Aktív témák

• And

veterán

válasz DarkByte #320 üzenetére

Egy pontba egy antenna kell, az adás/vétel váltás a wlan-eszköz belügye.
    Minimális kábelhossz alatt azt értem, hogy a lehető legrövidebb és legjobb minőségű, azaz legkisebb csillapítású legyen. Ha máshogy nem megy, az eszközt közel kell vinni az antennához, ezért is írtam lehetőleg külső eszközt. Az ethernet-kábelt szinte szabadon hurcolászhatod probléma nélkül, az antennakábel viszont erősen csillapít, ezt minimalizálni kell (4-5m belefér, jó minőségű kábellel az 1..2,5 dB csillapítást jelent 2,4GHz-en).
    Köztes magasfeszültségű vezeték természetesen nem előny, de akkora gondot talán nem okoz.
    A 802.11a-s 5GHz-es (5470-5725 MHz között sávban, mert 5GHz-en több sáv is van) eszközök megengedett max. EIRP-je tudomásom szerint kültéren 1W, azaz 30dBm. Az előnye az előbb leírtakban van, vagyis jóval kevesebben használják, de kevesebb eszköz is támogatja. Előny még az is, hogy ugyanakkora nyereséghez kisebb méretű antenna kell, viszont a kábelek még jobban csillapítanak 5, mint 2,4GHz-en. Ajánlani sajnos nem tudok típust, mert ezek viszonylag ritkák, én még nem találkoztam velük.
    Mod. #321-re: ahogy mondod ;).

[Szerkesztve]

Aktív témák