- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
sziasztok
láttam, hogy woocommerce alatt 50 dollár a checkout field editor. a magam részéről inkább belenyúlnék a kódba, van erre esetleg valakinek átfogó cikke, hogy ne kelljen nekem kikeresnem mi-hova van kötve?
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
válasz spiritex #8066 üzenetére
sziasztok
adatbekérő felületet keresek néhány partnerünk számára, valamiféle formot. wpforms, ninja forms - most ezeket nézegetem. igazából egyik kutya másik eb, de egyre egyik esetén sem jöttem rá: tudnak-e feltételes formázást. tehát megkérdezem a partnert, hogy hány férfi, hány nő és összesen hány alkalmazott van náluk, akkor az összesen cella legyen piros, ha férfi 5 + nő 5-re 11-et írnak be. jó ez hülye példa és nyilván nem valós, de ilyesmit jó lenne ha tudna a form, tehát önellenőrzést végeztetne.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
Agostino
addikt
sziasztok
támogatási megoldást kellene feltennem egy oldalra, de természetesen keressek ingyenes megoldást... simplepay fiókjuk már van, szóval valami olyan megoldás lenne jó, amibe ezt bele lehetne integrálni. 1000 forint, 2000 forint, 3000 forint, katt, megy át a simplepay fizetésre a kiválasztott összeggel. röviden ennyiről lenne szó. amiket láttam pluginokat azok pénzesek, rákeresve sajnos csak irreleváns találatok jöttek ki.
-
Agostino
addikt
válasz nyesteb #7887 üzenetére
szia
köszönöm szépen, jó ötlet a paypal része, rákerestem nagyvonalakban de ott nekem arra futott ki, hogy nem támogatják ezt a részenkénti adományozást. azt nem tudtam viszont, hogy üzleti esetén lehetséges...
köszi a woo tippet is, nagyon régen foglalkoztam vele, tegnap ahogyan átfutottam a weboldalukat nekem az jött le, hogy ha épkézláb megoldást akarok, akkor fizetni kell, de akkor itt is felületes voltam : )))
-
Agostino
addikt
sziasztok
egyik weboldalamra kérték a következő bővítést, próbálnám költséghatékonyan megoldani. lenne egy kiadvány, amit a támogatók megvehetnek. több támogatási lépcső lenne, 1000 forint 2000 forint stb vagy ennél nagyobb random összeg. ezt kártyás fizetéssel lehetne intézni. hogyan érdemes ezt elegánsan és okosan megoldani. gondolom települhetne jó pénzért woocommerce ami az egészet intézné, de mivel szó szerint ez az egyetlen termék lenne eladó, szerintem ez fölösleges. valami olyan adományozó plugint keresnék, amire rá lehet mondjuk a simple pay-t kötni, ott fizet a user, mailben pedig jön a köszönöm a és csatolmány kiadvány. utóbbi opcionális, szerintem annyi nem lesz, hogy akár manuális maillel ne lehetne megoldani.
-
Agostino
addikt
sziasztok
létre kellene hoznom kb. sos egy oldalt ha megoldható, amely a következőt tudja: beregelek előre száz embert, ez oké. ez a száz ember időről-időre be kell lépjen és változó adatmezőkben adatokat kell, hogy betöltsön illetve ha szeretne határidőig módosítson. tehát belép a user, ott egy form. ide vagy pénzösszegeket ír be, létszámadatokat stb. ha kitöltötte elküldi a formot. időkerettől függően ha akarja, vissza kellene tudnia nyitni a formot és javíthatja. egy form lehet hogy csak öt mezőt tartalmaz, de lehet, hogy százat. bizonyos mezók csak bizonyos adatot engednének: csak szám, csak szöveg, csak egész szám. nekem egy-egy menet végén db-ből csv-be ki kellene exportálnom az adatokat. én egy sima wp + ninja forms kombinációra gondoltam, de nem tudom, hogy a ninja forms képes-e visszanyitni adatot, enged-e módosítást, tud-e userhez rendelni adatokat. van itt aki jobban ismeri és meg tudja erősíteni ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
By default, WordPress doesn’t allow you to run PHP code in posts or pages. The recommended way to add PHP functions is to modify the child theme or create custom page templates.
ezt szerintem a legsimábban [ezzel] a módszerrel tudod megoldani.Itt az a kérdés merült fel bennem, mi van, ha jön a frissítés, és felülír minden fájlt.
ha ez az előző részhez tartozik, akkor ezt nem fogja érinteniviszont fogalmam nincs, hogyan kell "szétosztanom" a kódokat
ahogy neked kényelmes, de valóban ezeket jobb feladatok szerint szétszedni, akkor könnyebben tudod mihez kell nyúlni, később nem kell több tízezer sort átbogarásznod. egyébként senki sem fog fegyver fogni a fejedhez, hogy ezt vagy azt miért ide vagy oda raktad. nekem legalábbis sosem volt ilyen afférom.személyes véleményem: én nem paráznék azon, hogy egy ételrendelős saját motort kezdőként nem tudok összerakni. kezdj kisebb falatokkal, erre meg biztos van valami plugin, de ebben majd mások segítenek.
-
Agostino
addikt
válasz titetoyz #6741 üzenetére
most raktam fel egy megrendelőmnek a mailchimpet itteni ajánlásra, teljesen jópofa dolog, semmi összetettség nincsen benne. a wp alá ez ment be. a pluginen belül az api után létrehoztam egy alap formot, ami kér kereszt és vezetéknevet valamint e-mail címet, ezt beillesztettem oda ahova kérték page alá. itt a népek feliratkoznak, a mailchimp fiókon belül adminisztrálja őket a megrendelőm, küldi ki a leveleket stb. a varázslat igazából a mailchimp felületén történik.
-
Agostino
addikt
sziasztok
láttam többfajta plugint WP alá ami a munkatársak beosztását, munkaidejét tudja kezelni, de létezik olyan free megoldás, amely nem csinálna semmi mást (vagy legalább ennyit megugorna), hogy a regisztrált user tud állítani magának szabadnapot akár hónapokkal előre, erről küldene emailt, esetleg jóvá kellene hagyni meg ilyesmi, tudna fullos havi nézetet, színes szagos...?
-
Agostino
addikt
válasz RedHarlow #6702 üzenetére
domaint a tárhelyszolgáltató gondolom ott is tud adni, én spaceweb meg dima alatt legalábbis másodpercek alatt bekattintom őket a vezérlőpultban. klónozáshoz, mozgatáshoz nem szoktam plugint használni, de ez talán megold neked mindent, illetve majd itt szakértők ajánlanak mást ha van jobb : )
-
Agostino
addikt
válasz RedHarlow #6699 üzenetére
itt az lenne az izgalmas számomra, hogy mit szeretne a megrendelő látni. ezt a problémát sokfajta módon meg lehet oldani. aldomaint szeretne? etterem.hu/elsohely etterem.hu/ketteshely? új domaint regelne az új helynek? ismerve az általános megoldásokat gondolom elég lenne egy kezdőablak kettő képpel, katt ide, ha az kell, katt ide ha amaz kell. az egyes képek meg a megfelelő helyre visznek, az oldalt meg csak klónoznám és itt-ott igazítanék rajta. ha olyan az oldal szerkezete, el is lehet alibizni és a kettő hely köré építeni a menüstruktúrát.
-
Agostino
addikt
ez most csak elmélkedés: nem arra gondolhatott a szerző, amikor a bootstrap megoldást felvetette neked, hogy amikor hasábokat stb tervezel a boostrap mögötti matekot vedd figyelembe? ez a cikk szerintem egészen jó kezdet és foglalkozik a hasábok, felosztás kérdésével is
-
Agostino
addikt
a table részt tényleg nem erőltetném és live site, kód nélkül nehéz megmondani, hogy pontosan mit is kellene csinálnod. egyébként div megoldásokkal valóban jobban járnál. nem kell azokat sem neked a nulláról megírnod, ez az oldal pl. elkészít neked mindent, csak a html és css részt kell megfelelő módon beágyaznod. összeraktam a pár hozzászólásoddal előbb linkelt képed, minden egyes div más-más színt kapott.
-
Agostino
addikt
köszönöm szépen a visszajelzést
CharlieDrop - megnézem a többi lehetőséget is, de nagyon wp alól szeretnének mindent
The DJ - ez teljesen elkerülte a figyelmem. az volt bennem valamiért, hogy az ingyenes megoldások ritkán érnek bármit is, de ránézek erre
-
Agostino
addikt
válasz Agostino #6587 üzenetére
bump, senki? mailchimp került a látómezőmbe, erről esetleg tapasztalata valakinek? vagy általában a hírlevél pluginekről? mod.: elkerülte a figyelmem, hogy a mailchimp havi előfizetéses, az lehet nem az igazi
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
sziasztok
fizetős hírlevél plugint keresek, olyat, amihez megoldott a feliratkozás lehetősége, időzített kiküldés, leiratkozás, szerkesztő stb... általában hírlevél pluginból többet is találtam de nekem sajnos nem sokat mondanak. létezik egy olyan ami kiemelkedően jó?
-
Agostino
addikt
ha van egy működő weboldalad amelyet látogatnak is a felhasználók akkor több értelme van hosszabbítani, mint párszáz forint akcióért eldobni az egészet, újra telepíteni és beállítani mindent az elejétől.
-
Agostino
addikt
válasz FIREBLADE78 #6496 üzenetére
ha a szallasm név ismerős, akkor igen, ott van az adatbázis a kép szerint.
-
Agostino
addikt
nekem pont van ilyenem pont erre : )))
.szechenyi {
width: 250px;
height: 175px;
position: fixed;
background-image: url( [saját url-ed] );
background-repeat: no-repeat;
background-size: cover;
right: 0;
z-index: 999;
}hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
válasz spiritex #5673 üzenetére
le van írva világosan. egy oldalon mehet, egy évnyi frissítés és support, kövi év már csak 40 dán kavics, ha hosszabbítasz. plusz, ott jön be, ami neked kell. valami 3000 forint az éves díj, nem nagy deal
-
Agostino
addikt
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni. egy portált rakok össze a közeljövőben. cikkek kerülnek fel, több témakörben, magazin jelleggel. regisztrált felhasználók is várhatóak, de mivel erősen szakmai lesz oldal, várhatóan nem sokan, pár ezer főt saccolunk. mi az amit még kellene vásárolnunk, vagy ne vegyük inkább meg. szóval. hírlevél: newsletter, téma: avada, naptárnak, mivel asszem jól kijönnek az avadával: the events calendar. kellene esetleg még beszerezni valamit, ami mondjuk fizetős de must have komoly játékosoknak? gdpr, forgalomfigyelés, biztonság...
-
Agostino
addikt
-
Agostino
addikt
én kb minden belsős projektemhez a huemant használom. arra jó, hogy keretet adjon a tartalomnak de számomra ad egy kis plusz megjelenést is, amit egész könnyen emészthetővé tudok szerkeszteni
-
Agostino
addikt
válasz Dexter68 #5369 üzenetére
all-in-one wp migration bár nem tudom, hol akad el a költöztetés nálad, én mindig ezt szoktam használni. bár látom a 2 mb limitet...
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz Core2duo6600 #5290 üzenetére
a site layout-ra gondolsz? állítsd be, hogy no sidebar, akkor a tartalom kitölti a téma által megállapított szélességet. ez valahol a theme optionsban van, legalábbis nekem a onepress téma ott ad erre lehetőséget.
-
Agostino
addikt
válasz Core2duo6600 #5283 üzenetére
jquery megoldások közül a datatables-t szeretem
-
Agostino
addikt
szia
köszi a visszajelzést. ha lebontok belőle, mi jöhetne szóba? jelszó mögé elrejtem, ez nem gond. aki belép, azt látja majd a felmérést. a felmérés viszont kellene tudjon táblát, likert skála stb és menthető is legyen. utóbbit a ninja elvileg tudja, ha jól értelmezem.
-
Agostino
addikt
sziasztok
olyan form plugint keresek, amely képes hatalmas nagy adatbekéréseket is megugorni, amellett, hogy a felhasználó el is mentheti az addig kitöltött cellákat. tehát nem kell teljesen újrakezdenie, ha kijelentkezik. mindez hozza magával, hogy a form és a profil valahol kapcsolt kell legyen és csak belépve legyen elérhető a felület. ninja formot nézem most, de form megoldásokból is annyi van...
-
Agostino
addikt
-
-
Agostino
addikt
-
Agostino
addikt
sziasztok
yoast seo lite elég egy átlagos weboldalhoz, vagy az még annyira buta, hogy kb. semmire sem elég? érdemes lenne megvenni 79 euróért a teljes változatot? sajnos ezt a plugint ennyire nem ismerem mélyen.
-
Agostino
addikt
köszi szépen, sokat segítettél. akkor a téma örök és elvileg az updatek is. vagy van felső limit időben a frissítésekre vajon....? a gyakorlat egyébként mit mutat, mennyire kellhet a support hat hónap után? létezhet olyan extraság amihez ők kellenek, vagy a stackoverflow kb lefed mindent?
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
sziasztok
avada licenc kérdésem lenne. 60 dollár most a csomag, hat hónap supporttal. azt nem látom csak tisztán, hogy amennyiben 60 dollárért megveszem a témát és vele együtt minden plugint ami jár, a frissítések is csak hat hónapra szólnak, vagy lifetime és mindössze a személyes supporttól esek el fél év után?
önmagában egyébként valóban jókat hallok és olvasok az avadáról, de vannak számomra még kevésbé egyértelmű dolgok. tudom hogy image gallery támogatás van benne, de arra nem jöttem rá, hogy mondjuk egy cikk két bekezdése közé integrálhatok-e képgalériát? tehát cikkhez vonatkozó képeket.
azért kérdezek erre rá, mert demo oldalon például ott van egy pofás event manager, de az csak mutatóban van, hogy tudja kezelni az oldal, maga a manager plugin pro változatát már külön meg kellene venni.
hasonló gondom a mega menu lehetőségével is. a [demo] oldalon a shop menüpontra véve az egeret lenyílik az a fajta menü (kép, szöveg) amire szükségem volna. de nem világos számomra, hogy ezt tudja default a mega menu, vagy ez is egy külön fizetős plugin
-
Agostino
addikt
sziasztok
az avada meg tudja ugorni azt - vagy kell kiegészítő plugin - hogy adott egy page, a pagen mondjuk hat box, három-három egymás mellett két sorban. egy box egy adott kategória cikkeit tartalmazza és a boxra kattintva kilistázza immáron az összes alá tartozó cikket? tehát amolyan rovatok egy pagen belül.
mod: mondjuk fel is foghatjuk úgy is más megközelítésben, hogy három-három widget a pagen és egy widget tartalmazza a társított kategória cikkeit.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz Dexter68 #4447 üzenetére
ha van arra lehetőséged, hogy mysql lekérdezéseket futtass a szerveren, vagy van módod arra, hogy mind a nyári, mind pedig a megnőtt méretű mentést localhoston betöltsd, akkor onnan sima ügy
ezt futtasd a nyári mentésen, innen lehet látni melyik tábla pontosan mekkora.
SELECT table_name "Table Name", table_rows "Rows Count", ROUND(((data_length + index_length)/1024/1024),2)
"Table Size (MB)" FROM information_schema.TABLES WHERE table_schema = 'nyarimentes';majd ugyan ezt újra pedig a megnőtt méretűn
nyilván mindkét lekérdezés esetén a table_schema után hivatkozott db-nek a megfelelő nevet kell adnod.
vagy a fentieket mellőzöd és phpmyadminon keresztül megnézed melyik tábla nőtt meg jelentősen. de ha mondjuk egy fórum elindult vagy ilyesmi - látatlanban mondom - akkor az is hozhatott adatmennyiséget
-
Agostino
addikt
szia
minden embernek más szolgáltató jött be, nekem hat domainem fut [itt] plusz az ügyfeleimet is ide viszem. eddig soha nem volt rossz tapasztalatom. nem vagyok részvényes, mielőtt még bárki, bármit... localhostról pedig [ezzel] a pluginnel szoktam fellőni az oldalaimat.
-
Agostino
addikt
ha minden igaz, ezt a részt kell kikeresned a témából
.single-view .entry-content
azon belül ez felel érte:font-size: 0.938rem;
. maximum tagolnám kicsit az oldalt, szerintem a betűméret oké.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
válasz ssid3956 #4297 üzenetére
google url shortener. ebbe berakod az x linkedet. megkapod a
goo.gl/valami
linket. erre generálsz egy qr kódot. ha pedig azt szeretnéd tudni, hogy mennyien használták ezt az egy linket, amire a qr dobja át őket, csak a link mögé írsz egy.info
végződést. tehátgoo.gl/valami.info
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
Mattb - elsőre azt mondanám, ehhez meg kellene keresni, hogy melyik része felel az oldalnak / pluginnak a select részért és ott át kellene írni a
form
<option value="garancia">valamennyi garancia</option>
részt<input type="radio"[...]
-ra.Met - ha gondolod keress meg privátban, aztán vagy össze tudjuk hozni, vagy nem. egy próba nem kerül semmibe sem : )
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
szia
van éles oldal ahol meg tudjuk nézni, hogy mi a helyzet és mit szeretnél? ha nincsen akkor pár kép hasznos lenne, bár nyilván ígérni nem tudok semmit sem. a woocommerce szálhoz annyit tennék hozzá, hogy szerintem azért nem kell pusztán az elsőre nehéz átláthatósága miatt félrerakni. sok youtube tutorial van hozzá, át kell rágnia magát az embernek, de biztosan ott van a válasz.
-
Agostino
addikt
válasz Dexter68 #4286 üzenetére
amikor localhostról pakolok fel élesre, az all in one migration plugint használom. ott is tudom emlékeim szerint szabályozni, hogy mit exportáljon majd importáljon át. ennél a feltöltési limittel a plugin tudásából adódóan sosem volt még gondom.
-
Agostino
addikt
sziasztok
régebben is belefutottam ebbe de aztán ezt a melómat félreraktam. szóval olyan mod vagy plugin érdekelne, amivel postokba be tudok építeni direktbe és futtatni tudok mysql, php kódokat. találtal pár megoldást de nekem ez lenne a jó, mert így látom át.
-
Agostino
addikt
szívesen, látom sikerült azóta összepattintanod : )
spiritex - ha a költöztetni kívánt oldalt teljes értékű, akkor én inkább rábíznám valami migráló megoldásra. manuálisan is lehetséges persze, de annak azért utána kell nézni, mert emlékeim szerint meg kell piszkálni a config fájlt meg pár egyébre is figyelni kell. egyébként az, hogy minden a public_html mappán belül nem van, nem szolgáltató policy?
-
Agostino
addikt
a connector know-how a probléma? a keret a kép körül? ha igen, akkor csak azért van ott, mert ha a kép maga a link, akkor a stlye.css 188. sora szerint 10px kerettel kell rendelkeznie. kommenteld ki, vagy ha máshol éppen kell ez a szabály, írj ide egy sajátot. [minta]
a img {
border: 0;
/*padding: 10px;*/
}[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
szia
először is bocs ha már linkelted a weboldalad, hirtelen nem találtam, ezért nem tudtam ránézni. ha nem történik semmi, pedig beírod a kívánt értéket, akkor a) nem jó helyre írtad b) egy másik szabály keresztbe tesz neki. ha dobsz linket megnézem szívesen.
-
Agostino
addikt
spiritex - lehet hosszú intervallum is a cache ideje. az igazi kérdés az, hogy mennyi az optimális idő a felhasználók felé. ha soha de soha semmi nem változik lehet sokkal több, mint egy hét. de ha mondjuk egy hét van beállítva, és te ebben az intervallumban felülírsz valamit, akkor a böngésző nem fog vele foglalkozni, hiszen neki a parancs a heti frissítés. [itt] részletesebben is kifejtik.
Mattb - ha minden klappol és aktív a domain valamint a tárhely, akkor elvileg kellett kapjál infokat az ftp hozzáféréshez ami a tárhelyedre vonatkozik.
Met - nem vészes pedig, sajnos plugin ötletem nincsen. ha nem találsz semerre semmit írj rám, megpróbáljuk összehegeszteni.
-
Agostino
addikt
sziasztok
olyan dokumentum könyvtár plugint keresek, amely kezelni tudja frontenden a feltöltött doksikat. találtam párat de azok vagy csak az admin oldali munkát segítették vagy fotók bemutatására alkalmas maximum.
-
Agostino
addikt
sziasztok
használja közületek valaki esetleg a hueman téma ingyenes részét? azt szeretném átverni rajta, hogy a logo link a főoldalra navigálás helyett egy jquery popupt hívjon meg. utóbbi nem gond, előbbire nem tudok rájönni, hova dugták el.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
sziasztok
olyan plugint keresek az oldalamhoz, amivel felméréseket végezhetek a felhasználók között. beírja a nevét, életkorát, nemét stb majd pedig képeken végigkattintva eljut egy eredményhez. a poll, survey, quiz slider & form plugint ismerem, de azzal érzésem szerint túl mélyet nem fogok tudni készíteni, nevet életkort nem tud felvenni
-
Agostino
addikt
up! ilyesmi engem is érdekel, annyival megspékelve, vagy akár csak egy ennyit tudó plugin is, ahol a szabadságolást lehet nyilvántartani. egy tucat munkatársról van szó, egy havi naptárnézet kellene, piros ha szabin van, zöld, ha nem. ennyivel bőven ellennék : )
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest