Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz tpeter77 #47340 üzenetére
Az Ubiquity háza táján is van ilyesmi :
https://www.aqua.hu/mobile/ubiquiti-eth-sp-ethernet-surge-protector-394844.html
Vagy:
http://www.intercrown.eu/cikk/cyberteam-negy-portos-netprotector-gigabit-poe-tapfelado-tulfeszultseg-vedelemmel-4x-101001000mbps-port-fekete-aluminim/4802
Ezek szerint te ilyeneket be sem építettél? Elég bátor[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ferenc. #46978 üzenetére
Kapcsolat van szépen, mindaddig amíg nem kezdek el köztük nagyobb forgalmat csinálni. Mondjuk 10Mbps. Ilyenkor megszakad a kapcsolat, és várni kell pár másodpercig amíg újra helyre áll. Ha jól emlékszem egyik cimbim is dolgozott már ilyenekkel. Majd rákérdek neki hogyan muzsikálnak.
-
senior tag
Köszi szépen a részletes választ!
Részemről MikroTik RouterOs-t nagyjából ismerem, még ha nem is professzionális fokon (ha másra nem, erre biztosan jó volt az a néhány MTCxyz tanfolyam).
Az Ubi termékeiről csak legendákat hallottam, de nem ismerem.
Tp-Link segítségével már csináltam "áthidalást" két Ethernet hálózat között, és az ott tapasztaltak alapján még egyszer nem szívesen használnám őket (TL-WA7510N). -
-
senior tag
"Ezek hagyományos a/n-szabványú eszközök, tehát nem alacsonyabb frekvenciákon üzemelnek, hanem 5 GHz-en. Mellesleg léteznek más, azoknál valamivel olcsóbb, kültéri multifunkciós integrált eszközök is, például: [link]. Persze az akadályok okozta árnyékolás hatását nem ismerjük."
"olcsóbb“?
Szerintem ganc egal[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #46955 üzenetére
Kisebb frekin is ez a helyzet?
-
senior tag
300 méter távolságra kéne linket csinálni, de egy fasor és egy gyümölcsös miatt nincs rálátás.
Ebből adódóan a 2.4 és 5 GHz megoldások szerinte kiestek. Létezik kisebb frekvenciájú eszköz is erre a célra. Max 10Mbps elég lenne. -
senior tag
válasz Gubek-Einste #45463 üzenetére
Miért is gond a 12V. Nagyon sok eszköznek bőven elegendő. Ha viszont 24V kell, beraksz egy 12/24 konvertert. Ez már rég nem NASA technológia
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #45119 üzenetére
"Miért kellene azt, hogy egyszerre két külön frekvencián legyen kapcsolat?"
Miért van 2db (vagy több) hálózati kártya egy gépben? Talán azért, hogy használják. Mondjuk 2 (vagy több) hálózathoz lehessen csatlakozni egyszerre. Ugy gondolom ez 2016-ban már nem egy NASA technika.
És mivel létezik virtuális gép/környezet is, még inkább kihasznalható funkció.
De röviden megfogalmazva: mert így szeretném használni :-) -
senior tag
Üdv! Létezik olyan USB-s és/vagy mini PCIe-es WLAN eszköz ami egyidejűleg képes működni 2.4GHz-en és 5GHz-en is?
-
senior tag
Olyan eszközt keresek, ami Wifi oldalon kliensként tud működni, és így a hozzá kapcsolódó vezetékes eszközök tudnak kapcsolódni az adott hálózathoz.
Kutakodtam a Tp-Link háza táján, de igen nehezen találom meg. A leírásában "ez" szerepel, az "emulátor" oldal meg mást mutat :-(
Van erre valahol egy táblázat? Így könnyebb lenne olyan ezközt választani, amit azután meg is tudok venni egy boltban :-) -
-
senior tag
Hi All!
Nagyon jópofák ezek a Dual-Band Wifi képes routerek (2x150/300/450Mbps), de ezt kliens oldalon hogyan lehet kamatoztatni? Értem ezalatt, hogy milyen Wifi kártyával tudok egyszerre mindkét sávban csatlakozni? Több laptopban találkoztam (és használtam is) az Intel Wifi Link sorozatú cuccait - 6100 , 6300 - amellyek tudják a 2,4 és 5GHz-t is, de egyszerre csak az egyiket :-(((
Esetleg 2db kártya használatával ez megoldható lenne? Gondolok itt olyasmire mint az LACP (Link Aggregation Control Protocol) vagy az Intel LAN adaptereknél használható "Adapter Teaming" szolgáltatásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest