- Milyen routert?
- Windows 11
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Mobilinternet
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Mikrotik routerek
- Windows 10
Aktív témák
-
And
veterán
válasz
DarkByte #320 üzenetére
Egy pontba egy antenna kell, az adás/vétel váltás a wlan-eszköz belügye.
Minimális kábelhossz alatt azt értem, hogy a lehető legrövidebb és legjobb minőségű, azaz legkisebb csillapítású legyen. Ha máshogy nem megy, az eszközt közel kell vinni az antennához, ezért is írtam lehetőleg külső eszközt. Az ethernet-kábelt szinte szabadon hurcolászhatod probléma nélkül, az antennakábel viszont erősen csillapít, ezt minimalizálni kell (4-5m belefér, jó minőségű kábellel az 1..2,5 dB csillapítást jelent 2,4GHz-en).
Köztes magasfeszültségű vezeték természetesen nem előny, de akkora gondot talán nem okoz.
A 802.11a-s 5GHz-es (5470-5725 MHz között sávban, mert 5GHz-en több sáv is van) eszközök megengedett max. EIRP-je tudomásom szerint kültéren 1W, azaz 30dBm. Az előnye az előbb leírtakban van, vagyis jóval kevesebben használják, de kevesebb eszköz is támogatja. Előny még az is, hogy ugyanakkora nyereséghez kisebb méretű antenna kell, viszont a kábelek még jobban csillapítanak 5, mint 2,4GHz-en. Ajánlani sajnos nem tudok típust, mert ezek viszonylag ritkák, én még nem találkoztam velük.
Mod. #321-re: ahogy mondod.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Felújított ősi tekercsekre hangol az új AMD Software
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest