Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferenc.

    tag

    válasz Zwodkassy #46956 üzenetére

    Nekem is pont 300 méter a táv, feljebb már taglaltuk is. Amúgy mi az a linket kapcsolat?

    Nálam úgy áll a helyzet, hogy az adó oldalon tehát az A pontban beüzemeltem AP módban a tp-link cpe210 -es eszközt, amit felraktam a tetőn az antenna árbócra s irányba fordítottam, s el is kezdte a wifit lőni. S nagy meglepetésemre erre az AP módban szórt wifi jelre simán feltudtam csatlakozni mobilllal is a jelszó beírás után. Tehát nem értem miért mondják azt, hogy a másik oldalon Klienset kell felállítani.

    Igaz 200 méter után már nem látta a mobil a jelet, vagyis látta de már nem tudott kapcsolódni rá. Az érdekes az, hogy eddig sima beltéri körsugárzós routerrel próbálkoztam, s az is eljött eddig.. tehát nem tudom mivel nyújt többet ez az irányított antennás, de nem is ez a lényeg. Hogy jó legyen a rendszer, hogy meg legyen stabilan a 300m, vennem kell még egy ilyen cpe210 -es eszközt, amit magasban a B pontban bekonfigurálok, s így már elvileg jó lesz az átvitel a két eszköz között és meg lesz a kapcsolat..
    Itt nem értem, hogy a B pontban az eszközt miért Client módba kell konfigorálnom(ebben za esetben még egy eszköz kell majd ami majd a wifin szórja a jelet továnn), de mivel simán lehet kapcsolódni a netre az A pontból sugárzott ap wifi jelre, így a B pontban mi van ha nem Kliens módba rakom az eszközt, hanem Repeater/range extender módba? Mert az azt csinálja, hogy befogja az ap wifi jelet, kapcsolódik rá és szórja a B pontban és ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák