-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Virag.h
tag
válasz
PiroGrim #67389 üzenetére
Koszonom a valaszt
Kozben sikerult megoldast talalni ra. Mivel nem az egesz hazban csak egy pontjan kell a nagy sebesseg. Igy vasaroltunk egy usb c - lan adaptert 8e ft ert. Es mivel szerencsere a padlason keresztul konnyen oda lehetett igy oda tudtunk vinni kabelen keresztul a netet amibe a mesh rendszer masik darabjat kotottuk volna. De inkabb kihagytuk es megsporoltuk az arat ami kb 90e ft.
Valamiert en wifi ben gondolkodtam vegig de a kabel volt a legeszetubb es pont ott van leallas a padlasrol ahol a laptop amugy lenne🤞🙂 -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Van olyan alkalmazás ami mutatja azt az időt ,hogy mennyi ideje van fent az adott Wifi a hálózaton? -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Wifis jelerősítőt keresek kültéri kamerákhoz. Hálózati aljzatba csatlakoztathatót szeretnék. A legtávolabbi kamera kb. 10 méterre van a routertől, de ott már nagyon gyenge a jel. Milyet érdemes venni?
Köszönöm
-
PiroGrim
tag
válasz
Virag.h #67382 üzenetére
Szia!
Had segítsek egy kicsit, hogy tisztább legyen a kép.
Az ilyen routerekre írt sebességek semmi másra nem jó mint az átlag felhasználó megtévesztésére. Ezek marketing fogások.
Nem hazudnak vele, csak ferdítik a valóságot.
A technológia képes arra ami a dobozra van írva. különben rá se lehetne írni.
De ez csakis kizárólag a "legszennyezőbb" illetve leginkább pazarló beállítások mellett képes produkálni és akkor is csak egy elméleti plafon tőkéletes rádifrekvenciás adottságok mellett.
Gyakorlatban viszont még ennek az elméleti plafonnak is kb csak a 70-80 %-a sajtolható ki valós forgalommal.
Emellett pedig ha számba vesszük azt, hogy egy átlag felhasználói eszköz esélyesen nem is rendelkezik 2-nél több antennával, illetve az sem biztos, hogy támogatja mondjuk a 160 MHz széles csatornaösszefogást, vagy az SGI-t rögtön a felére esik az elméleti maximumunk. (Arról nem is beszélve, hogy maga a router sem biztos, hogy a dobozból kicsomagolva egyből a legnagyobb sebességet támogató beállításokkal indul el.)Itt az a technológiai tábla aminek a jobb alsó sarkán ott az áhított 1300 mbps.
Ha a fent említett majdnem tökéletes együttállás mellett "átlagosabb" 80 MHz csatornaösszefogás 0.8μs GI oszlopát nézzük, akkor az az 1300 máris csak 585...
És ahogy sétálsz egyre hátrébb, esetleg beugrik közéd és a router közé 1-2 fal szépen esik vissza az érték és az az 585 is már csak pl 234 lesz.
Amennyiben az eszközöd (laptop / telefon) már bizonyítottan produkált wifi-n nagyobb sebességeket, akkor akár segíthet az s7 cseréje x55-re, hiszen az s7 csak wifi5 (fentebbi tábla) míg az x55 már wifi6-os (lentebbi tábla) eszköz.
Itt ugye a jobb alsó sarokban már 2000-2400 körüli maximumok vannak, de ilyet biztosan nem fogsz mérni, hiszen vezetéken csak 1000 jön.
De ha összehasonlítjuk, ugyan azt az oszlopot (80 MHz és 0.80.8μs GI) ennek a teteje már rögtön 1201 az előbbi 585-höz képest.
Elnézést ha hosszú lett, vagy túl szakmai, a lényeg a lényeg, hogy a dobozra írt csilivili számok csak parasztvakítások. Ettől függetlenül persze megfelelő beállítások mellett az újabb technológiás eszköz = gyorsabb wifi. Abba most nem megyek bele, hogy egy társasházban, mondjuk ön de leginkább köztökönrúgás ilyen beállításokkal üzemelni, mert a "gyarló önző" népet ez ritkán érdekli.
Üdv.,
Egy hálózati és wifi szaki. -
krealon
veterán
válasz
zoltanz #67387 üzenetére
"Mi az oka, hogy ezt az újraosztást 2, 4 GHz-en teszi? Energiatakarékosabb mint az 5 GHz?"
Csak tippelni tudok, mert nem én írtam a szoftvert.
A 2..4- és az 5 GHz-es rádió 2 független eszköz.
Sokkal egyszerübb ezeket 1-1 üzemmódban (infastructure, station) működtetni és közöttük az adatforgalmat szervezni, mint mindkét rádiót virtuális eszközökre felosztani, azokat külön-külön vezérelni üzemmód szerint és mellette még az adatáramlást is megszervezni.Persze van az a pénz, amiért a bonyolultabb rendszert megvalósítja valaki, de az átlag telefonfelhasználó ezt valószínűleg nem akarja megfizetni.
Rádásul a bonyolultabb módszerhez tipikusan drágább hardver is szükséges.
-
zoltanz
nagyúr
Pixel 3a telefonom tud Wifi-s (5 GHz-en kapcsolódó) internetet ugyancsak Wifin-n hotspot megosztani (kvázi jel erősítő)
Mi az oka, hogy ezt az újraosztást 2, 4 GHz-en teszi? Energiatakarékosabb mint az 5 GHz?
Köszi! -
Multibit
nagyúr
válasz
Virag.h #67384 üzenetére
router melle 2-3 meterrel akkor siman hozta
... és ez teljes megelégedéssel tölt el? Mi van egy, vagy két fallal odébb?Az igazán jó megoldás (ha nem tudsz giga wifi nélkül élni), hogy a routert vezetékkel kötöd access point-okhoz. Minden AP-hoz vezetékes kapcsolat
Persze ettől még a wifi csak wifi. Pl. full duplex akkor sem lesz belőle
-
Virag.h
tag
-
Virag.h
tag
-
sgery
őstag
válasz
kpityu2 #67378 üzenetére
Csináltam egy teljes resetet, így sem lett jó sajnos. Reset után se volt rajta wifi. Korábban a visszajelző ledek ki voltak kapcsolva, resetnél ugye visszakapcsolt és látom, hogy a wifi nem is ég rajta
Szóval gondolom elszállt.
Elvileg még garanciális, úgyhogy visszaküldöm első körben. -
kpityu2
őstag
válasz
Redfox31 #67374 üzenetére
Nekem RT-AX1800U van (ez ugyanaz mint az RT-AX53U csak még az Asus brandváltása előtt). Ha az Asus mellett teszed le a voksot, akkor azt javaslom, hogy nézz be az Asus routerek topikba és annak az elején az összefoglalóban fel vannak sorolva a készülékek, erősebbek és gyengébbek, ott ki tudod választani az igényednek megfelelőt. Eléggé csordogáló netem van, nekem jó, de a többség igényének már nem felelne meg, és gigabites nethez olyan router kell ami ki is tudja szolgálni.
-
kpityu2
őstag
Akár le is halhatott. Az AX53U/AX1800U a leggyengébb tagja a sorozatnak és másnál is előfordultak hardverproblémák. Asusnál FW hiba se kizárható. Próbálj meg egy teljes resetet a hibás eszközön. Esetleg próbáld meg, hogy visszarakod alaphelyzetbe és router módban megnézed, hogy önállóan működik-e.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Adott egy asus airmesh rendszer.
AX53U a központi router, alatta AX52 - AX55 és még egy AX53U van, mindegyik lan összekötéssel és mindegyikre azt írja megfelelően üzemel.
Utóbbi routernél az a hiba lépett fel pár napja, hogy wifin nem kapcsolódik rá semmi. LAN-on igen, gond nélkül, de wifin nem.
Újraindítottam mindent, átnéztem minden beállítást, wifi be van kapcsolva, amúgy semmi sem lett állítva rajta, de nem sikerült megoldani.
Úgy se rak erre a wifire, hogy a másik távolabbi ereje nulla, tehát nincs wifire kapcsolódva a mobiltelefon, tehát mintha nem lenne rajta wifi.
Van erre valami bevált módszer, hogy javítsak rajta vagy meghalt a wifi része szerintetek?Cserélve lesz hamarosan ubiquitira, de addig is jó lenne, ha menne..
-
Redfox31
csendes újonc
Peddig direkt az easymesh listából néztem ki ezt a tplink modelt. De már nem merem megrendelni, szóval biztosra megyek és Asust fogok venni olyant mint kpityu2-nek van és azzal akor tuti nem kell kiséreltezni. Köszi nektek.
kpityu2 meg ha lenne olyan kedves és dobna egy tuti linket az asus ruterhoz, hogy véletlenül se rosszat rendeljek azt megköszönöm!
Jó társaság vagytok.
-
Redfox31
csendes újonc
Igaziból ahogy kiveszem az írásotokból, jobb ha veszek kettő easymesh rutert vagy asus esetében aimesh ami megfelel az álltalatok előírtaknak és le van a gond.
https://www.tp-link.com/hu/home-networking/wifi-router/archer-ax23/
Őt néztem ki magamnak. Ha ebből 2őt veszek akor ők tudni fogják azt, hogy én telefonnal ahogyan mászkálok köztük akor automatikusan át vált a telefon mikor melyik van épp közelebb? -
kpityu2
őstag
válasz
Redfox31 #67366 üzenetére
Mesh képes eszközök kellenek ethernet backhaul támogatással. Minden gyártó oldalán fel vannak sorolva ezek az eszközök. TP-Link esetén az EasyMesh a modernebb. Nekem 2 db Asus RT-AX1800U router van meshbe kötve (AiMesh) együtt lefedik a kádárkockát. Nem tudom milyen eszközeid vannak, nézz utána a gyártói oldalon a képességeknek és ha valamelyik nem tudja ami kell, akkor cseréld olyanra ami tudja. Lehet, hogy mindkettőt cserélned kell.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Redfox31 #67366 üzenetére
A RE200 V5 hardververzió elvileg firmware frissítéssel tudja az EasyMesht, amivel menne a sima váltás.
Az Archer C6-nak meg csak a V4 kiadás tudja.
Ha neked nem ez a két revizió van, akkor érdemes venni két erre alkalmas eszközt, ahogy Alex91 írta is.
Ha olcsón akarod megúszni, akkor két Mercusys MR60X v2 megfelelő lehet.
És nincs olyan, hogy wifierősítő, mert nem erősít semmit. -
Redfox31
csendes újonc
válasz
kpityu2 #67364 üzenetére
Értem, tehát ez a tplink re200 wifierősítő nem tudja ezt. Valami tuti tipp kéne, hogy milyen wifierősítőt vegyek tplinkből ami kábelen keresztül kapja a netet a ruterből és úgy szórja tovább de a telefon ha átjárok a kettő közt akor autómatán kiválasztja a neki tetszőt. Vagy lehet az tplink archer c6 rutert is cserélnem kell hozzá?
-
kpityu2
őstag
válasz
Redfox31 #67363 üzenetére
Wifi erősítő helyett egy mesh node kell. Viszont azt nem tudom, hogy az OneMesh tudja-e az ethernet backhault. A TP-Linknek több mesh rendszere van. Azt hiszem csak az EasyMesh tudja. Illetve nézd meg, hogy a legfrissebb firmware van-e a routeren és az erősítőn, mert van, hogy korábban nem mesh képes eszköz megkapja ezt a képességet.
-
Redfox31
csendes újonc
válasz
Redfox31 #67332 üzenetére
Most már el telt nem kevés idő, újabb probléma ami azóta is fent áll. Ugye most már internet kábelen keresztül kapja a wifierősítő a netet ami a ruterral van össze kapcsolva és ugye így szórja a netett az erősítő.. A Tether nevű alakalmazásban be van kapcsolva az OneMesh. Mégis az történik, hogy rá csatlakozok a ruterra aztán át megyek a ház másik felébe ahol a wifierősítő van és szépen át is vált rá a telefon. Viszont ha vissza jövök a ruterhoz akor nem vált átt a telefon vissza a ruterra csak manuálisan, és ilyenkor az is előfordul, hogy manuálisan ahogy bekapcsolom újra a netet a telfonon akor már nincs net ami a ruterről jön, miért csinálja ezt? Lehet kicsit zavarosan írok de nagyon keveset értek hozzá.. Válaszotokat előre is köszi.
-
Patice
nagyúr
válasz
KismarciAA #67359 üzenetére
Nem, mert az a routeré. A router IP címe az átjáróhoz kell, mert azaz. (192.168.1.1)
A gépnek meg beírsz egy tetszőleges számot 2-254 között.
Az első három szám, az maradjon ugyanaz.
(Maszk: 255.255.255.0) -
Patice
nagyúr
válasz
KismarciAA #67357 üzenetére
Be.
Vagy a routeredben adsz neki egy fenntartott IP címet, vagy a Win10-es gépen állítasz be fix IP-t. -
KismarciAA
csendes tag
Sziasztok!
Be tudom úgy állítani a win10-et, hogy csak egy bizonyos MAC (vagy IP) címre csatlakozzon?
Ha igen, akkor hogyan? -
And
veterán
válasz
Doky586 #67355 üzenetére
A minden egyes AP által fix időközönként lesugárzott beacon-frame adhat információt arról, hogy az adott hálózat milyen képességekkel bír (Extended capabilities). Ebből dekódolhatja egy kliens, hogy az AP esetleg fejlettebb szabványt ill. nagyobb bitrátát is támogat. A beacon ugyanaz az adatcsomag, ami sok egyéb mellett tartalmazza az SSID-t is.
-
A telefonom csak wifi5 (ac) tudású.
Akkor hogy tudja a wifi analyzer kijelezni a wifi6 (ax) tulajdonságát egy wifi jelnek? -
Boki1982
csendes tag
Sziasztok
Két gépet kötöttem össze UTP kábellel (Win11Pro, másik Win10Pro).
Nem látják egymást, pl. LAN játéknál
Mi lehet a hiba? -
Virag.h
tag
Sziasztok!
Jelenleg telekom netunk van 1000megas. Van olyan olyan tp link deco amivel ez az ertek megkozelitoleg hozhato lenne?
Tavolsag a router es a hasznalati hely kozott 10m kb es 2db falMelyik deco lehet alkalmas mert jelenleg 2db s7 et probaltam de 100-200mbit volt elerheto maximum.
koszi -
KismarciAA
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link DECO Mesh hálózat és egy PC.
Probléma: a PC nem a közeli fő DECO-hoz csatlakozik, hanem a távolabbi lassabb kliensekhez.
Hálózat:
PC (szoba): TP-Link Archer TX3000E (Wi-Fi 6 - 2402Mbps (5GHz) + 574Mbps (2.4GHz)
FŐ DECO (folyosó): TP-Link X50-Poe (Wi-Fi 6 - 2402Mbps (5GHz) + 574 Mbps (2.4GHz)
A két készülék rálát egymásra, távolság kb 5m.
Kliens1 (nappali) Deco: M5 (867Mbps (5GHz) + 400Mbps (2.4GHz) kb 15m-re a PC-től, 10m-re a fő decótól;
Kliens2 (garázs) Deco E4 5 GHz: (867Mbps (5GHz) + 300Mbps (2.4GHz) kb. 5m+födém a PC-től, 7m+födém a fő decótól.Hogy tudom megoldani, hogy a PC (Win10 64bit) mindig a fő decóhoz csatlakozzon és lehetőleg Wi-Fi 6 módban)?
Előre is köszi a segítséget!!
-
Pityu.
nagyúr
Ami elvárás van ,menjenek az online rádiók és ne szakadjon meg a net.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Pityu. #67342 üzenetére
Lehet olyat venni amit beraksz oda ahová írtad,kapcsolódik a routerre és annak a wifi jelét úgymond tovább szórja. A sebességet kb. lefelezi, de cserébe egyszerű és olcsó.
Hogy mennyire lesz nálad használható az terep és környezetfüggő.Vegyél egyet online , a teszt alatt vigyázz rá mint a hímes tojásra és max elállsz a vásárlástól ha nem oké.
Összességében ha nincsenek nagy elvárásaid , akkor nem is kell nagy pénzt beletenni.
pl ez:
[link] -
mezis
félisten
válasz
Pityu. #67341 üzenetére
- Milyen messze van az udvar hátulja? Közben vannak fák, bokrok?
- A routerhez kapcsolódhatnak akár WiFi-n, akár UTP kábellel is. Célszerű kábellel, azon keresztül a tápellátás is megoldható.
- A jelismétlők mindegyike kapcsolódhat WiFi-n a routeréhez, de vannak olyan jelismétlő párok, amik a 230V-os hálózaton tartják a kapcsolatot egymással.
-
Pityu.
nagyúr
Még azon agyalok ha olyan konnektorba dugós wifi erősítő lenne és mondjuk az ebédlőben az ablak mellett van a konnektor a telefont meg az ebédlő ablakba teszem tehát nem messze a wifi erősítőtől és a telekomos wifi router egy szobával van arrébb nyitott ajtóval akkor se működhetnek ez a konnektoros wifi erősítő?Meg a konnektorba dugósba is kell lan kábel vagy nem mindegyikbe?
-
mezis
félisten
válasz
Pityu. #67339 üzenetére
Kültéri jelismétlővel.
Gömbsugárzó vagy szektorsugárzó? -
Pityu.
nagyúr
Adott egy telekomos wifi router ami 6 méteren belül falon keresztül annyit veszít a jelből,hogy kint az udvar hátulja felé eldobálják az eszközök a netet.Ezt mivel lehetne javítani esetleg egy wifi erősítővel,ha igen akkor milyennel?
-
-
Redfox31
csendes újonc
Sziasztok, Van egy TP-link Archer C6-os ruterem ami összekötetésben van gy TP-link RE200 jelerősítővel amivel jól működik wifin komunikálva. Viszont ahol a jelerősítő van, ott van inernetkábel is ami a ruterhez jön. A probléma az, hogy ahogyan bedugom a netkábelt a jelerősítőbe és a ruterba akor elmegy a net a ruterről, a netkábelt már újra húztam a falba mert azt gondoltam az lehet a rossz de nem. Mivel stabilabban szórná a netet a jelerősítő ha kábelen kapná a naftát így szeretném így használni, de nem tudom mert ahogy össze dugom őket elmegy a net. Valaki tudd rá valami megoldást? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Wandamme
tag
válasz
boborján2 #67328 üzenetére
A garázs sarkától kb 6m-t számoltam még mire bemenne az épületbe az ap routerhez, a terasz 5,5m hosszú, 3,5m magasan tudom bevinni a padlásra, a padlás sarkától kb 7 méterre van a gégecső ami lemegy a nappaliba a routerhez, a gégecső lemegy majdnem padló szintig, a router meg kb 1,5m magasan van, tehát az a padlásról kb 4m...hirtelen ennyit számoltam
-
-
boborján2
aktív tag
válasz
Wandamme #67319 üzenetére
Ha már odáig kimenne az utp , akkor kábelcsatornálaban elvinném a falon az épületig , behúznám és tennék a végére valami tetszőleges routert ami szórja a wifit.
Az eszköz is meg fogja hálálni ha nem kültéren van, párában, esőben,napsütésben stb....Valszeg olcsóbb is lnne így , mint egy dedikált kültéri eszközzel.
-
Wandamme
tag
Szisaztok!
A képen látható műhely/garázsba szeretnék normális erősségű wifit. A kép jobb oldalán látható oszlopig tudnék kivinni UTP-t, ami kb 13 méterre van a műhely falától. Milyen erősítőt, vagy AP-t rakjak oda ami elég erős jelet csinál nekem az épületen belül? Az épület fa könnyűszerkezetes, 10cm üveggyapot szigetelléssel.
-
Nelulu
friss újonc
Sziasztok
Tablettel ha csatlakozom az otthoni wifire (próbáltam mobilnetre is), csatlakozik, de nem ad internetet.
Miért van ez? Mit tudok tenni?
Minden más eszközön működik.
Köszönöm -
Gabesz87
veterán
válasz
Alex91 #67312 üzenetére
Torrent van, szerveren fut (OMV alatt qBittorrent), de nincs aktív letöltés, csak seedelés alatt van 5 db. 1 alkalommal láttam PC-n is, hogy elment a net rövid időre (pont mikor melóztam), de többnyire inkább a wifi kínlódik csak, mert kábelen ilyenkor nincs semmi gond. Még azt sem mondhatni, hogy az emeleten gyenge a jel már, mert az elmúlt 10 napban, mióta használom azt a setupot, nem volt gond.
-
Gabesz87
veterán
Én nem tudom, mi van ma a hálózattal, de ritka xar. Reggel arra keltünk, hogy nincs net. Napközben, miközben melóztunk, volt hogy megszakadt. Most a feleségem szól, hogy videótelefonálás közben megint ledobta. Csatlakozik, ledobja és így tovább. Azt hittem csak iPhone xarakodás (neki valahogy sokkal többször van baj a wifivel, mint nekem Samsungon). De az én céges iPhone-om is ezt csinálja, gyerek Androidos tablete is (azt írja, közepes, ill. néha jó a jelerősség, de ledobál - EBA63 AP a fsz-en, tablet most meg az emeleten). És a router setupjában az ég világon nem látok semmi gyanúsat közben. A router pedig egy EBG15. Úgy 1 hete raktam össze a rendszert, korábban egy Asus AX56U router + AX55 és AX1800U node-ok voltak (szintenként 1-1 eszköz), de csere után a jelenlegi új rendszerrel úgy vettem észre, egy EBA63 is elég, mindenhol volt kellő lefedettség. Van ötletetek, tippetek, hol, mit kellene megnéznem?
-
partytime25
tag
Értem köszi az infókat... Maga a net tudja tudja 950Mbit et mivel router --> LAN, desktop annyit mutat 2-3ms ping el... Itt akkora limit a wifi, ennyi a wifin kitolható max ami megy. Nem vacakolok vele igazából csak kiváncsiság volt meg arra gondoltam hátha rosszúl van beállítva routeren valami azért ennyi az annyi
.
Néztem azóta pár videót széles a skála wifit illetően gigás netre egész 200Mbit töl 8-900Mbit et méregetnek wifi 6 on telón 5ghz-n (80mhz) Tehát nekem valahol középen mozog teljesen jó.
Persze láttam olyat is ilyen router + LAN (desktopon) csináltak egy test servert és mobillal wifi 6 csatlakoztak szerverhez ment 1,2-1300Mbps hozott fixen routertöl 4-5 méterre és csak távolabb kezdett esni ahogy ment.Érdekes ez a wifi dolog nagyon helyzet meg minden függő
...
További jó fórumozást mindenkinek.
-
mezis
félisten
válasz
partytime25 #67308 üzenetére
Egy dolog a kapcsolat sebessége, amiben a két elektronika egymással megegyezett, más dolog az, hogy az elektronikáktól milyen sebességgel tudja fogadni/adni a biteket az elektronikákhoz kapcsolódó hw.-ek és az őket működtető sw.-ek.
UTP kábel: Kíméletlen csőbehúzás is sokat ronthat. Egyszer teszteltem egy agyongyötört kábelt. A kapcsolati sebességet 1000-nek "egyeztették" a hw.-ek, de a ping teszt nagyon magas csomagveszteséget jelzett. Kihagyva a sorból nem volt csomagvesztés.
Sebesség tesztet nem csináltam, mert az internetkapcsolat csak 250Mbps volt.Az adatátvitel (sebességtesztnél is) kisebb csomagokban történik, visszajelzésekkel. Ezekre is kell idő, ezekhez is kellenek bitek, amiket nem számítanak be a sebességteszt végeredményébe.
-
partytime25
tag
.... Még annyi infót az egészhez kiderítettem ha megnézem telefon kapcsolatot ott elvileg azt mondja ha közel vagyok routerhez / Link speed TX1200Mbps , RX1200Mbps / gondolom ez is egy elérhetetlen max érték, de ha ez a kapcsolat van felépülve telefonnak akkor kéne tudnia a Gigás netet átvinni persze csak elméletben gyakorlat mindig mást mutat. Energiatakarékos módok telóban, routerben nincsenek bekapcsolva.
-
partytime25
tag
... köszi a sok hasznos infót mindenkinek. Sajnos nincs más telefon amin ki tudom próbálni ami tuti tudja a többet... van 5ghz noti is de az meg nem mai darab szerintem meg annyit sem tud mint a telefon
, de majd meglesem. Igazából irtam is első bejegyzesbe hogy mindenre elég meg a fele is csak ugy feltünt most egy tök veletlen speedtestnel hogy uh de jó ennyit tud majd fel perccel késöbb... csak ennyit tud nem kéne vinnie gigabitet
. Tehát ha jol gondolom ha kliens tudja a gigabitet wifin mondjuk akkor maga a routernek kéne tudnia ezt prezentálni elvileg mindenképpen. Kábelen megvan a gigabit még úgy is ha router saját belső speedtestet futtatom... tehát csak a wifi itt a kérdés mi lenne az az életszerű helyzet amit a router wifin képes lenne áttolni mi az amit tudnia kellene. Igazaból csak kivancsi lennék rá valakinek itt fórumon wifin hozott e valakinek gigabitet és milyen router / kliens melett...
Amúgy beállitások amit gyárilag beállított router ami a képen is látszik az ok? Nem érdemes valamit állitani ami befolyásolhat? Köszi
-
mezis
félisten
válasz
partytime25 #67299 üzenetére
Kellene egy mérés egy olyan mobil telefonnal, ami már bizonyított, vagyis a sebesség tesztje jóval 600Mbps fölött volt.
Vagyis nem csupán okos, hanem egyenesen ZSENI!
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest