy egy 2000 kbites MPEG2 videó szebb, mint egy mondjuk egy 1700 kbites MPEG-4, holott az utóbbi jó kódolóval sokkal szebb lehet, mert fejlettebb kódolás, azaz kevesebb biten több részletet tud tárolni. Nem csak a sávszélesség a lényeg, rengeteg múlik a kódoláson.
Az MP3-Flac példa is teljesen sántít. Az MP3 egy veszteséges tömörítés, az emberi fül hallásgörbéjén alapul (elhagyja azokat a hangokat, melyeket elvileg nem hallunk), a Flac nem hagy el semmit, veszteségmentes tömörítés, olyan, mint a fájloknál a zip vagy a rar. A flac kibontásakor az eredeti digitális állományt, hangot, zenét kapjuk vissza, MP3-nál azonban nem. (A képeknél a JPG-PNG egy ilyen példa.)
A DTS és DD is veszteséges tömörítés. Az előbbinek valóban magasabb a bitrátája, de sokan vitatják, hogy ettől még jobban szólna. -
Tesztelo.hu
senior tag
F1 közvetítésben láttátok a hatalmas Xbox feliratokat a Lotus autóin és a versenyzők overállján? (Forza 6 miatt.)
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ha esetleg valakit érdekel, a XVII. kerületi Pesti úti Tescóban akciós a FIFA 15, 9900 Ft. 1 db volt még belőle ma este.
-
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Steven #44666 üzenetére
Nekem nem ilyen negatív a tapasztalatom, mint a többieknek, de persze messze áll a céleszközök tudásától. MKV-t tökéletesen lejátssza DLNA-n keresztül. Szinkronnyelvet lehet váltani, feliratot (egyelőre?) nem, külön feliratfájlt nem kezel.
Windows 10 megjelenésével ez nyilván jelentősen javul, hiszen a fejlesztők könnyebben tudnak rá fejleszteni (lesz Windows áruház, és az abban levő appok letölthetők majd One-ra is). -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Pickle Rick #41869 üzenetére
Nekem kb. ugyanekkora helyen van fél éve és semmi baja. Amúgy sem lehet, hiszen ha túlmelegedne, lekapcsol. Most kánikula van, az is indokolhatja a nagyobb hűtést, amitől hangosabb is.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Jovanny2 #41854 üzenetére
Miért kellene átvenni? Nálunk sokszor előfordult már, hogy a "kedves" megrendelő nem vette át (ráadásul a saját hibájából, elnézte az árakat), és visszajött a cucc.
Mit lehetne tenni vele? Beperelem, hogy nem vette át, amit megrendelt? Vagy kiszámlázom neki a szállítási költséget? Úgysem fizeti ki.Egyébként webáruházakra nem vonatkozik az "annyiért kell adni, amennyi ki van írva", mint a normál boltokban. Szóval simán mondhatják, hogy technikai hiba történt, nem adhatják oda annyiért, és ez teljesen jogszerű. Érdemes a témában olvasgatni a Tékozló Homárt.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Csabi0415 #41378 üzenetére
Remélem lakásbiztosításod volt... Ha igen, akkor a kár annyira nem vészes, biztosító téríteni fogja, de ennek feltétele a rendőrségi jegyzőkönyv. A rendőröket nem hívtad ki? Nekik nem mondtad el, hogy így lekövethető a tolvaj? (Mondjuk nem lehet egy nagy lángész, ha még saját fiókot sem csinál...)
Neked egyébként sem az MS support sem a netszolgáltató nem fog adatokat kiadni, hogy nyomozhass. Nem is értem, miért nem egyből a rendőrséghez fordulsz, segíteni csak ők tudnak, és csak ők jogosultak eljárni. -
Tesztelo.hu
senior tag
xbox.com-on egy szép kövér Server error fogad.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Egy érdekes cikk:
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz gianni85 #36838 üzenetére
Igen, bizonyítani kellene. Nagyobb értékű áru kivitele esetén érdemes vámáru nyilatkozatot kitölteni kiutazás előtt, ami bizonyítja, hogy kivitted a cuccot. Ha megvan a cucc eredeti magyar számlája, akkor az is bizonyító erejű persze. Borotvákkal, kis értékű dolgokkal nem foglalkoznak.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz appleGjuice #36826 üzenetére
Ha a zöld folyosón jössz át, bárhogyan is van csomagolva, megúszhatod, de persze szúrópróbaszerűen kikaphatnak, és akkor lesz anális vegzálás. Egyébként nem is a vám a vészes, hanem a 27% ÁFA, amit rápakolnak.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Dazsar #36137 üzenetére
Valószínűleg 100-110 Voltos tápegységet kaptál hozzá, és nem 100-240 V-osat. Pech, mert pl. a legtöbb notebookhoz, mobilhoz már univerzális 100-240 Voltos tápot/töltőt adnak, úgy tűnik Xboxhoz nem.
Venned kell egy új tápot idehaza, itthoni elektromos hálózatra.http://support.xbox.com/hu-HU/xbox-one/system/about-power-supply
[ Szerkesztve ]
-
Tesztelo.hu
senior tag
Érdekes az XO teljesítményelosztása. Tegnap egy játék települt a háttérben, miközben egy filmet néztem hálózaton keresztül (DLNA), csak HD-s volt, nem full HD-s, ennek ellenére nézhetetlenül akadozott a lejátszás. Ha leállítottam a telepítést, tökéletes volt a lejátszás.
Nem a teljes képernyőn futó alkalmazásra kellene pakolnia minden teljesítményt, és nem a háttérben futó telepítésre? -
Tesztelo.hu
senior tag
Én pont tegnap vettem 1 éves Goldot. Beírtam a kódot, meg is jelent az előfizetés. A PC-n nem láttam a fiókban, majd a konzolról is eltűnt. 45 percet vártam a chates ügyfélszolgálatra, mire elértem, újra megjelent a Gold mindenhol, de a Live nem működik most sem. Valami nagy kalamajka van pont karácsonykor.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest