Aktív témák
-
Zoli55
csendes tag
Köszönöm a válaszod.
Akkor ha jól értem mindegy mit teszek a gyári fej helyére, biquad, cantenna, vagy gyári omni, ezt a 28dBm-et semmiképp nem tudom túllépni 90 centis parabolával, maximum leronthatom.
Még egyet szeretnék kérdezni: ha az antennát nem adás-vételre akarom használni hanem kizárólag vételre akkor hatékonyság szempontjából mennyit jelentene ha az irányított biquad helyett a router gyári omniját tenném a fókuszba? Illetve te mit ajánlanál a parabolába ha adni nem akarok csak venni? -
Zoli55
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Nemrég hozzájutottam egy 90 centis offset parabolához.
Próbaképpen rákötöttem egy Linksys wrt54gl routert a tartókarra, nem túl precízen lőttem be a fókuszt ennek ellenére ha a méréseim nem csalnak az antenna kb 14 dB nyereséget produkált. Szeretnék egy biquadot készíteni de két probléma is felmerült:
Első hogy a tartókar teljesen egyenes, a biquad reflektor lemeze nem fér el csak akkor ha megdöntöm amit nem gondolnék járható útnak. Egyik megoldás hogy átalakítom a tartókar végét. A másik lehetőség hogy kivágom a biquad reflektor aljából a tartókarnak szükséges helyet. Egy-két ilyen megoldást találtam a neten, de nem igazán bízom benne. Szerintetek mennyit rontana a hatékonyságon az utóbbi megoldás?
A másik dolog ami felmerült az egy táp burkolatának használata a biquad reflektoraként. Ilyenről is láttam képeket, viszont az én burkolatom 142*150-es, ez nagyobb mint a javasolt, levágni meg nem tudnék pontosan. Használható szerintetek vagy inkább egy pontosan kivágott nyák jobb lenne?Elképzelhető hogy ha pontosan összehozom a biquad+parabolát akkor ez
30dB < nyereséget produkáljon?
Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- PlayStation 5
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Automata kávégépek
- Robogó, kismotor
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest