Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Zwodkassy #46969 üzenetére

    "Közben megtudtam, hogy ilyen távot, ilyen körülmények között 2db klasszikus Wrt54Gl cuccal is át lehet lőni (állítólag)."
    Már többször említettem régebben: aki ilyesmit állít, annak egy szavát sem szabad elhinni a témában! Ez a kijelentés azzal ekvivalens, hogy lehet egy mobiltelefonnal éjszaka egy mélyégobjektumot fotózni: persze, elvileg lehet, csak szükségeltetik hozzá pár apró körülmény és kiegészítő eszköz. A WRT54GL - vagy lényegében akármelyik más routertípust is említhettem volna - tökéletesen megfelel ilyen távú linkek létrehozásához, ha az egyéb, wifi-eszköztől független feltételek adottak: tiszta rálátás, rövid kábelezés, normális irányított antennák, és a WRT54-sorozat esetén plusz a megfelelő firmware (mivel gyárilag nem támogat kliens vagy WDS-módot, ezek híján nem képes két ilyen router egymással kommunikálni). Én például >5 km-es linket hoztam létre évekkel ezelőtt két WRT54GL között, és ez a legkevésbé azon múlt, hogy ilyen típusokkal lett megvalósítva. Ilyenek voltak kéznél.
    #46968: "Szerintem ganc egal"
    Azt írtam, hogy valamivel olcsóbb. Pár ezer forintos különbséget látok közöttük, de amúgy a lényeg az lett volna, hogy nem csak tp-link meg routerboard / mikrotik cuccok léteznek a világon, hanem vannak alternatívák is. Továbbá egy ilyen távolsági linknél (még akkor is, ha csap száz méteres nagyságrendekről van szó) maga az eszköz sokkal kevésbé meghatározó a sikert illetően, mint azt nagyon sokan gondolják.

Új hozzászólás Aktív témák