- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Windows 11
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv. Kollégák körlevélbe lehet valahogy linkeket is változtatni főleg ha egy alakzatra van ráhúzva?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Abban kérném szépen a segítségeteket, hogy Mac-re diákigazolvány használatával hogyan tudnék ingyenesen igényelni microsoft szoftvereket.
köszönöm
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában elég sokszor használom a körlevél funkciót különböző meghívókhoz, köszönetekhez, stb. Viszont most tanulókártyákat szeretnék készíteni nyelvtanuláshoz. Lehetséges lenne a több száz képet ugyanúgy importálni mint az adatokat? Egy csomó időt megspórolnék magamnak.
-
moma
őstag
válasz
RedHarlow #2465 üzenetére
Nem tudom neked megoldani, csak irányt tudok. Valami reguláris kifejezés jellegű dologra van szükséged, ami megtalálja a megfelelő sorokat, minták alapján: üres sorok, négy számjegy, meg ami úgy kezd hogy szám,szám, kettőspont. ha sima txt file, akkor lehet ebben valami más programozós szövegszerkesztő vagy, kis program is segíthet. de biztos wordben is lehet.
Erre keresve: ms word delete lines beginning with
Ezeket adta: ezt, ezt pl. ebbe az irányba keresgélj. De ha van itt valami programozós topik lehet ott tudnak segíteni. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni:
Feliratokat készítek és van néha, hogy 1-2 év távlatában szeretném a nyers szöveget kinyerni egy feliratból ezt a folyamatot szeretném automatizálni valami "csere" lehetőséggel, tudnátok segíteni benne?
Egy felirat ugye így néz ki:
1353
01:10:56,115 --> 01:10:58,989
Egy másik államban vagyok,
begőzölve teljesen1354
01:10:59,155 --> 01:11:02,247
Bár csak mellette
lehetnék most éppenÉs azt szeretném, ha ebből valahogy tudnék ilyet csinálni:
Egy másik államban vagyok,
begőzölve teljesen
Bár csak mellette
lehetnék most éppenElőre is köszönöm a segítséget.
Márk -
moma
őstag
az olvasó nézetben lehetséges valahogy billentyűzettel jelölni ki szöveget? szövegkiemeléshez csak ezért kell kinyúlkálni az egérhez.
-
LámaZ
addikt
Szervusztok!
Nemrég megnyitottam a Microsoft Word 2013-ban (Windows 7 alatt) egy angol dokumentumot, amelyben volt pár kínai nyelven írt bekezdés is.
Utána sajnos a Wordöm teljesen eltérült, mert a Normál stílus átállt ázsiai betűkészletre, amely tartalmaz ugyan európai fontokat is, de pl. Times New Roman-t nem.
A Normál stílust nem tudom törölni, nem engedi a Word.
A normal.dotx-et töröltem a C:\\users\(your user name)\appdata\roaming\microsoft\templates mappában, de ez nem változtat semmit.
Próbáltam módosítani a Normál stílust, de az sem segít. -
zsoltzsolt
addikt
Tud valaki segíteni, hogy miként lehetne megoldani az egy dokumentumban, hogy amikor a kollégák a szakértői vélemény írásakor a gyerekek adatait írják az első lapon, azok lent a láblécben megjelenő keretben is megjelenjen.
Linkelek egy üres dokumentumot, hogy érthető legyen
Előre is köszönöm, ha valaki segíteni tud, sok időt tudnánk vele spórolni. -
E2E4
aktív tag
Sziasztok!
Megírásra kerül egy dokumentum Word 2016-ban. Az elmentés helyéről simán megnyitható a fájl Total Commender 8.01-el. (A .doc és .docx is társítva van a Word-el)
Ezt a fájlt elküldöm G-mailen webes felületen. Majd ugyanezen fájlt letöltöm egy olyan mappába, ami értelemszerűen különbözik a forrás mappától. Az eredeti és a letöltött fájl bitre pontosan megegyezik.Mégis, ha Total Commenderből szeretném megnyitni a letöltött dokumentumot, akkor „Hiba a fájl megnyitásakor” hibaüzenetet kapom. Valamint egy linket, a Microsoft Tudásbázis 918429-es cikkére. (Amiben erre az esetre vonatkozóan nincs leírás.)
Ha ugyanezt a letöltött fájlt az előzőleg megnyitott Wordben tallózom be, akkor simán megnyitja.
Ha ugyanezt a letöltött fájlt a Windows 7 fájlkezelőjéből nyitom meg, akkor is megnyitja: Védett nézetben.
Ha az előzőleg így megnyitott fájlt ismét szeretném megnyitni a letöltés helyéről Total Commanderben, akkor már ott is megnyitja.Ezt a hibát csak egy ideje tapasztalom, régebben ilyen nem fordult elő.
Mi lehet a probléma?
Mi lehet a megoldás?A választ köszönettel várom.
-
oszy
veterán
Van egy adatbázisom txt-ben. Név, város, cím, irányítószám. Ezt hogyan lehet normálisan megcsinálni?
-
Stanlee
őstag
Sziasztok! A kovetkezo problemara keresek megoldast: a gepemen nemet Windows 7 es nemet office 2010 van telepitve, a magyar nyelvi csomag a word-ben telepitve van, az alapertelmezett a nemet nyelv.
Amikor magyar szoveget irok, azt szeretnem, ha beszurok egy feliratot, akkor a magyar formazas szerint 1. táblázt legyen, ne pedig táblázat 1. Mit tegyek, hogy normalisan sorszamozzon a word?
Az a modszer nem megfelelo, hogy az Opciok kozott kivalasztom a magyar nyelvet, majd ujrainditom a Word-ot, mert akkor a nemet/angol szovegekben is rosszul sorszamoz, hiaba lesz a magyar szovegben jo a formatum, tehat eloszor a szam aztan a felirat.
A valaszokat elore is koszonom!
-
fa4hu
őstag
Sorkizártra formáztam egy bekezdést, azonban se a képernyőn, se a nyomtatási nézetben nem hozza az összes sort a bekezdésben sorkizártnak, egyes sorok nem érik el a jobb margót, beljebb végződnek. Megnéztem, nincsen semmi speciális formázó karakter ezen sorok "végén", csak egy üres szóköz választja el azokat a következő szótól, ami már új sorba kerül. Próbáltam törölni ezt a szóközt és újra beütni, de a helyzet nem változott. Mi lehet a gond?
-
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok, Word 2016-ban szerettem volna stílusokat létrehozni azonban a próbálkozás során elmentett és nem kívánt sítlusokat nem tudom végérvényesen törölni, hiába törlöm ki ha bezárom és ujra nyitom a word-öt akkor az új dokumentum lehetséges stílusai között szerepel. Mi a megoldás?
-
olloczky
senior tag
Öööm.. a felső index gombbal?
Kijelölöd a kettest és rákattintasz a felső index gombra a Betűtípus beállításainál.
-
ph2012
senior tag
Hogy kell négyzetméter karaktert gépelni? Erre gondolok:
Hogy kell kis 2-est készíteni a felső indexbe?
Köszi a választ.
-
Halihó, kéne egy kis segítség.
Szóval névkártyákat készítek, és egy lapra 9db menne, Excel táblából körlevélként hívom be az adatokat.
NA már most, ha beszúrom a név mezőmet, akkor ki is adja az értékeket, viszont nekem az kéne, hogy külön léptesse a kártyákon a neveket.
Nem tudom, hogyan tudnám ezt megadni neki..
-
olloczky
senior tag
Hali
Egy word dokumentumon belül a táblázat egyes rubrikáiban nincs ez a kis izé jel, ha bekapcsolom a mindent mutat gombot (így néz ki) és így nem is tudok bele írni. Mi a teendő?
Illetve: próbáltam keresni angolul de nem tudom, hogy van a minden látszik angolul (pontosabban úgy, ahogy a wordben szerepel) és érdeklődnék, hogy van-e vmi angol-magyar szótár a word-höz vagy esetleg menülista, mert egyiket sem találtam neten.
üdv
-
Üdv!
Lábjegyzetek törlésére használtam eddig a ^f + csere semmire kombót, de most olyan szövegek kerültek hozzám, amelyekben a lábjegyzet valójában hiperhivatkozás - a szövegben és a doksi legvégén, a lábjegyzetek között is. Jogi szöveg, 500+ hivatkozással.
Tudnátok tippet adni, hogyan tudom ezeket törölni a fentihez hasonló módon?
Esetleg az összes felső indexben lévő szöveget cserélem semmire, aztán törlöm a dokumentum legvégét? -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy angol szöveget lefordítani, és ezt úgy szeretném megoldani, hogy az angol szöveg a bal hasábban, a jobb (google fordító, majd egyesével magyarosítom, közben a szókincsem talán bővül) hasáb pedig a google-s magyar szöveg.A két hasáb megvan, de nem tudom miként illesszem be a magyart úgy, hogy az csak "jobbra" kerüljön.
Eltolja az összes baloldali angolt.
Megoldható a "jobb - bal" hasábom elkülönítése?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Zola007
veterán
ilyen betűtípust keresnék ingyenesben,
van esetleg valakinek vagy tud linket ilyesmihez? -
Bling95
őstag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne, hogy lehet e valahogy úgy menteni pdf-be Wordből, hogy a tartalomjegyzék meg a hivatkozások kattinthatóak maradjanak?
-
Sesy
aktív tag
Sziasztok!
Office 365-ben hogyan tudom azt megoldani, hogy egy szöveg adott pontjára beillesztek egy excel táblázat celláját?
Beilleszteni be tudom, de mindig a következő sor elejére helyezi, és nem oda ahová szeretném
Ha a beillesztés után a helyére tolom a szöveget, a frissítés után visszakerül oda ahová eredetileg került, rossz helyre...Előre is köszönöm a segítséget.
-
baly81
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet Word 2013-ban olyan szöveget létrehozni, formázni, ami nyomtatáskor nem jelenik meg, de ha megnyitom a dokumentumot (pdf-be mentve) akkor látszódik?
Konkrétan:
Van egy dokumentumom amely tartalomjegyzékkel van ellátva. Ha ennek valamelyik elemére kattintok, akkor adott oldalra (könyvjelző) visz. Az oldal tetejére egy "vissza a tartalomjegyzékhez" linket tettem, amely értelemszerűen a tartalomjegyzék könyvjelzőhöz visz. Eddig oké, mentés másként móddal pdf-be mentve is flottul működik minden. A célom az lenne, hogy amikor kinyomtatom a pdf-et ez a "vissza a tartalomjegyzékhez" szöveg ne legyen az oldalra nyomtatva, hiszen ez papíralapon felesleges lenne.Van erre megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget! -
wwhy
veterán
Wordbe beágyazott képre lehet valahogy rajzolni
Anélkül, hogy kimentem és visszateszem, tehát közvetlenül a Wordben kellene megoldani.
Mistadabolin:nem hí ellenőrző a gond, hanem az, h 2013 óta mások a fontok, és minden, ami ékezetes, és hibátlan 2010-ben, az 2013 óta hibás. Próbáld ki: egy adott szóban írd át az ékezetes betűket, és láss csodát, rögtön jó lesz. Mesélhetnék erről mint fordító naphosszat
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
következő problémába ütköztünk, kolléganő egy word dokumentumra rámentett(ez a doksi nem volt még elmentve) egy teljesen más tartalmú dokumentumot.
Elő lehet keríteni valahogy az eredetit?
Elég cumi lenne újra elkészíteni... -
Zola007
veterán
lehet arra makrót írni, hogy jelölje ki a dokumentumban az összes szöveget, ami nem megadott formátumú?
pl. mindet, ami nem piros
vagy mindet ami nem Arial? -
kezdosql
tag
válasz
Attila2011 #2432 üzenetére
F1-et probaltad mar?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy egy word-ös táblázat egyik cellájába hogyan tudnék beszúrni egy két szemközti sarkot összekötő átlós vonalat?
-
Szilvi1976
újonc
válasz
Szilvi1976 #2431 üzenetére
Szánjon meg valaki!
-
Attila2011
aktív tag
válasz
Szilvi1976 #2431 üzenetére
Üdv!
Nekem is ilyesmire lenne szükségem.
Tehát adott egy dokumentum, amiből tetemes mennyiséget kell csinálnom, mindben csak adott neveket, számokat kell lecserélnem. Szóval körlevélre gondoltam.
Lényegében meg is csináltam, de nem tudom külön-külön kimenteni. Valami automatizált folyamat jól jönne, ahol előre tudnám valami szisztéma alpján elnevezni a fájlokat is, sőt lehetőség szerint kimenteni pdf-be.
Ha valaki tud egy jó leírást, vagy segítséget, előre is köszönöm.
-
Szilvi1976
újonc
Segítséget kérek egy ismeretlen Gurutól!
Körlevél......szeretném külön doksikba menteni egyenként a leveleket.
Hogyan kell?????Igyekeztem, nem rögtön kiáltok segítségért, már tudom használni az Alt+ F11-et, abba megtalálom a modul készítőt, tudom, hogy futtatni kell, de mit könyörgöm????
Kérlek kedves Ismeretlen, szánj meg és segíts!
Szilvi -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Elárulja már el nekem valaki, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy Word (2016) táblázat beszúrása után a cellákat normálisan egyesítse?! Mit értek normális alatt? Adott egy tetszőleges méretű és cellás táblázat. Ha függőlegesen az első kettő cellát egyesítem, gond egy szál sem. DE! Ha már a második és a harmadik cellát egyesítem függőlegesen akkor nem lehet az egyesített cellába írni, eltűnik a kurzor!
-
Pierre75
senior tag
Elkövettem azt a hibát, hogy android alatt frissítettem a Microfos Word-jét. A tableten Bookerly fonttal olvastam a dokumentumokat, de a frissítés után csak a gyári fontokat kezeli. A tablet nem rootolt, garancia miatt nem is lesz. Márpedig eddig csak olyan módszert találtam, amivel hozzá lehet adni betűtípust a Word-hoz.
Hálás lennék ha vki segítene megoldást találni!
(Próbáltam a betűtípus beágyazását a dokumentumba, ez sem segített. ) -
helló,
wordben lehet-é olyat csinálni, hogy egy táblázat kijelölt celláiban törölje a cella első n karakterét?
-
kezdosql
tag
Milyen fajltipust ajanlotok, amit a Ms Word es a Libreoffice Writer is szepen kezel?
Korabban rtf-et hasznaltak, de a MS egyre hatalmasabb meretu fajlt csinal belole teletomve mindenfele szemettel.
-
Mistadabolin
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Először is elnézést, ha volt már a téma, kerestem utána, de lehet, hogy véletlen átugrottam.
A 2016-os Office helyesírás ellenőrzője rossz, ahogy van. Rengeteg hibátlan szót hibásnak jelez, és jócskán akad hibás szó, ami szerinte helyes. Szinte mindegyik elődje sokkal pontosabb és használhatóbb.Visszaváltani, cserélni nem szeretnék, mint ahogy szógyűjtésbe sem akarok kezdeni.
A Microsoft támogató oldala annyit jelzett vissza egy méltatlankodó sorstársunknak, miután végigvonszolta a sablon-bla-blán (frissíts, indítsd újra, telepítsd újra, stb.), hogy a probléma továbbítva van a fejlesztők elé. Ugyaninnen megtudtam azt is, hogy a cég, amelyik korábban ezt csinálta (Morphologic), már nem dolgozik nekik.
Valakinek van valami ötlete arra, hogyan lehetne a 2007-2010-2013-as Office valamelyikéből átvonszolni az ellenőrző programokat a 2016-ba?
Vagy valami egyéb alternatíva, mint beépülő modulok, stb.
Előre is köszi! -
Tonchi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy a nyomtatás, exportálás után a dokujmentum szétcsúszik, noha a szerkesztőbe és a previewbe tökéletesnek látszik a dolog. Volt akivel ez előfordult?
A sorokat tolja szét, néztem a linespaceinget, de semmit, illetve próbálkoztam a word alaphelyzetbe állításával is.És szétcsúszott, pdf export után (de nyomtatásnál is...):
Van valami tippetek még, mi lehet a baj?
-
nemlehet
őstag
Sziasztok!
Ismét segítségre lenne szükségem. Az lenne a feladat, hogy egy dokumentumban van 2 legördülő menüs tartalomvezérlő. (1.-ben szabvány, 2.-ban a szabvány alapján egy standard szöveg).
Azt kéne elérnem, hogy hogy elég legyen kiválasztani a szabványt és a doksi automatikusan beállítsa a standard szöveget. Ezt meg lehet oldani macro nélkül? Ha nem akkor valaki tudna egy kis segítséget adni, hogy merre felé keresgéljek macro ügyben? (Az elsődleges keresésem nem járt sikerrel, nem találtam releváns dolgot).
-
HaZsolt
őstag
Hogyan tudom azt elérni, hogy a word táblázat oldal elejétől az oldal végéig tartson? Tehát teljesen kitöltse az oldalt.
-
csferke
senior tag
válasz
Zola007 #2415 üzenetére
custom.dic, regisry helyek, stb.
custom.dic - passz
a registry bejegyzéseket viszont a Word hozza létre amikor telepíted
a normal.dot-ban tárolódik minden általad beállított (betűk, margók, színek, bekezdés stílusok stb.)Nekem van több sablonom (*.dot), átmásolva másik gépre gond nélkül működtek.
-
válasz
FoxiestFox #2416 üzenetére
Meglett. Az OCR progivel rtf-be mentve már sikerült, de docba mentve nem. Fura.
-
Sziasztok!
Kaptam egy csomó OCR progival PDF-ből feldolgozott könyvet, jegyzetet, kivonatot, elemzést, melyek egy részét szeretném ebookon olvasgatni, azonban az OCR telepakolta majdnem mindet kézi sortöréssel, amit valamiért nem tud kiszedni a Word. Elvileg így kéne, nem?
Sorkizártat szeretnék csinálni belőle. -
Zola007
veterán
válasz
csferke #2414 üzenetére
arra lennék kíváncsi, hogy milyen egyéb helyeken tárolódnak még a beállítások, mint custom.dic, regisry helyek, stb.
CloneApp plugin szerint:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Word
%AppData%\Microsoft\Word
%AppData%\Microsoft\Templates
%AppData%\Microsoft\UProof
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Word
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Common -
Zola007
veterán
hogyan tudom migrálni a Word és más Office alkalmazások beállításait, Normal.dot, stb másik gépre (Win7 > Win10)
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Egyéni oldalmérettel szerkesztettem meg egy dokumentumot, nem szánom nyomtatásra és ezért nem akartam eltördelni.
Viszont, ha PDF-ben mentem el, akkor az oldal alja nem jelenik meg helyesen.Hogyan tudnám úgy elmenteni, ahogy a Word-ben is megjelenik?
Köszönöm előre az ötleteket, tippeket!
-
kmarci25
veterán
válasz
DrojDtroll #2408 üzenetére
Köszi, ez megoldás lehet.
-
DrojDtroll
veterán
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Létezik a word-ben olyan, hogy a margók értékét előre beállítom, és úgy védem le a dokumentumot, hogy azt ne lehessen módosítani (vagy csak jelszóval)? Dokumentumsablont kell készítenem (megszabott élőfej, élőláb és margóméret), amit szétküldenék többeknek, hogy ezt használják. Ezen kellene a margókat úgy levédeni, hogy az egyszeri user ne tudjon állítani rajta.
-
somasz
addikt
Furcsa kérdésem volna felétek. Ismerős friss gépet vett, arra már friss office került a 2010-es helyett. Hiányol bizonyos commandokat a quick access toolbarról. Nehezíti a helyzetet, hogy angolul használja.
Szóval ezeket nem találja:
-Keresd a lényegtelent
-small caps
-close, ami bezárja az aktuálisan nyitott documentumot, ami most elérhető az más nyelvet vesz elő.....
-legfontosabb a gyors javítás, ahol egész mondatokat, aláírási képet is lehet egy-két betű leütésével bevinni pl: kc = kullancs-csípésAhogy elnézem azt is meg kéne fejteni, mire gondolt a szerző.
Tudja valaki, hogy ezek a 2016-os office-ban milyen névre hallgatnak, illetve tényleg voltak-e régebbi office verzióban?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Microsoft Excel 2013-ban szeretnék képet beszúrni egy doksiba, de úgy, hogy a szöveg mögé kerüljön. Ezt hogyan tudnám kivitelezni? Látom, hogy ott az opció, de inaktív. Valahogy aktívvá lehet tenni?
-
Wolfskin
őstag
válasz
DrojDtroll #2401 üzenetére
köszi, a normál.dot-ot már cserélte, mert alapból 1,5x a sortáv, de nem gondoltam, hogy a zoom nagyítást is ott őrzi.
köszi -
DrojDtroll
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest