- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
A Wake On Lan megoldható wifin vagy mindenképp LAN csatlakozás kell hozzá?
20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
válasz MasterMark #50002 üzenetére
Úgy értem hogy ha a laptop nem alvó módban van hanem ki van kapcsolva akkor képes-e a wifin felébreszteni, vagy ahhoz már kábeles csatlakozás kell?
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
MasterMark
titán
Ja értem, így már érthető. Elméletben lehetséges, gyakorlatban meg:
"The ability to wake from a hybrid shutdown state (S4) or a fully powered off state (S5) is unsupported in Windows 8 and above [...]" [link]
Szóval nem nagyon fogod kikapcsolt állapotból felébreszteni, kábelen se. De alvóból működhet.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz MasterMark #50004 üzenetére
van egy 8 éves laptopom (rajta win7) ezt simán bekapcsoltam WOL-al kikapcsolt állapotban és alvó állapotban is vezetékkel.
Van egy 2 éves másik laptop is itthon melyen win10 fut, akkor a fentiek értelmében ez hiába újabb és hiába lehet a bios-ban kiválasztani hogy LAN and WLAN, akkor sem tudom felébreszteni kikapcsolt állapotban a windows 10 miatt.20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
válasz MasterMark #50007 üzenetére
Átmegyek a Win10 topikba, kíváncsi vagyok ott mit mondanak erre.
Köszi!20 éve a Prohardveren
-
Breki
veterán
válasz Gubek-Einste #50005 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Akkor tudtok olyan eszközt mondani ami a közbeszerzési portálon normális áron beszerezhető és jó is lenne?
Az írtak közül az egyikre pl 41 ezer forintos ajánlatot kaptunk.
[ Szerkesztve ]
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
metaksza
tag
Sziasztok. Adott egy TP Link TLWR 841 N router, és egy Digi 100-as net, ennek ellenére a speedtest épp 1,86 mbps-t mért, a tv-n pedig el sem indul a stream. Mi lehet a gond? (Jelszó van beállítva, és a router azon az íróasztalon van, ahol a laptop is.)
-
Topikgazda
válasz metaksza #50010 üzenetére
Min mérted ezt az értéket?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A wifi csatorna 1 és 11 közötti?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Breki
veterán
válasz Soma01 #50013 üzenetére
https://www.kozbeszerzes.gov.hu/termek
\Kommunikációs eszközök és szolgáltatások\Aktív és passzív hálózati elemek\Vezeték nélküli (Wireless) eszközök\Vezeték nélküli elérési pont (Wireless Access Point) és Bridge/Router
-
Breki
veterán
válasz Soma01 #50012 üzenetére
Nem megúszni akarjuk, de mivel nincsen önnáló gazdálkodásunk mindent pestől kell kérvényezni.
Erre gondoltam pl:
Tisztelt Uram!
A kollégámmal konzultáltam és az alábbi ajánlatunk lenne (tehát az Acces Point a megoldás):
DAP-2230 Wireless N PoE Access Point nettó 41 678 Ft KEF ár
DAP-2660 Vezeték nélküli AC1200 szimultán Dual-Band PoE Access Point nettó 66 192 Ft KEF ár
Szállítási idő: a megrendeléstől számítva kb. 1 hét.
Üdvözlettel
Ez a felső nem közbeszerzéssel.14-15 ezer forint!
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
válasz MasterMark #50017 üzenetére
tudom, csak a közbeszerzésen nem találok olyat és nekem onnan kell, mert csak azt fizetik, azt adtuk le igénynek amit a múltkor ajánlottatok, ha lenne megvettük volna
Ilyenek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
-
metaksza
tag
válasz Gubek-Einste #50014 üzenetére
speedtest.net-tel mértem. Olyan házban lakunk, ahol emeletenként összesen két lakás van, szóval nem túl nagy a merítési lehetőség. Téglák a falak, de a router a laptop mellett van. A jelszó számok, a csatorna auto volt, de most átállítottam.
-
chungee
addikt
Napot!
A tanácsotokat kérném. Van TP-LINK TL-WN721N usb adapterem 150mbit-es, usb 3.0 portra van csatizva a pc-n. 1 vékonyfal fal választ el az adapter és a wifi router között. Nincs a közelben szomszédos wifi-k.
Leteszteltem kábellel (átküzdöttem magam) a letöltést és nagy eltérő különbség van. Miért ekkora az eltérés a letöltésben és a feltöltés pedig változatlan Az adapter hibája De hiszen 150mbit van ráírva. Többszöri mérés alapján is hasonlóak az eredmények. Vagy cseréljem le az adaptert De milyenre amelyik bírná
Kábel
Adapter
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
válasz MasterMark #50023 üzenetére
Szóval ha lecserélném 300mbites adapterre akkor sem érném el a kábeles eredményt
-
félisten
válasz chungee #50024 üzenetére
A 300 Mbps-os adapter önmagában nyilván jobban teljesít, mint a 150-es -- a kapcsolat persze csak a másik oldal ismeretében értelmezhető.
Egyébként gondolj csak bele: milyen viszonyok vannak egy kábelen belül, ahol csak a Te bitjeid utaznak egy vezető közegben, és mi van a levegőben a két antenna között, ahol még a csillapítás is sokkal nagyobb! A tervezésnél a kábelek tulajdonságaival könnyű számolni, szabványok vannak és szinte egyértelmű viszonyok. Ezért a kábeles kapcsolatnál jellemzően nincsenek nagy meglepetések a megadotthoz képest. Rádiós kapcsolatnál ez lehetetlen.
Azért van ennyi ráírva a műszaki adatlapra, mert az eszköz (leegyszerűsítve) ennyit tud. Mondjuk úgy, hogy ennyit tud kitolni az antennára -- de azt, hogy az antenna után mi történik, a gyártó nyilván nem tudja megmondani.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
chungee
addikt
válasz MasterMark #50026 üzenetére
Hol tudom megnézni a linksebességet Nem vagyok szaki ebben
Ilyen trékomos állítsd össze magad eszközöm van: ZTE Speedport Entry 2i. Belőni és aktiválni a netet még meg tudtam csinálni, de linksebességet lenézni hol kell
-
woodworm
veterán
válasz MasterMark #50026 üzenetére
Nekem is összejön n300-on a 200-as átvitel, de ez rendkívüli eredmény, nem általános és számonkérhető. A 40 Mbit már akár jó eredmény is lehet n150-es linken.
-
chungee
addikt
Erre gondoltatok
-
chungee
addikt
Fogalmam sincs hogy mit csináltam. De most kábeles eredményt produkál Ezeket a dolgokat állítottam át
Mixed g/b/n -> mixed g/n
20Mhz -> 40MhzGőzöm sincs hogy ettől miért lett jobb. Viszont nagyon örülök neki
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
válasz MasterMark #50033 üzenetére
Elotte a sebesség #50022 hsz-ba linkeltem
Most a babrálás után #50032
-
mezis
félisten
válasz chungee #50034 üzenetére
A sávszélesség emelése 40MHz-re, eredményezhet nagyobb sebességet. (Zavaró környezettől függ.)
Ha bizonytalan a kapcsolat, akkor USB hosszabbító kábellel és alkalmas szoftverrel esetleg találhatsz stabilabb, jobb helyet az USB-s WiFi stick.nek. (Közeli nagyobb fém felületek általában rontó hatásúak,)
mezis
-
Topikgazda
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok kérnék egy olyan segítséget hogy a egy kamerát és egy routert összekötni hogy elérjék egymást úgy 50 méterre wifisem antenna típust . Köszönöm
-
Soma01
veterán
866 MHz-es kapcsolati sebességnél ideális esetben kb. mennyi valós átviteli sebesség várható?
Meg úgy általában, a kapcsolati sebesség hány százaléka tud valós sebességként realizálódni? Fele? Vagy attól kicsit több? -
Soma01
veterán
Igen, elrontottam, 866 Mbps, 5 GHz-en.
Tehát ha minden tökéletes, akkor kb. 60-70% átmehet maximum?
Persze, nem azt kérdezem, hogy "itt ahol most állok" mi várható. Tudom, én azt, hogy sok múlik a környezeten. Azt kérdezem csak, hogy mi érhető el maximum?[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Soma01 #50042 üzenetére
Pedig pont azt tudjuk megmondani, hogy ahol mi használjuk, meghatározott eszközökkel és beállítrásokkal, adott környezetben mennyi az annyi, mert a sebességet befolyásolják a használt eszközök hardveresen és szoftveresen, azok egymáshoz viszonyított elhelyezkedése és a környezeti tényezők is.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Soma01
veterán
Jelen esetben két egyforma eszköz lesz összekapcsolva egymással vezeték nélkül. A környezet is viszonylag kedvező lesz, a scannerek nem mutatnak más hálózatot. Ezért kérdeztem, így. Meg hát azért, hogy legyen mihez viszonyítani, tudjam mi számít jónak és mi nem.
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok
Egy to-link tl-wd8200nd adaptert használok már egy éve, de őrületbe kerget.
Soha nem akar csatlakozni a hálózathoz.
Magától kapcsolódni csak akkor tud ha 10x kihúzom és bedugom. Ha végre kapcsolódott akkor 2 perc tétlenség után megszakad a kapcsolat és újra kezdhetem ki-be dugni.Lehet ezzel valamit kezdeni? Kínomban már elgondolkodtam egy pci-on...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Soma01 #50044 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Revesz
aktív tag
válasz Gubek-Einste #50047 üzenetére
Win 10 saját szoftverét, de egyszer próbáltam a gyárit, de az sem volt valami jó.
-
dlaccc
aktív tag
Sziasztok,
Remélem jó helyen kérdezek. Van egy kis gondom a wifi-vel az Lg G5-ömmel. Szóval most ilyen resident házakba melózok ahol van AP vagy belső hálózat féleség, erre állandóan felcsatlakozik a telefonom, pedig nincs elmentve, az automatikos csatlakozás nyitott hálózatokra kikapcsolva, sőt a restricted listába is már beraktam. A vicc az ha a wifi-t kikapcsolom akkor magától bekapcsolja és felmegy rá. Nem értem miez. -
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #50046 üzenetére
Ezeket az általános dolgokat tudom én is. De milyen eredmény számít nagyon jónak?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külpolitika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest