Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hbruce000
tag
válasz daninet #7618 üzenetére
Annyira nem vagyok otthon a témában, de nem nagyon hinném hogy kell hozzá bármi extra. Sztem simán rádugod, az AP ban utána beállítható az összes wifi-s dolog. Szerintem.
De még 1x hangsúlyozom, én nem vagyok nagy hozzáértő, csak parasztlogika alapján gondolom,hogy menne.
Egyébként azt az AP t amit én használok kb 6800 ért vettem (vidéki városban, sztem BP en még olcsóbb pl), és szerintem neked is simán megfelelne.Ahogy nézegettem elég nagy a wifi hatótávolsága. -
hbruce000
tag
válasz daninet #7614 üzenetére
hali!
Kicsit visszább olvasva láthatod, h kicsit hasonló volt a problémám!
Én a helyedben azt csinálnám, hogy a 8 portos routert meghagynám a modem mögött, 1 portot felhasználva utp vel rátennék egy AP ot, amit a madzaggal elvinném olyan közel ahhoz a területhez, amit el akarsz látni jellel, amennyire csak lehet. Így helyben megmarad a 8-ból 7 port, az access point-on keresztül pedig kábel nélkül tudsz kapcsolódni a másik helyiségből. Már ha jól értelmeztem a problmádat.
Ezt én is meg tudtam csinálni gond nélkül, csak az én helyzetemben a routerhez nem kapcsolhattam az AP-ot kábellel.Magnat:
ja igen a tartománynak kellett azonosnak lennie, de ezt úgy tudtam elérni hogy ha megváltoztattam az ap ipcímét, mondjuk így a webes felület elérési cíame is megváltozott.
A titkosításnál az volt az érdekes, hogy ha repeater módban van az ap akkor csak a WEP beállítás kiválasztása lehetséges, a WAP/WAP2 t kiszürkézi. HA viszont WEP et állítok be a routerben valamiért nem enged kacsolódni hozzá, akkor se ha közvetlenül a routerhez akarok csatlakozni ap nélkül.
Amúgy az azonos titkosítást meg az egyforma előre beállított jelszót routeren, AP n próbáltam, de a router nem adott hálózeti címet ap n keresztül, vagy nem is lehetett kapcsolódni.[ Szerkesztve ]
-
hbruce000
tag
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!
Végre sikerült megoldanom a problémát, igaz részben, de legalább működik.
Több dolgot kellett helyre tenni hogy működjön:
- Az AP-n firmware-t kellett frissíteni, hogy be lehessen állítani repeater módban a használandó csatornát és SSID -t.
- Ez után azonos ip re kellett tenni a routert meg az AP - t. Mivel az egyik 192.168.2.x en míg a másik 192.168.1.x en volt
- Le kellett vennem minden titkosítást a hálózatról + mac alapján átengedtem az AP a router tűzfalon (ez utóbbi nem tudom szükséges e, de biztos ami biztos)Végül a rendszer működik kábel nélkül( szerintem elég jól), csak annyi a bibi hogy sem WEP, sem WAP/WAP2 - t nem lehet rátenni, mert akkor behal a kapcsolat !
Én azt hiszem teljesen amatőr mivoltomban feladtam a harcot a levegőben terjengő adathalmazokkal szemben.
Még egyszer kösz Mindenkinek a segítséget! -
hbruce000
tag
válasz dr.bubo #7597 üzenetére
Kipróbáltam de nem műkszik!
A router normál beállításon van (AP mód, dhcp, Wpa psk, firewall), így tudok kapcsolódni a netre, de nem látok semmit az ap ból wds repeater módban, pedig szépen beállítottam a router mac címét. én ezt már téníleg nem vágom!!!!
Lehet h a router nem lehet elérési pont a repeaternek? a leírásban nem tudtam eldönteni, hogy lehet kell még egy AP, amit utp kábellel kell a routerhez kötni, és utána csak 2 AP között megy a repeater mód.
A leírásban ez a topológia van megadva! -
hbruce000
tag
Üdv!
Olvasgattam a topikot, de nem nagyon találtam választ a problémámra:
Adott egy adsl internetkapcsolat - modem - Edimax BR-6204Wg router - TP-LINK TL-WA501G Access Point - Asztali pc PCI - os wifi adapterrel
az asztali pc-hez kellene eljuttatni a jelet úgy hogy se a router és az AP ill. se az AP és a pc között ne kelljen utp kábel (a ap repeaterként működjön).
Eddig annyit sikerült elérnem, hogy az Ap és a pc között ment a wifi, de a routert utp vel kellett az AP al összekötnöm.
ha valakinek van tippje nagyon megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest